Hotellit (147)

Matkat – Kreeta

Kreetalle matkailijoita houkuttelevat mielenkiintoiset retkimahdollisuudet, ihanat rannat, monipuolinen hotellitarjonta sekä tietenkin aurinko, jota täällä on riittämiin. Tjäreborgin valikoimassa on runsaasti erilaisia matkakohteita Kreetalla sekä muutamia saaren parhaista hotelleista.
Kreetan saarella on lähes kaikkea, mitä kuvitella saattaa. Vaikka monet tulevatkin tänne nauttimaan auringosta ja merestä, lähiympäristössä on paljon nähtävää ja koettavaa. Voit vaikka lähteä retkelle Lassithin tasangolle nauttimaan luonnosta ja upeista maisemista, vierailla oliiviöljytehtaalla tai maistella saaren omaa viiniä. Hersonissoksessa odottaa saaren vilkkain yöelämä, ja jos olet kiinnostunut historiasta, niin saari on täynnä antiikin aikaisia muistomerkkejä, joista kaikkein tunnetuin on Knossoksen palatsi.

Kreetan rannat

Rantoja on kaikenlaisia, ja ne sijaitsevat ympäri saarta. Hanian rannikolla rannat seuraavat toisiaan helminauhana, ja useimmat rannoista ovat matalia ja lapsiystävällisiä. Kreetalla on myös rantoja, joille kannattaa lähteä retkelle, kuten esimerkiksi saaren lounaiskärjessä sijaitseva Elafonissi tai eteläisellä rannikolla oleva Preveli, jonka äärellä on upeita taatelipalmuja. Jos matkustat Makrigialokseen, voit nauttia Kreetan parhaaksi kutsutusta ja kilometrin mittaisesta rannasta, joka on matala ja lapsiystävällinen.

Lasten Kreeta

Makrigialoksessa on kaksi saaren parhaimmista perhehotelleista: Sunwing Makrigialos Beach ja Ocean Beach Club - Kreeta , joissa on viihtyisiä huoneistoja, aktiviteetteja pienemmille ja isommille sekä täydellinen sijainti Makrigialoksen kauniilla rannalla. Näissä hotelleissa on kaikki, mitä tarvitset täydellisen perheloman viettämiseen: spa, lastenkerho, viihdeohjelmaa ja paljon muuta, kuten esimerkiksi huoneistoja, joiden omilta terasseilta on suora pääsy uima-altaaseen. Jos haluat viettää todella helppoa ja rentouttavaa lomaa, voit hankkia jonkun kätevistä ateriapaketeistamme. Jos haluat asua mieluummin Hanian rannikolla, kannattaa tutustua Family Garden Alexandra Beach -hotelliin.

Hotelleja aikuisille

Jos matkustat Kreetalle aikuisten kesken, mainio hotellivaihtoehto on Sunprime Platanias Beach. Tässä hotellissa asut viihtyisässä huoneessa suoraan rannalla. Hotellissa on spa, kuntoilumahdollisuudet sekä hyvä viinivalikoima ravintolassa. Kuten kaikissa Sunprime-hotelleissamme, tässäkin hotellissa on ikäraja, jolloin voimme taata rauhallisen ja rentouttavan loman.

Eritasoisia hotelleja

Runsaan ja monipuolisen hotellivalikoimamme ansiosta löydät varmasti itsellesi mieluisan hotellin Kreetalta. Valittavanasi on yksinkertaisempia hotelleja keskeisellä sijainnilla sekä ylellisiä vaihtoehtoja meren äärellä. Joissakin hotelleissa hintaan sisältyy All Inclusive tai voit myös valita huoneiston, jolloin huolehdit kaikesta itse. Mainio vaihtoehto on myös varata vuokra-auto jo matkavarauksen yhteydessä, niin voit lähteä tutustumaan tähän mielenkiintoiseen saareen omin päin ja täysin omassa tahdissa.

Viihde- ja yöelämä

Kreetalla on monipuolinen viihde- ja yöelämä. Hersonissoksessa on monipuolinen tarjonta klubeineen, baareineen ja diskoineen, jotka ovat auki pikkutunneille saakka. Jos kaipaat rauhallisempaa yöelämää, kannattaa valita joku pienemmistä matkakohteista, kuten som Georgioupolis tai Agios Nikolaos, joissa yöelämä on myös paikallisempaa.

Koe Kreeta

Vaikka useat tulevatkin Kreetalle sen ihanien rantojen vuoksi, tällä saarella on myös paljon muuta nähtävää, joten tutkimusretkelle kannattaa lähteä. Miten olisi esimerkiksi jeeppisafari saaren ympäri, jolloin pääset näkemään paljon lyhyessä ajassa? Suosittuja retkikohteita ovat myös saaren oliiviöljytehtaat ja viinitilat, joissa pääsee maistamaan saaren omia tuotteita, ja voit myös ostaa tuliaisia. Jos kaipaat aktiivista lomailua, voit lähteä vaellusretkelle Samarian rotkoon, jonka aikana pääset tutustumaan mielenkiintoiseen historiaan ja upeaan luontoon. Lisää retkiä löydät Kreetan retkivalikoimastamme, ja osan retkistä voit varata jo matkavarauksen yhteydessä. Jos haluat lähteä tutustumaan saareen omin päin ja omassa tahdissa, suosittelemme vuokraamaan auton. Auton voit vuokrata vain muutamaksikin päiväksi, ja keskittyä muun loman nauttimaan auringosta ja uimisesta.
Löydä hotellisi
Rannat

Kreetan rantoja

Kreetalla kaikenlaisia ihania rantoja on joka puolella saarta. Pääosin rannat ovat karkeahiekkaisia tai sekoitus hienoa ja karkeaa hiekkaa. Uimakausi kestää keväästä myöhäiseen syksyyn. Suuremmilla rannoilla on mahdollista vuokrata aurinkotuoleja ja aurinkovarjoja. Hanian rannikolla rannat sijaitsevat kuin helmet nauhassa. Useimmat rannat ovat matalia ja lapsiystävällisiä. Tämä on hyvä kohde, jos haluat asua lähellä useita rantoja.

Muualla Kreetalla on isoja ja pitkiä rantoja, kuten esimerkiksi Rethymnonin upea ranta. Hyviä retkikohteita ovat esimerkiksi Kreetan lounaiskärjessä sijaitseva Elafonissin ranta tai etelärannikolla sijaitseva Prevelin ranta, jossa on upeita taatelipalmuja. Makgrialoksessa on Kreikan parhaimmaksi rannaksi kutsuttu kilometrin pituinen ranta, joka on matala ja lapsiystävällinen.

Hanian rannikon rannat

Agii Apostoli/Daratso
Agii Apostoli tarkoittaa "pyhien apostolien rantoja" ja se onkin yksi itsensä hanialaisten suosituimmista uimapaikoista. Ranta muodostuu niemen kärkeä ympäröivästä useammasta pienestä ja suojaisesta uimapoukamasta, ranta on erittäin matala ja sopii hyvin lapsille. Rannalla on paljon ihmisiä varsinkin keskikesällä. Useimmiten täällä on mahdollista uida myös silloin, kun muilla rannoilla on kovan tuulen ja suurten aaltojen vuoksi uimakielto voimassa. Niemen länsipuolella on enimmäkseen kivi- ja sorarantoja. Rannalla on myös urheilukeskus, josta voi vuokrata veneitä, surffilautoja ja vesisuksia. Agii Apostoli sijaitsee koskemattomalla luontoalueella, joka on kreikkalaisten turistiviranomaisten omistuksessa. Yksinkertaiset ruokailumahdollisuudet, myös aurinkotuoleja ja -varjoja on vuokrattavissa.

Kato Stalos
Tämä pitkä ranta sijaitsee noin 6,5 km päässä Hanian keskustan länsipuolella ja sieltä pääsee periaatteessa kävellen aina Kolimbariin asti, jolloin kävelymatkaa kertyy n. 22 km. Ranta on osittain hiekkarantaa ja toisissa kohdin pikkukiveä, ja monissa paikoissa rannan katkaisee vesiväylä, jonka ylittäminen saattaa toisinaan olla hankalaa. Samalla tavoin kuin muillakin pohjoispuolen rannoilla, myös täällä saattaa ajoittain olla korkeita aaltoja ja vaarallisia vedenalaisia virtauksia, jotka aiheuttavat uimakiellon. Noudata uimalippujen antamia ohjeita ja paikallisilta kannattaa kysyä neuvoa ennen kuin menee uimaan, mikäli on paljon aallokkoa. Kato Stalos -rannalla on anniskelupaikkoja ja myös aurinkotuoleja ja -varjoja vuokrataan.

Platanias
Plataniaksen kylässä on erinomainen, joskaan ei niin lapsiystävällinen, hiekkaranta, joka noin 200-300 metrin päässä huvivenesataman länsipuolella muuttuu kapeammaksi ja kiviseksi rannaksi. Mikäli haluat lähteä snorklaamaan, niin tämä ranta soveltuu siihen tarkoitukseen parhaiten. Maaseudun rauhasta voit nauttia noin kilometrin päässä länteen päin mentäessä, Rema Keritis -joen suulla. Täällä saatat tiettyinä kesä- ja heinäkuun iltoina nähdä merikilpikonnia munimassa, ja munat kuoriutuvat myöhemmin heinä-elokuun vaihteessa.

Georgipoli
Kylässä on kaksi loivasti syvenevää rantaa, joista joen pohjoispuolella olevalla rannalla on parempaa hiekkaa. Molemmilla rannoilla on vuokrattavissa aurinkotuoleja ja -varjoja. Vaatimattomia anniskelupaikkoja, joista voi ostaa pientä syötävää ja juotavaa. Kylän itäpuolella on mahtava, lapsiystävällinen ranta, joka myötäilee Georgopolin lahtea koko matkan, n. 10 km päähän. Sijaintinsa vuoksi se on suojassa pohjoisesta tulevilta aalloilta.

Nea Chora
Tämä pieni ranta syvenee suhteellisen loivasti ja se sopii myös lapsille. Rannalla käy enimmäkseen paikallisia ja lähihotelleissa asuvia matkailijoita. Vähän kauempana on kallion lohkareita ja kiviä, jotka toimivat myös aallonmurtajina. Rantakadun varrella on suosittuja tavernoja ja ulkoilmaravintoloita. Rannalla on myös aurinkotuoleja, varjoja ja polkuveneitä vuokrattavissa.

Chryssi Akti
Mukava hiekan laatu, vähän kivinen pohja, syvenee suhteellisen loivasti ja lapsiystävällinen ovat tämän "kultaisen rannan" tunnusmerkkejä. Tämä ranta sijaitsee noin kilometrin päässä Nea Choran länsipuolella ja siellä käy enimmäkseen lähellä sijaisevien hotellien vieraita. Aurinkotuoleja ja -varjoja vuokrataan, ja myytävänä on myös pientä syötävää sekä juomia.

Agia Marina
Agia Marinan rannat syvenevät yleisesti ottaen loivasti, vaikkakin paikoitellen ranta saattaa syvetä nopeammin. Tarjolla on paljon erilaisia vesiurheiluaktiviteetteja.

Gerani
Geranin ranta vaihtee harmaasta ja karkeasta hiekasta ruskeanpunaiseen hiekkaan ja pikkukiveen.

Maleme
Malemessa on pitkä kiviranta, jota reunustaa rantakatu. Paikoitellen rannalla on muutamia lyhyitä hiekkaosuuksia.

Muita Kreetan rantoja

Fallassarna
Fantastinen uimakokemus, useiden kilometrien pituinen kultainen hiekkaranta ja kristallinkirkasta vettä. Hyvät snorklausmahdollisuudet muutaman sadan metrin päässä olevalla kiviriutalla. Vaikka rannalla onkin jo nykyään tiettyjä palveluja, voit halutessasi edelleen löytää itsellesi oman rauhallisen uimapoukaman.

Elafonissi
Kreetan Malediivit on vaikuttava laguuni Kreetan lounaiskärjessä. Ranta sopii erinomaisesti lapsille ja hiekassa on fantastinen värikirjo, mutta tuulen puhaltaessa etelästä ja lounaasta ranta on hyvin suojaton ja tuuli nostattaa rannalla varsinaisen hiekkamyrskyn.

Marathi
Tänne pieneen, Soudanlahden pohjoispuolella olevaan rantapoukamaan kannattaa suunnistaa varsinkin silloin, kun kovat aallot kiusaavat muita pohjoisrannikon rantoja. Pieni ranta sopii hyvin lapsille ja lähellä on myös tavernoja sekä pieni urheilukeskus, josta voi vuokrata veneitä. Sataman toisella puolella oleva rantaklubi on tarkoitettu Nato-tukikohdan upseereille.

Preveli
Prevelin ranta sijaitsee etelärannikolla Moni Preveli -luostarin alapuolella. Rannalla kasvavat palmut ovat saaneet tarinan mukaan alkunsa, kun merimiehet satoja vuosia sitten istuivat rannalla ja söivät taateleita. Ranta on suhteellisen pieni ja sinne pääsee polkua pitkin.

Matala
Kaunis hiekkaranta Festoksen eteläpuolella. Ranta on tunnettu kalkkikiviluolistaan, joissa hipit majailivat 60-luvulla.
Ruoka, juoma ja yöelämä

Ruoka ja juoma Kreetalla

Kreetalla syöminen ja juominen on edelleen suhteellisen edullista, ja myös paikalliset viihtyvät tavernoissa hyvien ystävien seurassa. Paikallisissa tavernoissa ruokalistat vaihtelevat raaka-aineiden saatavuuden mukaan. Kreikkalaiset syövät lounasta klo 14–15 aikoihin ja illallista vasta klo 21–22. Siksi monet ravintolat avaavat ovensa klo 19 aikoihin. Turistien suosimilla alueilla ravintolat ovat kuitenkin yleensä auki koko päivän. Jos haluat nauttia monipuolisesta ravintolavalikoimasta, kannattaa suunnata Hanian kaupunkiin, Agina Marinaan, Rethymnoniin, Hersonissokseen, Platiniakseen, Ierapetraan ja Agios Nikolaokseen. Pienemmissäkin kohteissa on paljon ravintoloita, myös hotellien yhteydessä.

Leipä ja kattausmaksu lisätään aina laskuun. Kala on suhteellisen kallista ja hinnat ilmoitetaan yleensä painon mukaan, joten kannattaa olla tarkkana. Juomarahaa on tapana jättää 5–10 % laskun kokonaissummasta sen mukaan, kuinka tyytyväinen olit ruokaan ja palveluun.

Mezet

Mezejä eli kreikkalaisia pikkusyötäviä kannattaa tilata erilaisia maisteltavaksi. Aloita maistelemalla maukkaita tahnoja tai kastikkeita, kuten tsatsikia, favaa eli hernetahnaa, mätidippiä taramosalátaa tai melizanosaláta, joka on yrteistä ja munakoisosta valmistettua tahnaa. Sen jälkeen voit nauttia vaikka ihanaa kreikkalaista salaattia, dolmades-viininlehtikääryleitä, täytettyjä kasviksia (gemista), feta-pinaattipiirakkaa (spanakopita), saganaki-juustoa, kalamari-mustekalarenkaita, lihapullia tomaattikastikkeessa (keftedes) tai grillattua lammasta. Pääasia, että pöydän ympärille keräännytään viihtymään ja nauttimaan hyvästä ruoasta ja juomasta.

Juomat Kreetalla

Olut on kreikaksi "bira" ja useimmat lisenssillä valmistetut merkit ovat saatavilla myös täällä. Mikäli haluat ruokajuomaksi pullon viiniä, tilaat "krasi". "Aspro" on valkoista ja "Kokkino" punaista. Kreetalla valmistetaan monia hyviä valkoviinejä. Tunnettu valkoviini on Retsina, jossa maistuu säilytysastian pihka. Kreikkalaista kahvia tulee myös maistaa. Kahvi tilataan halutun sokerimäärän mukaan "sketto" - ilman sokeria, "metrio" - vähän sokeria, "gliko" - makeaa! Mikäli haluat kahvisi maidolla, tilaat "me ghala". "Frapé" on jääkahvia ja erittäin suositeltavaa varsinkin lämpimänä ja aurinkoisena päivänä.

Souvlatsidiko-baarit

Kreikan vastine hampurilaisbaareille. Souvlatsidiko-baarit ovat usein avoinna koko päivän, ja niissä tarjoillaan grillivartaita pitaleivän kanssa tai ilman, giroa (kebabia) sekä muuta grillattua ruokaa.

Estiatoriot

Yksinkertaisia ravintoloita, joissa ei ole ruokalistoja, vaan tarjolla on sitä, mitä keittiössä kulloinkin laitetaan. Estiatoriot ovat avoinna lounasaikaan niin kauan kuin ruokaa riittää.

Psistariat

Psistarioissa tarjoillaan grillattua ruokaa sekä joitakin alkuruokia ja salaatteja. Laatu ja tunnelma vaihtelevat paikan mukaan.

Mezedopoliot

Mezedopoliot muistuttavat enemmän baareja, joissa tarjotaan pieniä ruokalajeja. Niissä nautitaan ouzoa, viiniä tai rakia sekä pieniä suupaloja eli mezejä.

Tavernat

Eri hintaluokan tavernoja on kaikkialla, ja niissä on yleensä suunnilleen samanlaiset ruokalistat. Yleensä tarjolla on sti schara -annoksia eli grillattua ruokaa ja tis katsarolas -annoksia eli pataruokia. Monet tavernoissa tarjoiltavat ruuat ovat lämmitettyjä puoli- tai täysvalmisteita.

Yöelämä Kreetalla

Hanian kaupungissa, Hersonissoksessa ja Rethymnonissa on vilkas yöelämä erityisesti korkeasesongin aikaan, ja näissä kohteissa baareja, pubeja ja yökerhoja on paljon. Myös suuremmissa kohteissa, kuten Ierapetrassa, Plataniaksessa ja Agios Nikolaoksessa on hyvä yöelämätarjonta vilkkaimpaan aikaan. Pienemmissä kohteissa yöelämä on rauhallisempaa, ja korkeasesongin aikaan näissä kohteissa on jonkin verran ulkoilmabaareja.
Ostokset

Ostokset Kreetalla

Kreetalla on hyvät ja monipuoliset ostosvalikoimat lähinnä kaupungeissa sekä suuremmissa kohteissa. Kreetan parhaimmat ostosmahdollisuudet ovat Hanian kaupungissa ja Iraklionissa, joissa tarjolla on tunnettuja merkkejä, paikallisia tuotteita ja viihtyisiä markkinoita. Pienemmissä kohteissa on supermarketteja ja matkamuistomyymälöitä sekä yksittäisiä kauppoja, joista voi ostaa vaatteita ja erilaisia asusteita.

Ostokset Hanian rannikolla

Agia Marinassa ja Plataniaksen alueella on paljon pieniä kauppoja, joissa myydään muun muassa vaatteita, kenkiä, laukkuja, käsitöitä ja matkamuistoja. Hanian kaupungissa on monipuolisin ostostarjonta. Hania on kauppa- ja nahkakaupunki, jossa tarjolla on paljon kaikenlaista. Kannattaa pistäytyä myös kuuluisassa kauppahallissa.

Ostokset muualla Kreetalla

Rethymnonissa on pienempiä ja isompia kauppoja, joissa tarjolla on kaikenlaista. Kaupungin kaksi suurinta ostoskatua ovat Odos Arkadiou ja Ethnikis, ja niiden varsilla on monipuolinen valikoima kansainvälisiä merkkiliikkeitä. Kannattaa myös pistäytyä suosituilla markkinoilla. Makrigialoksessa on paljon turistikauppoja ja kauppoja, joissa tarjolla on vaatteita, kenkiä ja erilaisia asusteita. Agios Nikolaoksessa ja Ierapetrassa on myös useita kauppoja, joista monista saa matkamuistoja. Parhaimmat ostosmahdollisuudet ovat saaren pääkaupungissa Iraklionissa.

Markkinat

Perinteisillä markkinoilla kannattaa ehdottomasti vierailla. Jos et halua tehdä ostoksia, voit vain mennä paikalle seuraamaan ihmisvilinää.

Paikalliset tuotteet

Kreetalaiset ovat täysin oikeutetusti ylpeitä oman saarensa tuotteista, joiden valikoima vaihtelee sesongin mukaan, mutta maisteltavaa löytyy aina. Saaren omasta oliiviöljystä on olemassa lukuisia variantteja, ja näitä on yleensä mahdollista maistella kaupoissa ja markkinoilla.

Kortilla maksaminen

Huomioi, että kortilla maksaminen ei ole aina mahdollista Kreetalla. Jotkin kortit, esimerkiksi Diners Card, eivät käytännössä toimi lainkaan. Parhaiten toimivat Visa, American Express, Eurocard ja Mastercard.
Liikunta ja treeni

Urheilua ja liikuntaa Kreetalla

Kreeta on kuin tehty aktiivisen loman viettoon, ja tekemistä riittää koko perheelle. Sekä Hanian kaupungissa että Rethymnonissa on tarjolla suosittuja pyöräretkiä, joille koko perhe voi osallistua. Kreeta on myös tunnettu monista vaellusreiteistään, erityisesti E4 European Footpath -reitistä. Jos haluat tekemistä rannalla, voit kokeilla useita vesiurheilulajeja, kuten vesiskootteria, parasailingiä ja vesiresiinaa. Syvyyksiin kaipaaville on tarjolla sukellusta sekä Haniassa että Rethymnonissa.

Vaellus

Kreetalla kohoaa yksi pitkä vuorijono, joka kulkee saaren länsiosasta itään, joten luonto on täällä aina lähellä. Innokkaimmat vaeltajat suuntaavat ylös Omaloksen tasangolle ja Kallergin vaellusasemalle. Luonto on upeimmillaan keväällä, jolloin kasvillisuus on kukoistavimmillaan. Yksi vaellusreitti kulkee ylös viehättävään Therissoksen vuoristokylään, ja tie kulkee rotkon pohjalla kiemurtelevaa puronvartta pitkin. Kaikkialla kasvaa suuria plataanipuita. Liikkeelle kannattaa lähteä aikaisella bussilla Hanian kaupungista. Matka kylään kestää noin 40 minuuttia. Halutessasi voit pitää ensin kahvitauon jossain kylän tavernassa. Lähde sitten vaeltamaan yli vuorenharjanteen ja laskeudu alas lännessä sijaitsevaan Mesklan kylään.

Maastopyöräily

Läntisen Kreetan hallitseva vuorijono on nimeltään Lefka Ori eli valkoiset vuoret. Nimi tulee siitä, että vuorenhuipuilla on lunta aina kesäkuuhun saakka. Omaloksen tasangolta lähtevät maastopyöräretket ovat erittäin suosittuja.

Sukellus

Aiemmin Kreetalla oli tiukat säännöt laitesukellukselle meressä olevien arkeologisten aarteiden suojelemiseksi. Nykyään joillain auktorisoiduilla sukelluskeskuksilla on lupa järjestää sukellusta määrätyissä paikoissa.

Yksi sukelluspaikka sijaitsee Thodoroun saaren edustalla. Täällä voi sukeltaa alueella, johon saksalainen Messerschmidt-hävittäjälentokone putosi Kreetan taistelussa vuonna 1941.

Snorklaus

Kreetan saarta ympäröivä merenalainen maailma on kärsinyt siitä, että kalastuksessa käytettiin ennen dynamiittia. Erityisen vahingollista se oli kalakannalle. Jos haluat tutustua pinnanalaiseen elämään, snorklaamaan kannattaa lähteä kivipohjaisille rannoille, joissa on kasvillisuutta, kuten esim.

• Afratan lahti, joka sijaitsee Kolimbarin ulkopuolella olevalla niemellä
• Kiviriutta Plataniaksen pienvenesataman länsipuolella
• Falassarnan edustalla olevat kiviriutat
• Elafonissin edustalla olevat kiviriutat
• Gramvoussan edustalla olevat kiviriutat
Aktiviteetit ja nähtävyydet

Aktiviteetit Kreetalla

Matkustitpa Hanian rannikolle tai Kreetan muihin osiin, tarjolla on runsaasti erilaisia aktiviteetteja. Käytä tilaisuus hyväksesi ja lähde tutkimusmatkalle. Miksipäs et lähtisi jeeppisafarille, jolla näet ja koet paljon lyhyessä ajassa? Muita suosittuja retkikohteita ovat jokin oliivipuristamoista tai viinitarhoista, joissa saat tutustua tuotantoon sekä maistaa saaren omia tuotteita. Tai jos ulkoaktiviteetit tuntuvat houkuttelevimmilta, Samarian rotko tarjoaa jännittävää historiaa ja dramaattista luontoa. Lisää tutustumisen arvoisista kohteista voit lukea Kreetan retkiohjelmastamme, josta varmasti löytyy sopivia retkiä jokaiseen makuun. Voit varata retkiä ja elämyksiä jo samalla kun varaat lomamatkan. Kaupungeissa ja suuremmissa lomakohteissa on usein monia perheystävällisiä aktiviteetteja, kuten minigolfia, kartingia, keilailua ja elokuvateattereita. Pienemmissä lomakohteissa keskitytään pääasiassa rentoutumiseen ja hotellissa mahdollisesti järjestettäviin aktiviteetteihin.

Nähtävyydet Kreetalla

Kreetalla voit tehdä mahtavia retkiä, joilla sinulla on mahdollisuus tutustua kulttuuriin, luontoon ja historiaan.

Hanian rannikon nähtävyydet

Hanian kaupunki
Venetsialaisen ajan jäänteitä voi nähdä kaikkialla Kreetalla, mutta juuri Hanian kaupungissa ne ovat erityisen hyvin säilyneitä. Syy piilee siinä, että varakkaat hanialaiset ovat rakentaneet talonsa kaupunginmuurien ulkopuolelle. Muurien sisäpuolella sen sijaan asuivat vähemmän varakkaat ihmiset, joilla ei ollut varaa uudistaa talojaan. Monet yksityisomistuksessa olleet talot olivat raunioina vuosikymmeniä, mutta niitä restauroidaan nyt. Viime vuosina kaupunkimaiseman kunnostuksen eteen on tehty paljon töitä: viemäröintejä on uusittu ja asfalttia korvattu luonnonkivellä. Sataman luoteisosassa on paljon turkkilaiseen tyyliin rakennettuja taloja, joiden yläkerrokset ovat puuta.

Therissoksen rotko
Therissoksen rotko sijaitsee Hanian lähellä. Sen pohjalla kulkee asfaltoitu tie, jota voi ajaa autolla. Rotkon ympäristössä on myös hyvät vaellusmahdollisuudet.

Akrotiri
Akrotiri on Hanian itäpuolella sijaitseva luonnonsuojelualue. Keväisin alue on hyvin suosittu lintuharrastajien ja kasvitieteilijöiden keskuudessa. Täällä voit nauttia kukkaloistosta ja nähdä useita eri lintulajeja, jotka lepäävät täällä muuttomatkan aikana. Niemimaan tunnetuimmat nähtävyydet ovat Gouverneton ja Agia Triadan luostarit. Gouvernetosta johtaa muutaman kilometrin pituinen osittain kivipolku pohjoiseen Moni Katholikon autioluostarille.

Apteran linnoitus
Apteran linnoitus sijaitsee Soúdanlahden eteläpuolella. Alkujaan venetsialaista perua olevaa linnoitusta ovat historian saatossa käyttäneet niin kreikkalaisen vastarintaliikkeen joukot kuin turkkilaiset ja saksalaisetkin. Nykyisin linnoitus on tyhjillään, mutta siellä on edelleen nähtävissä merkkejä saksalaisten oleskelusta linnoituksessa toisen maailmansodan aikaan. Ylhäältä muureilta on upea näköala Soúdanlahdelle.

Maleme
Historiallisessa mielessä Maleme on yksi saaren tärkeimmistä toisen maailmansodan tapahtumapaikoista. Muutaman päivän kestäneessä Kreetan taistelussa saksalaiset tekivät saarelle ilmahyökkäyksen, ja siksi rannikon vesissä on edelleen pudonneiden lentokoneiden osia. Malemessa suosittu käyntikohde on suuri sotilashautausmaa, jonka hautakivien päivämäärät muistuttavat taistelusta. Malemessa on myös kaunis paikallinen kirkko, ja lähistöllä sijaitsee Vouvesin kylä, jossa kasvavat Kreetan vanhimmat oliivipuut.

Kolimbari
Kolimbari on kreetalaisten oma suosikkikylä, kun otetaan puheeksi kalaravintolat. Täällä on hyvä ravintolatarjonta ja selkestä paikallisesta tyylistään huolimatta, tarjolla on herkullisia makuelämyksiä. Vieraile myös Gonia-luostarissa, jossa munkit ovat valmistaneet retsinaa jo vuosikymmeniem ajan. Elokuussa Caretta Caretta -kilpikonnat tulevat Kolimbarin rannalle munimaan. Jos haluat tutustua alueeseen laajemmin, vieraile myös Vouvesin kylässä, jossa sijaitsee Kreetan vanhin oliivipuu.

Soudanlahti
Seitsemän kilometriä Haniasta sijaitsevalla lahdella on Kreetan suurin varmasti luonnollisin satama. Täällä on Kreikan oma laivasto sekä NATO-tukikohta, jossa on kaikkien NATO-maiden edustajat.

Nähtävyydet muualla Kreetalla

Iraklion
Ehdoton käyntikohde Kreetalla lomaillessa on hurmaava pääkaupunki Iraklion. Kaupungissa modernit asuinrakennukset, kaupat ja toimistotilat sekä historiallinen Iraklion ja sen muistomerkit menneiltä ajoilta sulautuvat hyvin yhteen. Arkeologinen museo ja sen minolaisen ajan kokoelmat sijaitsevat keskustassa, Vapaudenaukiolla. Historiallinen museo sijaitsee hieman kauempana satamasta. Daidalou-kävelykadun tuntumassa Morosiniaukiolla on useita kahviloita ja ravintoloita. Aukio on paikallisen nuorison suosittu kokoontumispaikka. Lähellä ovat myös suuret ostoskadut, kuten Dikeosinis ja Kalokairinou. Markkinakatu, Odos 1866, ja sen monipuoliset ostosmahdollisuudet hullaannuttavat helposti kaikki shoppailusta kiinnostuneet. Kaupungissa on myös useita kauniita kirkkoja, esimerkiksi Agios Titus, Agia Ekaterini ja Agios Minas (agios = pyhä).

Knossos
Knossos on yksi Kreetan suosituimpia nähtävyyksiä. Knossos oli minolaishallitsijoiden muinainen kesäpalatsi, ja se sijaitsee Iraklionin ulkopuolella, noin 150 km Haniasta itään. Museossa on esillä kaikki kaivauksissa löytyneet esineet sekä myös seinämaalauksia. Tänne järjestetään myös retkiä ja Knossoksessa kannattaakin osallistua opastetulle kierrokselle. Paras aika vierailla Knossoksessa on aamulla tai myöhään iltapäivällä.

Festos
Minolaisten toiseksi suurin palatsi Knossoksen jälkeen sijaitsee Rethymnonista kaakkoon päin. Festoksessa on mielenkiintoisia kaivauksia ja sieltä avautuu upea näköala Messaran tasangolle päin.

Eleftherna
Tällä paikalla sijaitsi roomalainen provinssikaupunki, jolla oli suuri merkitys aikansa kaupankäynnissä. Paikka tunnetaan myös vanhasta antiikin vesisäiliöstään, jonka sanotaan olevan Euroopan suurin.

Fodele
Fodele on taidemaalari El Grecon synnyinkylä. Paikallisessa museossa on esillä joitakin hänen maalauksiaan.

Margarites
Kreetan keramiikan keskus sijaitsee Rethymnonista itään. Täällä syntyi myös isä Gabriel, joka oli Arkadi-luostarissa vuonna 1866 sattuneen räjähdyksen takana.

Ierápetra
Euroopan eteläisin kaupunki, jossa on mielenkiintoisia nähtävyyksiä, sijaitsee Libyanmeren rannalla. Kaupunkia ympäröivät suuret ruusu-, neilikka- ja tomaattiviljelmät. Ierápetrassa on kauniita rantoja, museo sekä venetsialaisen linnoituksen rauniot. Täällä on myös turkkilainen moskeija sekä minareetti. Meren rantaa reunustavat kahvilat ja tavernat. Kesäkaudella Ierápetrasta pääsee laivalla rauhalliselle Chrissin saarelle, jossa voi käydä uimassa, ottaa aurinkoa ja nauttia rauhallisesta tunnelmasta. Saarella on myös kaksi viehättävää tavernaa, jossa voi käydä syömässä vaikka lounasta.

Spili
Kauniissa vuoristokylässä on 19 kaivoa, joissa on vuoriston lähdevettä. Vedellä sanotaan olevan nuorentava vaikutus.

Sitia
Pieni 8 500 asukkaan satamakaupunki, joka autioitui 1500-luvulla ja säilyi asumattomana yli 200 vuotta, kunnes se asutettiin uudelleen noin vuonna 1870.

Anogia ja Axos
Kannattaa käydä tutustumassa näihin kahteen vuoristokylään, jotka sijaitsevat reilun 50 km päässä Rethymnonista. Kyliin johtavat tiet ovat hyvässä kunnossa ja maisemat kauniit. Molemmat kylät ovat todella viehättäviä ja asukkaat ovat kuuluisia kauniista käsitöistään. Täältä voit ostaa hienoja kirjontatöitä, kudottuja ja neulottuja vaatteita. Anogiaa kutsutaan myös nimellä "Leskien kylä". Toisen maailmansodan aikana Anogia oli saarella toimineen vastarintaliikkeen keskus, minkä vuoksi saksalaiset tuhosivat suuren osan kylästä ja tappoivat lähes kaikki kylän miehet. Naapurikylässä, Axoksessa, on kolme bysanttilaista kirkkoa sekä Akropoliksen rauniot, joihin voit käydä tutustumassa.

Etelä-Kreeta

Eteläisellä rannikolla Hanian alapuolella on paljon viehättäviä nähtävyyksiä ja upeita rantoja. Mielenkiintoisia kohteita ovat muun muassa Sougia, Paleochora ja Chora Sfakion. Eteläisen osan halki ei kulje suuria teitä, ja maisema koostuu pääasiassa vuorista ja syvistä laaksoista. Tiet kulkevat yleensä pohjois-eteläsuunnassa. Kannattaa varata reilusti aikaa, kun lähdet seikkailemaan pieniin vuoristokyliin, sillä tiet ovat kiemurtelevia, korkeuserot suuria ja matkan varrella saatat kohdata myös tiellä tallustelevia vuohia.

Santorini

Kreetan pohjoispuolella sijaitsevalle Santorinin tulivuorisaarelle pääsee Rethymnonista päiväretkelle lautalla parissa tunnissa. Voit mennä Santorinille lautalla myös Iraklionista, mikäli haluat yöpyä siellä.

Ateena-Pireus

Soúdan satamasta lähtee joka ilta lautta Ateenaan, Pireuksen satamaan. Perille saavutaan seuraavana aamuna. Korkeasesongin aikaan suosittelemme varaamaan hytin.
Kulkuyhteydet

Liikkuminen Kreetalla

Kreetalla voit liikkua busseilla, taksilla ja vuokra-autolla. Bussilla matkustaessa kannattaa tarkistaa, mihin bussi on menossa, sillä busseissa ei ole numeroita.

Kulkuyhteydet Hanian rannikolla

Bussit
KTEL:n paikallisbussit liikennöivät periaatteessa kaikkiin paikkoihin saarella. Pääbussiasema sijaitsee Hanian kaupungissa. Lipun voi ostaa etukäteen bussiasemalta ja tietyistä kioskeista ja minimarketeista, joissa toivon mukaan on näkyvissä kyltti "bussilippuja myytävänä". Koska busseilla ei ole tarkkoja pysäkkiaikatauluja, voi olla vaikeaa sanoa, milloin bussi kulkee jollakin tietyllä linjalla. Pohjoisrannikkoa pitkin liikennöi ilmastoituja kaukoliikenteen busseja (vihreitä), joilla pääsee pääkaupunki Iraklioniin.

Taksi
Mikäli matkustajia on 3-4, niin silloin taksi on hyvä vaihtoehto bussille. Kuljettajien velvollisuus on laittaa mittari päälle ja hinnat vaihtelevat kaupungin keskustassa ja taajama-alueille ajettaessa. Puolen yön jälkeen veloitetaan kaksinkertainen hinta. Sovi hinta juomarahoineen etukäteen, mikäli olet lähdössä taksilla pidemmälle matkalle. Osa taksinkuljettajista on erikoistunut ajamaan pelkästään retkiä, joiden pituudet voivat vaihdella parista tunnista kokopäivään.

Kulkuyhteydet muualla Kreetalla

Bussit
Bussilla pääsee useimpiin kyliin ja kaupunkeihin. Lipun voit ostaa linja-autoasemilla sijaitsevista lipputoimistoista tai voit maksaa bussissa suoraan kuljettajalle. Paikallisbussit lähtevät kaupunkien linja-autoasemilta ja kyytiin pääsee myös pääkadun varrella olevilta pysäkeiltä. Bussivuoroja ajetaan esim. Iraklioniin, Agios Nikolaokseen, Maliaan ja Ierapetraan. Lisätietoja bussireiteistä ja aikatauluista voit kysellä Tjäreborgin oppailta.

Taksit
Sovi matkan hinta ennen kuin nouset taksin kyytiin. Taksin voi tilata myös puhelimitse, mikä maksaa hieman ylimääräistä. Hotellin henkilökunta auttaa mielellään. Joskus käytetään taksimittaria, joskus sovitaan kiinteästä hinnasta. Keskiyön jälkeen veloitetaan kaksinkertainen hinta.

Polkupyörä ja mopo

Kreetalla voi vuokrata polkupyöriä ja mopoja. Se on mainio tapa tutustua paremmin omaan lomakohteeseen ja myös rannikon muihin kaupunkeihin.
Kohdefakta

Aikaero

Sama aika kuin Suomessa.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Noin 4 tuntia tilauslennoilla. Reittilentojen kesto määräytyy valitun lentoreitityksen mukaan.

Näin matkustat tänne

Kreetalle voit matkustaa Tjäreborgin tilauslennolla kesäkaudella.

Kreetalle voit matkustaa kesäkaudella myös Tjäreborgin kautta reittilennoilla ja suunnitella itse matkasi pituuden.

Lento laskeutuu joko Hanian tai Iraklionin kentälle, riippuen siitä, missä lomakohteessa asut.

Kuljetuksista kerrotaan erikseen jokaisen lomakohteen kohdalla.
Sää
 • tammikuu
16°9°
3
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
16°9°
4
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
17°10°
6
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
20°12°
8
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
23°15°
10
Aurinkotuntia/pv
19°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
27°19°
11
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
29°22°
12
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
30
Sateettomia päiviä
 • elokuu
29°22°
11
Aurinkotuntia/pv
25°
Veden lämpötila
30
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
27°19°
9
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
24°17°
6
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
21°14°
5
Aurinkotuntia/pv
20°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
18°11°
4
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
Kreetalla vallitsee Välimeren ilmasto: kuivat ja lämpöiset kesät sekä leudot, kosteat talvet. Tjäreborgin hotellit sijaitsevat eri puolilla saarta. Hanian rannikolla Luoteis-Kreetalla sijaitsevat Agia Marina, Hanian kaupunki, Gerani, Kato Daratso, Kato Stalos & Kalamaki, Kolimbari, Maleme ja Platanias. Vähän keskemmällä saarta sijaitsee Rethymnon ja Kreetan koillisosassa ovat Hersonissos, Stalis & Malia sekä Elounda ja Agios Nikolaos. Etelärannikolla Tjäreborgilla on hotelleja Ierapetrassa ja Makrigialoksessa. Riippumatta siitä, missä päin saarta olet, ovat päivälämpötilat yli 30 astetta huippusesongin aikaan, ja huhti- ja lokakuun säät vastaavat Suomen kesää.

Huhtikuu ja syys-lokakuu

Nämä kuukaudet ovat alku- ja loppusesonkia, jolloin lämpötilat ovat päivisin 20–25 asteen välillä ja illat ovat viileitä. Veden lämpötila on huhtikuussa n. 18 astetta, mutta syys-lokakuussa on jäljellä kesän lämpöä, syyskuussa vesi on 22–24 asteista ja viilenee asteittain. Sateita esiintyy satunnaisesti sekä huhtikuussa että lokakuussa.

Toukokuu

Toukokuussa nousevat lämpötilat niin maalla kuin vedessä. Ilman lämpötila voi nousta 25 asteeseen ja veden lämpötila lähemmäs 20 astetta. Sateita voi esiintyä, mutta ne ovat harvinaisia.

Kesäkuu, heinäkuu ja elokuu

Tämä aika on koreasesonkia Kreetalla, ja lämpötila voi päivisin olla yli 30 astetta. Yöllä ei lämpötila yleensä laske alle 20 asteen, ja veden lämpötila nousee jopa 25 asteiseksi. Sateet ovat harvinaisia useimmissa kohteissa, vaikka niitä saattaa esiintyä Kreetan koillisrannikolla.

Hintaesimerkkejä – Kreeta

Ocean Beach Club - Kreeta
obcbysunwing
Ocean Beach Club - Kreeta
Makrigialos, Kreeta, Kreikka
 • Lento + majoitus CompactSuite,1 huon,parveke uima-altaalle ja merelle
 • 1 viikko
 • Lähtö 20.4.2023, lähtöpaikka Helsinki
Lento + hotelli., 1 viikko
20.4.2023 lähtöpaikka Helsinki
Sunwing Makrigialos Beach
sunwing
 • Perheille
Sunwing Makrigialos Beach
Makrigialos, Kreeta, Kreikka
 • Lento + majoitus FAMILY, 1 huone, parveke ympäristön suuntaan
 • 1 viikko
 • Lähtö 20.4.2023, lähtöpaikka Helsinki
Lento + hotelli., 1 viikko
20.4.2023 lähtöpaikka Helsinki
Sunprime Platanias Beach
sunprime
 • Aikuisille
Sunprime Platanias Beach
Hanian rannikko, Platanias, Kreeta, Kreikka
 • Lento + majoitus Classic Room, 1 huone, parveke kadulle päin
 • 1 viikko
 • Lähtö 27.4.2023, lähtöpaikka Helsinki
Lento + hotelli., 1 viikko
27.4.2023 lähtöpaikka Helsinki
Ostria Resort & Spa
familygarden
 • Perheille
Ostria Resort & Spa
Ierapetra, Kreeta, Kreikka
 • Lento + majoitus Kahden hengen huone, rajoitettu merinäköala
 • 1 viikko
 • Lähtö 27.4.2023, lähtöpaikka Helsinki
Sis. All Inclusive
Sis. All Inclusive
Lento + hotelli., 1 viikko
27.4.2023 lähtöpaikka Helsinki
Alexandra Beach
familygarden
 • Perheille
Alexandra Beach
Hanian rannikko, Agia Marina, Kreeta, Kreikka
 • Lento + majoitus Kaksio, 2 lisävuodetta
 • 1 viikko
 • Lähtö 27.4.2023, lähtöpaikka Helsinki
Lento + hotelli., 1 viikko
27.4.2023 lähtöpaikka Helsinki
Bella Vista Village
pohjoismaisetsuosikit
Bella Vista Village
Hanian rannikko, Agia Marina, Kreeta, Kreikka
 • Lento + majoitus Kahden hengen huone meren puolella - 2 lisävuodetta
 • 1 viikko
 • Lähtö 27.4.2023, lähtöpaikka Helsinki
Lento + hotelli., 1 viikko
27.4.2023 lähtöpaikka Helsinki

Matkakohteet – Kreeta

Hanian rannikko, Agia Marina
 • Ruoka & juoma
 • Yleisarvosana
 • Harrastukset
Agia Marinassa Tjäreborgilla on useita hotelleja lähellä kymmenen kilometrin pituista rantaa. Perheen kanssa lomailu on parasta suositussa Family Garden -hotelli Alexandra Beachissä.
  Hanian rannikko, Hanian kaupunki
  • Nähtävyydet
  • Ostokset
  • Ruoka & juoma
  Hanian kaupunki sopii sinulle, joka haluat nauttia laajasta viihde-, kulttuuri- ja ravintolatarjonnasta – ja olet samalla lähellä upeita rantoja.
  concept-logo
  concept-logo
  Makrigialos
  • Ruoka & juoma
  • Harrastukset
  Kreikkalainen Makrigialoksen kalastajakylä – täydellinen valinta lapsiperheille. Rannan tuntumassa on myös kaksi parhaimmista perhehotelleistamme: Sunwing Makrigialos Beach ja Ocean Beach Club Kreeta.
  Hanian rannikko, Gerani
  • Nähtävyydet
  • Ruoka & juoma
  • Ostokset
  Gerani sopii hyvin lapsiperheille, jotka haluavat nauttia lomailusta rentouttavassa ilmapiirissä ja rauhallisessa ympäristössä.
  Hanian rannikko, Kato Daratso
  • Ostokset
  • Ruoka & juoma
  • Yleisarvosana
  Kato Daratso on yksi suosituimmista lomakohteista kymmenien kilometrien pituisella Hanian rannikkoalueella. Täällä on sekä luksushotelleja että huoneistohotelleja.
  Hanian rannikko, Kato Stalos/Kalamaki
  • Ruoka & juoma
  • Harrastukset
  • Nähtävyydet
  Kato Stalos & Kalamaki - kaksi lomakohdetta kauniilla Hanian rannikolla. Ranta on lapsiystävällinen ja Hanian kaupungin tarjonta heti nurkan takana.
  Hanian rannikko, Kolimbari
  • Harrastukset
  • Ostokset
  • Ruoka & juoma
  Kolimbarissa nautit rentouttavasta rantaelämästä, ja täällä sijaitsee myös lapsiystävällinen Avra Imperial Hotel.
  Hanian rannikko, Maleme
  Viehättävässä Malemen pikkukaupungissa voit majoittua All Inclusive -hotelliin, pitkän ja houkuttelevan pikkukivirannan tuntumassa.
  concept-logo
   Hanian rannikko, Platanias
   • Ruoka & juoma
   • Yleisarvosana
   • Harrastukset
   Platanias on yksi Hanian rannikon suurimmista lomakohteista, joka sopii yhtä hyvin lapsiperheille kuin myös kahdestaan matkustaville aikuisille.
   Agios Nikolaos
   • Yleisarvosana
   • Nähtävyydet
   • Harrastukset
   Agios Nikolaos on kreikkalainen pikkukaupunki, jossa on myös paikallista arkielämää. Tunnetaan myös nimellä Kreetan St. Tropez. Luvassa kreikkalaista elämänmenoa, aurinkoa sekä myös rantaelämää.
    Hersonissos, Stalis & Malia
    • Ruoka & juoma
    • Ostokset
    • Harrastukset
    Hersonissoksessa on täysi vauhti päällä kesäkaudella, mutta rauhallisempaa keväisin ja syksyisin. Rantakadun varrella on paljon ravintoloita, baareja ja klubeja.
     Rethymnon
     Viehättävän Rethymnonin kaupungin pitkä, lapsiystävällinen ranta levittäytyy koko kaupungin pituudelta. Rantakadun varrella olevat ravintolat ovat sekä matkailijoiden että paikallisten suosiossa.
     Elounda
     Eloundassa on hienoja hotelleja sekä viihtyisä pieni satama tavernoineen ja ravintoloineen. Luvassa on rauhallista ja mukavaa hotellielämää, ja pääset myös helposti käymään Agios Nikolaoksessa.
     Ierapetra
     Ierapetrassa voit viettää rentoa rantalomaa, tutustua nähtävyyksiin ja osallistua aktiviteetteihin. Täällä voit viettää aktiivista lomaa, mutta myös nauttia rennosta ja rauhallisesta ympäristöstä.

     Vinkit – Kreeta

     Loma lasten kanssa Kreetalla

     Loma lasten kanssa Kreetalla

     Ihanan lämmintä, suhteellisen lyhyt lentomatka, hienoja hiekkarantoja, lapsiystävällisiä hotelleja ja ravintoloita - Kreeta on täydellinen lomakohde lapsiperheille.

     Kreeta on täydellinen lomakohde lapsiperheille.

     Vinkkejä Kreetan matkakohteen valintaan

     Kreeta on pinta-alaltaan lähes 10 000 neliökilometriä ja Välimeren toiseksi suurin saari. Jo pelkästään siitä syystä yhden viikon loman aikana on mahdotonta nähdä ja kokea kaikkea, mitä saari tarjoaa. Seuraavassa annamme joitakin vinkkejä, joiden avulla voit löytää juuri sinulle sopivimman lomakohteen.

     Kreeta on pinta-alaltaan lähes 10 000 neliökilometriä ja Välimeren toiseksi suurin saari. Jo pelkästään siitä syystä yhden viikon loman aikana on mahdotonta nähdä ja kokea kaikkea, mitä saari tarjoaa. Seuraavassa annamme joitakin vinkkejä, joiden avulla voit löytää juuri sinulle sopivimman lomakohteen.
     Tee matkahaku – Kreeta
     Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
     Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
     Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
     Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.