Matkat – Agios Nikolaos

Viehättävä Agios Nikolaos on kreikkalainen pikkukaupunki, jossa on mukavan aito tunnelma.

Agios Nikolaos on eläväinen pikkukaupunki, joka on rakennettu pienen Voulismènijärven ympärille. Kaupunki sijaitsee Kreetan suurimman lahden, Mirabellolahden äärellä. Kaunista pikkukaupunkia kutsutaan myös "Kreetan Saint-Tropez'ksi", eikä suotta. Vilkkaassa satamassa voi nähdä sekä paikallisia veneitä että suuria risteilyaluksia, ja myös maailmanympäripurjehtijat pysähtyvät täällä kokeakseen Kreetan kauneuden. Siksi Agios Nikolaoksessa on kansainvälinen tunnelma, erityisesti keskellä kaupunkia sijaitsevan pienen järven ympärillä. Siellä on suurin osa parhaista ravintoloista, joista useat sijaitsevat järveä ja satamaa kohti kulkevilla sivukaduilla. Ravintoloissa houkuttelee paitsi hyvä ruoka, myös upea näköala, joka tekee Agios Nikolaoksesta entistäkin lumoavamman.

Agios Nikolaoksen rannat

Kaupungin alueella on kolme pientä rantaa, Ammos, Kitro Platia ja Ammoudi. Niillä voit viettää koko päivän tai käydä piristävällä uinnilla ennen aamiaista. Jos kaipaat vaihtelua, myös etelämpänä on useita poukamia ja rantoja.

Agios Nikolaoksen lapsiystävälliset hotellit

Hieman Agios Nikolaoksen ulkopuolella, aivan merenrannalla, sijaitsee lapsiystävällinen Blue Marine Resort & Spa -hotellimme. Vain kivenheiton päässä on suosittu, lapsiystävällinen Almiros-ranta. Täällä nautit elämästä, lomasta, hyvästä tunnelmasta ja vedestä, joka on Välimeren puhtainta. Jos haluat välillä nousta aurinkotuolista, tarjolla on paljon tekemistä niin isoille kuin pienillekin, jollet sitten halua rentoutua hotellin kylpylässä. Blue Marine Resort & Spassa All Inclusive kuuluu matkan hintaan, mikä tekee lomasta vieläkin mukavamman ja rentouttavamman.

Asu keskeisellä paikalla rannan lähellä Agios Nikolaoksessa

Monet matkustavat Agios Nikolaokseen miellyttävän tunnelman vuoksi. Kyseessä ei ole tyypillinen turistikohde, vaan aito kreikkalainen kaupunki, jossa näet kreikkalaista arkielämää sekä kreikkalaisia tavernoja ja taloja. Jos haluat asua kaiken tämän keskellä, valikoimassamme on useita hyviä hotelleja, joissa on sekä huoneita että huoneistoja. Ne kaikki ovat lähellä rantaa ja kaupungin keskustaa, joten voit nauttia matkasi aikana yhtä paljon paikallisesta elämänmenosta ja rantaelämästä.

Hyvä tietää
 • Family Garden -hotelleja
 • Hotelleja lähellä rantaa
 • Hotelleja keskustassa
 • Upeita rantoja
 • Paljon ravintoloita
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Agios Nikolaos

Sää
 • tammikuu
16°9°
3
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
16°9°
4
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
17°10°
6
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
20°12°
8
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
23°15°
10
Aurinkotuntia/pv
19°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
27°19°
11
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
29°22°
12
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
29
Sateettomia päiviä
 • elokuu
29°22°
11
Aurinkotuntia/pv
25°
Veden lämpötila
29
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
27°19°
9
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
24°17°
6
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
21°14°
5
Aurinkotuntia/pv
20°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
18°11°
4
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
Rannat
Agios Nikolaoksen kaupungissa on kolme pienehköä hiekka- ja pikkukivirantaa rantaa – Ammos, Kitro Platia ja Ammoudi. Noin kaksi kilometriä kaupungista etelään, 20 minuutin kävelymatkan päässä keskustasta, sijaitsee suosittu, matala ja lapsiystävällinen Almiros-ranta.

Rantaelämä Kreetalla

Pitkin Kreetan rannikkoa on useita hyviä, matalia rantoja. Useimpien rantojen hiekka on karkeajakoista. Rantakausi kestää keväästä myöhäissyksyyn. Suurimmilta rannoilta voit vuokrata aurinkotuoleja ja aurinkovarjoja.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Vaihtelee lentoreitityksen mukaan. Helsingistä suora lento n. 4 tuntia

Näin matkustat tänne

Kreetalle voit matkustaa Tjäreborgin tilauslennolla Helsingistä kesäkaudella (huhti–lokakuussa).
tai myös reittilennoilla, ja saat näin ollen määritellä itse matkasi pituuden.
Agios Nikolaokseen voit matkustaa Tjäreborgin tilauslennolla kesäkaudella (huhti–lokakuussa).

Kreetalle voit matkustaa kesäkaudella myös Tjäreborgin kautta reittilennoilla ja määritellä näin ollen itse matkasi pituuden.

Lento laskeutuu Iraklionin kaupungin laidalla sijaitsevalle kentälle.
Tjäreborgin lentokenttäkuljetuksella pääset helposti ja varmasti perille Agios Nikolaoksen hotelliisi. Lentokenttäkuljetukset eivät sisälly hintaan, mutta matkustaessasi tilauslennolla voit ostaa ne lisämaksusta. Matka-aika Iraklionin lentokentältä hotelliisi on noin 1 tunti ja 20 minuuttia (n. 60 km), sen mukaan kuinka paljon on liikennettä ja kuinka monta hotellipysähdystä on matkan varrella. Bussi ajaa usein Hersonissoksen kautta, jolloin matka-aika on noin 30-40 min pidempi. Tarkka bussikuljetuksen reitti vaihtelee paikallisten olosuhteiden mukaan ja se päätetään vasta paikan päällä. Lisätietoa kuljetuksista saat saavuttuasi kohteeseen.
Lue lisää kuljetuksista kohteessa.

Huom! Matkustaessasi reittilennoilla lentokenttäkuljetukset on järjestettävä omatoimisesti. Suosittelemme autonvuokrausta.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Koska Voulismènijärven rannalla on muutenkin paljon aktiviteetteja, myös useimmat ravintolat sijaitsevat luonnollisesti täällä. Koska Agios Nikolaoksen maasto on hieman kumpuilevaa, monet kaupungin ravintoloista ovat sivukaduilla, jotka johtavat alas järvelle ja satamaan. Siksi monista ravintoloista on upea näköala, mikä tekee Agios Nikolaoksesta entistäkin lumoavamman. Kaupungissa ja lähialueella on viitisenkymmentä ravintolaa kaikissa hintaluokissa, yksinkertaisista tavernoista luksusravintoloihin.

Ruoka ja juoma Kreetalla

Leipä ja kattausmaksu lisätään aina ravintolatilauksen hintaan. Tavallisesti tippiä jätetään 5–10 prosenttia laskun loppusummasta riippuen siitä, kuinka tyytyväinen olet ruokaan ja palveluun.
Agios Nikolaoksen yöelämä koostuu ravintoloista, pubeista, baareista, kahviloista ja muutamasta yökerhosta. Yöelämä on keskittynyt kalasataman ja rantakadun ympärille. Monet matkustavat Agios Nikolaokseen leppoisan tunnelman vuoksi. Kyseessä ei ole tyypillinen turistikohde, vaan aito kreikkalainen kaupunki, jossa näet kreikkalaista arkielämää sekä kreikkalaisia tavernoja ja taloja. Paikalla on toki jonkin verran juhlivia lomalaisia, mutta he sekoittuvat paikalliseen väestöön luontevalla tavalla. Kaupungin keskusta sijaitsee sataman ja "pohjattoman järven" ympärillä. Tarun mukaan järvi johtaa Santorinin tulivuorisaarelle. Järven luona ja sitä ympäröivillä kujilla on erittäin hyvä valikoima niin kreikkalaisia kuin kansainvälisiäkin ravintoloita, monia viihtyisiä kahviloita, baareja sekä yksi jos toinenkin yökerho. Baareissa soitetaan modernia musiikkia ja klassikoita, ja joinakin iltoina voit nauttia myös livemusiikista. Täällä turistit ja paikallinen väestö kohtaavat ja juhlivat auringonnousuun.
Ostokset
Ostospaikat ovat keskittyneet Agios Nikolaoksen keskustaan. Täältä löydät kaikenlaisia kauppoja ja putiikkeja, jotka myyvät tauluja, mausteita, hunajaa, oliiviöljyä ja nahkatuotteita. Täällä on myös pieniä taidegallerioita.

Markkinat

Joka keskiviikko kello 6–14 Agios Nikolaoksessa järjestetään markkinat, joka on kokemisen arvoinen tapahtuma. Täältä löydät kaikkea, mitä tarvitset, ja mitä et tarvitse! Tjäreborgin oppaat antavat mielellään vinkkejä, jos olet etsimässä jotakin tiettyä.

Iraklion

Lauantaisin noin kello 6.00–14.00. Markkinat pidetään alhaalla satamassa, ja ne ulottuvat useiden kilometrien pituudelle. Kävele tai ota taksi bussiasemalta. Iraklioniin pääsee helpoiten autolla tai paikallisbussilla.

Hania

Haniassa on myös kuuluisa markkinahalli, joka on avoinna maanantaista lauantaihin kello 8–14 ja tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin myös kello 18–21.

Ierapetra/Sitia

Ierapetrassa järjestetään markkinat joka lauantai. Markkinat pidetään kaupungin keskustassa, ja ne alkavat aikaisin. Monet ovat paikalla jo kello 6 ostamassa tuoretta kalaa, vihanneksia, vaatteita, kenkiä ja paljon muuta. Samat markkinat järjestetään tiistaisin Sitiassa samaan kellonaikaan. Lisätietoja saat Tjäreborgin oppailta.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Agios Nikolaoksessa on mahdollisuus kokeilla monenlaisia aktiviteetteja, kuten vesiurheilulajeja, esim. vesihiihtoa, polkuveneitä, sukellusta ja vesiskootteriajelua. Ehdoton käyntikohde on Spinalongan saari, joka toimi spitaalisten siirtolana vuoteen 1957 saakka.

Aktiviteetit Kreetalla

Kreeta on kuin tehty aktiivisen loman viettämiseen. Täällä on tekemistä koko perheelle. Kreeta on myös tunnettu monista vaellusreiteistään, erityisesti E4 European Footpath -reitistä. Jos haluat tekemistä rannalla, vesiurheilulajeja on laaja valikoima: vesiskoottereita, parasailingiäa, polkuveneitä jne. Syvyyksiin kaipaava voi kokeilla sukellusta sekä Haniassa että Rethymnonissa.

Sukellus

Useimmissa matkakohteissa sukeltamista järjestävät sukelluskerhot. Kursseja ja sukellusta varten kerhot tarjoavat kuljetusta eri paikkoihin. Muista, että laitesukellus itsenäisesti Kreetaa ympäröivissä vesissä on lailla kiellettyä! Tämä johtuu rannikkoalueella merenpohjassa olevista arkeologisista esineistä. Lisätietoja saat Tjäreborgin oppailta.

Vai

Vai-kylän lähellä, karun maiseman keskellä, levittyy keitaan lailla suuri palmulehto. Luonnollinen palmumetsä syntyi, kun paikalla aikoinaan asuneet arabit istuttivat taatelinsiemeniä maahan. Matkalla Vaihin voi vierailla Top Loun luostarissa. Luostari on peräisin 1300-luvulta, ja nykyisin siellä asuu viisi munkkia. Luostarin yhteydessä on museo, jossa on esineitä 1600–1800-luvuilta.

Kournásjärvi

Saaren ainoa makean veden järvi, Kournás, sijaitsee hieman Georgiopolin kylästä etelään, noin 45 kilometriä Haniasta itään ja noin 25 kilometriä Rethymnonista länteen. Hiekkarannalla on useita viihtyisiä tavernoja. Kävelyretki järven ympäri kestää noin kaksi tuntia. Retkellä voit ihailla monipuolista linnustoa, uida tai vaikkapa vuokrata polkuveneen. Kournásjärven ympäristöä kutsutaan "Kreetan Sveitsiksi".

Ekologinen Milia

Vierailu Milian kylään on myös mielenkiintoinen kokemus. Kylässä kaikki tehdään ympäristöystävällisten periaatteiden mukaan. Vesi ja sähkö tuotetaan aurinkoenergialla, ja koko kylän ruuat viljellään ekologisesti.

Agios Nikolaos

Agios Nikolaos on Lassithi-provinssin pääkaupunki, joka sijaitsee järven ympärillä Kreetan suurimman lahden, Mirabellonlahden äärellä. Agios Nikolaos on kaunis pikkukaupunki, jota kutsutaan myös "Kreetan Saint-Tropez'ksi". Sillä on hieman hienomman paikan maine, ja hinnat voivat olla hieman korkeampia kuin muualla saarella. Kaupungin keskellä on pieni järvi, jota luultiin pitkään pohjattomaksi. Nykyisin kuitenkin tiedetään, että se on noin 60 metriä syvä. Aiemmin uskottiin myös, että Athene-jumalatar kävi öisin järvellä kylpemässä. Siksi järveä kutsutaan usein "Athenen kylpyammeeksi". Agios Nikolaoksen satama on vilkas, ja siellä voi nähdä sekä paikallisia veneitä että suuria risteilyaluksia. Myös maailmanympäripurjehtijat pysähtyvät täällä ja viipyvät hetken kokeakseen Kreetan kauneuden ja nähtävyydet.

Spinalonga

Agios Nikolaoksen lähistöllä sijaitseen Spinalongan saari. Saarella sijaitsi yksi viimeisistä spitaalisten siirtoloista, joka suljettiin vasta vuonna 1957. Spinalongalla voit sekä tutustua jännittävään historiaan että nauttia upeasta luonnosta.

Arkadin luostari

Upea luostari on yksi parhaiten säilyneistä rakennuksista kreetalaisten vapaustaistelussa 1800-luvulla. Täällä on vaikuttava ikonikokoelma ja alkuperäinen, 1500-luvulta peräisin oleva julkisivu.

Eleutherna

Tällä paikalla sijaitsi roomalainen provinssikaupunki, jolla oli suuri merkitys aikansa kaupankäynnissä. Täällä ovat myös Euroopan toiseksi suurimmat antiikin vesisäiliöt.

Spili

Kaunis vuoristokylä, jonka 19 kaivoa ovat täynnä raikasta vuoristovettä. Vedellä sanotaan olevan nuorentava vaikutus.

Iraklion

Ehdoton käyntikohde Kreetalla ja Agios Nikolaoksessa lomaillessa on hurmaava pääkaupunki Iraklion, jossa asuu noin 150 000 kreetalaista. Kaupungissa on hieman itämaista henkeä. Modernit asuin- ja toimistotalot sekä kaupat ovat vieri vieressä historiallisen Iraklionin kanssa, joka on täynnä muistomerkkejä ja nähtävyyksiä kadonneelta aikakaudelta. Arkeologinen museo, jossa on kokoelma minolaisen aikakauden esineitä, sijaitsee Vapaudenaukiolla keskellä keskustaa.... Historiallinen museo on sataman lähellä. Morosini-aukiolla, joka sijaitsee aivan Daidalou-kävelykadun päässä, on paljon kahviloita ja ravintoloita, ja se on Iraklionin nuorison kokoontumispaikka. Lähistöllä on myös isoja ostoskatuja, kuten Dikeosinis ja Kalokairinou. Markkinakatu, Odos 1866, on suurine tavaravalikoimineen oikea elämys shoppailijalle. Kaupungissa on myös useita kauniita kirkkoja, kuten Agios Titus, Agia Ekaterini ja Agios Minas (agios = pyhä).

Melidoni-luola

Melidonin tippukiviluola on uskomattoman kaunis nähtävyys. Luola sijaitsee Rethymnonin lähellä, jolla oli tärkeä rooli Kreetan itsenäisyyskamppailussa.

Therissos-rotko

Yksi nähtävyyksistä on Therissoksen rotko, joka sijaitsee Hanian lähellä. Sen pohja on asfaltoitu, joten sen läpi voi ajaa autolla. Täällä on myös hyvät vaellusmahdollisuudet.

Sitia

Pieni 8 500 asukkaan satamakaupunki, joka autioitui 1500-luvulla ja säilyi asumattomana yli 200 vuotta, kunnes se asutettiin uudelleen noin vuonna 1870. Kaupungissa järjestetään markkinat joka tiistai.

Margarites

Kreetan keramiikan keskus sijaitsee Rethymnonista itään. Täällä syntyi myös isä Gabriel, joka oli Arkadi-luostarissa vuonna 1866 sattuneen räjähdyksen takana.

Hania

Kreetan entinen pääkaupunki sijaitsee saaren vehreämmällä länsipuolella, ja siellä kannattaa käydä sen nähtävyyksien takia. Pohjoisrannikkoa pitkin kulkeva reitti kaupunkiin on henkeäsalpaavan kaunis ja myös helppokulkuinen. Hanian arkkitehtuurissa voi vielä nykyäänkin nähdä jälkiä venetsialaisten ja turkkilaisten vaikutuksesta. Venetsialainen satama on suosittu kokoontumispaikka, jossa on paljon ravintoloita ja tavernoja sekä hyvä tunnelma. On jo kokemus sinänsä kierrellä vanhoissa venetsialais- ja turkkilaiskortteleissa, jotka ovat täynnä kauniita ja omaperäisesti koristeltuja vanhoja taloja. Suosittelemme myös käymään suuressa kauppahallissa, jonka esikuvana on toiminut Marseillen kauppahalli. Antiikinaikainen Kydonian kaupunki sijaitsi Hanian paikalla, ja kaivauksia tehdään edelleen paikoilla, joihin ei ole rakennettu uusia taloja.

Lassithin tasanko

Lassithin tasanko sijaitsee Hersonissoksen ja Agios Nikolaoksen välissä. Luonto on ainutlaatuista, ja alueella on myös perinteisiä tuulimyllyjä. Tasangolla on myös Dikti-luola, joka on tarun mukaan Zeus-jumalan syntypaikka.

Fódele

Taiteilija El Grecon syntymäpaikka. Osa hänen maalauksistaan on esillä paikallisessa museossa.

Anogia ja Axos

Kaksi vuoristokylää noin 50 kilometriä Rethymnonista, joihin johtava reitti on sekä hyväkuntoinen että kaunis. Molemmat kylät ovat kuvankauniita, ja asukkaat ovat tunnettuja hienoista käsitöistään. Myynnissä on kirjontatöitä, kankaita ja neulottuja vaatteita. Anogiaa kutsutaan myös "leskien kyläksi". Toisen maailmansodan aikaan Anogia oli saaren vastarintaliikkeen keskus, ja siksi saksalaiset tuhosivat suuren osan kylästä ja tappoivat lähes kaikki miespuoliset asukkaat. Naapurikylä Axoksessa on kolme Bysantin aikaista kirkkoa ja akropoliin rauniot.

Goulas

Arkeologinen kohde Kritsan lähellä. Tässä doorilaisessa ja myöhemmin helleenisessä kaupungissa on paljon nähtävää ja kaunis näköala merelle oliivilehtojen ja mantelipuiden läpi.

Frangokastello

Venetsialainen linnoitus, joka sijaitsee 35 kilometriä Rethymnonista etelään. Näköala hyvin säilyneestä linnoituksesta merelle on upea. Täällä sanotaan kummittelevan!

Gournia

Minolainen ja kreikkalainen kaupunki, joka on säilynyt ainona laadussaan Kreikassa. Täällä kannattaa käydä, kun olet Agios Nikolaoksessa. Kaivauksissa on paljastunut eri kokoisia katuja ja taloja minolaiselta ja antiikin ajalta. Gournia sijaitsee Mirabellonlahdella, lähellä Agios Nikolaosta.

Idan luola

Ideon Andron on antiikin ajoista lähtien ollut Kreetan tunnetuin luola, ja se on tutustumisen arvoinen nähtävyys. Se sijaitsee Psiloritis-vuoren pohjoispuolella 1 200 metrin korkeudessa merenpinnasta. Kerrotaan, että kuningas Minos kävi luolassa joka yhdeksäs vuosi, jolloin Zeus antoi aina uudestaan kuninkaalle käskynsä saaren hallitsemisesta. Luolan ulkopuolella on alttari, jolla voi uhrata Zeus-jumalalle. Huom! Luola on usein suljettu.

Kato Zakros

Kreetan neljänneksi suurin minolainen palatsi löydettiin vasta 1960-luvulla. Palatsin ympärillä on laajalla alueella minolaisen kaupungin jäänteitä. Idemmäksi et Kreetalla pääse kuin Zakrosin kylässä merinäköalaa ihaillessasi.

Maleme

Maleme sijaitsee 18 kilometriä Haniasta länteen, ja se oli toukokuussa 1941 Kreetan taistelun päänäyttämö. Saksan laskuvarjojoukot laskeutuivat tänne, ja monen nuoren sotilaan elämä päättyi. Kukkulalla 107 on kaunis saksalainen hautausmaa, jolta avautuu näköala koko Hanianlahdelle.

Soudanlahti

Seitsemän kilometriä Haniasta sijaitsevalla lahdella on Kreetan suurin varmasti luonnollisin satama. Täällä on Kreikan oma laivasto sekä NATO-tukikohta, jossa on kaikkien NATO-maiden edustajat.
Kulkuyhteydet
Vuokraamalla auton pääset kätevästi liikkumaan Kreetalla lomasi aikana. Tjäreborgin oppaat auttavat sinua mielellään. Avis-autovuokraamolla on parhaat vakuutukset ja uusimmat autot. Lisäksi voit vuokrata GPS-navigaattorin, jonka avulla autoilusta tulee vieläkin helpompaa.

Kun haluat tutustua Kreetan upeisiin maisemiin omin päin, kiinnitä turvavyö ja lähde matkaan omalla vuokra-autolla. Teemme yhteistyötä Avisin kanssa, jonka valikoimassa on autoja eri koko- ja hintaluokista. Avisin toimistoja on eri puolilla Kreetaa, ja henkilökunta puhuu erinomaista englantia.

Auton voivat vuokrata 21 vuotta täyttäneet, joilla on ollut ajokortti vähintään vuoden.

Avisilla on hyvät vakuutukset, joten jos jotain sattuu, sinun tarvitsee maksaa enintään 26 euron käsittelymaksu ja 23 prosentin vero. Autovaraukseen voidaan lisämaksusta liittää erillinen henkilövahinkovakuutus ja auton varkausvakuutus. Huomaa, että varkausvakuutus ei kata henkilökohtaisia tavaroita!

Voit varata auton kätevimmin meidän kauttamme. Oppailtamme voit kysellä hyviä vinkkejä, minne voit ajaa sekä mitä saarella kannattaa käydä katsomassa ja mitä kaikkea voit kokea.

Turvanvyön käyttäminen on pakollista Kreetalla.

Kun vuokraat auton meidän ja Avisin kautta, hintaan sisältyy seuraavaa:

• Auton vuokraus 24 t/vuorokausi
• Uusinta mallia olevat katsastetut autot
• 23 prosentin vero
• Rajattomat ajokilometrit
• Vakuutus (CDW), joka kattaa oman vuokra-autosi ja toisen osapuolen auton vahingot mahdollisen onnettomuuden sattuessa sekä toisessa autossa olevat henkilöt
• Vakuutus (SCDW), joka tarkoittaa, ettei omavastuuta ole
• Kreetan kartta

Lastenistuin vuokrattavissa.
Bussi ja taksi. Polkupyöriä ja mopoja voi vuorata.

Bussit

Paikallinen bussiverkosto toimii hyvin: bussit liikennöivät useimpien kylien ja kaupunkien välillä. Lippuja voi ostaa bussiasemien lippupisteistä tai kuljettajalta kyytiin noustessa. Paikallisbussit lähtevät bussiasemilta, ja voit myös nousta kyytiin pääkadun pysäkeiltä. Bussivuoroja on muun muassa Maliaan, Hersonissokseen, Iraklioniin ja Ierapetraan.

Taksi

Taksit ovat suhteellisen edullisia. Sovi kuitenkin hinta ennen kuin menet taksiin, varsinkin jos matkustat pidemmän matkan. Lyhyemmillä matkoilla käytetään taksamittaria, mutta pidemmillä matkoilla on usein kiinteät hinnat. Keskiyön jälkeen veloitetaan tuplahintaa. Agios Nikolaoksen taksiasema sijaitsee järven luona. Jos et ole taksiaseman läheisyydessä, taksin voi myös pysäyttää kadulla. Voit myös tilata taksin puhelimitse, mutta se maksaa hieman lisää.
Kohdefakta

Palvelumme

Kesäkaudella tavoitat oppaamme vuorokauden ympäri palvelupuhelimesta, tekstiviestillä ja sähköpostilla halutessasi varata retkiä, vuokrata auton tai saada hyviä vinkkejä. Jos emme voi ratkaista asiaa puhelimitse tai sähköpostilla, tulemme tapaamaan sinua omalle hotellillesi. Matkustaessasi tilauslennolla tapaat meidät myös lentokentällä ja ohjaamme sinut oikeaan lentokenttäbussiin, mikäli olet varannut kohdekuljetukset.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Suomen kansalaisilla tulee olla Kreikkaan matkustettaessa voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Passin/henkilökortin tulee olla voimassa matkan ajan. Viisumia ei tarvita.

Huom! Albaniassa passin tulee olla vähintään voimassa 3 kk matkan jälkeen. Suomen kansalaisilta ei vaadita Albaniaan viisumia alle 30 päivää kestäville lomamatkoille.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passivaatimukset Kreikan/Albanian lähetystöstä/konsulaatista
.... Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Kreikan/Albanian lähetystöstä/konsulaatista. Kreikan suurlähetystö, Helsinki, p. +358 9 622 9790.

Matkustajalomake
Kaikkien Kreikkaan saapuvien matkustajien on 1.7.2020 alkaen täytettävä matkustajalomake (PLF, Passanger Locator Form) viimeistään 24 tuntia ennen maahan saapumista. On erittäin tärkeää, että lomake täytetään hyvissä ajoin ennen matkaa (viimeistään 24 tuntia ennen lähtöä), sillä muuten voit joutua maksamaan huomattavan sakon (500 euroa per henkilö) saavuttuasi Kreikkaan. Lomakkeen täyttämisen jälkeen saat QR-koodin sähköpostitse. Tallenna QR-koodi puhelimeesi tai tulosta se paperille, sillä koodi tulee esittää lähtöselvityksessä ja koneeseen nousun yhteydessä Suomessa sekä Kreikkaan saavuttua. Lomake täytetään englanniksi: https://travel.gov.gr. Avaaminen onnistuu parhaiten Chromella ja Firefoxilla.

HUOM! KORFUN KAUTTA ALBANIAAN MATKUSTAVAT
Passin tulee olla voimassa vähintään 3 kuukautta matkan jälkeen. Suomen kansalaisilta ei vaadita Albaniaan viisumia. Kaikkien matkustajien passitiedot tulee ilmoittaa Tjäreborgille ennen matkaa.

Albanian viranomaiset vaativat virallisia asiakirjoja alaikäisten lasten kanssa matkustavilta, jos lapsi matkustaa vanhempien kanssa, joilla on eri sukunimi ja lapsella on vain toisen vanhemman sukunimi, tai jos lapsi matkustaa vain toisen vanhemman kanssa, tai jos lapsi matkustaa isovanhempien, sukulaisten tai ystävien kanssa. Englanninkielisessä asiakirjassa tulee olla maistraatin julkisen notaarin leima. Asiakirjojen vahvistusta varten tulee ottaa yhteyttä lähimpään maistraattiin.

Albanian kunniakonsuli Helsingissä:
Albanian Honorary Consulate General in Helsinki, Finland
(+358) 50 548 2854

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Majoitusvero Kreikassa

Kreikan viranomaiset perivät veron hotelliyöpymisistä. Veron suuruus vaihtelee paikallisen hotelliluokituksen ja matkan pituuden mukaan ja vero maksetaan suoraan hotellille sisäänkirjautumisen yhteydessä joko käteisellä tai kortilla. Huomioithan, että Tjäreborgin hotelliluokitus saattaa poiketa virallisesta luokituksesta, jonka mukaan vero määräytyy.

Hotelli/huoneistohotelli, jonka virallinen luokitus on:

1-2 tähteä: 0,50 euroa/huone tai huoneisto/yö
3 tähteä: 1,50 euroa/huone tai huoneisto/yö
4 tähteä: 3,00 euroa/huone tai huoneisto/yö
5 tähteä: 4,00 euroa/huone tai huoneisto/yö

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Valuutta ja maksaminen

Euro (EUR). Voit nostaa rahaa myös pankkiautomaateista.

Aikaero

Sama aika kuin Suomessa.

Sähkö

220 V.

Kieli

Kreikassa: Kreikka
Albaniassa: Albania

Lisätiedot

Hyvin kumpuilevaa maastoa, rappuja ja tasoeroja. Vesi lämmitetään yleensä aurinkoenergialla, joten veden lämpötila saattaa vaihdella. Tutustu Tjäreborgin matkaehtoihin.

hintaesimerkkejä - agios nikolaos

Blu Acqua
Blu Acqua
Agios Nikolaos, Kreeta, Kreikka
 • Lento + majoitus Kahden hengen huone
 • 1 viikko
 • Sis. buffetaamiainen
 • Lähtö 27.5.2021, lähtöpaikka Helsinki
Buffetaamiainen
Lento + hotelli., 1 viikko
27.5.2021 lähtöpaikka Helsinki
El Greco
El Greco
Agios Nikolaos, Kreeta, Kreikka
 • Lento + majoitus Kahden hengen huone
 • 1 viikko
 • Sis. buffetaamiainen
 • Lähtö 5.8.2021, lähtöpaikka Helsinki
Buffetaamiainen
Lento + hotelli., 1 viikko
5.8.2021 lähtöpaikka Helsinki
Blue Marine Resort & Spa
familygarden
 • Perheille
Blue Marine Resort & Spa
Agios Nikolaos, Kreeta, Kreikka
 • Lento + majoitus Kahden hengen deluxe-huone ja merinäköala
 • 1 viikko
 • Sis. All Inclusive
 • Lähtö 27.5.2021, lähtöpaikka Helsinki
All Inclusive
Lento + hotelli., 1 viikko
27.5.2021 lähtöpaikka Helsinki
Tee matkahaku – Agios Nikolaos
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.