Matkat – Agios Nikolaos

Viehättävä Agios Nikolaos on kreikkalainen pikkukaupunki, jossa on mukavan aito tunnelma.
Agios Nikolaos on eläväinen pikkukaupunki, joka on rakennettu pienen Voulismènijärven ympärille. Kaupunki sijaitsee Kreetan suurimman lahden, Mirabellolahden äärellä. Kaunista pikkukaupunkia kutsutaan myös "Kreetan Saint-Tropez'ksi", eikä suotta. Vilkkaassa satamassa voi nähdä sekä paikallisia veneitä että suuria risteilyaluksia, ja myös maailmanympäripurjehtijat pysähtyvät täällä kokeakseen Kreetan kauneuden. Siksi Agios Nikolaoksessa on kansainvälinen tunnelma, erityisesti keskellä kaupunkia sijaitsevan pienen järven ympärillä. Siellä on suurin osa parhaista ravintoloista, joista useat sijaitsevat järveä ja satamaa kohti kulkevilla sivukaduilla. Ravintoloissa houkuttelee paitsi hyvä ruoka, myös upea näköala, joka tekee Agios Nikolaoksesta entistäkin lumoavamman. Muutama kilometri Agios Nikolaoksen ulkopuolella sijaitsee kuuluisa vanha kaupunki, Lato.

Agios Nikolaoksen rannat

Kaupungin alueella on kolme pientä rantaa, Ammos, Kitro Platia ja Ammoudi. Niillä voit viettää koko päivän tai käydä piristävällä uinnilla ennen aamiaista. Jos kaipaat vaihtelua, myös etelämpänä on useita poukamia ja rantoja.

Agios Nikolaoksen lapsiystävälliset hotellit

Hieman Agios Nikolaoksen ulkopuolella, aivan merenrannalla, sijaitsee lapsiystävällinen Blue Marine Resort & Spa -hotellimme. Vain kivenheiton päässä on suosittu, lapsiystävällinen Almiros-ranta. Täällä nautit elämästä, lomasta, hyvästä tunnelmasta ja vedestä, joka on Välimeren puhtainta. Jos haluat välillä nousta aurinkotuolista, tarjolla on paljon tekemistä niin isoille kuin pienillekin, jollet sitten halua rentoutua hotellin kylpylässä.

Asu keskeisellä paikalla rannan lähellä Agios Nikolaoksessa

Monet matkustavat Agios Nikolaokseen miellyttävän tunnelman vuoksi. Kyseessä ei ole tyypillinen turistikohde, vaan aito kreikkalainen kaupunki, jossa näet kreikkalaista arkielämää sekä kreikkalaisia tavernoja ja taloja. Jos haluat asua kaiken tämän keskellä, valikoimassamme on useita hyviä hotelleja, joissa on sekä huoneita että huoneistoja. Ne kaikki ovat lähellä rantaa ja kaupungin keskustaa, joten voit nauttia matkasi aikana yhtä paljon paikallisesta elämänmenosta ja rantaelämästä.
Hyvä tietää
 • Family Garden -hotelleja
 • Hotelleja lähellä rantaa
 • Hotelleja keskustassa
 • Upeita rantoja
 • Paljon ravintoloita
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Agios Nikolaos

Rannat
Agios Nikolaoksessa on erilaisia rantoja, joista voit valita mieleisesi. Sinulle, joka haluat tutustua lähemmin Kreetan saareen, mutta silti nauttia päivästä rannalla, suosittelemme käymään kauniilla Vain hiekkarannalla, joka sijaitsee noin 90 kilometriä itään päin. Rannalla on luonnollisia palmuja ja ihanan sininen vesi houkuttelee uimaan.

Rannat Agios Nikolaoksessa

Agios Nikolaoksen kaupungissa on kolme hienoa, pienehköä hiekka- ja pikkukivirantaa rantaa – Ammos, Kitro Platia ja Ammoudi.

Almiros-ranta

Noin kaksi kilometriä kaupungista etelään, 20 minuutin kävelymatkan päässä keskustasta, sijaitsee suosittu, matala ja lapsiystävällinen Almiros-ranta.

Voulisma-ranta

Voulisma-ranta sijaitsee noin 15 km Agios Nikolaoksesta itään. Rannalla on uskomattoman upeaa turkoosinsinistä vettä, ja ranta koostuu hiekasta ja pienistä kivistä. Täällä voit viettää koko päivän, vuokrata aurinkotuolin ja -varjon ja nauttia hyvän lounaan jossakin monista rannan tuntumassa sijaitsevista ravintoloista.
Lue lisää Kreetan rannoista.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Koska Voulismènijärven rannalla on muutenkin paljon aktiviteetteja, myös useimmat ravintolat sijaitsevat luonnollisesti täällä. Agios Nikolaoksen maasto on hieman kumpuilevaa, joten monet kaupungin ravintoloista ovat sivukaduilla, jotka johtavat alas järvelle ja satamaan. Siksi monista ravintoloista on upea näköala, mikä tekee Agios Nikolaoksesta entistäkin lumoavamman. Kaupungissa ja lähialueella on viitisenkymmentä ravintolaa kaikissa hintaluokissa, yksinkertaisista tavernoista luksusravintoloihin.

Kreetan maut

Eri puolilla saarta pääset maistelemaan erilaisia paikallisia tuotteita, joista yksi on luonnollisesti saaren oma oliiviöljy. Oliiviöljystäkin on uskomattoman paljon erilaisia variaatioita ja yksi oleellinen makuun vaikuttava seikka on se, missä päin saarta oliivit on viljelty.
Agios Nikolaoksen yöelämä koostuu ravintoloista, pubeista, baareista, kahviloista ja muutamasta yökerhosta. Yöelämä on keskittynyt kalasataman ja rantakadun ympärille. Monet matkustavat Agios Nikolaokseen leppoisan tunnelman vuoksi. Kyseessä ei ole tyypillinen turistikohde, vaan aito kreikkalainen kaupunki, jossa näet kreikkalaista arkielämää sekä kreikkalaisia tavernoja ja taloja. Paikalla on toki jonkin verran juhlivia lomalaisia, mutta he sekoittuvat paikalliseen väestöön luontevalla tavalla. Kaupungin keskusta sijaitsee sataman ja "pohjattoman järven" ympärillä. Tarun mukaan järvi johtaa Santorinin tulivuorisaarelle. Järven luona ja sitä ympäröivillä kujilla on erittäin hyvä valikoima niin kreikkalaisia kuin kansainvälisiäkin ravintoloita, monia viihtyisiä kahviloita, baareja sekä yksi jos toinenkin yökerho. Baareissa soitetaan modernia musiikkia ja klassikoita, ja joinakin iltoina voit nauttia myös livemusiikista. Täällä turistit ja paikallinen väestö kohtaavat ja juhlivat auringonnousuun.
Ostokset
Ostospaikat ovat keskittyneet Agios Nikolaoksen keskustaan. Täältä löydät kaikenlaisia kauppoja ja putiikkeja, jotka myyvät tauluja, mausteita, hunajaa, oliiviöljyä ja nahkatuotteita. Täällä on myös pieniä taidegallerioita.

Markkinat

Joka keskiviikko kello 7–14 Agios Nikolaoksessa järjestetään markkinat, joka on kokemisen arvoinen tapahtuma. Täältä löydät kaikkea, mitä tarvitset, ja mitä et tarvitse! Tjäreborgin oppaat antavat mielellään vinkkejä, jos olet etsimässä jotakin tiettyä.
Liikunta ja treeni
Agios Nikolaoksessa voit yhdistää rennon rantaelämän ja aktiivisen treenaamisen. Tarjolla on paljon erilaisia aktiviteetteja, kuten maastopyöräilyä ja vaellusta.

Maastopyöräily

Lasithin maakunnassa, jonka pääkaupunki Agios Nikolaos on, on hyvät pyöräilymahdollisuudet. Täällä on hyvät pyörätiet ja pyörän voit vuokrata Manolis Bikes -vuokraamosta. Täältä saat myös vinkkejä pyöräilyreiteistä. Myös Agios Nikolaoksen matkailuinfosta saat vinkkejä ja karttoja.

Vaellus

Lasithin maakunnassa on useita hyviä vaellusreittejä, kuten Ríchtiksen rotko, Adrianoksen rotko ja Katharón ylätasanko.

Vinkkejä erilaisista vaellusreiteistä sekä karttoja saat Agios Nikolaoksen matkailuinfosta. Katso lisätietoja vaellusreiteistä täältä.

Ríchtiksen rotko on ikimuistoinen vaellusreitti. Tämä uskomattoman kaunis ja vehreä rotko sijaitsee Agios Nikolaoksen ja Sitian välillä. Vaellusretki Exo Moulianasta Ríchtiksen rannalle kestää noin 5 tuntia, kun lähdet liikkeelle Lachanan sillalta, mutta voit tehdä myös lyhyemmän vaelluksen ja kävellä vesiputoukselle ja takaisin. Tämä vaellus kestää noin 4 tuntia. Kannattaa ottaa mukaan uimavarusteet, niin voit nauttia virkistävästä vedestä vesiputouksella.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Koe enemmän lomallasi ja lähde jollekin mielenkiintoisista retkistämme. Agios Nikolaoksesta voit osallistua jeeppisafarille, veneretkille ja pääasiassa ruokaan ja juomaan keskittyville retkille.
Agios Nikolaos on nähtävyys jo sinänsä, joten lomalla kannattaa tutustua kaupunkiin ihan ajan kanssa. Pakollinen käyntikohde Kreetalla ja Agios Nikolaoksen lähistöllä on viehättävä pääkaupunki Iraklion ja kaupungin lähistöllä sijaitsevat nähtävyydet.

Spinalonga

Agios Nikolaoksen lähistöllä sijaitseen Spinalongan saari. Saarella sijaitsi yksi viimeisistä spitaalisten siirtoloista, joka suljettiin vasta vuonna 1957. Spinalongalla voit sekä tutustua jännittävään historiaan että nauttia upeasta luonnosta.

Arkadin luostari

Upea luostari on yksi parhaiten säilyneistä rakennuksista kreetalaisten vapaustaistelussa 1800-luvulla. Täällä on vaikuttava ikonikokoelma ja alkuperäinen, 1500-luvulta peräisin oleva julkisivu.

Lassithin tasanko

Lassithin tasanko sijaitsee Hersonissoksen ja Agios Nikolaoksen välissä. Luonto on ainutlaatuista, ja alueella on myös perinteisiä tuulimyllyjä. Tasangolla on myös Dikti-luola, joka on tarun mukaan Zeus-jumalan synnyinpaikka.

Goulas

Arkeologinen kohde Kritsan lähellä. Tässä doorilaisessa ja myöhemmin helleenisessä kaupungissa on paljon nähtävää ja kaunis näköala merelle oliivilehtojen ja mantelipuiden läpi.

Gournia

Minolainen ja kreikkalainen kaupunki, joka on säilynyt ainona laadussaan Kreikassa. Täällä kannattaa käydä, kun olet Agios Nikolaoksessa. Kaivauksissa on paljastunut eri kokoisia katuja ja taloja minolaiselta ja antiikin ajalta. Gournia sijaitsee Mirabellonlahdella, lähellä Agios Nikolaosta.

Idan luola

Ideon Andron on antiikin ajoista lähtien ollut Kreetan tunnetuin luola, ja se on tutustumisen arvoinen nähtävyys. Se sijaitsee Psiloritis-vuoren pohjoispuolella 1 200 metrin korkeudessa merenpinnasta. Kerrotaan, että kuningas Minos kävi luolassa joka yhdeksäs vuosi, jolloin Zeus antoi aina uudestaan kuninkaalle käskynsä saaren hallitsemisesta. Luolan ulkopuolella on alttari, jolla voi uhrata Zeus-jumalalle. Huom! Luola on usein suljettu.

Kato Zakros

Kreetan neljänneksi suurin minolainen palatsi löydettiin vasta 1960-luvulla. Palatsin ympärillä on laajalla alueella minolaisen kaupungin jäänteitä. Idemmäksi et Kreetalla pääse kuin Zakrosin kylässä merinäköalaa ihaillessasi.
Retket
Spinalonga
Spinalonga
Koko päivä aurinkoa, uimista ja historiaa! Käymme Spinalongan saarella, jossa sijaitsi aikoinaan Euroopan viimeinen spitaalisten siirtokunta. Retken päätteeksi käymme Agios Nikolaoksessa. Lounas sisältyy hintaan. Henkilöllisyystodistus on oltava mukana retkellä.
Lisätietoa retkestä
Jeeppisafari Katharon ja Lassithin tasangoille
Jeeppisafari Katharon ja Lassithin tasangoille
Tällä retkellä pääset kokemaan mahtavia luontoelämyksiä, kreikkalaista mytologiaa ja kuulet mielenkiintoisia tarinoita Kreetasta ja paikallisesta elämästä saarella. Hintaan sisältyy lounas ja ruokajuomana paikallinen viini ja mineraalivesi.
Lisätietoa retkestä
Kulkuyhteydet
Paras tapa nähdä ja kokea Kreeta on vuokrata auto. Voit varata auton jo ennen matkaa matkanvarauksen yhteydessä, mikä on sekä halvempaa että kätevämpää. Vuokra-auton saaminen paikan päällä varsinkin korkeasesongin aikaan voi olla vaikeaa, joten jos matkustat lomakohteeseen tilauslennolla, varaa Avis-auto jo ennen matkaa.

Jos olet varannut paketoidun matkan reittilennoilla, lue vuokra-auton varaamisesta sekä lisätietoja autoista tästä.
Bussilla voi tehdä matkoja muassa Maliaan, Hersonissokseen, Iraklioniin ja Ierapetraan. Agios Nikolaoksen taksiasema sijaitsee järven rannalla. Taksin voi pysäyttää myös tien varrella, jos et satu olemaan asemalla. Taksin voi tilata myös soittamalla, mutta se maksaa hieman ylimääräistä. Hotellin henkilökunta auttaa mielellään tilaamaan taksin.

Taksi

Taksit ovat suhteellisen edullisia. Sovi kuitenkin hinta ennen kuin menet taksiin, varsinkin jos matkustat pidemmän matkan. Lyhyemmillä matkoilla käytetään taksamittaria, mutta pidemmillä matkoilla on usein kiinteät hinnat. Keskiyön jälkeen veloitetaan tuplahintaa. Agios Nikolaoksen taksiasema sijaitsee järven luona. Jos et ole taksiaseman läheisyydessä, taksin voi myös pysäyttää kadulla. Voit myös tilata taksin puhelimitse, mutta se maksaa hieman lisää. Hotellin vastaanotto tilaa myös mielellään sinulle taksin.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Kesäkaudella tavoitat oppaamme vuorokauden ympäri palvelupuhelimesta, tekstiviestillä ja sähköpostilla halutessasi varata retkiä, vuokrata auton tai saada hyviä vinkkejä. Jos emme voi ratkaista asiaa puhelimitse tai sähköpostilla, tulemme tapaamaan sinua omalle hotellillesi. Matkustaessasi tilauslennolla tapaat meidät myös lentokentällä ja ohjaamme sinut oikeaan lentokenttäbussiin, mikäli olet varannut kohdekuljetukset.

Vastuullinen matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa vastuullinen matkailu.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Majoitusvero Kreikassa

Kreikan viranomaiset perivät veron hotelliyöpymisistä. Veron suuruus vaihtelee paikallisen hotelliluokituksen ja matkan pituuden mukaan ja vero maksetaan suoraan hotellille sisäänkirjautumisen yhteydessä joko käteisellä tai kortilla. Huomioithan, että Tjäreborgin hotelliluokitus saattaa poiketa virallisesta luokituksesta, jonka mukaan vero määräytyy.

Hotelli/huoneistohotelli, jonka virallinen luokitus on:

1-2 tähteä: 0,50 euroa/huone tai huoneisto/yö
3 tähteä: 1,50 euroa/huone tai huoneisto/yö
4 tähteä: 3,00 euroa/huone tai huoneisto/yö
5 tähteä: 4,00 euroa/huone tai huoneisto/yö

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Valuutta ja maksaminen

Euro (EUR). Voit nostaa rahaa myös pankkiautomaateista.

Aikaero

Sama aika kuin Suomessa.

Sähkö

220 V.

Kieli

Kreikassa: Kreikka
Albaniassa: Albania
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Vaihtelee lentoreitityksen mukaan. Helsingistä suora lento n. 4 tuntia

Näin matkustat tänne

Agios Nikolaokseen voit matkustaa Tjäreborgin tilauslennolla kesäkaudella.

Agios Nikolaokseen voit matkustaa kesäkaudella Tjäreborgin kautta myös reittilennoilla ja määritellä itse matkasi pituuden.

Lento laskeutuu Iraklionin kaupungin laidalla sijaitsevalle kentälle.
Tjäreborgin lentokenttäkuljetuksella pääset helposti ja varmasti perille Agios Nikolaoksen hotelliisi. Lentokenttäkuljetukset eivät sisälly hintaan, mutta matkustaessasi tilauslennolla voit ostaa ne lisämaksusta. Matka-aika Iraklionin lentokentältä hotelliisi on noin 1 tunti ja 20 minuuttia (n. 60 km), sen mukaan kuinka paljon on liikennettä ja kuinka monta hotellipysähdystä on matkan varrella. Bussi ajaa usein Hersonissoksen kautta, jolloin matka-aika on noin 30-40 min pidempi. Tarkka bussikuljetuksen reitti vaihtelee paikallisten olosuhteiden mukaan ja se päätetään vasta paikan päällä. Lisätietoa kuljetuksista saat saavuttuasi kohteeseen.
Lue lisää kuljetuksista kohteessa.

Jos olet varannut reittilennoilla toteutettavan matkapaketin, suosittelemme, että varaat yksityisen kuljetuksen etukäteen. Kuljetus varataan joko matkavarauksen yhteydessä tai asiakaspalvelumme kautta. Matka-asiakirjassasi on tarkemmat tiedot siitä, missä kuljettaja odottaa sinua. Lue lisää kuljetuksista kohteessa, kun lennät reittilennoilla.
Sää
 • tammikuu
16°9°
3
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
16°9°
4
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
17°10°
6
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
20°12°
8
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
23°15°
10
Aurinkotuntia/pv
19°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
27°19°
11
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
29°22°
12
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
29
Sateettomia päiviä
 • elokuu
29°22°
11
Aurinkotuntia/pv
25°
Veden lämpötila
29
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
27°19°
9
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
24°17°
6
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
21°14°
5
Aurinkotuntia/pv
20°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
18°11°
4
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä

hintaesimerkkejä - agios nikolaos

Blu Acqua
Blu Acqua
Agios Nikolaos, Kreeta, Kreikka
 • Lento + majoitus Kahden hengen huone
 • 1 viikko
 • Lähtö 20.4.2023, lähtöpaikka Helsinki
Sis. buffetaamiainen
Sis. buffetaamiainen
Lento + hotelli., 1 viikko
20.4.2023 lähtöpaikka Helsinki
El Greco
El Greco
Agios Nikolaos, Kreeta, Kreikka
 • Lento + majoitus Kahden hengen huone
 • 1 viikko
 • Lähtö 27.4.2023, lähtöpaikka Helsinki
Sis. buffetaamiainen
Sis. buffetaamiainen
Lento + hotelli., 1 viikko
27.4.2023 lähtöpaikka Helsinki
Tee matkahaku – Agios Nikolaos
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.