Matkat – Ierapetra

Ierapetra tarjoaa rennon yhdistelmän rantaelämää, nähtävyyksiä ja aktiviteetteja.

Ierapetra on yksi Euroopan eteläisimmistä kaupungeista, jossa voit nähdä ja kokea paljon sekä nauttia rentouttavasta ja rauhallisesta tunnelmasta. Täällä voit kierrellä Vanhankaupungin mutkittelevilla kujilla ja lähteä vaeltamaan kaupunkia ympäröiville vuorille. Voit tietysti myös istahtaa paikalliseen kafenioniin ja nauttia kupin kreikkalaista kahvia samalla, kun katselet paikallista elämänmenoa ja suunnittelet retkiä rannikolle.

Aurinko ja uiminen

Pitkin Ierapetran rantaa kulkee miellyttävä satamakatu, jolla on paljon ravintoloita, kahviloita ja baareja, joissa voit tutustua paikallisten ruuanlaittotaitoon. Kokeile vaikkapa tuoreeltaan grillattua kalaa jossakin veden äärellä sijaitsevista viihtyisistä tavernoista – siitä voi tulla yksi matkan parhaista muistoista. Itse ranta koostuu tummasta hiekasta ja pyöreistä kivistä, ja se soveltuu erinomaisesti uimiseen. Jos tuuli kuitenkin yltyy, on parasta siirtyä hieman kaupungin ulkopuolella sijaitseville uimapoukamille ja rannoille, jotka ovat lapsiystävällisempiä.

All Inclusive merenrannalla

Tjäreborgin valikoimassa on rannalla sijaitsevia hotelleja, joissa All Inclusive kuuluu hintaan, joten voit omistaa lomasi täysin auringolle ja uimiselle. Jos haluat mieluummin asua sisempänä varsinaisessa Ierapetran kaupungissa, voit valita keskellä kaupunkia olevan hotellin, joka ei kuitenkaan ole kovin kaukana rannasta.

Nähtävää ja tehtävää

Lähellä satamaa sijaitsee Kale, kaunis venetsialainen linnoitus. Siellä kannattaa käydä jo pelkästään saadakseen parhaan kuvakulman alas satamaan, jossa on värikkäitä veneitä. Joka lauantai pidettävillä markkinoilla voi nähdä vilkasta paikalliselämää ja paikallisia tuotteita. Täällä on myös useita suuria myymälöitä, joista löydät useimmiten kaiken, mitä lomallasi voit tarvita. Jos haluat aktiivisempaa tekemistä, voit valita useista vesiurheilulajeista rannalla tai ajaa muutaman kierroksen kartingradalla. Hyvä retkivinkki on laivamatka Chrissin saarelle, jossa voit nauttia uimisesta ja jännittävistä elämyksistä.

Hyvä tietää
 • Family Garden
 • All Inclusive
 • Hotelleja keskustassa
 • Upeita rantoja
 • Paikallisia ravintoloita
 • Pitkä satamapromenadi
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Ierapetra

Sää
 • tammikuu
16°9°
3
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
16°9°
4
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
17°10°
6
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
20°12°
8
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
23°15°
10
Aurinkotuntia/pv
19°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
27°19°
11
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
29°22°
12
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
29
Sateettomia päiviä
 • elokuu
29°22°
11
Aurinkotuntia/pv
25°
Veden lämpötila
29
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
27°19°
9
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
24°17°
6
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
21°14°
5
Aurinkotuntia/pv
20°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
18°11°
4
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
Rannat
Ierapetran ranta koostuu tummasta hiekasta ja pyöreistä kivistä, ja se soveltuu erinomaisesti uimiseen. Kovalla tuulella voi kuitenkin esiintyä korkeita aaltoja ja pohjavirtauksia. Aivan kaupungin ulkopuolella on useita suurempia rantoja ja uimapoukamia, jotka ovat lapsiystävällisempiä. Pitkin Ierapetran hiekkarantaa kulkee miellyttävä rantakatu, jolla on paljon ravintoloita, kahviloita ja baareja, joissa voit tutustua paikallisten ruuanlaittotaitoon. Kokeile vaikkapa tuoreeltaan grillattua kalaa jossakin veden äärellä sijaitsevista viihtyisistä tavernoista. Monet rannat sijaitsevat 15–30 minuutin kävelymatkan päässä, ja rannoilla voi vuokrata aurinkotuoleja ja aurinkovarjoja. Osalle Ierapetran ja Makrigialoksen välissä sijaitsevista rannoista pääsee myös bussilla tai taksilla.

Matala

Kaunis hiekkaranta Festoksen eteläpuolella. Ranta on tunnettu kalkkikiviluolistaan, joiden uskotaan olleen joskus hautakammioita. Myöhemmin esimerkiksi hipit ovat hyödyntäneet luolia asumistarkoituksessa. Rannalla on paljon tavernoja ja pikkukauppoja.

Agia Galini

Agia Galini on viehättävä, Frangokastellon ja Matalan välissä sijaitseva kalastajakylä, jonka nimi tarkoittaa "pyhää merenhiljaisuutta". Korkeasesongin aikaan täältä lähtee monia veneretkiä useille rannoille.

Rantaelämä Kreetalla

Pitkin Kreetan rannikkoa on useita hyviä, matalia rantoja. Useimpien rantojen hiekka on karkeajakoista. Rantakausi kestää keväästä myöhäissyksyyn. Suurimmilta rannoilta voit vuokrata aurinkotuoleja ja aurinkovarjoja.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Vaihtelee lentoreitityksen mukaan. Helsingistä suora lento n. 4 tuntia

Näin matkustat tänne

Ierapetraan voit matkustaa Tjäreborgin tilauslennolla kesäkaudella (huhti-lokakuussa).

Lento laskeutuu Iraklionin kaupungin laidalla sijaitsevalle kentälle.
Kreetalle voit matkustaa Tjäreborgin tilauslennolla Helsingistä kesäkaudella (huhti–lokakuussa).
tai myös reittilennoilla, ja saat näin ollen määritellä itse matkasi pituuden.
Tjäreborgin lentokenttäkuljetuksella pääset helposti ja varmasti perille Ierapetran hotelliisi. Lentokenttäkuljetukset eivät sisälly hintaan, mutta voit ostaa ne lisämaksusta. Matka-aika Iraklionin lentokentältä hotelliisi on noin 2 tuntia - 2 tuntia ja 40 minuuttia (n. 90-100 km), sen mukaan kuinka paljon on liikennettä ja kuinka monta hotellipysähdystä on matkan varrella. Bussi ajaa usein Hersonissoksen ja Agios Nikolaoksen kautta, jolloin matka-aika on noin 3 tuntia - 3,5 tuntia. Tarkka bussikuljetuksen reitti vaihtelee paikallisten olosuhteiden mukaan ja se päätetään vasta paikan päällä. Lisätietoa kuljetuksista saat saavuttuasi kohteeseen. Lue lisää kuljetuksista kohteessa.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Jos nälkä yllättää, voit valita useista hyvistä ravintoloista ja tavernoista, joista useimmat omat rantakadun varrella.

Ruoka ja juoma Kreetalla

Leipä ja kattausmaksu lisätään aina ravintolatilauksen hintaan. Tavallisesti tippiä jätetään 5–10 prosenttia laskun loppusummasta riippuen siitä, kuinka tyytyväinen olet ruokaan ja palveluun.
Ierapetran yöelämä on keskittynyt rantakadun ravintoloiden, baarien ja kahviloiden ympärille. Yökerhoja ja klubeja Ierapetrassa on vähemmän.
Ostokset
Ierapetrassa on useita suuria supermarketteja sekä yksittäisiä kauppoja ja putiikkeja, jotka tarjoavat mukavat ostosmahdollisuudet. Kaupungissa pidetään joka lauantai markkinat, joilta löydät muun muassa matkamuistoja ja käsitöitä.

Iraklion

Lauantaisin noin kello 6.00–14.00. Markkinat pidetään alhaalla satamassa, ja ne ulottuvat useiden kilometrien pituudelle. Kävele tai ota taksi bussiasemalta. Iraklioniin pääsee helpoiten autolla tai paikallisbussilla.

Hania

Haniassa on myös kuuluisa markkinahalli, joka on avoinna maanantaista lauantaihin kello 8–14 ja tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin myös kello 18–21.

Ierapetra/Sitia

Ierapetrassa järjestetään markkinat joka lauantai. Markkinat pidetään kaupungin keskustassa, ja ne alkavat aikaisin. Monet ovat paikalla jo kello 6 ostamassa tuoretta kalaa, vihanneksia, vaatteita, kenkiä ja paljon muuta. Samat markkinat järjestetään tiistaisin Sitiassa samaan kellonaikaan. Lisätietoja saat Tjäreborgin oppailta.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Ierapetra on Euroopan eteläisin kaupunki ja täydellinen matkakohde sinulle, jos haluat laajan valikoiman aktiviteetteja ja vesiurheilulajeja, mutta samalla nauttia rentouttavasta ja rauhallisesta ilmapiiristä. Pitkin rantaa on mahdollisuuksia kokeilla monia aktiviteetteja ja vesiurheilulajeja. Kaupungissa on myös useita jalkapallokenttiä ja kartingrata.

Aktiviteetit Kreetalla

Kreeta on kuin tehty aktiivisen loman viettämiseen. Täällä on tekemistä koko perheelle. Kreeta on myös tunnettu monista vaellusreiteistään, erityisesti E4 European Footpath -reitistä. Jos haluat tekemistä rannalla, vesiurheilulajeja on laaja valikoima: vesiskoottereita, parasailingiäa, polkuveneitä jne. Syvyyksiin kaipaava voi kokeilla sukellusta sekä Haniassa että Rethymnonissa.

Sukellus

Useimmissa matkakohteissa sukeltamista järjestävät sukelluskerhot. Kursseja ja sukellusta varten kerhot tarjoavat kuljetusta eri paikkoihin. Muista, että laitesukellus itsenäisesti Kreetaa ympäröivissä vesissä on lailla kiellettyä! Tämä johtuu rannikkoalueella merenpohjassa olevista arkeologisista esineistä. Lisätietoja saat Tjäreborgin oppailta.

Vai

Vai-kylän lähellä, karun maiseman keskellä, levittyy keitaan lailla suuri palmulehto. Luonnollinen palmumetsä syntyi, kun paikalla aikoinaan asuneet arabit istuttivat taatelinsiemeniä maahan. Matkalla Vaihin voi vierailla Top Loun luostarissa. Luostari on peräisin 1300-luvulta, ja nykyisin siellä asuu viisi munkkia. Luostarin yhteydessä on museo, jossa on esineitä 1600–1800-luvuilta.

Kournásjärvi

Saaren ainoa makean veden järvi, Kournás, sijaitsee hieman Georgiopolin kylästä etelään, noin 45 kilometriä Haniasta itään ja noin 25 kilometriä Rethymnonista länteen. Hiekkarannalla on useita viihtyisiä tavernoja. Kävelyretki järven ympäri kestää noin kaksi tuntia. Retkellä voit ihailla monipuolista linnustoa, uida tai vaikkapa vuokrata polkuveneen. Kournásjärven ympäristöä kutsutaan "Kreetan Sveitsiksi".

Ekologinen Milia

Vierailu Milian kylään on myös mielenkiintoinen kokemus. Kylässä kaikki tehdään ympäristöystävällisten periaatteiden mukaan. Vesi ja sähkö tuotetaan aurinkoenergialla, ja koko kylän ruuat viljellään ekologisesti.
Ierapetrassa on suuri, vanha linnoitus, jossa on paljon nähtävää. Joka lauantai pidettävillä markkinoilla voi tutustua vilkkaaseen paikalliselämään ja paikallisiin tuotteisiin. Täällä on myös useita suuria supermarketteja, joista löydät useimmiten kaiken tarvitsemasi. Jos haluat aktiivisempaa tekemistä, voit valita useista vesiurheilulajeista rannalla tai ajaa muutaman kierroksen kartingradalla. Libyanmerellä sijaitseva Ierapetra on Euroopan eteläisin kaupunki, jota ympäröivät laajat ruusu-, neilikka- ja tomaattiviljelmät. Ierapetrassa on kauniita rantoja, museo sekä venetsialaisen linnoituksen jäänteet satamassa. Täällä on myös turkkilainen moskeija ja minareetti. Merenrantaa reunustavat kahvilat ja tavernat. Kesäisin Ierapetrasta lähtee laivoja rauhalliselle Chrissin saarelle, jolla voi ottaa aurinkoa ja uida, syödä toisessa kahdesta pittoreskista tavernasta ja vain nauttia rauhasta.
Kulkuyhteydet
Vuokraamalla auton pääset kätevästi liikkumaan Kreetalla lomasi aikana. Tjäreborgin oppaat auttavat sinua mielellään. Avis-autovuokraamolla on parhaat vakuutukset ja uusimmat autot. Lisäksi voit vuokrata GPS-navigaattorin, jonka avulla autoilusta tulee vieläkin helpompaa.

Kun haluat tutustua Kreetan upeisiin maisemiin omin päin, kiinnitä turvavyö ja lähde matkaan omalla vuokra-autolla. Teemme yhteistyötä Avisin kanssa, jonka valikoimassa on autoja eri koko- ja hintaluokista. Avisin toimistoja on eri puolilla Kreetaa, ja henkilökunta puhuu erinomaista englantia.

Auton voivat vuokrata 21 vuotta täyttäneet, joilla on ollut ajokortti vähintään vuoden.

Avisilla on hyvät vakuutukset, joten jos jotain sattuu, sinun tarvitsee maksaa enintään 26 euron käsittelymaksu ja 23 prosentin vero. Autovaraukseen voidaan lisämaksusta liittää erillinen henkilövahinkovakuutus ja auton varkausvakuutus. Huomaa, että varkausvakuutus ei kata henkilökohtaisia tavaroita!

Voit varata auton kätevimmin meidän kauttamme. Oppailtamme voit kysellä hyviä vinkkejä, minne voit ajaa sekä mitä saarella kannattaa käydä katsomassa ja mitä kaikkea voit kokea.

Turvanvyön käyttäminen on pakollista Kreetalla.

Kun vuokraat auton meidän ja Avisin kautta, hintaan sisältyy seuraavaa:

• Auton vuokraus 24 t/vuorokausi
• Uusinta mallia olevat katsastetut autot
• 23 prosentin vero
• Rajattomat ajokilometrit
• Vakuutus (CDW), joka kattaa oman vuokra-autosi ja toisen osapuolen auton vahingot mahdollisen onnettomuuden sattuessa sekä toisessa autossa olevat henkilöt
• Vakuutus (SCDW), joka tarkoittaa, ettei omavastuuta ole
• Kreetan kartta

Lastenistuin vuokrattavissa.
Liikkua voi bussilla, taksilla tai vuokra-autolla. Paikallisbussit liikennöivät Iraklionin ja Ierapetran välillä.
Kohdefakta

Palvelumme

Kesäkaudella tavoitat oppaamme vuorokauden ympäri palvelupuhelimesta, tekstiviestillä ja sähköpostilla halutessasi varata retkiä, vuokrata auton tai saada hyviä vinkkejä. Jos emme voi ratkaista asiaa puhelimitse tai sähköpostilla, tulemme tapaamaan sinua omalle hotellillesi tai sen lähellä olevaan toiseen hotelliin. Matkustaessasi tilauslennolla tapaat meidät myös lentokentällä ja ohjaamme sinut oikeaan lentokenttäbussiin, mikäli olet varannut kohdekuljetukset.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Suomen kansalaisilla tulee olla Kreikkaan matkustettaessa voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Passin/henkilökortin tulee olla voimassa matkan ajan. Viisumia ei tarvita.

Huom! Albaniassa passin tulee olla vähintään voimassa 3 kk matkan jälkeen. Suomen kansalaisilta ei vaadita Albaniaan viisumia alle 30 päivää kestäville lomamatkoille.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passivaatimukset Kreikan/Albanian lähetystöstä/konsulaatista
.... Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Kreikan/Albanian lähetystöstä/konsulaatista. Kreikan suurlähetystö, Helsinki, p. +358 9 622 9790.

Matkustajalomake
Kaikkien Kreikkaan saapuvien matkustajien on 1.7.2020 alkaen täytettävä matkustajalomake (PLF, Passanger Locator Form) viimeistään 24 tuntia ennen maahan saapumista. On erittäin tärkeää, että lomake täytetään hyvissä ajoin ennen matkaa (viimeistään 24 tuntia ennen lähtöä), sillä muuten voit joutua maksamaan huomattavan sakon (500 euroa per henkilö) saavuttuasi Kreikkaan. Lomakkeen täyttämisen jälkeen saat QR-koodin sähköpostitse. Tallenna QR-koodi puhelimeesi tai tulosta se paperille, sillä koodi tulee esittää lähtöselvityksessä ja koneeseen nousun yhteydessä Suomessa sekä Kreikkaan saavuttua. Lomake täytetään englanniksi: https://travel.gov.gr. Avaaminen onnistuu parhaiten Chromella ja Firefoxilla.

HUOM! KORFUN KAUTTA ALBANIAAN MATKUSTAVAT
Passin tulee olla voimassa vähintään 3 kuukautta matkan jälkeen. Suomen kansalaisilta ei vaadita Albaniaan viisumia. Kaikkien matkustajien passitiedot tulee ilmoittaa Tjäreborgille ennen matkaa.

Albanian viranomaiset vaativat virallisia asiakirjoja alaikäisten lasten kanssa matkustavilta, jos lapsi matkustaa vanhempien kanssa, joilla on eri sukunimi ja lapsella on vain toisen vanhemman sukunimi, tai jos lapsi matkustaa vain toisen vanhemman kanssa, tai jos lapsi matkustaa isovanhempien, sukulaisten tai ystävien kanssa. Englanninkielisessä asiakirjassa tulee olla maistraatin julkisen notaarin leima. Asiakirjojen vahvistusta varten tulee ottaa yhteyttä lähimpään maistraattiin.

Albanian kunniakonsuli Helsingissä:
Albanian Honorary Consulate General in Helsinki, Finland
(+358) 50 548 2854

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Majoitusvero Kreikassa

Kreikan viranomaiset perivät veron hotelliyöpymisistä. Veron suuruus vaihtelee paikallisen hotelliluokituksen ja matkan pituuden mukaan ja vero maksetaan suoraan hotellille sisäänkirjautumisen yhteydessä joko käteisellä tai kortilla. Huomioithan, että Tjäreborgin hotelliluokitus saattaa poiketa virallisesta luokituksesta, jonka mukaan vero määräytyy.

Hotelli/huoneistohotelli, jonka virallinen luokitus on:

1-2 tähteä: 0,50 euroa/huone tai huoneisto/yö
3 tähteä: 1,50 euroa/huone tai huoneisto/yö
4 tähteä: 3,00 euroa/huone tai huoneisto/yö
5 tähteä: 4,00 euroa/huone tai huoneisto/yö

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Valuutta ja maksaminen

Euro (EUR). Maksukortit hyväksytään useimmissa ravintoloissa ja kaupoissa.

Aikaero

Sama aika kuin Suomessa.

Sähkö

220 V.

Kieli

Kreikassa: Kreikka
Albaniassa: Albania

Lisätiedot

Tutustu Tjäreborgin matkaehtoihin.
Tee matkahaku