Retket, Hersonissos

Tervetuloa lomalle! Lähde mukaan jollekin jännittävistä retkistämme. Henkilökuntamme on yhdessä paikallisten yhteistyökumppaneidemme kanssa koonnut ja testannut retkiohjelmamme, jota seuraamme huolella. Voimme myös tehdä uudistuksia asiakkaidemme avulla ja siksi teemmekin asiakaskyselyitä, joissa sinä ja muut vieraat voitte jättää kommentteja. Sen ansiosta voimme aina tarjota ajankohtaisia ja kiinnostavia kokemuksia.

On monta hyvää syytä varata retket Tjäreborgilta. Voit olla varma siitä, että kaikki vakuutukset ovat kunnossa ja myös kaikki turvallisuusmääräykset on huomioitu. Sen lisäksi retkien muutoksia ja peruutuksia koskevat ehdot ovat selkeät, ja mikäli ongelmia ilmaantuu tai olet tyytymätön retkeen, tiedät aina kenen puoleen voit kääntyä. Kaiken tämän saat kaupan päälle, kun varaat retket Tjäreborgilta.

Ennakkoon varattavat retket tulee varata vähintään 7 vuorokautta ennen matkaa.

Huom! Retkiohjelmaa on jouduttu supistamaan koronaviruksen vuoksi ja aktiviteetteihin saattaa tulla muutoksia lyhyelläkin varoitusajalla. Esim. kasvomaskien käyttö saattaa olla pakollista ja ravintolakäynnit saatetaan korvata ruokapaketeilla, jotka retkelle osallistujat saavat mukaansa. Lue lisää kohteen omilta https://mydestination.tjareborg.fi/.

Spinalonga - Voidaan varata jo ennen matkaa

Spinalonga - Voidaan varata jo ennen matkaa

Koko päivä aurinkoa, uimista ja historiaa! Käymme Spinalongan saarella, jossa sijaitsi aikoinaan Euroopan viimeinen spitaalisten siirtokunta. BBQ-lounas sisältyy hintaan. Sisäänpääsymaksu ei sisälly hintaan. Ota henkilöllisyystodistus mukaan.

Lue lisää Pienennä

Kun tämä hirvittävä sairaus, spitaali, levisi ympäri maailmaa, alettiin luoda siirtokuntia, jonne tartunnan saaneet voitiin eristää. Niihin aikoihin oltiin vakuuttuneita taudin herkästä tarttuvaisuudesta ja historiankirjoista voi lukea, kuinka monet laivat kiersivät Spinalongan kaukaa.

Spinalongan saari valittiin spitaalisiirtolaksi, sillä se sijaitsi sopivan matkan päässä, jotta taudin leviäminen voitaisiin estää, mutta kuitenkin heihin voitaisiin olla yhteyksissä. Sana Spinalonga tarkoittaa "Pitkää piikkiä" ja saari on kuin aallonmurtaja, joka suojaa Eloundanlahtea. Nimeen liittyy traagisia muistoja lähimenneisyydestä ja saamme kuulla koskettavia tarinoita Euroopan viimeisestä spitaalisiirtolasta, joka suljettiin vasta vuonna 1957.

Retkemme kohteena oleva saari sijaitsee Agios Nikolaoksen, Kreetan neljänneksi suurimman kaupungin, edustalla. Venematka saarelle kestää noin tunnin. Teemme saarella kävelykierroksen, ja siellä on nähtävissä myös mielenkiintoisia vanhoja rakennuksia. Sen jälkeen siirrymme takaisin laivaan, jatkamme matkaa ja lopulta laskemme ankkurit pienessä uimapoukamassa, jossa pääsemme uimaan ja nautimme myös lounaan. Sen jälkeen palaamme takaisin Agios Nikolaokseen, joka sijaitsee pienen pohjattoman järven rannalla. Voit kierrellä kaupungissa tai vaikka istahtaa kahville tai jäätelölle satamaan ennen kuin palaamme bussilla takaisin hotelliin.

Spinalongan retkellä yhdistyvät aurinko, uiminen, raikas meri-ilma sekä historia.

Varaa jo kotona: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkan varauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta.

Ateriat ja juomat:
BBQ-lounas sisältyy, mutta kannattaa ehkä ottaa mukaan jotain pientä syötävää, sillä lounas nautitaan vasta n. klo 14.00 aikoihin.

Sisäänpääsymaksut:
8 euroa/henkilö. Ota henkilöllisyystodistus mukaan retkelle.

Kesto:
Koko päivän - Sunwing Makrigialos Beachistä n. klo 08.30-18.00, Ierapetrasta n. klo 09.00-17.30, Agios Nikolaoksesta n. klo 09.30-16.00 ja Hersonissoksesta n. klo 08.30-18.00.

Opastus:
Skandinaavinen opastus.

Hyvä ottaa mukaan:
Uimavarusteet ja tuulitakki tai pusero, jos merellä sattuu tuulemaan. Mahdollisesti jotain pientä syötävää, jos kaipaat jotain välipalaa ennen lounasta.

Muuta:
Retken hinta vaihtelee lähtöpaikkakunnan mukaan.
Jos sinulla on liikkumisvaikeuksia, saattaa Spinalongan saarella liikkuminen olla hankalaa. Retki järjestetään joistakin lomakohteista vain keskikesällä. Huom! Eloundasta retkelle lähtevät voivat varata retken ainoastaan paikan päällä. Taksi Agios Nikolaokseen maksaa n. 24 euroa/meno-paluu.

Knossos - Voidaan varata jo ennen matkaa

Knossos - Voidaan varata jo ennen matkaa

Lähde mukaan kokopäiväretkelle kuuluisaan Knossoksen palatsiin - palatsiin, jonka aikaisemmin uskottiin olleen olemassa ainoastaan kreikkalaisessa mytologiassa...
Ruoka, juoma ja sisäänpääsymaksu palatsiin eivät sisälly hintaan.

Lue lisää Pienennä

Ajelemme bussilla Kreetan kaunista pohjoisrannikkoa pitkin, ja jo bussimatkan aikana pääset uppoutumaan historian syövereihin. Oppaamme kertovat mielenkiintoisia tarinoita ja pääset kurkistamaan kiehtovaan kreikkalaisten jumalten maailmaan. Mikä on totta ja mikä tarua..?

Myöhemmin kierrellessämme tässä aikoinaan niin mahtavassa palatsissa voimme vain ihmetellä kuinka suurenmoinen kulttuuri Kreetalla vallitsi jo paljon ennen Kristuksen syntymää. Minolaisen kulttuurin huippukausi oli noin 2000 – 1500 eKr. Palatsi rakennettiin 4000 vuotta sitten, sen pinta-ala oli 22000 m2 ja huoneita oli yhteensä noin 1500! Palatsissa oli esim. ilmastointi, vesikäymälät ja mahtavia kulta- ja keramiikkaesineitä. Seiniä koristivat kauniit freskomaalaukset.

Kuningas Minos hallitsi Knossosta ja täällä ovat myös syntyneet tarut vaarallisesta minotauruksesta. Olet saattanut myös kuulla ja lukea palatsin alla olevasta labyrintista, jossa tämän hirviön sanotaan asuneen. Ken tietää, ehkä saat jopa nähdä minotauruksen vierailusi aikana!

Sir Arthur Evansin johdolla, 1900-luvun alussa, palatsi rakennettiin uudelleen samanlaiseksi kuin sen kuviteltiin olleen ammoisina aikoina. Näin myös meillä on helpompi ymmärtää sen ajan tapahtumia ja tunnelmia.

Varaa jo kotona: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkan varauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta.


Ateriat ja juomat:
Ruoka ja juomat eivät sisälly hintaan. Kreetan pääkaupungissa, Iraklionissa, sinulla on aikaa noin 2,5 tunnia tutustua kaupungin ostosmahdollisuuksiin ja syödä lounasta omin päin.

Sisäänpääsyt:
Sisäänpääsymaksu Knossoksen palatsiin maksetaan erikseen, 15 euroa/henkilö. Lapset ja alle 18-vuotiaat nuoret pääsevät palatsiin ilmaiseksi todistamalla henkilöllisyytensä. Eläkeläiset ja opiskelijat pääsevät sisään puoleen hintaan näyttämällä henkilöllisyystodistuksensa.

Kesto:
Kokopäiväretki, n. klo 08.30–16.30.

Opastus:
Skandinaavinen opas, Knossoksessa myös englanninkielinen paikallisopas

Pukeutuminen:
Kevyet ja mukavat vaatteet

Hyvä ottaa mukaan:
Vesipullo ja aurinkohattu tai lippis ja hyvät kengät, joilla on hyvä kävellä. Paljon rappuja Knossoksen palatsissa.

Muuta:
Retken hinta vaihtelee lähtöpaikan mukaan. Tietyistä kohteista retki järjestetään ainoastaan keskikesällä.

Huom! Eloundasta retkelle lähtevät voivat varata retken ainoastaan paikan päällä. Taksi Agios Nikolaokseen maksetaan erikseen, n. 24 euroa/meno-paluu.

Chrissyn saari - kultainen saari - Voidaan varata jo ennen matkaa

Chrissyn saari - kultainen saari - Voidaan varata jo ennen matkaa

Lähde mukaan kokopäiväretkelle Chrissy Islandille tai Kultasaarelle, joka on yksi Euroopan eteläisimmistä saarista. Luvassa myös auringonottoa ja uimista. Ateriat ja juomat eivät sisälly hintaan.

Lue lisää Pienennä

Chrissy Island, tai Kultasaari kuten sitä myös kutsutaan, on yksi Euroopan eteläisimmistä saarista. Paikallisten keskuudessa tunnetaan molemmat nimet "Kultasaari" ja "Gaidouronisi - aasisaari". Chrissy on vierailun arvoinen saari kaikille, jotka rakastavat aurinkoa ja uimista.

Ajamme aluksi Ierápetran kaupunkiin, josta jatkamme veneellä matkaa saarelle, jossa on pitkiä upeita hiekkarantoja ja kristallinkirkasta vettä! Saavuttuamme perille voit ostaa satamasta jotain pientä syötävää ja juotavaa, ja sen jälkeen kävelemme noin 10 minuuttia halki seetripuumetsän Golden Beachille. Rannalla voit nauttia auringonpaisteesta ja käydä välillä uimassa. Saaressa on myös pieni kappeli, joka on pystytetty St. Nikolaoksen kunniaksi. Voit myös nähdä minolaisia raunioita, vanhan roomalaisen hautausmaan sekä saaren majakan.

Kun iltapäivällä palaamme takaisin veneeseemme, ovat kaksi pientä rannalla näkyvää tavernaa ainoat ihmisistä kertovat jäljet koko Chrissi Island -saarella...

Varaa jo kotona: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkan varauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta.


Ateriat ja juomat:
Eivät sisälly hintaan. Vinkki: ota mukaan oma eväskori. Juomia ja snackseja voi ostaa laivalta ja Chrissy Islandin satamasta.

Vaatetus:
Uimavarusteet

Opastus:
Skandinaavinen opastus

Kesto:
Kokopäiväretki, n. klo 09.00 tai 09.30 – 17.30, laivan lähtöajan mukaan

Muuta:
Huom! Eloundasta retkelle lähtevät voivat varata retken ainoastaan paikan päällä. Taksi Agios Nikolaokseen maksetaan erikseen, n. 24 euroa/meno-paluu.

Viiniä & keramiikkaa - Voidaan varata ennen matkaa

Viiniä & keramiikkaa - Voidaan varata ennen matkaa

Lähde retkelle Kreetan vaihteleviin maisemiin oliivilehtojen, viiniviljelmien ja keramiikkapajojen keskelle. Ateriat, juomat ja viininmaistelu eivät sisälly hintaan.

Lue lisää Pienennä

Kuljemme yhden Kreetan hedelmällisimmän ja kauneimman alueen halki, massiivisten Dikti- ja Ida-vuoristoalueiden läpi. Ohitamme idyllisiä kyliä, vanhoja oliivilehtoja sekä viinitiloja, joiden viiniköynnökset kasvavat rinteillä hedelmällisessä maassa ja raikkaassa ilmassa.

Kreeta on tunnettu oliivipuistaan, jotka tuovat elannon tai ainakin elinvoimaa lähes koko saaren väestölle. Oliivit ovat korkeatasoisia ja niiden sanotaan lisäävän elinikää merkittävästi. Oliivipuut ovat olleet saarella jo tuhansia vuosia ja ravinnon lisäksi ne ovat koko väestölle hyvä tulonlähde.

Minolaisesta aikakaudesta lähtien Thrapsanon kylän alueella on valmistettu keramiikkaa. Vierailemme perinteisessä pajassa, jossa näemme, kuinka keramiikkatuotteita on valmistettu samalla tavalla n. 4000 vuotta.

Matka jatkuu yli viiniköynnösten peittämien kukkuloiden ja saavumme Kreetan suurimmalle viinialueelle. Vierailemme viinitilalla, jossa pääsemme opastetulle kierrokselle ja maistamaan heidän tuotteitaan sekä voit ostaa mukaan hyviä viinejä, jotka ovat saaneet monia kansainvälisiä palkintoja.

Sekä keramiikkapaja että viinitilat ovat perheyrityksiä, joita johdetaan valtavalla tietotaidolla ja palavalla intohimolla sukupovesta toiseen.

Viimeisimpänä mutta ei vähäisimpänä on vuorossa yksi Kreetan vanhimmista kylistä - Archanes. Täällä sinulla on omaa aikaa kävellä pitkin kylän kujia tai vierailla kylän pienessä museossa. Tai voit istua varjossa kylän sydämessä, torin laidalla, ja seurata vilkasta keskustelua kahviloissa ja tavernoissa.

Varaa jo kotona: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkan varauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta.

Ateriat ja juomat:
Retken hintaan ei sisälly aterioita tai juomia. Viininmaistelu maksaa 7,5 euroa/henkilö.

Sisäänpääsymaksu:
Ilmainen sisäänpääsy Archaneksen museoon.

Kesto:
Puolipäiväretki, n. klo 08.00–14.15.

Opastus:
Skandinaavinen opas.

Vaatetus:
Kevyet ja mukavat vaatteet.

Hyvä ottaa mukaan:
Mukavat kengät, joilla on hyvä kävellä. Vesipullo.

Muuta:
Kesäkuun puolesta välistä elokuun puoleen väliin retki saatetaan joutua peruuttamaan kovan kuumuuden ja vähäisen kysynnän vuoksi. Kysy Tjäreborgin oppaalta kohteeseen saavuttuasi, järjestetäänkö retki vai ei.

Jeeppisafari - Minolainen reitti

Jeeppisafari - Minolainen reitti

Tämä retki on paras tapa tutustua Kreetan sisämaahan, jossa on korkeita tasankoja, ikivanhoja polkuja sekä rikas kasvillisuus ja eläimistö.

Lue lisää Pienennä

Hotellilta lähdemme matkaan Land Roverilla vuorten halki Aposelemis-laaksoon ja vanhalle roomalaiselle akveduktille ja saavumme vähitellen perille pieneen Kastamonitsan kylään. Tänne pysähdymme aistimaan kylän tunnelmaa ja maistamaan paikallistuotetta – rakia.

Sitten ajamme ylös metsäteitä, jotka vievät meidät pitkin vanhaa minolaista reittiä läpi vuoristosolien. Matkan varrella pääset tutustumaan eläimistöön, mytologiaan, historiaan ja upeisiin maisemiin. Korkealla vuoristossa pysähdymme paimenen majalle, mitatolle, ja voimme ruokkia eläimiä samalla, kun näemme kuinka paimenet valmistavat juustoa perinteiseen tapaan. Tietenkin pääset myös maistelemaan juustoa. Seuraava pysähdyspaikkamme tarjoaa mahtavat näkymät Lassithi-tasangolle ja saaren pohjoisrannikolle. Sitten jatkamme kohti Diction-luolaa, joka myytin mukaan on Zeuksen synnyinpaikka (sisäänpääsymaksu 6 euroa, suosittelemme pukemaan mukavat kengät).

Seuraavaksi on tullut aika nauttia lounasta ja menemme paikalliseen tavernaan, jossa saat maistaa paikallisia ruokia sekä viiniä. Sen jälkeen nousemme ylös Lassithi-tasangolle, jossa useimmat ihmiset vielä viljelevät maata ja aasi on merkittävä apu päivittäisessä työssä. Jatkamme edelleen kohti Seliä ja Krassin kylää, joka on tunnettu 2000 vuotta vanhoista plataanipuistaan ja luonnonlähteestään.

Paluumatkalla ajamme pitkin kiemurtelevia vuoristoteitä ohi oliivilehtojen ja upeiden rannikkonäkymien. Hotelliin palattuasi voit muistella tapahtumarikasta päivää ja kaikkia kokemiasi yllätyksiä ja kauniita näkymiä.

Ruoka ja juomat:
Lounas sekä paikallinen viini ja vesi sisältyy hintaan.

Hyvä ottaa mukaan:
Vesipullo, hieman rahaa, aurinkovoide, kamera, päähine ja aurinkolasit.

Kesto:
Koko päivän, n. klo 09.00-17.00

Vaatetus:
Mukavat ja suojaavat, pölynkestävät vaatteet.

Opastus:
Englanninkielinen opas ja kuljettaja (et saa itse ajaa jeeppiä).

Huom! Tämä retki ei sovi raskaana oleville eikä selkävaivoista kärsiville, sillä retki saattaa olla fyysisesti rasittava.

Mezeilta - Sofas - Voidaan varata ennen matkaa

Mezeilta - Sofas - Voidaan varata ennen matkaa

Maittava kattaus kreikkalaisen keittiön herkkuja. Illallinen ja viini sisältyvät hintaan.

Lue lisää Pienennä

Kreetan lomalla kannattaa käydä tutustumassa myös Hersonissoksen yläosaan. Täällä on hyvä tehdä tuttavuutta paikallisen ja hyvän kreetalaisen keittiön kanssa ja tutustut samalla myös pieniin paikallisiin meze-ruokiin. Kylän keskustassa, torin ympärillä on useita ravintoloita. Ja paras niistä on - Sofas.

Tapaamme Sofas-ravintolassa, ja luvassa on mukava ilta ja paljon kreetalaisen keittiön herkullisia erikoisuuksia. Meille tarjoillaan peräti yhdeksän meze-ruokaa ja paikallista viiniä voit juoda niin paljon kuin haluat. Ja ruokailun päätteeksi tarjoillaan tietenkin lasillinen rakia.

Varaa jo kotona: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkan varauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta.

Ruoka ja juoma:
Mezeillallinen ja viini sisältyvät hintaan.

Kesto:
Iltaretki, n. klo 18.30-21.30.

Opastus:
Skandinaavinen opastus.

Muuta:
Kuljetukset ravintolaan ja takaisin eivät sisälly hintaan.

Hyvä ottaa mukaan:
Laita jalkaan hyvät kengät, jotta jaksat kävellä edestakaisen matkan ravintolaan.

Acqua Plus Waterpark - Voidaan varata jo ennen matkaa

Acqua Plus Waterpark - Voidaan varata jo ennen matkaa

Jännittävä retki koko perheelle ja vierailu Acqua Plus -vesipuistossa, joka on ehdottomasti yksi koko Kreetan parhaimmista. Ruoka ja juomat eivät sisälly hintaan.

Lue lisää Pienennä

Täällä on jokaiselle jotakin, aurinkoa ja uimista sinulle, joka haluat vain rentoutua ja vauhdikkaita vesiliukumäkiä sinulle, joka kaipaat enemmän vauhtia ja toimintaa. Voit tehdä kierroksen suurilla rinkuloilla pitkin kiemuraisia helppoja reittejä tai heittäytyä suin päin "mustaan aukkoon". Kaikista rohkeimmille on tarjolla "Kamikaze", joka syöksyy suoraan alas…

Ihana päivä, paljon aurinkoa ja uimista, ja koko perhe löytää omat mielenkiintoisimmat aktiviteettinsa!

Varaa jo kotona: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkan varauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta.

Hintaan sisältyy:
Kuljetus ja sisäänpääsy puistoon.

Ruoka & juoma:
Eivät sisälly. Tarjolla on useita lounasruokapaikkoja.

Kesto:
Kokopäiväretki, noin klo 08.00-17.30.

Opastus:
Englanninkielinen kuljettaja.

Hyvä ottaa mukaan:
Uimavarusteet ja pyyhe. Ruokarahaa.

Muuta:
Sisäänkäynnin vieressä on lukittavat säilytyslokerot.

Auringonlasku Kreetalla

Auringonlasku Kreetalla

Lähde ihailemaan auringonlaskua ylös vuoristoon. Ajelemme kohti Lassithin tasankoa, jossa on useita hienoja näköalapaikkoja. Tavoitteena on päästä nauttimaan koko Kreetan upeimmasta auringonlaskusta, ja voit myös nauttia maisemista ja tunnelmasta alueella, jonne muuten on hankala päästä. Ruoka ja juoma sisältyvät hintaan.

Lue lisää Pienennä

Retki järjestetään yhteistyössä safariclub.gr -yrityksen kanssa, ja heillä onkin kattava valikoima jeeppejä. Retken aikana kuulet lisätietoja alueesta, näet vanhoja raunioita, historiallisia kohteita sekä pääset myös tutustumaan paikallisen alkoholijuoman – rakin – tuotantoon. Reitti on suunniteltu tietenkin siten, että pääset nauttimaan alueen parhaimmista näköaloista. Ajelemme kuoppaisia teitä pitkin, joten sen vuoksi liikummekin jeepeillä.

Auringonlaskua juhlistetaan lasillisella proseccoa, hedelmillä sekä mukavalla tunnelmalla. Mutta ilta ei suinkaan vielä pääty tähän, vaan paluumatkalla poikkeamme tarvernaan nauttimaan paikallisen illallisen. Ruokailun jälkeen ja pimeyden laskeuduttua voimme nauttia hienosta tähtitaivaasta, mikäli vaan pilvet malttavat pysyä poissa.

Kreetan "offroad" ja täydellinen auringonlasku tulisi kuulua jokaisen Kreetan-kävijän "pakollisten" lomakokemusten listalle. Tämän retken ansiosta saat sen helposti toteutettua.

Ruoka ja juoma:
Hintaan sisältyy lasillinen proseccoa ja hedelmiä sekä illallinen ja ruokajuomana paikallista viiniä

Kesto:
Puolipäiväretki, n. klo 17.00-21.30.

Opastus:
Englanninkielinen opastus.

Hyvä ottaa mukaan:
Kamera, hyvät kengät jalkaan, takki, vähän rahaa sekä vesipullo

Muuta:
Retki ei sovellu alle 12-vuotialle (ikäraja -K12-)