Matkat – Hanian rannikko, Kolimbari

Kolimbarissa on upea ranta ja ylellinen, lapsiystävällinen Avra Imperial Hotel, jossa viihtyy koko perhe.
Kolimbarin kaunis kylä on yksi rannikon monesta rantakohteesta, ja se sijaitsee noin kymmenen kilometrin päässä Plataniaksesta ja Agia Marinasta länteen. Kolimbarin sanotaan olevan kreetalaisten oma suosikkikylä, ainakin mitä tulee kalaravintoloihin. Ravintoloita on paljon, ja vaikka ne ovat selvästi tyyliltään paikallisia, niissä kokee yleensä hienoja makuelämyksiä. Kylä on viime aikoina alkanut kehittyä modernimpaan suuntaan, mutta aito kreikkalainen tunnelma on silti läsnä, erityisesti Gonian luostarissa ja jalkapallostadionin luona järjestettävillä markkinoilla. Kymmenen kilometrin pituinen ranta on kuitenkin selkein syy Kolimbarin suosiolle. Ranta vaihtelee valkohiekkaisesta punahiekkaiseen ja matalasta hieman syvempään, mutta suurin osa on kivirantaa. Valekarettikilpikonnat (Caretta Caretta) tulevat rannalle munimaan elokuussa.

Lapsiystävällinen hotelli Kolimbarissa

Lapsiystävällisessä Avra Imperial Hotel -hotellissa on kaikkea, mitä vaaditaan onnistuneeseen perhelomaan: ylellisiä huoneita, joissa on oma uima-allas tai joista on pääsy uima-altaaseen, monipuolinen spa-osasto, ilmainen WiFi koko hotellissa sekä tietenkin lastenkerho, jossa kaikki lapset voivat pitää hauskaa, puuhastella kaikkea mukavaa ja leikkiä yhdessä. Kolimbarin ihastuttava ranta on myös lähellä. Jos haluat keskittyä nauttimaan huolettomasta ja rentouttavasta lomailusta, kannattaa varata jo etukäteen kätevä All Inclusive -ateriapaketti.

Koe Kreeta

Jos haluat nähdä enemmän Kreetan saarta, voit joko lähteä järjestämillemme retkille tai tutustua nähtävyyksiin itsenäisesti. Kolimbarin lähellä sijaitsee Kissamos-Kastellin pieni satamakaupunki, jossa on muutamia kivoja kaupoja, satama sekä hyvä valikoima paikallisia ravintoloita, joissa tarjoillaan esimerkiksi erinomaisia kalaruokia. Suuremmasta satamasta voit lähteä veneretkelle Baloksen laguunille tai Gramvousan saarelle. Kolimbarin lähellä on myös Hanian kaupunki, jossa on turkkilaisia moskeijoita, kaunis venetsialainen satama, arkeologisia jäännöksiä ja lukuisia herkullisia ravintoloita. Kaupungissa on myös hyvät ostosmahdollisuudet pikkuputiikeista isompiin tunnettuihin ketjuliikkeisiin. Hanian kaupungissa kannattaa ehdottomasti käydä, varsinkin jos haluat nähdä paljon lyhyessä ajassa. Voit varata matkavarauksesi yhteydessä myös vuokra-auton, jonka avulla voit tehdä omia tutkimusretkiäsi saarella. Auto kannattaa vuokrata vaikka vain pariksi päiväksi, jos haluat enimmäkseen keskittyä pelkästään rentoutumiseen.

Kissamos

Kolimbarin lähellä sijaitsee Kissamos-Kastellin pieni satamakaupunki, jossa on muutama kiva kauppa, satama sekä hyvä valikoima paikallisia ravintoloita, joista saa esimerkiksi erinomaisia kalaruokia. Suuremmasta satamasta voit lähteä veneretkelle Baloksen laguunille tai Gramvousan saarelle.
Hyvä tietää
 • Hotelleja, joissa spa
 • Lapsiystävällisiä hotelleja
 • Huoneita, joissa oma uima-allas
 • Kilometrien pituinen ranta
 • Paikallisia ravintoloita
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Hanian rannikko, Kolimbari

Rannat
Kolimbarin ranta on luonteeltaan vaihteleva: enimmäkseen se koostuu valkeasta hiekasta, mutta joissakin paikoissa hiekka on punaruskeaa ja rannalla on kiviä. Agia Marinan ja Daratson rannat ovat matalia. Rannalta voi vuokrata aurinkotuoleja ja -varjoja.
Lue lisää Kreetan rannoista.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Kolimbari on tunnettu kalaravintoloistaan, ja siksi se onkin yksi kreetalaisten omista suosikkikylistä. Ravintoloita on paljon, ja vaikka ne ovat selvästi paikallishenkisiä, ne tarjoavat yleensä hienoja makuelämyksiä.

Hanian kaupungissa on noin sata ravintolaa ja tavernaa, ja myös Agia Marinassa ja Plataniaksessa on monia ruokapaikkoja. Pitkin rannikkoa on lisäksi useita viihtyisiä tavernoja.
Kolimbarin kylä on rauhallinen, eikä siellä ole kovin vilkasta yöelämää. Jos kaipaat enemmän menoa, löydät sitä Hanian kaupungista tai Plataniaksesta, joissa on paljon pubeja, baareja ja yökerhoja.
Ostokset
Kolimbarissa on muutama kauppa, joista useimmat ovat supermarketteja, sekä apteekki. Kesäperjantaisin järjestetään markkinat. Jos haluat keskittyä enemmän shoppailuun, suosittelemme Hanian kaupunkia.
Liikunta ja treeni
Kolimbarissa ei ole tarjolla urheiluaktiviteetteja. Plataniaksessa ja Agia Marinassa voit harrastaa vesiurheilulajeja ja Haniassa on sukellusyrityksiä.

Vaellus

Kreetalla voit nauttia ihanasta luonnosta kävellen. Täällä on erilaisia ja eritasoisia vaellusreittejä, jotka sopiva niin perheille kuin haasteita kaipaavalle.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Kolimbarissa on vähäinen aktiviteettitarjonta. Hanian kaupungissa on mahdollisuus muun muassa pelata minigolfia, mennä elokuviin tai ajaa kartingia.
Kreeta on täynnä nähtävyyksiä, joista useimpiin pääsee helposti Kolimbarista. Vieraile Gonian luostarissa, jossa retsina-viini on tarinan mukaan syntynyt, tai paikallisessa kalastusmuseossa. Naapurikylä Kissamoksessa on historiallinen ja arkeologinen museo. Vouvesin kylässä sijaitsee Kreetan todennäköisesti vanhin oliivipuu, joka on noin 3500-vuotias. Kysy palvelupuhelimestamme reittiohjeita, tai lähde mukaan järjestetylle retkelle.

Malemen sotilashautausmaa

Lähistöllä sijaitseva Malemen kylä on yksi saaren tärkeimmistä toisen maailmansodan tapahtumapaikoista. Muutaman päivän kestäneessä Kreetan taistelussa saksalaiset tekivät saarelle ilmahyökkäyksen, ja siksi rannikon vesissä on edelleen pudonneiden lentokoneiden osia. Malemessa on suuri sotilashautausmaa, jonka hautakivien päivämäärät muistuttavat taistelusta.
Retket
Elafonissi
Elafonissi
Paratiisi Kreetan lounaisosassa - valkoista hiekkaa, kimaltelevan vaalenapunainen vedenraja ja turkoosinsininen meri. Houkutteleva laguuni ja kristallinkirkas vesi - upea paikka nauttia rannasta, uimisesta, rentoutumisesta ja snorklaamisesta. Ateriat ja juomat eivät sisälly hintaan.
Lisätietoa retkestä
Jeeppisafari - Kreetan viinin ja oliivien salaisuus
Jeeppisafari - Kreetan viinin ja oliivien salaisuus
Lähde mukaan jeeppisafarille, jossa opit lisää oliiveista, viinistä sekä kreetalaisesta ruuasta. Lounas ja ruokajuoma sisältyy hintaan.
Lisätietoa retkestä
Boat trip daily
Boat trip daily
Nyt sinulla on mahdollisuus lähteä mukavalle veneretkelle, joka tulee varmasti säilymään mielessäsi pitkään. Ihana puolipäiväretki, jonka aikana pääset nauttimaan auringosta, uimisesta ja snorklaamisesta Theodorou-saaren edustalla.
Lisätietoa retkestä
Balos "The Blue Lagoon" & Gramvoussa
Balos "The Blue Lagoon" & Gramvoussa
Kokopäiväretki Balos-laguunin ihanalle rannalle, jossa vesi on turkoosinsinistä, ja Gramvoussan saarelle. Meri, vuoret ja laguunin kristallinkirkas vesi säilyvät muistoissa pitkään! Ruoka ja juoma eivät sisälly hintaan.
Lisätietoa retkestä
Jeepsafari - White Mountain
Jeepsafari - White Mountain
Tervetuloa kokopäiväretkelle Kreetan "Valkoiselle Vuorelle", jossa saaren ainutlaatuinen kulttuuri ja historia yhdistyvät. Lounas ja ruokajuoma sisältyy hintaan.
Lisätietoa retkestä
Samarian rotko
Samarian rotko
Mielenkiintoinen, noin 18 kilometriä pitkä vaellus kauniissa ympäristössä, Samarian rotkossa. Kokopäiväretki aamusta iltaan. Kevyt aamiainen sisältyy hintaan.
Lisätietoa retkestä
Kippis Kreetalle
Kippis Kreetalle
Lähde mukaan puolipäiväretkelle tutustumaan Kreetan upeisiin maisemiin ja kulttuuriin! Kuulemme myös kreikkalaisten erikoisuuksien, kuten oliiviöljyn ja viinin tuotannosta. Ateriat ja juomat eivät sisälly hintaan.
Lisätietoa retkestä
Jeeppisafari - auringonlasku
Jeeppisafari - auringonlasku
Aurinko nousee idästä ja värjää taivaan kultaisiin sävyihin. Tämä tarkoittaa myös sitä, että aurinko laskee länteen, joten voit nauttia upeasta auringonlaskusta saaren länsipuolella. Viininmaistelu ja pientä syötävää sisältyy hintaan.
Lisätietoa retkestä
Pyöräilyretket läntisellä Kreetalla
Pyöräilyretket läntisellä Kreetalla
Koe Kreetan kaunis luonto pyörän selästä käsin - upea elämys koko perheelle! Tarjolla on pyöräretkiä eritasoisille pyöräilijöille, sekä puolipäivä- että kokopäiväretkiä.
Lisätietoa retkestä
Mezeateria, jonka jälkeen olet kylläinen ja onnellinen!
Mezeateria, jonka jälkeen olet kylläinen ja onnellinen!
Lähde mukaan maistelemaan useita hyviä ja maukkaita kreikkalaisen keittiön herkkuja mezeaterian muodossa. Saat maistella erilaisia mezeannoksia ja hintaan sisältyy myös viini, raki ja vesi.
Lisätietoa retkestä
Vedenalainen Kreeta
Vedenalainen Kreeta
Ainutlaatuinen mahdollisuus lähteä tutustumaan Kreetan kiehtovaan vedenalaiseen maailmaan ja samalla kokea yksi etelärannikon kauneimmista lahdista. Ruoka ja juoma eivät sisälly hintaan.
Lisätietoa retkestä
Kulkuyhteydet
Paras tapa nähdä ja kokea Kreeta on vuokrata auto. Voit varata auton jo ennen matkaa matkanvarauksen yhteydessä, mikä on sekä halvempaa että kätevämpää. Vuokra-auton saaminen paikan päällä varsinkin korkeasesongin aikaan voi olla vaikeaa, joten jos matkustat lomakohteeseen tilauslennolla, varaa Avis-auto jo ennen matkaa.

Jos olet varannut paketoidun matkan reittilennoilla, lue vuokra-auton varaamisesta sekä lisätietoja autoista tästä.
Kolimbarista pääset saaren muihin osiin joko taksilla tai bussilla.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Tavoitat meidät oppaat kesäkaudella vuorokauden ympäri palvelupuhelimesta, tekstiviestillä ja sähköpostilla halutessasi vuokrata auton tai kaivatessasi hyviä lomavinkkejä ja neuvoja. Matkustaessasi tilauslennolla tapaat meidät oppaat myös lentokentällä ja ohjaamme sinut oikeaan bussiin, mikäli olet varannut kohdekuljetukset.

Vastuullinen matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa vastuullinen matkailu.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Majoitusvero Kreikassa

Kreikan viranomaiset perivät veron hotelliyöpymisistä. Veron suuruus vaihtelee paikallisen hotelliluokituksen ja matkan pituuden mukaan ja vero maksetaan suoraan hotellille sisäänkirjautumisen yhteydessä joko käteisellä tai kortilla. Huomioithan, että Tjäreborgin hotelliluokitus saattaa poiketa virallisesta luokituksesta, jonka mukaan vero määräytyy.

Hotelli/huoneistohotelli, jonka virallinen luokitus on:

1-2 tähteä: 0,50 euroa/huone tai huoneisto/yö
3 tähteä: 1,50 euroa/huone tai huoneisto/yö
4 tähteä: 3,00 euroa/huone tai huoneisto/yö
5 tähteä: 4,00 euroa/huone tai huoneisto/yö

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Valuutta ja maksaminen

Euro (EUR). Pankkiautomaatti.

Aikaero

Sama aika kuin Suomessa.

Sähkö

220 V.

Kieli

Kreikassa: Kreikka
Albaniassa: Albania
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Noin 4 tuntia tilauslennoilla. Reittilentojen kesto määräytyy valitun lentoreitityksen mukaan.

Näin matkustat tänne

Kolimbariin voit matkustaa Tjäreborgin tilauslennolla kesäkaudella.

Kolimbariin voit matkustaa kesäkaudella myös Tjäreborgin kautta reittilennoilla ja suunnitella itse matkasi pituuden.

Lento laskeutuu Hanian kentälle.
Tjäreborgin lentokenttäkuljetuksella pääset helposti ja varmasti perille Kolimbarin hotelliisi. Lentokenttäkuljetukset eivät sisälly hintaan, mutta voit ostaa ne lisämaksusta. Ajoaika Hanian lentokentältä hotelliisi kestää noin tunnin (n. 40 km), sen mukaan kuinka paljon on liikennettä ja kuinka monta hotellipysähdystä on matkan varrella. Jos lentokenttäbussi ajaa Plataniaksen tai Malemen kautta, kestää silloin matka ensimmäisille hotelleille n. 1 h 40 min. Lentokenttäkuljetuksen tarkka reitti riippuu paikallisista olosuhteista ja se päätetään vasta paikan päällä. Lisätietoa kuljetuksesta saat kohteeseen saavuttuasi. Lue lisää kuljetuksista kohteessa.

Jos olet varannut reittilennoilla toteutettavan matkapaketin, suosittelemme, että varaat yksityisen kuljetuksen etukäteen. Kuljetus varataan joko matkavarauksen yhteydessä tai soittamalla Asiakaspalveluumme. Matka-asiakirjassasi on tarkemmat tiedot siitä, missä kuljettaja odottaa sinua. Lue lisää kuljetuksista kohteessa, kun lennät reittilennoilla.
Sää
 • tammikuu
16°9°
3
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
16°9°
4
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
17°10°
6
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
20°12°
8
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
23°15°
10
Aurinkotuntia/pv
19°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
27°19°
11
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
29°22°
12
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
30
Sateettomia päiviä
 • elokuu
29°22°
11
Aurinkotuntia/pv
25°
Veden lämpötila
30
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
27°19°
9
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
24°17°
6
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
21°14°
5
Aurinkotuntia/pv
20°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
18°11°
4
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä

Tee matkahaku – Hanian rannikko, Kolimbari
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.