Matkat – Hersonissos

Kesällä Hersonissoksessa on hyvin vilkas tunnelma, mutta keväällä ja syksyllä huomattavasti rauhallisempaa. Milloin päätätkin matkustaa, Tjäreborgilla on keskustan lähellä useita erinomaisia hotelleja.

Hersonissoksen lomakohde sijaitsee parikymmentä kilometriä Iraklionista itään. Täällä on kauniita rantoja, hyviä ravintoloita, ja korkeasesongin aikaan vilkas yöelämä, joka jatkuu pikkutunneille saakka. Hersonissoksessa kaikki on hyvin hoidettua ja organisoitua. Keskustassa on pari pientä uimapoukamaa, ja parempia rantoja on aivan kaupungin ulkopuolella. Rantakadulla on viihtyisiä tavernoja, ravintoloita ja kahviloita, ja samalla olet myös huvielämän keskuksessa. Diskot ja baarit täyttyvät ihmisistä auringon laskettua. Jos haluat rauhallisemman päätöksen illallesi, voit tehdä kävelyretken johonkin Hersonissoksen lähellä sijaitsevasta kolmesta vuoristokylästä. Jos matkustat Hersonissokseen keväällä tai syksyllä, elämänmeno on rauhallisempaa ja hiljaisempaa.

Hotelleja jokaiseen makuun

Hersonissoksessa voit valita sinulle sopivan asumismuodon. Tjäreborgin valikoimassa on sekä hotellihuoneita että huoneistoja. Monissa hotelleissamme All Inclusive kuuluu hintaan, ja joissakin hotelleissa on myös kylpylä tai vesipuisto. Aivan Hersonissoksen vieressä sijaitsevissa Staliksen ja Malian kylissä on myös useita vaihtoehtoja joko All Inclusivella tai ilman, jos haluat asua hieman edullisemmin lomasi aikana.

Stalis ja Malia

Muutaman kilometrin päässä Hersonissoksen ulkopuolella sijaitsevat kylät Stalis ja Malia, joissa on myös pari Tjäreborgin hotellia. Kylät yhdistävän rantakadun varrella on monia kauppoja, ravintoloita, kahviloita ja baareja. Täällä on hienot, suhteellisen loivasti syvenevät hiekkarannat, joissa on terasseja sekä vuokrattavana myös aurinkotuoleja ja -varjoja. Näistä kahdesta kylästä Malia on suurempi, siellä on vilkkaampi yöelämä ja kylän vanhalla puolella on monia pieniä ja aitoja kreikkalaisia tavernoja. Rauhallisempi Stalis sopii hyvin perheille ja siellä ranta on hieno ja lapsiystävällinen.

Hyvä tietää
 • Hotelleja, joissa spa
 • Edullisia hotelleja
 • All Inclusive
 • Vilkas yöelämä
 • Paljon ravintoloita
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Hersonissos

Sää
 • tammikuu
16°9°
3
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
16°9°
4
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
17°10°
6
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
20°12°
8
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
23°15°
10
Aurinkotuntia/pv
19°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
27°19°
11
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
29°22°
12
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
29
Sateettomia päiviä
 • elokuu
29°22°
11
Aurinkotuntia/pv
25°
Veden lämpötila
29
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
27°19°
9
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
24°17°
6
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
21°14°
5
Aurinkotuntia/pv
20°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
18°11°
4
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
Rannat
Hersonissoksessa on paljon pieniä, hyviä rantoja. Suurempia rantoja on heti keskustan ulkopuolella.

Hersonissoksen rannat

Hersonissoksen rannat ovat enimmäkseen karkeahiekkaisia ja kallioisia, ja joissakin on kivipohja. Siksi suosittelemme uimakenkiä. Lähistöllä on myös kaksi vesipuistoa, Acqua Plus ja Watercity, jonne pääsee kätevästi vuokra-autolla.

Malian ja Staliksen rannat

Muutaman kilometrin päässä Hersonissoksesta sijaitsee kaksi kylää, Stalis ja Malia. Kyliä yhdistää rantakatu, jolla on paljon kauppoja, ravintoloita, kahviloita ja baareja. Täällä on hyviä, melko matalia hiekkarantoja, joilla on rantaravintoloita sekä vuokrattavia aurinkotuoleja ja aurinkovarjoja.

Rantaelämä Kreetalla

Pitkin Kreetan rannikkoa on useita hyviä, matalia rantoja. Useimpien rantojen hiekka on karkeajakoista. Rantakausi kestää keväästä myöhäissyksyyn. Suurimmilta rannoilta voit vuokrata aurinkotuoleja ja aurinkovarjoja.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Vaihtelee lentoreitityksen mukaan. Helsingistä suora lento n. 4 tuntia

Näin matkustat tänne

Hersonissokseen voit matkustaa Tjäreborgin tilauslennolla kesäkaudella (huhti-lokakuussa).

Kreetalle voit matkustaa kesäkaudella myös Tjäreborgin kautta reittilennoilla ja määritellä näin ollen itse matkasi pituuden.

Lento laskeutuu Iraklionin kaupungin laidalla sijaitsevalle kentälle.
Kreetalle voit matkustaa Tjäreborgin tilauslennolla Helsingistä kesäkaudella (huhti–lokakuussa).
tai myös reittilennoilla, ja saat näin ollen määritellä itse matkasi pituuden.
Tjäreborgin lentokenttäkuljetuksella pääset helposti ja varmasti perille Hersonissoksessa olevaan hotelliisi. Lentokenttäkuljetukset eivät sisälly hintaan, mutta voit ostaa ne lisämaksusta. Ajoaika Iraklionin lentokentältä Hersonissoksen hotelleihin kestää noin 30 min - 1 h 30 min (n. 23-32 km) sen mukaan kuinka paljon on muuta liikennettä ja kuinka monta hotellipysähdystä on matkan varrella. Lentokenttäbussin tarkka ajoreitti määräytyy paikallisten olosuhteiden mukaan ja reitti päätetään paikan päällä. Lisätiedot saat saavuttuasi perille.
Lue lisää kuljetuksista kohteessa.

Reittilennoilla toteutettavat pakettimatkat ovat joustavia omatoimimatkoja, ilman opaspalveluja, ja matkan pituuden voit määritellä itse. Lentokenttäkuljetukset voit myös ostaa useimmissa tapauksissa erikseen, ja kuljetukset lentokentältä hotelliisi ovat yleensä taksilla tai minibussilla. Lisätiedot varaamistasi kuljetuksista näkyvät matka-asiakirjassasi. Kuljetuksen hinta vaihtelee kulkuvälineen ja matkan pituuden mukaan. Tarkka hinta ilmoitetaan varausvaiheessa.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Hersonissoksessa on viitisenkymmentä tavernaa ja ravintolaa kaikissa hintaluokissa. Kokeile aitoa kreikkalaista ruokaa ja erilaisia kreikkalaisia ja kreetalaisia viinejä, kuten erinomaista Archanes-viiniä, joka on peräisin Kreetan suurimmalta viinialueelta. Istuudu johonkin ravintoloista ja nauti herkullista mezeä. Joissakin ravintoloissa on tiettyinä iltoina elävää musiikkia. Hersonissoksen Beach Roadilla voit nauttia ravintoloissa paikallista ruokaa kaikissa muodoissa, kalaa sekä italialaisia erikoisuuksia. Hersonissoksen Vanhassakaupungissa on viihtyisä tori, kahviloita ja ravintoloita. Voit istua sisällä tai, kuten useimmat tekevät kesäaikaan, ulkona pienellä torilla. Tavernassa on laaja valikoima hyviä kreikkalaisia ruokia. Jos et osaa päättää, mitä haluaisit, voit tilata useita ruokalajeja pieninä annoksina. Jos olet tyytyväinen palveluun, on tavallista jättää noin 10 prosenttia juomarahaa.

Ruoka ja juoma Kreetalla

Leipä ja kattausmaksu lisätään aina ravintolatilauksen hintaan. Tavallisesti tippiä jätetään 5–10 prosenttia laskun loppusummasta riippuen siitä, kuinka tyytyväinen olet ruokaan ja palveluun.
Hersonissoksessa on kauniita rantoja, hyviä ravintoloita sekä vilkas yöelämä, joka jatkuu korkeasesongin aikaan pikkutunneille saakka. Rantakadulla on viihtyisiä tavernoja, ravintoloita ja kahviloita, ja samalla olet myös huvielämän keskuksessa. Diskot ja baarit alkavat hiljalleen täyttyä ihmisistä auringon laskettua. Hersonissoksen yöelämä on hyvin järjestettyä. Trendikkäillä klubeilla sekä drinkit että baarimikot luovat unohtumattomia elämyksiä. Jos haluat illallesi rauhallisemman päätöksen, voit tehdä kävelyretken johonkin Hersonissoksen lähellä sijaitsevasta kolmesta vuoristokylästä. Kahdesta muusta lähikylästä Maliassa on vilkkaampi yöelämä, ja kylän vanhassa osassa on useita pieniä, aitoja kreikkalaisia tavernoja, baareja ja ravintoloita. Stalis on rauhallisempi ja sopii perheille.
Ostokset
Hersonissoksen pääkatu on täynnä kauppoja ja putiikkeja monipuoliseen shoppailuun. Täällä voit ostaa matkamuistoja, laukkuja sekä kulta- ja hopeakoruja. Tavallisista kaupoista voit ostaa edullisesti oliiviöljyä, saippuaa, ouzo-pullon tai vaikkapa fetajuustoa tai oliiveja kotiin viemisiksi.

Iraklion

Lauantaisin noin kello 6.00–14.00. Markkinat pidetään alhaalla satamassa, ja ne ulottuvat useiden kilometrien pituudelle. Kävele tai ota taksi bussiasemalta. Iraklioniin pääsee helpoiten autolla tai paikallisbussilla.

Hania

Haniassa on myös kuuluisa markkinahalli, joka on avoinna maanantaista lauantaihin kello 8–14 ja tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin myös kello 18–21.

Ierapetra/Sitia

Ierapetrassa järjestetään markkinat joka lauantai. Markkinat pidetään kaupungin keskustassa, ja ne alkavat aikaisin. Monet ovat paikalla jo kello 6 ostamassa tuoretta kalaa, vihanneksia, vaatteita, kenkiä ja paljon muuta. Samat markkinat järjestetään tiistaisin Sitiassa samaan kellonaikaan. Lisätietoja saat Tjäreborgin oppailta.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Hersonissoksessa on paljon aktiviteetteja: vesihiihtoa, vesiskoottereita, purjelautailua, parasailingiä, polkuveneitä, kartingia ja minigolfia sekä kaksi vesipuistoa perheen pienimmille.

Aktiviteetit Kreetalla

Kreeta on kuin tehty aktiivisen loman viettämiseen. Täällä on tekemistä koko perheelle. Kreeta on myös tunnettu monista vaellusreiteistään, erityisesti E4 European Footpath -reitistä. Jos haluat tekemistä rannalla, vesiurheilulajeja on laaja valikoima: vesiskoottereita, parasailingiäa, polkuveneitä jne. Syvyyksiin kaipaava voi kokeilla sukellusta sekä Haniassa että Rethymnonissa.

Sukellus

Useimmissa matkakohteissa sukeltamista järjestävät sukelluskerhot. Kursseja ja sukellusta varten kerhot tarjoavat kuljetusta eri paikkoihin. Muista, että laitesukellus itsenäisesti Kreetaa ympäröivissä vesissä on lailla kiellettyä! Tämä johtuu rannikkoalueella merenpohjassa olevista arkeologisista esineistä. Lisätietoja saat Tjäreborgin oppailta.

Vai

Vai-kylän lähellä, karun maiseman keskellä, levittyy keitaan lailla suuri palmulehto. Luonnollinen palmumetsä syntyi, kun paikalla aikoinaan asuneet arabit istuttivat taatelinsiemeniä maahan. Matkalla Vaihin voi vierailla Top Loun luostarissa. Luostari on peräisin 1300-luvulta, ja nykyisin siellä asuu viisi munkkia. Luostarin yhteydessä on museo, jossa on esineitä 1600–1800-luvuilta.

Kournásjärvi

Saaren ainoa makean veden järvi, Kournás, sijaitsee hieman Georgiopolin kylästä etelään, noin 45 kilometriä Haniasta itään ja noin 25 kilometriä Rethymnonista länteen. Hiekkarannalla on useita viihtyisiä tavernoja. Kävelyretki järven ympäri kestää noin kaksi tuntia. Retkellä voit ihailla monipuolista linnustoa, uida tai vaikkapa vuokrata polkuveneen. Kournásjärven ympäristöä kutsutaan "Kreetan Sveitsiksi".

Ekologinen Milia

Vierailu Milian kylään on myös mielenkiintoinen kokemus. Kylässä kaikki tehdään ympäristöystävällisten periaatteiden mukaan. Vesi ja sähkö tuotetaan aurinkoenergialla, ja koko kylän ruuat viljellään ekologisesti.
Hersonissoksen lomakohde sijaitsee parikymmentä kilometriä Iraklionista itään. Hersonissoksessa on paljon nähtävyyksiä ja sen sijainti on täydellinen niille, jotka haluavat tutustua klassiseen Kreetaan. Lähistöllä on saaren tunnetuimpia nähtävyyksiä, kuten Knossoksen palatsi, Iraklion ja sen maailmankuulu museo sekä Lassithin tasanko, jolla Zeus-jumala legendan mukaan syntyi. Hersonissoksen kaupungissa on näkyvissä muistoja menneestä maailmasta. Täältä on löydetty minolaisten rakennusten jäänteitä, ja noin kymmenen kilometrin päässä, Malian kylässä, sijaitsee kolmanneksi suurin minolainen palatsi. Paikka oli roomalaisten siirtomaana vuosisatoja ennen ajanlaskumme alkua. Satamassa voi yhä nähdä jäänteitä vanhasta satamasta ja aallonmurtajasta, jonka suojissa roomalaiset korjasivat aluksiaan. Satamassa sijaitsevalla kukkulalla on arkeologinen kaivauspaikka, josta on löytynyt muun muassa Artemis-jumalattarelle omistetun temppelin jäänteitä. Temppelin yläpuolella sijaitsi roomalainen huvila, josta on jäljellä mosaiikkikoristeluita. Kukkulalla on myös kaunis pieni kirkko, joka on peräisin 500-luvulta. Alueen ensimmäinen seurakunta perustettiin vuonna 431. Useilla Hersonissoksen läheisyydessä olevilla niemillä on myös pieniä kappeleita, joissa voi halutessaan vierailla.
1500- ja 1600-luvuilla Kreetaa hallitsivat venetsialaiset, ja Hersonissoksen rantakadun keskellä voi nähdä kauniin venetsialaisen kaivon jäänteet. Turkkilaiset valloittivat Kreetan vuonna 1645 ja hallitsivat saarta vuoteen 1898 saakka. Nykyään Hersonissoksessa ei ole enää muslimiasutusta, mutta aiemmin heitä asui Vanhassa Hersonissoksessa, Koutouloufarissa ja Piskopianossa, jotka ovat alueen kolme pikkukylää. Kävelyretki Piskopianoon kestää 15–20 minuuttia, jos lähdet matkaan päätieltä. Ylhäällä kylissä on viihtyisää ja rentouttavaa, ja niihin kannatta mennä, kun haluat nähtävyyksien jälkeen kokea aitoa kreikkalaista tunnelmaa.
Kulkuyhteydet
Vuokraamalla auton pääset kätevästi liikkumaan Kreetalla lomasi aikana. Tjäreborgin oppaat auttavat sinua mielellään. Avis-autovuokraamolla on parhaat vakuutukset ja uusimmat autot. Lisäksi voit vuokrata GPS-navigaattorin, jonka avulla autoilusta tulee vieläkin helpompaa.

Kun haluat tutustua Kreetan upeisiin maisemiin omin päin, kiinnitä turvavyö ja lähde matkaan omalla vuokra-autolla. Teemme yhteistyötä Avisin kanssa, jonka valikoimassa on autoja eri koko- ja hintaluokista. Avisin toimistoja on eri puolilla Kreetaa, ja henkilökunta puhuu erinomaista englantia.

Auton voivat vuokrata 21 vuotta täyttäneet, joilla on ollut ajokortti vähintään vuoden.

Avisilla on hyvät vakuutukset, joten jos jotain sattuu, sinun tarvitsee maksaa enintään 26 euron käsittelymaksu ja 23 prosentin vero. Autovaraukseen voidaan lisämaksusta liittää erillinen henkilövahinkovakuutus ja auton varkausvakuutus. Huomaa, että varkausvakuutus ei kata henkilökohtaisia tavaroita!

Voit varata auton kätevimmin meidän kauttamme. Oppailtamme voit kysellä hyviä vinkkejä, minne voit ajaa sekä mitä saarella kannattaa käydä katsomassa ja mitä kaikkea voit kokea.

Turvanvyön käyttäminen on pakollista Kreetalla.

Kun vuokraat auton meidän ja Avisin kautta, hintaan sisältyy seuraavaa:

• Auton vuokraus 24 t/vuorokausi
• Uusinta mallia olevat katsastetut autot
• 23 prosentin vero
• Rajattomat ajokilometrit
• Vakuutus (CDW), joka kattaa oman vuokra-autosi ja toisen osapuolen auton vahingot mahdollisen onnettomuuden sattuessa sekä toisessa autossa olevat henkilöt
• Vakuutus (SCDW), joka tarkoittaa, ettei omavastuuta ole
• Kreetan kartta

Lastenistuin vuokrattavissa.
Paikallinen bussiverkosto toimii hyvin, ja taksit ovat suhteellisen edullisia. Sovi mieluiten hinnasta ennen taksiin menemistä. Autoja, polkupyöriä ja mopoja voi vuokrata.

Bussit

Paikallisbussit lähtevät kaupungin bussiasemilta, mutta voit myös hypätä kyytiin pääkadun pysäkeiltä. Busseilla pääsee muun muassa Iraklioniin, Agios Nikolaokseen, Maliaan ja Ierapetraan. Voit kysyä lisätietoja ja tarkkoja aikatauluja Tjäreborgin oppailta. Lippuja voi ostaa bussiasemilta tai bussissa suoraan kuljettajalta.

Taksi

Taksiasema sijaitsee Kassavetis-ostoskeskusta vastapäätä, huoltoaseman vieressä. Jos et ole aseman lähellä, voit myös viittoa taksille kadulla. Voit myös tilata taksin puhelimitse, mutta se maksaa hieman enemmän. Hotellisi henkilökunta auttaa mielellään. Joissakin takseissa on taksamittari, joillakin on kiinteät hinnat. Keskiyön jälkeen on tuplahinnat. Sovi aina hinnasta kuljettajan kanssa ennen taksiin menemistä.
Kohdefakta

Palvelumme

Kesäkaudella tavoitat meidät vuorokauden ympäri palvelupuhelimesta, tekstiviestillä ja sähköpostilla halutessasi varata retkiä, vuokrata auton tai saada hyviä vinkkejä. Jos emme voi ratkaista asiaa puhelimitse tai sähköpostilla, tulemme tapaamaan sinua omalle hotellillesi. Matkustaessasi tilauslennolla tapaat meidät myös lentokentällä ja ohjaamme sinut oikeaan lentokenttäbussiin, mikäli olet varannut kohdekuljetukset.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Suomen kansalaisilla tulee olla Kreikkaan matkustettaessa voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Passin/henkilökortin tulee olla voimassa matkan ajan. Viisumia ei tarvita.

Huom! Albaniassa passin tulee olla vähintään voimassa 3 kk matkan jälkeen. Suomen kansalaisilta ei vaadita Albaniaan viisumia alle 30 päivää kestäville lomamatkoille.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passivaatimukset Kreikan/Albanian lähetystöstä/konsulaatista
.... Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Kreikan/Albanian lähetystöstä/konsulaatista. Kreikan suurlähetystö, Helsinki, p. +358 9 622 9790.

Matkustajalomake
Kaikkien Kreikkaan saapuvien matkustajien on 1.7.2020 alkaen täytettävä matkustajalomake (PLF, Passanger Locator Form) viimeistään 24 tuntia ennen maahan saapumista. On erittäin tärkeää, että lomake täytetään hyvissä ajoin ennen matkaa (viimeistään 24 tuntia ennen lähtöä), sillä muuten voit joutua maksamaan huomattavan sakon (500 euroa per henkilö) saavuttuasi Kreikkaan. Lomakkeen täyttämisen jälkeen saat QR-koodin sähköpostitse. Tallenna QR-koodi puhelimeesi tai tulosta se paperille, sillä koodi tulee esittää lähtöselvityksessä ja koneeseen nousun yhteydessä Suomessa sekä Kreikkaan saavuttua. Lomake täytetään englanniksi: https://travel.gov.gr. Avaaminen onnistuu parhaiten Chromella ja Firefoxilla.

HUOM! KORFUN KAUTTA ALBANIAAN MATKUSTAVAT
Passin tulee olla voimassa vähintään 3 kuukautta matkan jälkeen. Suomen kansalaisilta ei vaadita Albaniaan viisumia. Kaikkien matkustajien passitiedot tulee ilmoittaa Tjäreborgille ennen matkaa.

Albanian viranomaiset vaativat virallisia asiakirjoja alaikäisten lasten kanssa matkustavilta, jos lapsi matkustaa vanhempien kanssa, joilla on eri sukunimi ja lapsella on vain toisen vanhemman sukunimi, tai jos lapsi matkustaa vain toisen vanhemman kanssa, tai jos lapsi matkustaa isovanhempien, sukulaisten tai ystävien kanssa. Englanninkielisessä asiakirjassa tulee olla maistraatin julkisen notaarin leima. Asiakirjojen vahvistusta varten tulee ottaa yhteyttä lähimpään maistraattiin.

Albanian kunniakonsuli Helsingissä:
Albanian Honorary Consulate General in Helsinki, Finland
(+358) 50 548 2854

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Majoitusvero Kreikassa

Kreikan viranomaiset perivät veron hotelliyöpymisistä. Veron suuruus vaihtelee paikallisen hotelliluokituksen ja matkan pituuden mukaan ja vero maksetaan suoraan hotellille sisäänkirjautumisen yhteydessä joko käteisellä tai kortilla. Huomioithan, että Tjäreborgin hotelliluokitus saattaa poiketa virallisesta luokituksesta, jonka mukaan vero määräytyy.

Hotelli/huoneistohotelli, jonka virallinen luokitus on:

1-2 tähteä: 0,50 euroa/huone tai huoneisto/yö
3 tähteä: 1,50 euroa/huone tai huoneisto/yö
4 tähteä: 3,00 euroa/huone tai huoneisto/yö
5 tähteä: 4,00 euroa/huone tai huoneisto/yö

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Valuutta ja maksaminen

Euro (EUR). Voit nostaa rahaa myös pankkiautomaateista.

Aikaero

Sama aika kuin Suomessa.

Sähkö

220 V.

Kieli

Kreikassa: Kreikka
Albaniassa: Albania

Lisätiedot

Hersonissoksen halki kulkee vilkkaasti liikennöity läpikulkutie. Vesi lämmitetään yleensä aurinkoenergialla, joten veden lämpötila saattaa vaihdella. Tutustu Tjäreborgin matkaehtoihin.

hintaesimerkkejä - Hersonissos

Mediterraneo
Mediterraneo
Hersonissos, Kreeta, Kreikka
 • Lento + majoitus Kahden hengen huone
 • 1 viikko
 • Sis. All Inclusive
 • Lähtö 6.5.2021, lähtöpaikka Helsinki
All Inclusive
Lento + hotelli., 1 viikko
6.5.2021 lähtöpaikka Helsinki
Tee matkahaku