Matkat – Georgioupolis

Georgioupolis on yksi Kreetan helmistä kilometrin pituisine rantoineen ja ylellisine hotelleineen.

Georgioupolis sijaitsee Kreetan pohjoisrannikolla, Rethymnonin ja Hanian kaupungin. Itse kylä ei ole kovin suuri, mutta kapeiden kujien varrella on tavernoja ja baareja, joihin on mukava istahtaa seuraamaan katuelämää. Almyrosjoki laskee Georgioupoliksen länsipuolelle, aivan pienen kalasataman viereen, jonka johdosta uimavesi on viileämpää ja vähemmän suolaista kuin muualla saarella. Vaikka Georgioupoliksessa on useita hotelleja, tunnelma on maalaismainen puiden reunustamine katuineen ja paikallisine kauppoineen, ja harvassa talossa on enemmän kuin kolme kerrosta. Kylä on monen rauhallista lomaa kaipaavan suosikkikohde ja se sopii myös erinomaisesti luonnosta pitäville, sillä täällä on hyvät mahdollisuudet tutustua lähemmin Kreetan kauniiseen luontoon.

Kilometrin pituinen ranta

Georgioupoliksen kilometrin pituinen ranta on kenties Kreetan lapsiystävällisin: hienoa hiekkaa, matalaa vettä ja paljon tilaa niin isoille kuin pienillekin uimareille. Jos nälkä tai jano yllättää, rannalla on sekä rantabaareja että tavernoja, joista saa syötävää ja juotavaa.

Ylellistä asumista All Inclusivella

Kun varaat matkasi Georgioupolikseen Tjäreborgilta, voit valita useasta ylellisestä hotellista, joissa voit hemmotella itseäsi kylpylähoidoilla tai nauttia yksityisestä uima-altaasta. Voit tietenkin myös valita All Inclusiven, jolloin ruoka ja juoma kuuluvat hintaan koko oleskelusi ajan.

Koe Kreeta

Jos haluat hieman liikuntaa, vedä jalkaasi mukavat kengät ja lähde kävelylle. Georgioupoliksen ympäristössä on viiniviljelmiä ja oliivilehtoja, ja parin kilometrin päässä sijaitsee Kreetan ainoa makean veden järvi Kournas sekä sitä ympäröivä luonnonpuisto. Jos kaipaat erilaista tekemistä, lyhyen bussimatkan päässä Hanian kaupungissa tai Rethymnonissa on monipuolisemmat ostos- ja huvittelumahdollisuudet kuin Georgioupoliksessa.

Hyvä tietää
 • Luksushotelleja
 • All Inclusive
 • Hotelleja, joissa spa
 • Huoneita, joissa oma uima-allas
 • Kilometrien pituisia hiekkarantoja
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Georgioupolis

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Sää
 • tammikuu
16°9°
3
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
16°9°
4
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
17°10°
6
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
20°12°
8
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
23°15°
10
Aurinkotuntia/pv
19°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
27°19°
11
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
29°22°
12
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
30
Sateettomia päiviä
 • elokuu
29°22°
11
Aurinkotuntia/pv
25°
Veden lämpötila
30
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
27°19°
9
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
24°17°
6
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
21°14°
5
Aurinkotuntia/pv
20°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
18°11°
4
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
Rannat
Georgioupolis on Kreetan todellinen helmi. Täällä on kaksi matalaa rantaa, joista joen pohjoispuolella sijaitsevalla on parempi hiekkapohja. Rannat ovat Kreetan lapsiystävällisimpiä, koska niiden hiekka on hienojakoista ja vesi matalaa. Myös tilaa on paljon, ja molemmilta rannoilta voi vuokrata aurinkotuoleja ja -varjoja. Rannoilla on yksinkertaisia ruokapaikkoja, joissa tarjoilla kevyitä ruokalajeja ja juomia. Kylän itäpuolella on upea lapsiystävällinen ranta, joka jatkuu Georgioupolin lahden loppuun saakka noin kymmenen kilometrin päähän.

Chrissi Akti

Noin kilometrin päässä Nea Chorasta sijaitsevalla "Kultaisella rannalla" hiekka on hienolaatuista ja pohja hieman kivinen. Ranta on melko matala ja lapsiystävällinen, ja sieltä voi vuokrata aurinkotuoleja ja -varjoja. Chrissi Aktin rannalla käy enimmäkseen pohjoismaisia vieraita lähihotelleista. Rannalla on yksinkertaisia ravintoloita, joissa tarjoillaan kevyitä aterioita ja kylmää juotavaa.

Falassarna

Falassarnan useiden kilometrien pituinen, kultainen hiekkaranta ja kristallinkirkas vesi tekevät rannasta upean uintielämyksen. Parinsadan metrin päässä rannasta sijaitsee kiviriutta, joka soveltuu hyvin snorklaamiseen. Vaikka rannalla on nykyään enemmän palveluita, voit silti löytää oman rauhallisen uimapaikkasi.

Elafonissi

Kreetan Malediiveiksikin kutsuttu Elafonissin ihastuttava laguuni sijaitsee saaren lounaisosassa. Ranta on lapsiystävällinen ja upean värinen. Rannalla saattavat puhaltaa kovat etelä- ja lounaistuulet, jotka voivat aiheuttaa hiekkatuulia.

Marathi

Marathin pienelle, Soúdanlahden pohjoispuolella sijaitsevalle uimapoukamalle kannatta matkustaa erityisesti silloin, kun pohjoisrannikon rantoja koettelee kova aallokko. Pienen, lapsiystävällisen rannan lähellä on tavernoja ja pieni urheilukeskus, josta voi vuokrata veneitä. Sataman toisella puolella on läheisen Naton tukikohdan upseereiden uimakerho.

Preveli

Prevelin ranta sijaitsee etelärannikolla, Prevelin luostarin alapuolella. Rannalla kasvaa palmuja, jotka kertoman mukaan alkoivat kasvaa paikalla siksi, että monta sataa vuotta sitten merimiehet istuivat rannalla syömässä taateleita. Ranta on melko pieni, ja sinne pääsee polkua pitkin.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Noin 4 tuntia tilauslennoilla. Reittilentojen kesto määräytyy valitun lentoreitityksen mukaan.

Näin matkustat tänne

Hanian rannikolle voit lentää Tjäreborgin tilauslennolla kesäkaudella Helsingistä. Voit varata valmismatkan, pelkän lennon tai pelkän hotellimajoituksen. Kreetalle voit matkustaa myös joustavasti reittilennoilla.
Georgioupolikseen voit lentää Tjäreborgin tilauslennolla kesäkaudella (huhti-lokakuussa).

Lento laskeutuu Hanian kentälle.
Tjäreborgin lentokenttäkuljetuksella pääset helposti ja varmasti perille Georgioupoliksen hotelliisi. Lentokenttäkuljetukset eivät sisälly hintaan, mutta voit ostaa ne lisämaksusta. Matka-aika Hanian lentokentältä hotelliisi kestää noin 50 min - 1 h (n. 50 km), sen mukaan kuinka paljon on liikennettä ja kuinka monta hotellipysähdystä on matkan varrella. Joinakin päivinä ja vuorokauden aikoina voi olla paljon liikennettä, joka pidentää matka-aikaa. Tarkka bussikuljetuksen reitti vaihtelee paikallisten olosuhteiden mukaan ja se päätetään vasta paikan päällä. Lisätietoa kuljetuksista saat saavuttuasi kohteeseen.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Georgioupoliksessa on paljon baareja ja tavernoita.

Olut ja viini

Olut on kreikaksi "bira", ja Kreetalta saa useita tunnettuja olutmerkkejä. Kreetalla tuotetaan monia hyviä valkoviinejä. Yksi tunnetuimmista on retsina, jossa on viinitynnyristä peräisin oleva pihkamainen maku. Valkoviini on kreikaksi "lefko krasi" ja punaviini "kokkino krasi".

Souvlatsidiko-baarit

Kreikan vastine hampurilaisbaareille. Souvlatsidiko-baarit ovat usein avoinna koko päivän, ja niissä tarjoillaan grillivartaita pitaleivän kanssa tai ilman, giroa (kebabia) sekä muuta grillattua ruokaa.

Estiatoriot

Yksinkertaisia ravintoloita, joissa ei ole ruokalistoja, vaan tarjolla on sitä, mitä keittiössä kulloinkin laitetaan. Estiatoriot ovat avoinna lounasaikaan niin kauan kuin ruokaa riittää.

Psistariat

Psistarioissa tarjoillaan grillattua ruokaa sekä joitakin alkuruokia ja salaatteja. Laatu ja tunnelma vaihtelevat paikan mukaan.

Mezedopoliot

Mezedopoliot muistuttavat enemmän baareja, joissa tarjotaan pieniä ruokalajeja. Niissä nautitaan ouzoa, viiniä tai rakia sekä pieniä suupaloja eli mezejä.

Tavernat

Eri hintaluokan tavernoja on kaikkialla, ja niissä on yleensä suunnilleen samanlaiset ruokalistat. Yleensä tarjolla on sti schara -annoksia eli grillattua ruokaa ja tis katsarolas -annoksia eli pataruokia. Monet tavernoissa tarjoiltavat ruuat ovat lämmitettyjä puoli- tai täysvalmisteita.
Georgioupoliksen yöelämä on rauhallista ja koostuu pääasiassa pitkistä illallisista. Jos haluat olla ulkona myöhään, jotkin baarit ovat usein avoinna.
Ostokset
Georgioupoliksessa on suhteellisen vähän kauppoja, ja useimmat niistä ovat matkamuistomyymälöitä. Paremmat ostosmahdollisuudet on Rethymnonissa ja Hanian kaupungissa, joihin pääsee helpoiten bussilla tai taksilla.

Kortilla maksaminen

Huomioi, että kortilla maksaminen ei ole aina mahdollista Kreetalla. Jotkin kortit, esimerkiksi Diners Card, eivät käytännössä toimi lainkaan. Parhaiten toimivat Visa, American Express, Eurocard ja Mastercard.

Markkinat

Perinteisillä markkinoilla kannattaa ehdottomasti vierailla. Jos et halua tehdä ostoksia, voit vain mennä paikalle seuraamaan ihmisvilinää.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Georgioupoliksen aktiviteettitarjonta keskittyy vaellukseen ja ratsastukseen. Jos haluat muunlaista tekemistä, voit lähteä bussilla Hanian kaupunkiin tai Rethymnoniin, joissa on paremmat ostos- ja huvittelumahdollisuudet.

Vaeltaminen

Jos haluat hieman liikuntaa, vedä jalkaasi mukavat kengät ja lähde kävelylle. Georgioupoliksen ympäristössä on viiniviljelmiä ja oliivilehtoja, ja parin kilometrin päässä sijaitsee Kreetan ainoa makean veden järvi Kournas sekä sitä ympäröivä luonnonpuisto.

Aktiviteetit Kreetalla

Kreeta on kuin tehty aktiivisen loman viettoon, ja tekemistä riittää koko perheelle. Sekä Hanian kaupungissa että Rethymnonissa on tarjolla suosittuja pyöräretkiä, joille koko perhe voi osallistua. Kreeta on myös tunnettu monista vaellusreiteistään, erityisesti E4 European Footpath -reitistä. Jos haluat tekemistä rannalla, voit kokeilla useita vesiurheilulajeja, kuten vesiskootteria, parasailingiä ja vesiresiinaa. Syvyyksiin kaipaaville on tarjolla sukellusta sekä Haniassa että Rethymnonissa. Haniassa on myös Golden Fun Bowling -keilahalli, jossa on aktiviteetteja koko perheelle. Kysy oppailtamme aukioloaikoja ja vinkkejä.

Vuoristovaellus

Kreetan saaren muodostaa käytännössä yksi pitkä, itä-länsisuuntainen vuorijono. Luonnosta nauttiakseen ei tarvitse usein mennä kauaskaan. Todelliset vuoristovaeltajat lähtevät kuitenkin yleensä Omalosin tasangolle ja Kallergin vaellusasemalle. Luonto näyttää kenties upeimman puolensa keväällä, jolloin villi kasvillisuus on vehreimmillään. Yksi vaellusreiteistä vie Therisson kauniiseen vuoristokylään. Reitti seuraa puroa, joka kiemurtelee rotkon pohjalla. Suuria plataanipuita kasvaa kaikkialla. Kun lähdet aikaisella aamubussilla Hanian kaupungista, saavut noin 40 minuutin kuluttua perille kylään. Poikkea halutessasi kahvitauolle johonkin paikalliseen tavernaan. Aloita sen jälkeen vaellusretkesi vuorijonon ylitse kohti lännessä sijaitsevaa Mesklan kylää. Matkan varrella voit syödä lounasta Zouvran kylässä.

Maastopyöräily

Läntistä Kreetaa hallitsee Lefká Órin vuoristoketju eli "valkoiset vuoret". Vuorten huipuilla onkin lunta jopa kesäkuussa! Omalosin tasanko on suosittujen maastopyöräretkien lähtöpaikka.

Sukellus

Noin viisi vuotta sitten Kreikan viranomaiset lievensivät aiemmin vallinnutta tiukkaa laitesukelluskieltoa. Ankara suhtautuminen johtui siitä, että Kreikan alueen merenpohjassa on arkeologisia aarteita lähes kaikkialla. Nyt joillekin sukelluskeskuksille on annettu lupa järjestää sukellusta valikoiduissa paikoissa.

Yksi sukelluspaikoista sijaitsee Theodoroun saaren edustalla. Siellä saa sukeltaa alueella, jonne saksalainen Messerschmitt-kone putosi Kreetan taistelun aikaan vuonna 1941.

Snorklaus

Kreetaa ympäröivä merenalainen elämä on kärsinyt jonkin verran vahinkoja, koska aiemmin alueella kalastettiin dynamiitilla. Jos haluat tutustua pinnanalaiseen elämään, voit snorklata paikoissa, joissa on kiviä ja pohjakasvillisuutta. Tällaisia paikkoja ovat esimerkiksi:

• Afratan lahti, joka sijaitsee niemellä Kolimbarin edustalla
• Plataniaksen vapaa-ajansataman länsipuolella oleva kiviriutta
• Falassarnan edustalla oleva kiviriutta
• Gramvoussan edustalla oleva kiviriutta

Apteran linnoitus

Soúdanlahden eteläpuolella sijaitseva Apteran linnoitus on alkujaan venetsialaista perua. Linnoituksessa ovat historian saatossa oleskelleet niin kreikkalaisen vastarintaliikkeen joukot kuin turkkilaiset ja saksalaisetkin, mutta nykyisin se on tyhjillään. Linnoituksesta on upea näköala Soúdanlahdelle.

Santorini

Kreetan pohjoispuolella sijaitsevalle Santorinin tulivuorisaarelle pääsee Rethymnonista päiväretkelle lautalla parissa tunnissa. Voit mennä Santorinille lautalla myös Iraklionista, mikäli haluat yöpyä siellä.

Akrotiri – kauniita luostareita niemellä

Akrotiri on Hanian itäpuolella sijaitseva luonnonsuojelualue. Keväisin alue on hyvin suosittu lintu- ja kasvitieteilijöiden keskuudessa. Alueen tunnetuimmat nähtävyydet ovat Gouverneton ja Agia Triadan luostarit. Gouvernetosta kulkee muutaman kilometrin pituinen kivipolku pohjoiseen Moni Katholikon autioluostarille.

Lassithin tasanko

Lassithin tasangolla on keväisin uskomattomat näkymät sekä perinteisiä kreetalaisia tuulimyllyjä. Tasangolla on myös Diktin luola, jossa Zeus-jumala tarun mukaan syntyi.

Knossos

Minolaisen ajan kesäpalatsi Knossos on tunnettu nähtävyys, joka sijaitsee aivan Iraklionin ulkopuolella, noin 140 kilometriä Haniasta itään. Museossa on erilaisia kaivauksista löytyneitä esineitä ja restauroituja seinämaalauksia.

Melidonin luola

Rethymnonin ulkopuolella sijaitseva Melidoni on erittäin kaunis tippukiviluola. Luola on ollut tärkeä tapahtumapaikka Kreetan itsenäisyystaistelussa.

Venetsialainen satama ja Hanian vanhat osat

Venetsialaisen ajan jäänteitä voi nähdä kaikkialla Kreetalla, mutta Hanian kaupungissa ne ovat säilyneet erityisen hyväkuntoisina. Syy piilee siinä, että varakkaat päättivät rakentaa talonsa kaupunginmuurin ulkopuolelle. Muurien sisäpuolella asuvilla, vähemmän varakkailla ihmisillä ei ollut varaa uudistaa talojaan, joten ne saivat säilyä sellaisenaan. Viime vuosina tämän kulttuuriperinnön säilyttämiseen on käytetty paljon aikaa ja rahaa esimerkiksi suosimalla rakentaessa luonnonkiveä asfaltin sijaan. Sataman luoteisosassa on paljon turkkilaiseen tyyliin rakennettuja taloja, joiden yläkerrokset ovat puuta.
Kulkuyhteydet
Kaikissa Kreetan matkakohteissa on useita autovuokraamoja, mutta niiden autojen laatu vaihtelee. Meillä on pelkästään hyviä kokemuksia Avis-autovuokraamosta, jonka kanssa teemme yhteistyötä. Kun teet varauksen meidän kauttamme, saat sekä hyvän auton että vakuutukset. Bensiiniasemia on joka puolella Kreetaa, ja useimmat niistä ovat avoinna kello 9–21, mutta suljettuja sunnuntaisin ja pyhäpäivinä. Kreetan kauniisiin maisemiin voi tutustua monella tapaa, ja jos haluat tehdä niin omatoimisesti, kiinnitä turvavyö ja lähde ajelulle ihmeellisen luonnon keskelle. Avisilla on autoja kaikissa koko- ja hintaluokissa sekä toimistoja ympäri Kreetaa. Henkilökunta puhuu erinomaista englantia. Avisin vakuutus kattaa kaiken autoon liittyvän, joten tapahtuipa mitä tahansa, maksat korkeintaan käsittelymaksun ja autoveron. Voit myös ottaa lisämaksusta ylimääräisen henkilövakuutuksen tai auton varkausvakuutuksen.

Bussit

Bussi on yksi tavallisimmista tavoista liikkua Georgioupoliksessa.

Taksi

Georgioupoliksessa on helppo liikkua taksilla.

Bussit

Kysy aina, minne bussi on menossa! Busseja ei ole numeroitu, mutta parhaassa tapauksessa ikkunassa on kyltti, joka kertoo bussin määränpään. KTEL:n paikallisbusseilla pääset yleensä kaikkialle saarelle. Pääbussiasema sijaitsee Hanian kaupungissa, ja sieltä voit ostaa bussilippuja etukäteen. Lippuja myydään myös joissakin kioskeissa ja minimarketeissa, mistä ne saattavat ilmoittaa kyltillä. Koska busseilla ei ole tarkkoja pysäkkiaikatauluja, voi olla vaikeaa sanoa, milloin bussi kulkee jollakin tietyllä linjalla. Pohjoisrannikkoa pitkin liikennöi ilmastoituja kaukoliikenteen busseja, joilla pääsee pääkaupunki Iraklioniin.

Paikallisbussit

Galataksen ja Kato Daratson bussit pysähtyvät Hanian 1866-aukiolla, ja niiden pääteasema on Panorama-hotellilla Kalamakissa. Soudan bussit pysähtyvät markkina-aukiolla. Busseja kulkee melko usein, noin puolen tunnin välein.

Kaukoliikenteen bussit

Vihreiden kaukoliikennebussien pääteasema on Hanian bussiasemalla. Plataniaksesta ja Agia Marinasta busseja lähtee melko usein, noin puolen tunnin välein. Bussilla pääset kaikkiin Kreetan suurempiin kohteisiin ja kaupunkeihin, mutta busseja ei kulje kovin usein.

Taksi

Taksiasema sijaitsee 1866-aukiolla, ja siellä on usein takseja vuorokauden ympäri. Jos et ole aseman lähellä, voit tietenkin myös viittoa taksille kadulla. Taksi on hyvä vaihtoehto bussille, jos seurueessa on 3–4 matkustajaa. Taksinkuljettajien on käytettävä taksamittaria, ja kaupungin sisä- ja ulkopuolelle on eri taksoja. Keskiyön jälkeen hinnat tuplaantuvat. Sovi hinnasta ja juomarahasta etukäteen, kun otat taksin pidemmälle matkalle. Osa taksikuskeista on omistautunut retkimatkojen ajamiseen. Retket voivat kestää parista tunnista koko päivään.

Polkupyörä ja mopo

Kreetalla voi vuokrata polkupyöriä ja mopoja. Se on mainio tapa tutustua paremmin omaan lomakohteeseen ja Hanian rannikon muihin kaupunkeihin.
Kohdefakta

Palvelumme

Tavoitat meidät kesäkaudella vuorokauden ympäri palvelupuhelimesta, tekstiviestillä ja sähköpostilla halutessasi vuokrata auton tai jos haluat saada hyviä lomavinkkejä ja neuvoja. Matkustaessasi tilauslennolla tapaat meidät myös lentokentällä ja ohjaamme sinut oikeaan bussiin, mikäli olet varannut kohdekuljetukset.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Suomen kansalaisilla tulee olla Kreikkaan matkustettaessa voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Passin/henkilökortin tulee olla voimassa matkan ajan. Viisumia ei tarvita.

Huom! Albaniassa passin tulee olla vähintään voimassa 3 kk matkan jälkeen. Suomen kansalaisilta ei vaadita Albaniaan viisumia alle 30 päivää kestäville lomamatkoille.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passivaatimukset Kreikan/Albanian lähetystöstä/konsulaatista
.... Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Kreikan/Albanian lähetystöstä/konsulaatista. Kreikan suurlähetystö, Helsinki, p. +358 9 622 9790.


HUOM! KORFUN KAUTTA ALBANIAAN MATKUSTAVAT
Passin tulee olla voimassa vähintään 3 kuukautta matkan jälkeen. Suomen kansalaisilta ei vaadita Albaniaan viisumia. Kaikkien matkustajien passitiedot tulee ilmoittaa Tjäreborgille ennen matkaa.

Albanian viranomaiset vaativat virallisia asiakirjoja alaikäisten lasten kanssa matkustavilta, jos lapsi matkustaa vanhempien kanssa, joilla on eri sukunimi ja lapsella on vain toisen vanhemman sukunimi, tai jos lapsi matkustaa vain toisen vanhemman kanssa, tai jos lapsi matkustaa isovanhempien, sukulaisten tai ystävien kanssa. Englanninkielisessä asiakirjassa tulee olla maistraatin julkisen notaarin leima. Asiakirjojen vahvistusta varten tulee ottaa yhteyttä lähimpään maistraattiin.

Albanian kunniakonsuli Helsingissä:
Albanian Honorary Consulate General in Helsinki, Finland
(+358) 50 548 2854

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Majoitusvero Kreikassa

Kreikan viranomaiset perivät veron hotelliyöpymisistä. Veron suuruus vaihtelee paikallisen hotelliluokituksen ja matkan pituuden mukaan ja vero maksetaan suoraan hotellille sisäänkirjautumisen yhteydessä joko käteisellä tai kortilla. Huomioithan, että Tjäreborgin hotelliluokitus saattaa poiketa virallisesta luokituksesta, jonka mukaan vero määräytyy.

Hotelli/huoneistohotelli, jonka virallinen luokitus on:

1-2 tähteä: 0,50 euroa/huone tai huoneisto/yö
3 tähteä: 1,50 euroa/huone tai huoneisto/yö
4 tähteä: 3,00 euroa/huone tai huoneisto/yö
5 tähteä: 4,00 euroa/huone tai huoneisto/yö

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Valuutta ja maksaminen

Euro (EUR). VISA, MasterCard ja Eurocard käyvät useissa kaupoissa ja ravintoloissa. Kylässä on myös pankkiautomaatteja.

Aikaero

Sama aika kuin Suomessa.

Sähkö

220 V.

Kieli

Kreikassa: Kreikka
Albaniassa: Albania
Tee matkahaku