Hotellit (76)

Matkat – Phuket

Phuketissa pääset nauttimaan paratiisirannoista, ihanan thaimaalaisen keittiön herkuista edulliseen hintaan, mukavista retkistä sekä viihtyisistä hotelleista, jotka sijaitsevat rannan tuntumassa. Tämä suosittu saari houkuttelee lomailijoita ympäri maailmaa ja tänne voit matkustaa vuoden ympäri.
Matkustaessasi Tjäreborgilla Phuketiin valittavanasi on useita erilaisia kohteita, jotka sijaitsevat Phuketin upealla länsirannikolla. Patong Beach on eloisa kohde, jossa on vilkas yöelämä, kun taas Nai Yang Beach on rauhallisempi ja eristäytyneempi kohde. Leppoisampi kohde on myös Khao Lak, joka sijaitsee noin kahden tunnin automatkan päässä, pohjoisessa Phuketissa. Surin Beach on tyylikäs ja leppoisa, ja Cape Panwa Beach on kaunis ja hurmaava lomakohde.

Upeita hiekkarantoja

Phuket on suosittu lomakohde lähinnä upeiden rantojensa ansiosta. Useat rannat ovat kullankeltaista, pehmeää ja hienoa hiekkaa, ja kilometrejä pitkiä. Jos haluat lähteä retkelle tai tutustumaan lähistön rantoihin, voit hypätä pitkähäntäveneen kyytiin. Esimerkiksi Freedom Beachille, joka sijaitsee Karon Beachin ja Patong Beachin välissä, pääsee ainoastaan veneellä. Useilla rannoilla on myös mainiot snorklausmahdollisuudet ja voit lähteä ihastelemaan värikkäitä koralleja ja kaloja.

Paikallisia ravintoloita

Phuketissa syöminen on edullista, ja ravintolatarjonta on täällä uskomattoman monipuolinen. Usein parhaimmat makuelämykset löytyvät katukojuista ja paikallisista ravintoloista, joissa ruoka on myös edullisinta. Lisäksi täällä on useita kansainvälisiä ravintolaketjuja sekä tasokkaita ravintoloita, ja tarjolla on myös skandinaavista ruokaa, jos koti-ikävä sattuisi yllättämään.

Lapsiystävällisiä hotelleja

On helppo ymmärtää, miksi Phuket on niin suosittu kohde lapsiperheiden keskuudessa. Rannat ovat lapsiystävällisiä, ilmapiiri ystävällinen, hintataso edullinen ja viihdetarjonta monipuolista – Phuket on siis todellinen paratiisi lasten kanssa matkustaville. Perheille mainioita vaihtoehtoja ovat Sunwing Family Resorts -hotellit Sunwing Kamala Beach ja Sunwing Bangtao Beach, joissa on lastenkerho, useita ihania uima-altaita ja mahdollisuus tavata suositut maskottimme Lollo & Bernie. Lisäksi hotellit sijaitsevat suoraan rannalla. Myös Kata Beachillä on useita lapsiystävällisiä hotelleja.

Hotelleja aikuisille Phuketissa

Phuket on mainio kohde myös muille kuin lapsiperheille. Kaipasitpa sitten rentoa oleilua, vilkasta yöelämää tai edullista shoppailua – Phuket tarjoaa kaikkea tätä. Valikoimassamme on useita aikuisille suunnattuja hotelleja, kuten esimerkiksi Sunprime Kamala Beach, jossa vietät rentouttavaa lomaa syöden hyvin, treenaten ja rantaelämästä nauttien.

Tjäreborgin matkat Phuketiin

Phuketiin voit matkustaa Tjäreborgin reitti- tai tilauslennoilla ympäri vuoden. Joustavilla reittilennoilla matkustaessasi päätät itse matkasi ajankohdan ja pituuden. Voit myös yhdistää useamman matkakohteen, jolloin saat lomaelämyksiä moninkertaisesti. Phuket on helppo kohde, sillä etäisyydet ovat lyhyitä, ja kohteesta toiseen siirtyminen on edullista.
Löydä hotellisi
Rannat

Phuketin rannat

Phuketissa on paljon ihania rantoja. Kätevä ja tyylikäs tapa päästä läheisille rannoille on taksivene eli ns. pitkähäntävene. Veneellä pääset päiväksi rannalle nauttimaan uimisesta ja auringosta, ja takaisin voit matkustaa veneenkuljettajan kanssa sopimaasi aikaan. Sekä hinnasta että paluuajasta kannattaa sopia ennen veneeseen lähtöä. Jos matkustat lasten kanssa, viihtyvät lapset erinomaisesti suosituilla Kamala Beachin, Bangtao Beachin, Khao Lakin, Karon Beachin ja Kata Beachin rannoilla, jotka ovat osittain matalia. Perheparatiisimme Sunwing Kamala Beach sijaitsee vain kivenheiton päässä Kamala Beacin rannalta. Ilman lapsia matkustavat aikuitset viihtyvät puolestaan Sunprime Kamala Beachissä. Suosittu Patong Beach on myös yksi vilkkaimmista rannoista Phuketissa. Nai Yang Beachin, Surin Beachin ja Cape Panwa Beachin rannat sopivat sinulle, joka etsit rauhaa ja hiljaisuutta.
Ruoka, juoma ja yöelämä

Ruoka ja juoma Thaimaassa

Thaimaassa voi syödä herkullista ruokaa hyvin edullisesti, mutta sekä ruuan laadussa että hinnassa on suurta vaihtelua eri paikkojen välillä. Suosituimmissa matkakohteissa, kuten Patong Beachillä, hintataso voi olla korkeampi, mutta Suomeen verrattuna hinnat ovat aina edullisia. Ravintolassa on tapana tilata useita ruokalajeja, jotka jaetaan koko pöytäseurueen kesken. Kuten yleensä ulkomailla, myös täällä kannattaa noudattaa kahta perussääntöä: syö ravintoloissa, joissa on paljon muitakin asiakkaita, ja mikäli mahdollista, syö paikallisten suosimissa paikoissa. Ensin mainittu sääntö takaa, että ruoka ei ole seissyt pitkään, ja toinen kertoo laadukkaasta ruuasta.

Thaimaan ruoka

Thaimaalainen keittiö, varsinkin rannikolla, perustuu suurelta osalta tuoretuotteisiin ja tarjolla on aina myös riisiä ja nuudeleita. Monet ruokalistat vaikuttavat ensisilmäyksellä älyttömän pitkiltä, mutta huomaat kyllä melko pian, että vaihtoehdot pyörivät jokseenkin harvan teeman ympärillä. Se mitä me kutsumme nimellä wok, eli nopeasti paistettuja aineksia, tarjoillaan usein joko ilman riisiä/nuudeleita tai niiden kanssa, erikseen tai osana ruokaa. Pad thai on yksi sen monista nimistä ja juuri pad thai koostuu nuudeleista, tofusta, kananmunasta, vihanneksista ja muista herkuista ja tarjoillaan usein hienoksi hakattujen maapähkinöiden kanssa.

Useimmissa ravintoloissa ruokalistat ovat englanniksi, mutta on mukava tietää myös joitakin ruokia thain kielellä. Kirjoitusasu saattaa vaihdella hieman, sillä thaimaalaiset eivät käytä länsimaalaisia aakkosia vaan kääntävät äänteet suoraan kirjaimiksi:

• Nauta - Woa
• Kala - Pla
• Possu - Muu
• Kana - Gai
• Riisi - Kao
• Nuudelit - Guay tiaw
• Katkaravut - Gung
• Vesi - Nam

Perinteisiä ruokia Thaimaassa

Fried rice
Tarjoillaan lukemattomissa eri muodoissa: katkarapujen, kanan, vihannesten, naudanlihan kanssa, tai mitä nyt ikinä sattuu käsillä olemaan. Toisin sanoen, tietyn tyyppinen aasialainen pyttipannu. Tätä ruokaa on saatavilla kaikkailta.

Curryruuat
Thaimaan tärkein ruokalaji on sen monet curryruokalajit. Ruokalajista on yhtä monta versiota kuin on kokkiakin ja tarjolla on kaikkea mahdollista kastikkeista ja keitoista paistettuihin vihanneksiin, jotka on maustettu currylla. Thaimaassa perinteinen curry koostuu riisistä ja pienissä kulhoissa tarjoiltavista lisukkeista, jotka saattavat olla erilaisia currytahnoja, kanaa, katkarapuja tai keittoa. Jokainen sekoittaa ainekset itse toiveidensa mukaan. Näitä ruokia kutsutaan myös nimellä "Rice and curry". Thaimaalainen currytahna on useimmiten "kermainen" mausteseos, joka sisältää aina tuoretta chiliä sekä lisäksi muun muassa sipulia, sitruunaruohoa ja inkivääriä. Chilin väri määrää thaimaalaisen currytahnan värin. Currytahnoja on voimakkuudeltaan erilaisia:

Vihreä curry – thaimaalaisista curryista miedoin. Sopii sinulle, joka haluat vain hieman makua ruokaan.
Keltainen curry – tunnetaan Suomessa mietona ja täyteläisenä curryna, mutta Thaimaassa keltainen currytahna on vahvempaa ja se luokitellaan keskivahvaksi.
Punainen curry – kaikkein vahvin currytahna, jota yleisimmin käytetään Phanang tai Massaman Curry -ruuissa.

Pad thai
Wok-tyylinen ruokalaji, joka koostuu nuudeleista ja paistetuista vihanneksista. Pad thai sisältää toiveittesi mukaan joko kanaa, katkarajuja, lihaa tai tofua. Tarjoillaan usein cashewpähkinöiden kera. Pad thai on monien mielestä Thaimaan kansallisruoka.

Keitot
Thaimaalaisesta ruuasta puhuttaessa on mainittava myös keitot. Keittoja on sekä kirkkaita että paksumpia, joista jälkimmäiset ovat usein kookospohjaisia ja siksi hieman makeita. Keitto täydentää erinomaisesti thaimaalaisen aterian.

Salaatit
Erilaiset salaatit ovat myös suosittuja. Salaattiin tulee usein katkarapuja, kanaa, mustekalaa tai muuta lihaa. Lisäksi raakoja vihanneksia ja hedelmiä, jotka sekoitetaan chilin, limen ja kalakastikkeen kanssa.

Juomat

Thaimaan kaksi tavallisinta olutmerkkiä ovat Singha ja Chang. Singha on tosin hieman makeampaa. Oluiden alkoholipitoisuus on suomalaista keskiolutta korkeampi, 6–7 prosenttia. Paikallisten oluiden lisäksi saatavilla on tunnetuimpia ulkomaisia oluita, kuten Heinekenia ja Carlsbergiä.

Hedelmämehuja kannattaa ehdottomasti maistaa. Osa on mehumaisempia ja osa muistuttaa enemmän pirtelöä, ikään kuin jäätelön ja mehun sekoitusta. Mehuissa käytetään pullotettua vettä, sokeria ja jäätä. Halutessasi voit pyytää lisäämään hieman sokeria. Suosittu juoma on myös Mekong-viski, jota juodaan usein Coca-Colan kanssa.

Yöelämä Phuketissa

Kamala Beachillä, Bangtao Beachillä, Khao Lakissa, Nai Yangissa, Surin Beachillä ja Cape Panwa Beachillä yöelämä on rauhallista. Kaikkien kohteiden rannoilla on viihtyisiä baareja, joissa olostaan voi nauttia ulkoilmassa. Korkean sesongin aikaan joissain hotelleissa järjestetään ohjelmaa, kuten esimerkiksi musiikki- ja tanssiesityksiä. Jos hotellivalintasi on Sunwing Kamala Beach Kamala Beachillä tai Sunwing Bangtao Beach Bangtao Beachillä, koko perhe voi nauttia Sunwingin suosituista ja hauskoista showesityksistä. Phuketin länsirannikolla on vilkkaampi yöelämä. Karon Beachillä on useita sekä paikallisia että kansainvälisiä baareja ja tanssipaikkoja. Viereisellä Kata Beachillä on myös monipuolinen, mutta kuitenkin rauhallinen yöelämä. Patong Beach on erinomainen valinta silloin, jos haluat asua tapahtumien keskipisteessä. Täällä sekä yöelämä että viihdetarjonta ovat monipuoliset. Baareja ja yökerhoja on kaikenlaisia, ja jos valinta on vaikea, aina hyvä vaihtoehto on lähteä liikkeelle viihdetarjonnastaan kuuluisalta Bangla Road -kadulta.
Ostokset

Ostoksilla Phuketissa

Thaimaa on shoppailijan unelmapaikka! Täältä voit ostaa kaikkea mitä kuvitella saattaa – valikoima on valtava ja hinnat uskomattoman edullisia. Tavarataloissa käytetään vakiohintoja, joita yhä useammat paikat noudattavat. Markkinoilla ja monissa pienemmissä liikkeissä voit kuitenkin tinkiä.

Ostoskeskukset

Phuket Towniin johtavan tien varrella on kaksi suurta tavarataloa, Tesco Lotus ja Big C sekä valtava ostoskeskus Central Festival. Phuket Townissa sijaitsevat Robinsonin ja Ocean Plazan ostoskeskukset. Patongissa on Jungceylonin ostoskeskus. Useimmat kaupat hyväksyvät yleisimmät maksukortit, mutta käteistä on silti hyvä olla varalta mukana.

Markkinat

Phuketissa on monenlaisia markkinoita, niin paikallisia kuin kansainvälisiä sekä suuria että pieniä. Tarjolla on kaikkea mahdollista. Phuketin suurimmat markkinat ovat Phuket Townissa, jossa on myös yö- ja viikonloppumarkkinoita. Patong Beachillä on useita perinteisiä markkinoita. Myös Khao Lakissa, Karon Beachillä, Kata Beachillä, Kamala Beachillä ja Bangtao Beachillä on paikalliset markkinat.

Räätälit

Phuketissa on runsaasti räätäleitä ja hinnat ovat edulliset. Mittatilaustyönä tehtyjä vaatteita voi täällä saada samaan hintaan kuin kaupan vaatteita Suomessa. Phuketissa suosittelemme Jaspal Tailors -räätäliä. Jaspal Tailorsin henkilökunta kertoo sinulle aluksi kuinka eri kangasmateriaalit ja laadun pystyy tunnistamaan ja mistä hintaerot muodostuvat. Voit myös tuoda heille suosikkivaatteesi, niin he ompelevat sinulle tarkan kopion yhdessä päivässä. Jaspal Tailorsillä on liike Karon Beachillä Karon Sea Sands -hotellissa, Bangtao Beachin keskustassa sekä Khao Lakin pääkadun varrella. Suosittelemme sinulle mielellämme erityyppisiä räätäleitä lomakohteestasi riippuen, joten kysy lisätietoja paikan päällä Tjäreborgin oppaalta.

Ostosvinkkejä

Thaimaasta kannattaa ostaa
• Silkkivaatteita
• Mittatilaustyönä teetettyjä vaatteita
• Jalokiviä
• Kultaa, hopeaa ja helmiä
• Tinatuotteita
• Puuveistoksia
• Batiikkikankaita
• Laukkuja
• Silmälaseja ja linssejä

Tinkiminen

Tinkiminen on Thaimaassa tapana. Suomalaisen mielestä se voi tuntua alkuun hankalalta, mutta sitä kannattaa kokeilla. Tinkiminen kannattaa aloittaa ehdottamalla puolikasta hintaa alkuperäisestä. Tämän jälkeen voit nostaa summaa, kunnes kaikki ovat tyytyväisiä. Älä ryhdy tinkimään, jos et ole aidosti ole kiinnostunut tuotteesta. Myös tinkimisessä kannattaa pitää terve järki mukana. Älä tingi ravintoloissa tai paikoissa, joissa tuotteilla on jo hintalaput.
Liikunta ja treeni

Urheilu ja liikunta Phuketissa

Jos pidät aktiivisesta lomailusta, niin Phuket on silloin erinomainen valinta. Täällä on tarjolla erilaisia urheiluaktiviteetteja, kuten snorklausta, perinteistä thainyrkkeilyä, viidakkovaellusta ja melontaa kanootilla. Lisäksi täällä on hyviä golfkenttiä ja voit halutessasi hankkia sukeltajan sertifikaatin. Phuketin rannoilla on myös mahdollisuus harrastaa erilaisia vesiurheilulajeja.

Golf Phuketissa

Phuket Golf & Country Club
Upea 27-reikäinen golfkenttä, jonka reiät ovat täysin ainutlaatuisia ja haastavia. Kymmenes reikä on par 5, ja sen pituus on 461 metriä. Voit lyödä yhden piikkisuoran lyönnin ja 200 metrin carryn sekä hienon birdien.

Loch Palm Golf
Tällä kentällä pelaat golfia mahtavissa maisemissa, sillä kenttä sijaitsee tasanteella, josta on upeat näkymät lähistön vuorille. Keskellä kenttää on koko Phuketin suurin järvi Crystal Lake. Kolmas reikä on par 4 ja 294 metriä keltaisesta tiiauspaikasta ja pääset lyömään kaksi kertaa järven yli. Useimmilla kentän rei'illä pääset nauttimaan veden läheisyydestä. Lisäksi peliväyliä reunustaa 1 400 palmua.

Laguna Golf Phuket
18-reikäinen kenttä, jossa on par 71. Golfkenttä sijaitsee suurella ja upealla viheralueella Laguna Phuket Resortissa.

Lue lisää golfista Phuketissa.

Snorklaus ja sukellus

Phuket on tunnettu upeista rannoistaan ja kristallinkirkkaasta vedestään, jossa on kauniita koralleja ja eksoottisia, värikkäitä kaloja. Useat yritykset järjestävät sukelluskursseja, josta saa sukelluskortin. Jos sinulla jo on sukelluskortti, voit osallistua järjestetyille, upeille sukellusretkille. Khao Lak on suosittu sukellus- ja snorklauskohde. Myös Phuketin ympäristön saaret ovat hyviä paikkoja tutustua vedenalaiseen maailmaan lähemmin.

Thainyrkkeily

Phuketissa on useita paikkoja, joissa voit kokeilla thainyrkkeilyä tai katsella otteluita. Voit myös ottaa thainyrkkeilytunnin yksin tai yhdessä ystävien kanssa.
Aktiviteetit ja nähtävyydet

Aktiviteetit Phuketissa

Phuketissa on tarjolla paljon erilaisia aktiviteetteja, joten tekemistä täällä riittää. Voit myös lähteä tutustumaan Phuketin kauniisiin rantoihin tai osallistua mielenkiintoisille veneretkille ja vierailla upeilla saarilla. Khao Lakista ja Cape Panwa Beachiltä on helppo tehdä päiväretkiä saarille. Phuketissa voit myös kokeilla seikkailugolfia ja vierailla hauskoissa teemapuistoissa. Jos kaipaat enemmän menoa ja ihmisvilinää, kannattaa ehdottomasti vierailla Patong Beachillä tai Phuket Townissa.

Hyväntekeväisyys

Soi Dog
Hyväntekeväisyysjärjestö, joka auttaa kodittomia kissoja ja koiria. Järjestön tulonlähteenä ovat lahjoitukset, ja toimintaa pyöritetään vapaaehtoisten voimin.
Tavoitteena on, että mahdollisimman moni eläin saisi uuden turvallisen kodin. Järjestö on hyvin suosittu toimija ja ottaa mielellään vastaan vierailijoita tutustumiskierrokselle, jonka aikana voi kuulla lisää eläinten hyväksi tehtävästä työstä. Voit myös ilmoittautua vapaaehtoiseksi joko yhdeksi päiväksi tai pidemmäksi ajaksi. Lisätiedot järjestön verkkosivuilta osoitteesta https://www.soidog.org/

The Gibbon Rehabilitation Project
Järjestön tavoitteena on pelastaa ja kuntouttaa luonnosta otettuja gibboneita, jotta ne pärjäävät taas luonnollisessa ympäristössään. Järjestö sijaitsee luonnonsuojelualueella, lähellä Khao Phra Thaeon kansallispuistoa, ja sen tulonlähteenä ovat lahjoitukset. Toiminta pyörii vapaaehtoisten voimin. Lisätiedot osoitteesta https://www.gibbonproject.org/visit-us/contact-us/

Phuket Town – Phuketin provinssin pääkaupunki

Phuket Town on saaren suurin kaupunki, jonka perustivat alun perin kiinalaiset kauppiaat hyödyntääkseen saaren tinaesiintymiä. Tuolta ajalta on säilynyt monia rakennuksia Old China Townissa. Phuket Townissa on mukava vain kierrellä ympäriinsä vilkkaassa kalasatamassa, yömarkkinoilla tai kiinnostavilla ostoskaduilla. Viikonloppuisin järjestetään suuret markkinat, joilla myydään ruokaa, vaatteita, kenkiä ja paljon muuta. Aivan kaupungin ulkopuolella on useita suuria ostoskeskuksia.

Khao Phra Thaeon kansallispuisto

Khao Phra Thaeo on osa Phuketissa jäljellä olevaa luonnontilaista sademetsää ja sijaitsee pohjoisessa Phuketissa. Kansallispuistossa on myös vesiputoukset Ton Sai ja Bang Pae. Täällä voit tehdä kävelyretken kahdeksan kilometrin mittaista vaellusreittiä pitkin. Voit myös lähteä opastetulle retkelle, joka on ehdottomasti suositeltava vaihtoehto, sillä sen aikana opit trooppisesta luonnosta ja saat kuulla kansallispuistossa elävistä eläimistä.

Nähtävyydet Phuketissa

Phuketissa on kauniita temppeleitä, mielenkiintoisia patsaita ja upeita auringonlaskuja. Täällä on kiehtovaa kulttuuria ja mahtavia elämyksiä.

The Big Buddha

Tämä valtava ja vaikuttava marmoripatsas seisoo ylhäällä kukkulalla, ja sen korkeus on 45 metriä. Rakennusprojekti on edelleen käynnissä ja sitä rahoitetaan lahjoitusvaroin. Jos haluat, voit itsekin tehdä lahjoituksen ja saada nimesi kaiverrettua kiveen. Täällä saatat myös kohdata paikallisen munkin. Kukkulalle kiipeäminen ottaa voimille, mutta on kaiken vaivan arvoista, sillä ylhäältä aukeavat mahtavat näkymät eteläisen Phuketin yli.

Laem Promthep

Yksi Phuketin suosituimmista näköalapaikoista, joka on tunnettu eteläisen Thaimaan kauneimmista auringonlaskuista. Huipulta on upeat näkymät lähistön saarille ja rannoille, ja tänne monet hakeutuvat ihastelemaan maisemaa ja tunnelmaa auringon laskiessa kimaltelevaan mereen. Laem Promthep sijaitsee noin kahden kilometrin päässä Rawai Beachiltä etelään, ja täällä on myös hedelmämarkkinat ja merinäköalallinen ravintola.

Temppelit

Thaimaalaiset temppelit ovat yleensä kaikkein kiinnostavimpia nähtävyyksiä, niin itse temppelit kuin temppeleihin liittyvä kulttuuri. Phuketissa on useita temppeleitä, joissa voit vierailla. Tässä muutamia vinkkejä:

Put Jaw on armeliaisuuden jumalattaren temppeli ja saaren vanhin kiinalainen temppeli. Yli 200 vuotta vanhaa temppeliä on uudistettu viimeksi 100 vuotta sitten. Se sijaitsee Phuket Townissa markkina-alueen lähellä.

Wat Phra Thong on saaren toiseksi tärkein temppeli, joka sijaitsee Thalangin kaupungin pohjoispuolella. Temppelin kultainen Buddha-patsas on haudattu puoleksi maahan, ja tarinan mukaan jokaista, joka on yrittänyt kaivaa sitä esiin, on kohdannut onnettomuus.

Wat Chalong on saaren suurin temppeli. Siellä on kaksi patsasta, jotka esittävät Phuketin arvostetuimpia munkkeja, jotka esimerkiksi toimivat sovittelijoina vuoden 1876 tinakaivostyöläisten kapinan aikaan. Temppeli sijaitsee parinkymmenen kilometrin päässä Patongista itään.
Kulkuyhteydet

Liikkuminen Phuketissa

Phuketissa voit liikkua paikasta toiseen eri tavoilla.

Tuk-tuk

Tuk-tukit ovat pieniä paikallisia skootteritakseja. Sovi hinnasta aina etukäteen, varsinkin jos olet lähdössä pidemmälle.

Taksit

Taksi on kätevintä tilata hotellista. Taksit näyttävät tavallisilta autoilta. Kannattaa huomata, että thaimaalaiset puhuvat usein taksista, kun he tarkoittavat tuk-tukia tai moottoripyörätaksia ja limusiinista silloin, kun tarkoittavat tavallista taksia. Lentokentältä voi ottaa mittaritaksin eli Taxi-Meter-taksin, joka on kaikkein halvin taksi.

Moottoripyörätaksit

Moottoripyörätakseja näkee joka kulmassa. Ne ovat hieman edullisempia kuin tuk-tuk-kyydit, mutta huomattavasti vaarallisempia liikenteessä. Kypärä ei sisälly hintaan.

Paikallisbussit

Paikalliset avolavabussit, joita thaimaaksi kutsutaan nimellä songthaew, ovat edullisin tapa liikkua paikasta toiseen. Bussit kulkevat rantoja pitkin sekä turistikohteiden ohi, ja niiden lähtö- ja päätepiste on Phuket Townissa. Busseilla ei ole kiinteitä aikatauluja eikä pysäkkejä, nostat vain käden merkiksi, kun haluat bussin kyytiin. Bussi ei pysähdy, jos se on täynnä.

Pitkähäntäveneet ja taksiveneet

Pitkähäntäveneen voi vuokrata kokonaiseksi päiväksi ja suunnata haluamaansa kohteeseen. Huomaa, että osa saarista on suojeltuja, ja rannoilla on rajoituksia kävijämäärien suhteen. Hinnasta on hyvä sopia etukäteen, ja maksu kannattaa suorittaa paluumatkalla.
Kohdefakta

Aikaero

Kesällä Suomen aika + 4 tuntia ja talvella + 5 tuntia.

Palvelumme kohteessa

Tavoitat meidät talvikaudella vuorokauden ympäri palvelupuhelimesta, tekstiviestillä ja sähköpostilla halutessasi varata retkiä tai saada hyviä vinkkejä. Jos emme voi ratkaista asiaa puhelimitse tai sähköpostilla, tulemme tapaamaan sinua omalle hotellillesi tai läheiselle hotellille. Matkustaessasi tilauslennolla tapaat meidät myös lentokentällä ja ohjaamme sinut oikeaan lentokenttäbussiin, mikäli olet varannut kohdekuljetukset.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Noin 10–11 tuntia

Näin matkustat tänne

Phuketiin voit matkustaa Tjäreborgin tilauslennolla talvikaudella.

Reittilennoilla voit matkustaa Phuketiin joustavasti mihin aikaan vuodesta tahansa.

Lento laskeutuu Phuketin lentokentälle.

Kuljetuksista kerrotaan erikseen jokaisen lomakohteen kohdalla.
Sää
 • tammikuu
31°23°
9
Aurinkotuntia/pv
26°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
32°23°
9
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
33°24°
7
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
33°25°
7
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
31°25°
6
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
13
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
31°25°
5
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
12
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
31°25°
3
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
14
Sateettomia päiviä
 • elokuu
31°24°
4
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
13
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
30°24°
4
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
11
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
31°24°
5
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
11
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
31°24°
7
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
13
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
31°24°
9
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
Ilmasto Phuketissa ja sen ympäristössä, jossa sijaitsevat Tjäreborgin kohteet Kamala, Bangtao, Patong, Karon, Kata, Surin Beach, Khao Lak, Koh Kho Khao, Cape Panwa ja Nai Yang Beach, voidaan jakaa kahteen vuodenaikaan (muualla Thaimaassa on kolme vuodenaikaa). Huippusesongin aikaan, eli marraskuusta maaliskuuhun, säätila on yleensä mukavan lämmin ja sateet ovat harvinaisia. Sadekausi alkaa huhti-toukokuussa ja jatkuu yleensä lokakuulle. Sadekaudellakaan sateet eivät jatku taukoamatta, vaan ne ovat yleensä voimakkaita, melko lyhyitä kuuroja, joiden välissä paistaa aurinko. Kylmää ei ole kuitenkaan koskaan. Vuodenajoista riippumatta silloin tällöin on myös huonoja kelejä ja voimakkaita tuulia, ja toisinaan saadaan myös sateita.

Marras-, joulu-, tammi-, helmi- ja maaliskuu

Tämä on korkeasesongin aikaa Phuketissa, jolloin lämpötila kapuaa jopa yli 30 asteeseen ja veden lämpötila on 26–27 astetta. Marras- ja joulukuussa voi ajoittain sataa, mutta ne ovat lyhyitä kuuroja eikä lämpötila laske.

Huhti-, touko-, kesä-, heinä-, elo-, syys- ja lokakuu

Kesällä lämpötila on suurimmaksi osaksi sama kuin talvella, n. 30 astetta. Vesi on hieman lämpimämpää, asteita on 27–28. Kesällä voi sataa joka päivä pieniä kuuroja, harvemmin pitkäkestoisia sateita.

Hintaesimerkkejä – Phuket

Anan House
Anan House
Karon Beach, Phuket, Thaimaa
 • Lento + majoitus Kahden hengen huone
 • 2 viikkoa
 • Lähtö 4.3.2023, lähtöpaikka Helsinki
Lento + hotelli., 2 viikkoa
4.3.2023 lähtöpaikka Helsinki
Kata Place
Kata Place
Kata Beach, Phuket, Thaimaa
 • Lento + majoitus Kahden hengen huone ilman parveketta
 • 2 viikkoa
 • Lähtö 4.3.2023, lähtöpaikka Helsinki
Lento + hotelli., 2 viikkoa
4.3.2023 lähtöpaikka Helsinki
Palm Galleria
Palm Galleria
Khao Lak, Phuket, Thaimaa
 • Lento + majoitus Kahden hengen Superior-huone
 • 2 viikkoa
 • Lähtö 4.3.2023, lähtöpaikka Helsinki
Sis. buffetaamiainen
Sis. buffetaamiainen
Lento + hotelli., 2 viikkoa
4.3.2023 lähtöpaikka Helsinki
Peace Laguna
Peace Laguna
Ao Nang, Krabi, Thaimaa
 • Lento + majoitus Kahden hengen huone, parveke
 • 2 viikkoa
 • Lähtö 4.3.2023, lähtöpaikka Helsinki
Sis. buffetaamiainen
Sis. buffetaamiainen
Lento + hotelli., 2 viikkoa
4.3.2023 lähtöpaikka Helsinki
Phuket Orchid Resort & Spa
familycomfort
 • Perheille
Phuket Orchid Resort & Spa
Karon Beach, Phuket, Thaimaa
 • Lento + majoitus Kahden hengen huone, parveke
 • 2 viikkoa
 • Lähtö 4.3.2023, lähtöpaikka Helsinki
Sis. buffetaamiainen
Sis. buffetaamiainen
Lento + hotelli., 2 viikkoa
4.3.2023 lähtöpaikka Helsinki
Kantary Beach Villas & Suites
pohjoismaisetsuosikit
Kantary Beach Villas & Suites
Khao Lak, Phuket, Thaimaa
 • Lento + majoitus Duplettihuone Juniorsviitti
 • 2 viikkoa
 • Lähtö 4.3.2023, lähtöpaikka Helsinki
Sis. buffetaamiainen
Sis. buffetaamiainen
Lento + hotelli., 2 viikkoa
4.3.2023 lähtöpaikka Helsinki
Sunwing Bangtao Beach
sunwing
 • Perheille
Sunwing Bangtao Beach
Bangtao Beach, Phuket, Thaimaa
 • Lento + majoitus 1-huoneen Family Suite, parveke puutarhaan päin
 • 2 viikkoa
 • Lähtö 11.3.2023, lähtöpaikka Helsinki
Lento + hotelli., 2 viikkoa
11.3.2023 lähtöpaikka Helsinki
Sunwing Kamala Beach
sunwing
 • Perheille
Sunwing Kamala Beach
Kamala Beach, Phuket, Thaimaa
 • Lento + majoitus 1-huoneen FAMILY SUITE, parveke allasalueelle päin
 • 2 viikkoa
 • Lähtö 11.3.2023, lähtöpaikka Helsinki
Lento + hotelli., 2 viikkoa
11.3.2023 lähtöpaikka Helsinki
Sunprime Kamala Beach
sunprime
 • Aikuisille
Sunprime Kamala Beach
Kamala Beach, Phuket, Thaimaa
 • Lento + majoitus Classic Suite, 1 huone, parveke puutarhaan päin
 • 2 viikkoa
 • Lähtö 4.3.2023, lähtöpaikka Helsinki
Sis. buffetaamiainen
Sis. buffetaamiainen
Lento + hotelli., 2 viikkoa
4.3.2023 lähtöpaikka Helsinki

Matkakohteet – Phuket

concept-logo
Bangtao Beach
 • Ruoka & juoma
 • Ostokset
 • Nähtävyydet
Bangtao Beachillä lapsiperheet voivat viettää ihanaa lomaa Sunwing Bangtao Beach -hotellissamme, joka sijaitsee suoraan kahdeksan kilometrin pituisella rannalla.
concept-logo
concept-logo
Kamala Beach
 • Ruoka & juoma
 • Yleisarvosana
 • Harrastukset
Kamala Beachillä on hotelleja jokaiseen makuun; lapsiperheille Sunwing-hotelli, jossa on Lollo & Bernie ja tyylikkään loman aikuiseen makuun tarjoaa Sunprime Kamala Beach.
Karon Beach
 • Ruoka & juoma
 • Ostokset
 • Harrastukset
Karon Beach toivottaa sinut tervetulleeksi! Lapsiperheiden kannattaa tutustua Family Comfort Phuket Orchid Resort -hotelliimme.
Khao Lak
 • Ruoka & juoma
 • Ostokset
 • Harrastukset
Khao Lakissa on hyviä hotelleja sekä lapsiperheille että aikuisille, ja jos matkustat tilauslennolla, voit aina myös yhdistää lomaasi jonkin toisen etelämpänä olevista kohteistamme.
Patong Beach
 • Ruoka & juoma
 • Ostokset
 • Nähtävyydet
Tjäreborgin hotellivalikoima Patong Beachillä on monipuolinen. Voit myös yhdistää Patong Beachin lomaasi jonkin Phuketin rauhallisemmista kohteista.
Kata Beach
 • Yleisarvosana
 • Nähtävyydet
 • Ruoka & juoma
Kata Beachin valikoimastamme löytyy hotelleja kahdesta tähdestä viiden tähden Top Selection -hotelliin. Tervetuloa nauttimaan ihanasta ja rauhallisesta lomasta Thaimaassa.
Nai Yang
Nai Yang Beach on hiljainen ja eristäytynyt, mutta silti Phuketissa. Tjäreborgin hotelli sijaitsee luonnonpuistossa lähellä rantaa.
Surin Beach
Surin on yksi Phuketin tyylikkäimmistä kohteista, joka sopii yhtä hyvin lapsiperheille kuin romattista lomaa kaipaavalle.
Cape Panwa Beach
Panwan niemimaa on täydellinen lomakohde sinulle, joka viihdyt aurinkotuolissa. Valitse vain mieleisesi hotelli.

Yhdistelmämatkat Thaimaahan

Yhdistelmämatkat Thaimaahan

Yhdistä Thaimaan matkaasi kaksi kohdetta. Yhdistelmämatkalla näet ja koet Thaimaata enemmän.

Yhdistä Thaimaan matkaasi kaksi kohdetta. Yhdistelmämatkalla näet ja koet Thaimaata enemmän.
Thaimaan rantaparatiisit

Thaimaan paratiisirannat

Kokeneiden Thaimaankävijöiden vinkkejä matkalle Thaimaan rantaparatiiseihin, joissa on valkoisia hiekkarantoja, kristallinkirkasta vettä ja kauniita maisemia.

Kokeneiden Thaimaankävijöiden vinkkejä matkalle Thaimaan rantaparatiiseihin, joissa on valkoisia hiekkarantoja, kristallinkirkasta vettä ja kauniita maisemia.
Thaimaaopas

Mikä Thaimaan kohde on paras?

Thaimaa-oppaaseen on koottu vinkit parhaista rannoista, shoppailumahdollisuuksista, ravintoloista ja nähtävyyksistä sekä tietoa lasten kanssa matkustaville.

Thaimaa-oppaaseen on koottu vinkit parhaista rannoista, shoppailumahdollisuuksista, ravintoloista ja nähtävyyksistä sekä tietoa lasten kanssa matkustaville.
Tee matkahaku – Phuket
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.