Thaimaan paratiisirannat

Thaimaa on suosittu lomakohde talviaikaan, mutta se on aivan yhtä hyvä valinta keväällä, kesällä ja syksylläkin. Riippumatta siitä mihin aikaan vuodesta matkustat, aina on hyvä aika tutustua kauneimpiin rantoihin.

Monet Thaimaan rannoista sijoittuvat erilaisilla listauksilla maailman parhaiden rantojen joukkkoon. Kirkas merivesi, vaalea, pehmeä rantahiekka ja vehreä ympäristöLue lisää tekevät niistä kerrassaan täydellisiä rentoutumiseen tai yhtä hyvin erilaisiin aktiviteetteihin, maalla tai merellä.
 
Tutustu näihin rantavinkkeihin!

Piilota

Phra Nang – Krabi

Phra Nang on ehkä maailman kaunein ranta. Täältä löytyvät unelmarannan perusainekset eli liidunvalkoinen hiekka ja turkoosinsininen meri, mutta sen lisäksi täällä on huikeita merestä kohoavia kalkkikivimuodostelmia. Kalliot antavat myös varjoa auringon voimakkailta säteiltä. ravintoloita ei täällä tarvitse etsiskellä, tuon tuosta rantaan tulee veneitä josta saa ruokaa ja juomaa, jos uidessa on ehtinyt nälkä yllättää.

Phra Nangin vaaleahiekkaista rntaa, turkoosinvihreää vettä ja pieni, korkealle kohoava karstikivisaari.

Phra Nang

Bangtao Beach – Phuket

Phuketin suosion takana ovat mitä suurimmassa määrin saaren useat hienot hiekkarannat, joita on eri puolilla saarta. Bangtao on yksi Phuketin hienoimmista ja tarjoaa kilometritolkulla vaaleaa korallihiekkaa, kristallinkirkasta vettä ja mukavia rantabaareja. Rantabaareja on hotellien lähellä, mutta kannatta kävellä hieman pidemmälle, jos arvostat rauhallisempaa ympäristöä.

Bangtao Beachin vaaleaa rantaa je vehreitä palmuja. Vedessä on kymmenkunta pitkähäntävenettä.

Bangtao Beach

Koh Nang Yuan – Siaminlahti

Siaminlahden-puoleisia rantoja ei välttämättä yleisesti pidetä yhtä hienoina kuin Andamaanienmeren puolella olevia, mutta siitä huolimatta Koh Nang Yan on paikkansa tällä listalla ansainnut. Koh Nang Yan muodostuu oikeastaan kolmesta saaresta, joita yhdistää laaja hiekkakaistale. Nämä vedet sopivat mainiosti myös sukellukseen ja snorklaukseen, ja naapurisaari Koh Tao onkin tunnettu sukelluskohde.

Koh Nang Yuanin vaaleahiekkainen, kirkasvetinen ranta. Etualalla hiekalla keltainen kajakki.

Koh Nang Yuan

Maya Bay – Koh Phi Phi Leh

The Beach -kirjan filmatisointi vuonna 2000 teki Koh Phi Phi Leh -saaren May Baystä suursuosikin. Voikin hyvällä syyllä kysyä, kumpi oikeastaan olikaan suurempi tähti elokuvassa, Leonardo di Caprio vai Maya Bay.

May Bay -rannasta tuli jopa liian suosittu, ja se on suljettu toistaiseksi kävijöiltä herkän luonnon suojelemiseksi. Voit silti nauttia nauttia rannan maisemasta hieman etäämmältä. Phi Phi -saarilla on myös monia muita upeita rantoja.

Koh Phi Phin rannalla autinkoa ottava pariskunta. Taka-alalla pitkähäntävene.

Koh Phi Phi

White Sand Beach – Khao Lak

Khao Lakin kutsuvaa rantaa jatkuu kilometritolkulla. White Sand Beach on täsmälleen nimensä veroinen pitkä ranta, jonka on puuterimaisen hienoa ja vaaleaa.

Khao Lakin vaaleahiekkainen ranta. Taustalla vehreää kavillisuutta.

Khao Lak

Kata Beach – Phuket

Myös Kata Beach on yksi Phuketin monista kauniista rannoista. Kultainen, hienohiekkainen ranta on loivasti syvenevä ja sopii hyvin myös lapsille. Rannan edustalla on pieni Pun saari, joka tarjoaa hyvät snorklausmahdollisuudet.

Kata Beachin pehmeällä vaalealla hiekalla  leikkivä pikkulapsu

Kata Beach

Klong Dao – Koh Lanta

Klong Daon ranta sijaitsee Koh Lantan saarella. Se on noin kolme kilometriä pitkä ja melko matala eli se sopii hyvin myös perheen pienimmille. Ranta sijaitsee heti Saladanin kaupungin eteläpuolella, joten kaupungin ravintolatarjonta on lähellä. Monet ravintoloista on rakennettu paalujen päälle rantaan – hienompaa illallismaisemaa on vaikea löytää!

Leveä hiekkaranta Koh Lantalla laskuveden aikaan iltahämärässä

Koh Lanta

Ao Phrao – Koh Samet

Pieni Koh Sametin saari sijaitsee lähellä manteretta, vain parin tunnin matkan päässä kuhisevata Bangkokin suurkaupungista. Saarella on useita upeita rantoja ja yksi suosikkimme on pieni ja rauhallinen Ao Phrao saaren länsirannikolla.

Koh Sametin vaaleahiekkaista rantaa, palmun varjoon asetetti aurinkotuli, jossa nainen lukee kirjaa.

Koh Samet

Patong Beach – Phuket

Patong Beach sopii kaikille levottomille, jotka kaipaavat ympärilleen tekemistä ja vilskettä. Rannalla on tarjolla paljon erilaisia aktiviteetteja. Kun on kokeillut kaikkia niitä, voi ottaa pitkähäntäveneen ja lähteä käymään vaikka Karonin ja Patongin välissä sijaitsevalla Freedom Beachillä.

Patong Beachin rantaa, vedessä muutama vesiskootteri ja pitkähäntävene, taustalla ulompana risteilyalus.

Patong Beach