Kamala Beach
Lomalähettiläät

Idyllinen

Kamala Beach

Kamala Beach Thaimaassa

Minusta ei koskaan pitänyt tulla sellaista tyyppiä, joka matkustaa samaan paikkaan kerta toisensa jälkeen, mutta nyt voin todellakin todeta olevani sellainen. Olen käynyt Kamala Beachillä useita kertoja aiemmin, ja tänä vuonna olin siellä taas. Rakastan Thaimaata ja viihdyn parhaiten juuri Kamala Beachillä.

Teksti ja kuvat: Ann-Renée Degnes
Julkaistu: 20.10. 2023

Auringonlasku Kamala Beachillä

Phuketin Kamala Beachissä on jotain aivan erityistä. Ja erityisen kaunista täällä on auringonlaskun aikaan.

Miksi Kamala Beach on niin ihana?

On monia syitä siihen, miksi Kamala Beach on yksi suosikeistani. Kamala Beachillä on monia hyviä ravintoloita, ranta on täydellinen, aurinko paistaa lähes aina ja vaikka ei paistaisikaan, niin silti on lämmintä! Tykkään asua rannan tuntumassa ja viettää koko loman varvassandaaleissa – pehmeä lämmin hiekka tuntuu ihanalta jalkojen alla ja varpaissa.

Kamala Beach

Kamala Beach sijaitsee Phuketin niemimaan länsipuolella Thaimaassa.

Mikä hotelli kannattaa valita?

Olen asunut sekä Sunwing Kamala Beach -hotellissa että Sunprime Kamala Beach -hotellissa. Jos matkaseurueeseesi kuuluu lapsia, silloin Sunwing on hyvä valinta. Jos taas matkustat aikuisten kesken, kannattaa valita Sunprime.

Nautin suunnattomasti Sunprime-hotellin ihanasta aamupalasta, johon kuuluu paljon tuoreita hedelmiä ja vastapaistettu munakas – ja näköala rannalle, jossa käyn juoksemassa tai kävelemässä ennen aamiaista. Aamiaisen jälkeen saatan lähteä taas kuljeskelemaan rannalle tai asettua palmujen alle suojaan voimakkaalta auringolta.

Lounasta syön mielelläni samassa paikassa kuin aamiaista eli Sunprimen omassa "By the Sea" -ravintolassa.

Jos kaipaat enemmän aktiviteetteja rantalenkkien lisäksi, hotellissa on kuntosali ja mahdollisuus osallistua ryhmäliikuntatunneille, kuten Coreen ja joogaan.

Aamiainen Sunprime Kamala Beach -hotellissa

Sunprime Kamala Beach -hotellissa aamiainen maistuu erityisen hyvältä.

Päällä seisontaa Kamala Beachillä

Rakastan joogaa ja joogaan aina kuin vain mahdollista – myös lomalla!

Mitä tehdä?

Yksi ehdoton juttu Thaimaassa on lähteä veneajelulle. Vaihtoehtoja on monia ja tällä kertaa valitsimme pikavenematkan Krabille ja retken Krabi Highlights. Retken tarkka reitti määräytyy paikallisten olosuhteiden mukaan, ja meidän retkemme aikana pysähdyspaikkoja olivat muun muassa Koh Hong, Poda Island ja Chicken Island. Muita retkivaihtoehtoja ovat esimerkiksi Phi Phi -saaret ja Similansaaret.

Krabi

Lähde veneretkelle ja koe enemmän Thaimaata.

Koh Hong

Krabi Highlights -retkellä pysähdyspaikkana oli muun muassa Koh Hong.

Koh Hong

Koh Hong -saaren kaunista luontoa.

Ostokset

Noin kymmenen kilometrin päässä Kamala Beachiltä on Patong Beach, josta löytyy Patong Shopping Center useine kauppoineen. Hyvä vaihtoehto on myös ostoskeskus Central Phuket, joka sijaitsee puolen tunnin automatkan päässä Kamala Beachiltä.

Kamala Beachillä järjestetään myös markkinat kolme kertaa viikossa. Tarjolla on kaikkea vaatteista ja laukuista hedelmiin ja vihanneksiin. Ja jos tykkäät maistella paikallisia erikoisuuksia, voit kokeilla pikkunälkään vaikka hyönteisiä.

Viikoittain järjestettävät markkinat ovat auki myöhään iltaan.

Hieronta on ehdoton juttu!

Rannalla on useita paikkoja, jotka tarjoavat hierontaa, ja myös useimmissa hotelleissa on tarjolla hierontaa. Suosittelen aloittamaan loman vartalokuorinnalla, sillä se on myös hyvä keino saada rusketus pysymään kauemmin. Tarjolla on klassista thaihierontaa, öljyhierontaa, aromahierontaa sekä jalka-, niska- ja kasvohierontaa jne. Kun olin Kamala Beachillä tämän vuoden maaliskussa, hieronta maksoi 500 bahtia eli noin 15 euroa. Thaihieronta maksoi 300 bahtia ja öljyhieronta 400 bahtia. Hieronta on siis todella edullista!

Ravintolavinkit

Sunprime Restaurant by the Sea – täällä on tarjolla thaimaalaisia ja kansainvälisiä ruokia.
Pond – todella hyvää ja edullista thaimaalaista ruokaa!
Smile Bar – mahtavia kanavartaita ja kalaruokia. Suosittelen meriahventa!
Lillo Island Restaurant & Bar – täällä herkuttelimme hummerilla ja ostereilla.

Suosittelen myös Café del Mar -ravintolaa, joka sijaitsee Kamala Beachin rannan päädyssä. Täällä on hyvää ruokaa ja drinkkejä sekä klubitunnelmaa. Usein musiikkia on soittamassa tunnetut DJ:t, joten kannattaa tarkistaa etukäteen, tarvitaanko pöytävaraus.

Hummeria Lillo Island Restaurant & Bar -ravintolassa

Suosittelen hummeria Lillo Island Restaurant & Bar -ravintolassa.

Auringonlasku Café del Marin luona

Ihana tunnelma auringonlaskun aikaan Café del Marin luona.

Lomalähettiläs Ann-Renée Degnes

Ann-Renée on kokenut matkailija, joka viihtyy erityisesti Kreikan saaristossa. Myös Thaimaa ja Havaiji ovat lähellä hänen sydäntään sekä suurkaupunkien syke ja joogamatkat.

Samanlaisia artikkeleita