Matkat – Paleros

Paleroksessa pääset kokemaan viehättävän kreikkalaiskylän tunnelmaa ja nauttimaan upeista rannoista ja koskemattomasta luonnosta.
Paleroksessa vallitsee viihtyisä ja paikallinen tunnelma, ja tänne matkustaessasi voit kokea Kreikan aidoimmillaan. Täällä vanhat miehet istuskelevat kafenion-kahviloissa ja tuore leipä haetaan aamulla suoraan paikalliselta leipurilta. Torin toisella puolella, alhaalla pienvenesatamassa, kelluu kalastajaveneitä. Toisella puolella on pieni rantapromenadi, jonka varrella on kahviloita ja tavernoja. Ja tietenkin täällä on myös rantoja. Suosituin niistä on muutaman kilometrin päässä sijaitseva Potamaki Beach, ja kylän keskellä on myös pienempi ranta. Sen lisäksi alueella on lukuisia uimapoukamia, jotka sijaitsevat helminauhamaisesti vieri vieressä Paleroksesta itään päin.

Tjäreborgin hotellit

Tjäreborgin valikoimassa on useita erinomaisia hotellivaihtoehtoja. Esimerkiksi hieman Paleroksen ulkopuolella sijaitsevassa Cliff Bay Hotel -hotellissa asut mukavasti huoneistossa, josta on näkymät merelle tai vuoristoon. Valitsitpa minkä hotellin tahansa, saat varmasti vastinetta rahoillesi.

Ihania iltoja ja mielenkiintoisia retkiä

Iltaelämä on täällä mukavan leppoisaa, ja iltaa vietetään usein hyvien ystävien seurassa jossain rantapromenadin kahvilassa. Ilahduttavaa on myös se, että hintataso on täällä alhaisempi kuin lähistön suosituissa lomakohteissa. Heinä-elokuussa elämä on vilkkaampaa, kun useat veneilijät pysähtyvät satamassa ja saattavat viipyä täällä muutaman päivän, ennen kuin jatkavat taas eteenpäin. Paleroksesta on helppo lähteä myös omille retkille lähikaupunkeihin tai Lefkaksen saarelle, josta pääsee laivalla Ithakalle ja Kefalonialle.
Hyvä tietää
 • Edullisia hotelleja
 • Paikallisia ravintoloita
 • Edullisia ravintoloita
 • Erittäin tyytyväisiä asiakkaita
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Paleros

Rannat
Paleroksen keskustassa on matala, karkeahiekkainen ranta. Rannalta voi vuokrata aurinkotuoleja, ja sen läheisyydessä on muutamia kahviloita ja ravintoloita.

Potomaki Beach

Koko matkalla keskustasta pohjoiseen on pieniä uimapoukamia, ja tällä alueella sijaitsee myös pari kilometriä pitkä Potomaki Beach. Rannalla on ravintola ja aurinkotuoleja keskikesän aikaan, mutta omat eväät on hyvä ottaa mukaan.

Varko Beach – alueen upein ranta

Varkon ranta on alueen upein, ja se sijaitsee noin 15 minuutin automatkan päässä Paleroksesta. Rannan läheisyydessä on ravintoloita. Auringonlaskut ovat täällä kerrassaan mahtavia, joten kannattaa ehdottomasti tulla käymään täällä myös ilta-aikaan.

Agios Dimitris Beach – rauhallinen paratiisiranta

Paleroksesta pari kilometriä etelään, kohti Mitikasta, on useita pikkukivirantoja. Yksi upeimmista ja rauhallisimmista rannoista sijaitsee mäen takana, jossa on myös Agios Dimitriksen kirkko. Omat eväät kannattaa ottaa mukaan.

Lefkada – kaunis hiekkaranta

Lefkadan keskustan ulkopuolella on laguunialue, jossa on kaksi kaunista hiekkarantaa. Alueella on muutama ravintola sekä mahdollisuus harrastaa vesiurheilulajeja. Automatka Paleroksesta Lefkadaan kestää noin puoli tuntia.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Paleros on pieni kylä, jonka ravintolatarjonta on rajallinen. Suurin osa ravintoloista on satamassa, ja tarjolla on sekä kreikkalaista että kansainvälistä ruokaa. Laajemmat valikoimat baareja ja enemmän viihdetarjontaa on Nidrissä, Lefkadassa ja Prevezassa.

Ruoka ja juoma Lefkaksella

Paikalliset kokoontuvat mielellään tavernaan, jossa vierähtää helposti pidempikin hetki syömisen merkeissä – tämä on tärkeä osa kreikkalaisten sosiaalista elämää. Kreikkalaisen keittiön antimiin kuuluu useita maistuvia herkkuja, joita kannattaa ehdottomasti kokeilla.

Pienet syötävät - Meze

Horiatiki on kreikkalainen salaatti, jossa on tomaattia, sipulia, oliiveita ja fetajuustoa
Feta on valkoinen, täyteläinen vuohenjuuusto
Tsatsiki on jugurtista, kurkusta ja valkosipulista valmistettu dippikastike
Saganaki on sitruunalla maustettua friteerattua juustoa (kannattaa maistaa!)
Dolmades on lihalla ja riisillä täytetty viininlehtikääryle
Psari tarkoittaa kreikaksi kalaa

Juomat - Pota

Retsina on pihkalla maustettu valkoviini, josta on useita paikallisia versioita.
Olut – paljon tuontimerkkejä tai lisenssillä valmistettuja.
Ouzo on kreikkalaisten oma anisviina, joka muistuttaa turkkilaista rakia, Levantin arak-viinaa ja ranskalaisten pastista. Ouzo juodaan veteen sekoitettuna, jolloin sen väri on maidonvalkea.
Metaxa on kreikkalainen konjakki.
Kahvi – kreikkalainen kahvi on erittäin vahvaa ja se tarjoillaan pienistä kupeista. Frappé on jääkahvi, joka on mukavan viilentävä juoma kuumina päivinä.
Paleroksessa yöelämä on suhteellisen rauhallista. Keskikesällä satamassa on paljon veneitä, ja monet ravintolat ovat auki myöhään. Rannan vieressä olevassa satamassa on Yacht Club.
Ostokset
Suurin osa kaupoista sijaitsee Paleroksen keskustassa sekä alhaalla satamassa. Osa kaupoista on suljettu siestan aikaan, mutta heinä-elokuussa ne ovat auki pidempään. Sunnuntaisin kaupat ovat yleensä suljettu, mutta matkamuistomyymälät ovat avoinna silloinkin. Suurin ruokakauppa Carrefour sijaitsee päätien varrella, keskustan ulkopuolella, noin vartin kävelymatkan päässä useimmista hotelleista. Laajemmat valikoimat esimerkiksi vaatekauppoja on Prevezassa ja Lefkadassa, joihin molempiin on noin puolen tunnin automatka Paleroksesta. Suurin lähikaupunki Ioannina on puolentoista tunnin automatkan päässä Paleroksesta, ja täällä on sekä H&M että Ikea.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Paleroksesta on helppo lähteä omin päin retkille lähikyliin joko paikallisbussilla tai vuokra-autolla. Autolla voit lähteä esimerkiksi Pargaan tai Nikopoliksen antiikin aikaiseen kylään. Mainio kohde on myös Pogonia, josta voit jatkaa eteenpäin viljelyalueiden läpi vuorille – näkymät ovat täällä huikeat. Noin puolessa tunnissa ajaa Lefkaksen saarelle, jossa on upeita rantoja ja pieniä idyllisiä kyliä. Lefkaksen kaupungissa (Lefkadassa) voit nauttia paikallisesta tunnelmasta ja arkielämästä. Täällä on myös jonkin verran ostosmahdollisuuksia. Jos haluat lähteä pidemmälle retkelle, yksi vaihtoehto on noin 4.5 tunnin matkan päässä sijaitseva Delfin kaupunki. Matkan varrella on mahdollisuus yöpyä.

Parga

Tämä on yksi Joonianmeren helmistä ja ehdottomasti vierailemisen arvoinen kohde. Lähde ajamaan Paleroksesta kohti Vonitsaa ja sen jälkeen kohti Prevezaa. Tunnelin jälkeen jatkat matkaa E55-tietä pitkin seuraamalla Pargan tienviittoja. Matka Paleroksesta Pargaan on noin 1 tunti 45 minuuttia.

Vonitsa

Tämä hieman suurempi kaupunki on noin vartin automatkan päässä Paleroksesta. Täällä on hieman laajemmat valikoimat kauppoja ja ravintoloita kuin Paleroksessa, ja täältä pääsee bussilla muihin kyliin.

Ioannina

Ioannina on Epiruksen maakunnan pääkaupunki, jossa näkyy selvästi Turkin valtakauden ajan jäljet. Nähtävyydet koostuvat vanhoista muureista, mielenkiintoisista pienistä rakennuksista ja viihtyisistä pikkukujista. Ioannina on tunnettu taitavista hopeasepistään sekä pienestä Nissin sisäjärvestä, jolla olevalla vielä pienemmällä saarella on mahdollista vierailla.

Arta

Arta on Epiruksen maakunnan eteläisin kaupunki ja tunnettu sitruunalehdoistaan, joiden tuoksu on keväisin taivaallinen. Täällä on myös Kreikan vanhin turkkilainen silta, joka on lähes 500 vuotta vanha sekä kaunis bysanttilainen kuusikupolinen kirkko hienoine mosaiikkeineen.

Lefkas

Lefkaksen upealla saarella on paljon nähtävyyksiä ja aktiviteetteja, jotka ovat ehdottomasti näkemisen ja kokemisen arvoisia. Muutamia esimerkkejä ovat Nidrin kylä, jossa on vilkas yöelämä, ja Agios Nikitas, jossa on pieni satama ja ihania rantoja. Saaren eteläkärjessä on surffareiden keskuudessa tunnettu Vasilikin ranta. Etelässä sijaitseva Porto Katsiki on saaren kaunein ranta.

Preveza

Preveza on vilkas satamakaupunki, joka sijaitsee vajaan neljänkymmenen kilometrin päässä Paleroksesta. Täällä on hyvät ostosmahdollisuudet ja paljon ravintoloita. Prevezan lähistöllä on Nikopoliksen antiikin aikaisen kaupungin rauniot. Kaupungin rakennutti aikoinaan Octavianus Aktionin taistelun muistoksi, jonka seurauksena hänestä tuli Rooman hallitsija.
Paleroksessa ja sen lähialueilla on pitkä historia, ja alueella on paljon nähtävyyksiä, joille on kätevä tehdä päiväretkiä. Kannattaa huomioida, että useimmat museot ovat suljettuina maanantaisin.

Cave of Perama

Ioanninan ulkopuolella sijaitseva tarunomainen Peraman luola ulottuu noin viiden kilometrin säteelle maan alla, ja se on yksi Kreikan suurimmista luolista. Luolassa voi tehdä kilometrin mittaisen kävelyretken paikallisen oppaan johdolla.

Santa Mauran linnoitus

Tämä venetsialais-turkkilainen linnoitus sijaitsee mantereella, heti Lefkaksen ja mantereen välisen sillan jälkeen. Automatka Nidristä kestää noin 30 minuuttia. Linnoituksella ei yleensä ole tungosta, joten täällä voi rauhassa katsella ympärilleen. Ilmainen sisäänpääsy.

The Lefkada Archeological Museum - arkeologinen museo

Historiasta ja kulttuurista kiinnostuneen kannattaa ehdottomasti vierailla tässä museossa, joka sijaitsee noin 30 minuutin automatkan päässä Paleroksesta.

The Museum of Phonographs

Museon kokoelmissa on esimerkiksi gramofoneja, radiolaitteita, erilaisia musiikki-instrumentteja sekä jalokiviä ja kolikoita. Museo sijaitsee Lefkadaksen keskustassa.

The Folkloric Museum – kansanperinteen museo

Tässä museossa voit tutustua entisaikojen elämään Lefkaksella. Museo sijaitsee Lefkadan vanhassa osassa, ja tänne on noin 30 minuutin automatka Paleroksesta.
Kulkuyhteydet
Paras tapa nähdä ja kokea Paleros ja sen lähialueet on vuokrata auto. Voit varata auton jo ennen matkaa matkanvarauksen yhteydessä, mikä on sekä halvempaa että kätevämpää. Vuokra-auton saaminen paikan päällä varsinkin korkeasesongin aikaan voi olla vaikeaa, joten jos matkustat lomakohteeseen tilauslennolla, varaa Avis-auto jo ennen matkaa.
Takseja, paikallisbusseja, laivoja ja lauttoja Kreikan saaristoon.

Bussit

Paleroksen bussiyhteydet eivät ole erityisen hyvät, mutta bussilla pääsee lähellä sijaitseviin Vonitsan ja Mitikaksen kyliin. Bussivuoroja kulkee muutaman kerran päivässä. Jos haluat matkustaa Lefkakselle, Prevezaan tai Ateenaan, bussia vaihdetaan Vonitsassa. Lippu ostetaan bussista. Jokaisessa kaupungissa ja kylässä on pysäkki, mutta voit hyvin myös sanoa kuljettajalle, kun haluat jäädä pois. Kannattaa huomioida, että bussit eivät välttämättä kulje aikataulun mukaan.

Moottoriajoneuvot ja polkupyörät

Mopoja, moottoripyöriä ja polkupyöriä on mahdollista vuokrata. Autamme mielellämme varausten kanssa ja annamme lisätietoja. Huomaa, että mopon vuokraamiseksi tarvitaan ajokortti ja sinun tulee olla vähintään 21-vuotias. Lain mukaan kypärää on käytettävä.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Tjäreborgilla ei ole opaspalvelua kohteessa, mutta touko-syyskuussa tavoitat oppaamme mihin aikaan vuorokaudesta tahansa soittamalla palvelupuhelimeemme. Voit myös lähettää oppaille tekstiviestejä tai sähköpostia halutessasi varata retkiä, vuokrata auton tai jos vaikka haluat saada hyviä lomavinkkejä. Matkustaessasi tilauslennolla oppaamme ovat sinua vastassa lentokentällä ja ohjaavat sinut oikeaan bussiin, mikäli olet varannut lentokenttäkuljetukset.

Vastuullinen matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa vastuullinen matkailu.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Majoitusvero Kreikassa

Kreikan viranomaiset perivät veron hotelliyöpymisistä. Veron suuruus vaihtelee paikallisen hotelliluokituksen ja matkan pituuden mukaan ja vero maksetaan suoraan hotellille sisäänkirjautumisen yhteydessä joko käteisellä tai kortilla. Huomioithan, että Tjäreborgin hotelliluokitus saattaa poiketa virallisesta luokituksesta, jonka mukaan vero määräytyy.

Hotelli/huoneistohotelli, jonka virallinen luokitus on:

1-2 tähteä: 0,50 euroa/huone tai huoneisto/yö
3 tähteä: 1,50 euroa/huone tai huoneisto/yö
4 tähteä: 3,00 euroa/huone tai huoneisto/yö
5 tähteä: 4,00 euroa/huone tai huoneisto/yö

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Valuutta ja maksaminen

Euro (EUR). Paleroksen keskustassa on pankkiautomaatti, ja pankki on Vónitsassa sekä Mikitaksessa.

Aikaero

Sama aika kuin Suomessa.

Sähkö

220 V.

Kieli

Kreikassa: Kreikka
Albaniassa: Albania

Lisätiedot

Illat ovat näillä leveysasteilla pimeitä, joten kannattaa ottaa mukaan taskulamppu ja heijastin. Hyttysiä saattaa olla tiettyyn aikaan vuodesta.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Noin 3 t 30 min

Näin matkustat tänne

Palerokseen voit matkustaa Tjäreborgin tilauslennolla kesäkaudella.

Lento laskeutuu Prevezan kentälle.
Tjäreborgin lentokenttäkuljetuksella pääset helposti ja varmasti perille Paleroksen hotelliisi. Lentokenttäkuljetukset eivät sisälly hintaan, mutta voit ostaa ne lisämaksusta.

Ajoaika bussilla Prevezan lähellä olevalta Aktionin lentokentältä Paleroksen hotelleihin kestää noin 40-50 min (n. 30 km) sen mukaan kuinka paljon on muuta liikennettä ja kuinka monta hotellipysähdystä on matkan varrella. Lentokenttäbussin tarkka ajoreitti määräytyy paikallisten olosuhteiden mukaan ja reitti päätetään paikan päällä. Lisätiedot saat saavuttuasi perille. Toisinaan lentokenttäkuljetukset ovat taksilla tai minibussilla. Joskus voidaan joutua lentokentällä odottamaan toista lentoa (lentojen välillä on noin 20 min). Prevezan lentokenttä on pieni ja laukkujen kanssa menee aikaa sekä kohteeseen saavuttaessa että pois lähtiessä.

Lue lisää kuljetuksista kohteessa.
Sää
 • tammikuu
14°6°
4
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
15°6°
4
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
16°8°
5
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
21
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
19°10°
7
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
23°13°
9
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
28°17°
9
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
31°19°
12
Aurinkotuntia/pv
23°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • elokuu
32°19°
11
Aurinkotuntia/pv
25°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
28°17°
9
Aurinkotuntia/pv
23°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
23°14°
6
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
19°11°
4
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
16°8°
3
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä

Tee matkahaku – Paleros
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.