Matkat – Ateena

Ateena on maailman modernein antiikin ajan kaupunki, jossa on kaikenlaista tekemistä vilkkaasta yöelämästä monipuolisiin ostosmahdollisuuksiin.

Kaikki kunnia Dionysoksen teatterille, Akropolikselle ja museoille, mutta Ateenassa on paljon muutakin kuin antiikin aikaisia nähtävyyksiä ja kreikkalaista taidetta ja kulttuuria. Ateenassa riittää tekemistä, ja täällä on mukava kierrellä katselemassa ympäriinsä ja etsimässä omia suosikkipaikkoja – tavernoja, baareja ja yökerhoja on paljon. Ateenalla on kahdet kasvot, tunnelma on täällä täysin omanlaisensa päivisin ja öisin. Pimeyden laskiessa kaupungin toreilla, kahviloissa ja ravintoloissa on viehättävä tunnelma, joka on kaukana päivällä vallitsevasta liikennekaaoksesta ja kiireestä.

Ostoksia ja makuelämyksiä

Ateena on mainio shoppailukaupunki, jossa lähes kaikki on kävelyetäisyydellä keskustasta. Syntagma-aukion ympäristössä on kaikenlaisia kauppoja, ja täällä on tarjolla kaikkea valkosipulileteistä Armanin pukuihin. Monastirakin markkinakadulla myydään vaatteita, mattoja, antiikkiesineitä, patsaita, kultaa ja kaikkea mitä vain voit kuvitella. Kolonakin kaupunginosassa on muotiliikkeitä vieri vieressä, ja viehättävässä vanhassakaupungissa, Plakassa on muun muassa suosittu kauppahalli. Voit myös ottaa metron Ateenan hienoimpaan kaupunginosaan Kifisiakseen, jossa on hyvät ostosmahdollisuudet. Ateenassa riittää myös makuhermoja kutkuttavia elämyksiä, sillä kaupunki on täynnä hyviä ravintoloita. Suosittuja paikallisia herkkuja ovat esimerkiksi souvlaki, moussaka, tsatsiki ja juustopiirakka.

Tjäreborgin matkat Ateenaan

Tjäreborgilla matkustat Ateenaan reittilennoilla, joten päätät itse matkasi pituuden ja ajankohdan. Hotellivalikoimassamme on useita erilaisia vaihtoehtoja eri hintaluokissa. Mainio vaihtoehto on esimerkiksi lähellä Ateenan Vanhaakaupunkia sijaitseva tasokas hotelli Royal Olympic, jonka uima-altaalla voit virkistäytyä kuumana kesäpäivänä.

Tutustu lähiympäristöön

Voit lähteä tutustumaan Lykavittoksen kalkkikivikukkulalle, joka on Ateenan korkein kohta. Täällä on Agios Georgioksen kappeli, josta on mahtavat näköalat kaupungin yli. Huipulle pääset kätevästi funikulaarilla eli kiskoköysiradalla, joka lähtee Aristippou-kadulta Kolonakista. Pidemmille retkille voit lähteä 8 kilometriä Ateenasta sijaitsevan Pireuksen satamasta, josta lähtee laivoja kaikkialle Kreikan saaristoon.

Hyvä tietää
 • Hotelleja keskustassa
 • Hotelleja, joissa uima-allas
 • Hyvät ostosmahdollisuudet, monia ravintoloita ja vilkas yöelämä
 • Vapaasti valittava matkan pituus
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Ateena

Sää
 • tammikuu
13°6°
3
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
14°7°
5
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
16°8°
5
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
20°11°
7
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
25°16°
8
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
30°20°
10
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
33°23°
11
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • elokuu
33°23°
11
Aurinkotuntia/pv
25°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
29°19°
9
Aurinkotuntia/pv
23°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
24°15°
6
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
19°12°
4
Aurinkotuntia/pv
19°
Veden lämpötila
21
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
15°8°
3
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Noin 3 tuntia 40 minuuttia Helsingistä.

Näin matkustat tänne

Ateenaan voit matkustaa joustavasti reittilennoilla mihin aikaan vuodesta tahansa ja määritellä itse haluamasi matkan pituuden.
Kun varaat Tjäreborgilta reittilennoilla toteutettavan pakettimatkan Ateenaan, voit myös ostaa erikseen lentokenttäkuljetukset. Kuljetukset lentokentältä hotelliisi ovat useimmiten taksilla tai minibussilla. Lisätiedot varaamistasi kuljetuksista näkyvät matka-asiakirjassasi. Kuljetuksen hinta vaihtelee kulkuvälineen ja matkan pituuden mukaan. Tarkka hinta ilmoitetaan varausvaiheessa.

Ajoaika lentokentältä Ateenan keskustaan on n. 40 min (n. 30 km), riippuen muusta liikenteestä. Keskustaan pääsee kätevästi myös metrolla ja lentokentäbussilla.
Ostokset
Kolonaki on yksi Ateenan trendikkäimmistä shoppailualueista. Täällä on erityisesti kenkiä ja vaatteita myyviä merkkiliikkeitä. Skoufan ja Tsakalofin kaduilla on Sisleyn, Dieselin, Benettonin, Guessin ja useiden muiden merkkien liikkeet. Tällä alueella on myös tunnettujen ketjujen kauppoja, joissa hinnat ovat edullisemmat.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Kreikkalaiset ovat mestareita valmistamaan liha-, lammas- ja vihannesruokia. Suosittuja paikallisia herkkuja ovat keftedes, souvlaki, meze ja tsatsiki. Kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa Ateenan vanhankaupungin alueeseen Plakaan, jossa tunnelma on aidon kreikkalainen. Plakassa on viehättäviä toreja ja kotoisia ravintoloita, ja iltaisin kaupunginosa on täynnä pieniä ruutuliinaisia pöytiä ja eläviä kynttilöitä. Plakassa on siis mitä parhaimmat olosuhteet tunnelmalliselle illalliselle.
Ateena on kaupunki, joka ei koskaan nuku. Yöelämä on täällä monipuolinen ja vilkas. Tavernoja, baareja, diskoja ja bouzoukiklubeja on lukuisia.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Ateena on todellinen länsimaisen kulttuurin kehto. Kaupunki on täynnä antiikin aikaisia nähtävyyksiä, joista tunnetuin on Akropolis-kukkulalla sijaitseva Parthenon temppeli, joka kohoaa kaupungin yllä kalliolla. Muita mielenkiintoisia kohteita ovat Kansallinen arkeologinen museo, Kansallisgalleria ja Alexandros Soutzos -museo. Keskellä keskustaa on vanha marmorinen olympiastadion, Panathenaic Stadium, jolla järjestettiin ensimmäiset nykyaikaiset kisat vuonna 1896.
Kulkuyhteydet
Ateenassa on helpointa ja mukavinta liikkua metrolla. Metrolinjoja on kolme, ja näitä pitkin pääset kaupungin tärkeimmille alueille. Pireuksen satamasta voit hypätä veneen kyytiin ja lähteä tutustumaan Kreikan saaristoon. Taksilla matkustaminen on Ateenassa edullista. Myös bussilla matkustaminen on edullista, mutta bussilinjoista voi olla vaikea saada selvää. Keskustassa on helppo myös kävellä paikasta toiseen. Kun kaipaat virkistävää uintiretkeä, kannattaa ottaa raitiovaunu Ateenan Rivieralle. Ateenassa on 25 raitiolinjaa, ja lippu ostetaan pysäkeillä olevista automaateista.
Rannat
Ateenan Rivieralla on useita upeita rantoja, kuten esimerkiksi Glyfada sekä Ateenan trendikkäimmän esikaupunkialueen Vouliagmenin ranta. Voit myös ottaa veneen ja lähteä noin 35 minuutin matkan päässä olevalle suositulle Aeginan saarelle.
Kohdefakta

Palvelumme

Omatoimikohde, johon voit joustavasti varata majoituksen ja lennot kauttamme, ilman kuljetuksia tai opaspalveluja, ja määritellä itse matkasi pituuden.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Suomen kansalaisilla tulee olla Kreikkaan matkustettaessa voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Passin/henkilökortin tulee olla voimassa matkan ajan. Viisumia ei tarvita.

Huom! Albaniassa passin tulee olla vähintään voimassa 3 kk matkan jälkeen. Suomen kansalaisilta ei vaadita Albaniaan viisumia alle 30 päivää kestäville lomamatkoille.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passivaatimukset Kreikan/Albanian lähetystöstä/konsulaatista
.... Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Kreikan/Albanian lähetystöstä/konsulaatista. Kreikan suurlähetystö, Helsinki, p. +358 9 622 9790.

Matkustajalomake
Kaikkien Kreikkaan saapuvien matkustajien on 1.7.2020 alkaen täytettävä matkustajalomake (PLF, Passanger Locator Form) viimeistään 24 tuntia ennen maahan saapumista. On erittäin tärkeää, että lomake täytetään hyvissä ajoin ennen matkaa (viimeistään 24 tuntia ennen lähtöä), sillä muuten voit joutua maksamaan huomattavan sakon (500 euroa per henkilö) saavuttuasi Kreikkaan. Lomakkeen täyttämisen jälkeen saat QR-koodin sähköpostitse. Tallenna QR-koodi puhelimeesi tai tulosta se paperille, sillä koodi tulee esittää lähtöselvityksessä ja koneeseen nousun yhteydessä Suomessa sekä Kreikkaan saavuttua. Lomake täytetään englanniksi: https://travel.gov.gr. Avaaminen onnistuu parhaiten Chromella ja Firefoxilla.

HUOM! KORFUN KAUTTA ALBANIAAN MATKUSTAVAT
Passin tulee olla voimassa vähintään 3 kuukautta matkan jälkeen. Suomen kansalaisilta ei vaadita Albaniaan viisumia. Kaikkien matkustajien passitiedot tulee ilmoittaa Tjäreborgille ennen matkaa.

Albanian viranomaiset vaativat virallisia asiakirjoja alaikäisten lasten kanssa matkustavilta, jos lapsi matkustaa vanhempien kanssa, joilla on eri sukunimi ja lapsella on vain toisen vanhemman sukunimi, tai jos lapsi matkustaa vain toisen vanhemman kanssa, tai jos lapsi matkustaa isovanhempien, sukulaisten tai ystävien kanssa. Englanninkielisessä asiakirjassa tulee olla maistraatin julkisen notaarin leima. Asiakirjojen vahvistusta varten tulee ottaa yhteyttä lähimpään maistraattiin.

Albanian kunniakonsuli Helsingissä:
Albanian Honorary Consulate General in Helsinki, Finland
(+358) 50 548 2854

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Majoitusvero Kreikassa

Kreikan viranomaiset perivät veron hotelliyöpymisistä. Veron suuruus vaihtelee paikallisen hotelliluokituksen ja matkan pituuden mukaan ja vero maksetaan suoraan hotellille sisäänkirjautumisen yhteydessä joko käteisellä tai kortilla. Huomioithan, että Tjäreborgin hotelliluokitus saattaa poiketa virallisesta luokituksesta, jonka mukaan vero määräytyy.

Hotelli/huoneistohotelli, jonka virallinen luokitus on:

1-2 tähteä: 0,50 euroa/huone tai huoneisto/yö
3 tähteä: 1,50 euroa/huone tai huoneisto/yö
4 tähteä: 3,00 euroa/huone tai huoneisto/yö
5 tähteä: 4,00 euroa/huone tai huoneisto/yö

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Valuutta ja maksaminen

Euro (EUR). Pankkiautomaatteja on ja luottokortit hyväksytään yleisesti. Useat hotellit veloittavat luottokortiltasi takuumaksun mahdollisia ylimääräisiä kuluja, puhelimen avaamista yms. varten.

Aikaero

Sama aika kuin Suomessa.

Sähkö

220 V.

Kieli

Kreikassa: Kreikka
Albaniassa: Albania

Lisätiedot

Pidätämme itsellämme oikeuden muuttaa esimerkiksi retkiohjelmaa, -hintoja jne.
Tee matkahaku – Ateena
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.