Matkat – Ateena

Ateena on maailman modernein antiikin ajan kaupunki, jossa on kaikenlaista tekemistä vilkkaasta yöelämästä monipuolisiin ostosmahdollisuuksiin.
Kaikki kunnia Dionysoksen teatterille, Akropolikselle ja museoille, mutta Ateenassa on paljon muutakin kuin antiikin aikaisia nähtävyyksiä ja kreikkalaista taidetta ja kulttuuria. Ateenassa riittää tekemistä, ja täällä on mukava kierrellä katselemassa ympäriinsä ja etsimässä omia suosikkipaikkoja – tavernoja, baareja ja yökerhoja on paljon. Ateenalla on kahdet kasvot, tunnelma on täällä täysin omanlaisensa päivisin ja öisin. Pimeyden laskiessa kaupungin toreilla, kahviloissa ja ravintoloissa on viehättävä tunnelma, joka on kaukana päivällä vallitsevasta liikennekaaoksesta ja kiireestä.

Ostoksia ja makuelämyksiä

Ateena on mainio shoppailukaupunki, jossa lähes kaikki on kävelyetäisyydellä keskustasta. Syntagma-aukion ympäristössä on kaikenlaisia kauppoja, ja täällä on tarjolla kaikkea valkosipulileteistä Armanin pukuihin. Monastirakin markkinakadulla myydään vaatteita, mattoja, antiikkiesineitä, patsaita, kultaa ja kaikkea mitä vain voit kuvitella. Kolonakin kaupunginosassa on muotiliikkeitä vieri vieressä, ja viehättävässä vanhassakaupungissa, Plakassa on muun muassa suosittu kauppahalli. Ateenassa riittää myös makuhermoja kutkuttavia elämyksiä, sillä kaupunki on täynnä hyviä ravintoloita. Suosittuja paikallisia herkkuja ovat esimerkiksi souvlaki, moussaka, tsatsiki ja juustopiirakka.

Tjäreborgin matkat Ateenaan

Tjäreborgilla matkustat Ateenaan reittilennoilla, joten päätät itse matkasi pituuden ja ajankohdan. Hotellivalikoimassamme on useita erilaisia vaihtoehtoja eri hintaluokissa. Mainio vaihtoehto on esimerkiksi lähellä Ateenan Vanhaakaupunkia sijaitseva tasokas hotelli Royal Olympic, jonka uima-altaalla voit virkistäytyä kuumana kesäpäivänä.

Tutustu lähiympäristöön

Voit lähteä tutustumaan Lykavittoksen kalkkikivikukkulalle, joka on Ateenan korkein kohta. Täällä on Agios Georgioksen kappeli, josta on mahtavat näköalat kaupungin yli. Huipulle pääset kätevästi funikulaarilla eli kiskoköysiradalla, joka lähtee Aristippou-kadulta Kolonakista. Pidemmille retkille voit lähteä 8 kilometriä Ateenasta sijaitsevan Pireuksen satamasta, josta lähtee laivoja kaikkialle Kreikan saaristoon.
Hyvä tietää
  • Hotelleja keskustassa
  • Hotelleja, joissa uima-allas
  • Hyvät ostosmahdollisuudet, monia ravintoloita ja vilkas yöelämä
  • Vapaasti valittava matkan pituus

Muiden mielipiteet kohteesta Ateena

Hae matka – Ateena