Hotellit (33)

Matkat – Korfu

Korfu on erinomainen kohde silloin, kun haluat viettää mukavaa ja tasokasta rantalomaa. Saarella on kaiken lisäksi kaunista luontoa, nähtävyyksiä sekä tutkimattomia pikkukyliä. Miksipäs et viettäisi lomaa kahdessa eri maassa - ensimmäin viikko Sarandassa, Albaniassa ja toinen viikko Korfulla, Kreikassa?
Korfulle lomailijoita houkuttelevat upeat rannat ja vehreät ympäristöt, mutta tällä saarella on paljon muutakin koettavaa. Mielenkiintoinen historiallinen nähtävyys on esimerkiksi Paleokastrítsan luostari, Korfun kaupungin arkeologinen museo sekä upea Achilleonin palatsi, jossa on patsaita ja taidetta.

Upeita rantoja

Korfulla on paljon sekä hiekka- että kivirantoja. Jos olet matkalla lasten kanssa, hyvä lapsiystävällinen ja matala ranta on Acharavi, ja erityisesti se osa rannasta, joka on lähimpänä Rodan aluetta. Jos taas rauhallinen ja vehreässä ympäristössä oleva kiviranta on enemmän mieleesi, kannattaa suunnata Dassian rannalle.

Hotellit Korfulla

Korfulle tullaan yleensä nauttimaan auringosta ja uimisesta, joten mikä olisikaan ihanampaa kuin asua aivan rannan tuntumassa. Tjäreborgin valikoimassa on useita hotelleja, jotka sijaitsevat rannalla. Useissa hotelleissa on myös mahdollisuus valita All Inclusive, mikä takaa huolettoman ja helpon lomanvieton. Lasten kanssa matkustaville valikoimastamme löytyy lapsiystävällisiä hotelleja, joissa on lastenkerho.

Tjäreborgin matkat Korfulle

Korfulla on kaikkea, etsitpä sitten rauhallista rentoutumista, maaseudun charmia tai vilkkaampaa menoa. Jos haluat mieluiten viettää lomaasi pienessä ja viehättävässä kohteessa, luonnonkauniissa ympäristössä ja ihanien rantojen äärellä, hyviä vaihtoehtoja ovat pienemmät matkakohteet, kuten Agios Gordios, Dassia, Kalami tai Moraitika. Jos taas kaipaat laajempaa valikoimaa erilaisia aktiviteetteja ja ravintoloita, kohteeksi kannattaa valita Acharavi, Gouvia tai saaren viehättävä pääkaupunki Korfu.

Korfu ja Albania

Nyt voit yhdistää lomaasi viikon Albaniassa ja viikon Korfulla, sillä Sarandan lomakohde sijaitsee vain lyhyen laivamatkan päässä Korfulta. Saranda on pieni kaupunki Albanian rannikolla. Sarandassa on kauniita rantoja, hyviä hotelleja sekä runsaasti ravintoloita. Voit yhdistää Sarandan lomaan viikon Korfulla. Näin saat tuplasti enemmän lomaelämyksiä ja näet kaksi erilaista kohdetta. Luonnollisesti voit halutessasi lomailla vaikka kaksi viikkoa Albaniassa. Kuljetus Korfun lentokentältä satamaan, laivamatka Sarandaan meno-paluu sekä meno-paluukuljetus sataman ja hotellin välillä Sarandassa sisältyvät hintaan. Kuljetus Korfun satamasta hotelliin ja Korfun hotellista lentokentälle eivät sisälly hintaan.
Löydä hotellisi
Rannat

Rannat Korfulla

Korfulla on monia hienoja hiekka-ja kivirantoja ympäri saarta. Kalami Beach on upea ranta, joka koostuu pikkukivistä ja on matala. Jos matkustat lasten kanssa, suositeltavia rantoja ovat Acharavi ja Moraitika, jossa ranta koostuu hiekasta ja kivistä. Agios Gordioksessa on yksi Korfun parhaista rannoista. Ranta sijaitsee vehreässä maisemassa vuorten ympäröimänä, ja hiekka on tällä rannalla hienoa. Dassiassa sijaitseva ranta on kilometrin mittainen ja koostuu sorasta ja hiekasta. Gouvian lahdella on kaksi rantaa, ja Korfun kaupungissa upea hiekka- ja kiviranta Mon Repos.

Sidari

Sidari on viehättävä rantakohde Korfun pohjoisella rannikolla. Täällä on useita pienempiä rantoja, jotka kuuluvat koko saaren kauneimpien rantojen joukkoon.

Paleokastritsa

Paleokastritsa on viehättävä rantakohde Korfun länsirannikolla. Tämä ranta on yksi Korfun suosituimmista, ja täällä voit nauttia ihanan virkistävästä uinnista sekä mahtavista snorklausmahdollisuuksista kirkkaan sinisten vesien ansiosta.
Ruoka, juoma ja yöelämä

Ruoka ja juoma Korfulla

Kreikkalaisen keittiön maut ovat mahtavia ja kaikkien kävijöiden arvostamia. Mezet ovat mainio tapa tutustua paikalliseen makumaailmaan. Meze tulee persian kielen sanasta mazzidan, joka tarkoittaa maistamista. Mezet ovatkin nimensä mukaisesti pieniä maisteltavia syötäviä, joita kannattaa tilata useita erilaisia koko pöytäseurueelle jaettavaksi. Mezejä voi mielellään yhdistellä oman makunsa mukaan, jolloin pääset kokemaan paikalliset maut parhaalla mahdollisella tavalla. Maistele siis rohkeasti erilaisia makuja.

Ulkona syöminen on edelleen suhteellisen edullista, ja paikalliset nauttivat mielellään ruoasta ja ystävien seurasta paikallisessa tavernassa. Kreikkalaiset syövät lounasta yleensä klo 14–15 aikoihin ja illallista vasta klo 21–22 aikaan. Siksi monet ravintolat avaavat ovensa vasta myöhemmin. Turistien suosimilla alueilla ravintolat ovat yleensä kuitenkin avoinna koko päivän. Juomarahaa on tapan jättää 5–10 prosenttia laskun loppusummasta, tietenkin suhteessa siihen, kuinka tyytyväinen olit ruokaan ja palveluun. Korkeasesongin aikaan lähes jokaisen ravintolan, baarin ja tavernan ulkopuolella on sisäänheittäjä houkuttelemassa asiakkaita. Jos et ole kiinnostunut kyseisestä ravintolasta, voit vain kieltäytyä kohteliaasti ja päättäväisesti ja jatkaa matkaa.

Paikalliset ruokalajit Korfulla

Mpourdeto on kala, joka tarjoillaan punaisessa voimakkaasti maustetussa kastikkeessa. Aterian lisukkeena nautitaan yleensä vaaleaa leipää, jota dipataan kastikkeessa. Pastitsada on ruokalaji, joka on saanut vahvoja vaikutteita Italiasta, ja se koostuu keitetystä naudanlihasta, joka tarjoillaan maukkaassa tomaattikastikkeessa spagetin kera. Ruokajuomaksi suosittelemme valitsemaan paikallisen oluen, joita ovat esimerkiksi Corfu beer (punainen) ja Ionian beer (musta). Myös Tsitsimpyra on mielenkiintoinen paikallinen olut Korfulla.

Yöelämä Korfulla

Kun haluat nauttia yöelämästä, kannattaa suunnata Acharaviin, Moraitikaan tai Korfun kaupunkiin. Saaren viihdekeskittymä on Korfun kaupungissa, jossa on monipuolinen valikoima baareja, pubeja ja yökerhoja. Muista kohteissa yöelämä on rauhallisempaa, mutta korkeasesongin aikaan kuitenkin vilkkaampaa.
Ostokset

Ostokset Korfulla

Ostosmahdollisuudet ovat parhaimmat Korfun kaupungissa. Täällä on tarjolla kaikkea pienemmistä paikallisista putiikeista suurempiin kauppaketjuihin. Kengät, korut ja kulta ovat esimerkkejä hyvistä ja hintansa arvoisista tuliaisista. Muissa kohteissa on yksittäisiä pienempiä kauppoja, joista voi ostaa matkamuistoja, sekä päivittäistavarakauppoja.
Liikunta ja treeni

Liikunta ja treeni

Korfun saarella voit harrastaa erilaisia vesiurheilulajeja, vaeltaa ja pelata golfia.
Aktiviteetit ja nähtävyydet

Aktiviteetit Korfulla

Korfu on erinomainen valinta silloin, kun haluat viettää rentouttavan loman vehreän kauniissa ympäristössä. Paras tapa tutustua Korfun saareen on vuokrata auto, jolla pääset kätevästi nauttimaan upeista rannoista ja viehättävistä kylistä. Myös veneretket ovat mainio keino ihastella paikallista ympäristöä. Laajempi tarjonta erilaisia aktiviteetteja on Acharavissa, Gouviassa ja Korfun kaupungissa, joka on saaren upea pääkaupunki. Haluatko kokea kaksi maata lomasi aikana? Tjäreborgilla matkustaessasi voit yhdistää Korfun lomaasi viikon Albaniassa tutustuen pieneen ja viehättävään Sarandan rannikkokaupunkiin.

Nähtävyydet Korfulla

Korfun kaupunki on ehdottomasti suositeltava vierailukohde. Korfun kaupunki tarjoaa kulttuuria, historiaa, kaunista arkkitehtuuria ja nähtävyyksiä. Korfun vanhakaupunki viehättävine venetsialaisine kujineen on mukana Unescon maailmanperintöluettelossa.
Kulkuyhteydet

Liikkuminen Korfulla

Korfulla on hyvät bussiyhteydet suurimpaan osaan saarta. Lyhyemmät matkat on helppo taittaa myös taksilla. Lautalla pääsee muun muassa Albaniaan ja Italiaan.

Paikallisbussit

Korfulla on kahdenlaisia paikallisbusseja, sinisiä ja vihreitä. Siniset bussit kulkevat Korfun kaupungin alueella ja kaupungin lähistöllä sijaitseviin paikkoihin. Vihreät bussit kulkevat kauempana oleviin kohteisiin sekä saaren etelä- että pohjoisosassa. Bussipysäkeillä on aikataulut, ja lipun voi ostaa pysäkin lähellä olevasta kioskista, automaatista tai supermarketista.

Taksit

Takseissa on taksamittarit, ja taksimatkan hinta voi olla korkeampi iltaisin ja öisin. Voit neuvotella kiinteästä hinnasta kuljettajan kanssa ennen matkan alkua.

Lautat

Korfun kaupungin terminaalista pääsee lautalla muille Jooniansaarille, Sarandaan Albaniassa sekä Kreikan ja Italian mantereelle.
Kohdefakta

Aikaero

Korfu: Sama aika kuin Suomessa. Saranda: Suomen aika -1 tunti.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Helsingistä n. 3 t 30 min

Näin matkustat tänne

Korfulle voit matkustaa kesäkaudella Tjäreborgin tilauslennolla.

Korfulle voit matkustaa myös reittilennoilla, jolloin voit määritellä itse matkasi pituuden.

Lento laskeutuu Korfun kaupungin ulkopuolella sijaitsevalle lentokentälle.

Kuljetuksista kerrotaan erikseen jokaisen lomakohteen kohdalla.
Sää
 • tammikuu
14°6°
4
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
15°6°
4
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
16°8°
5
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
19°10°
7
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
23°13°
9
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
28°17°
9
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
31°19°
12
Aurinkotuntia/pv
23°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • elokuu
32°19°
11
Aurinkotuntia/pv
25°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
28°17°
9
Aurinkotuntia/pv
23°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
23°14°
6
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
19°11°
4
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
16°8°
3
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
Korfulla ja Albanian rannikolla vallitsee välimerellinen ilmasto, kesät ovat lämpimiä ja kuivia, talvet leutoja ja kosteita. Säätilat eivät merkittävästi vaihtele eri puolilla Korfun saarta. Tjäreborgin lomakohteet Korfulla ovat Acharavi, Kalami, Moraitika, Agios Gordios, Dassia, Gouvia ja Korfun kaupunki, sekä Albaniassa Saranda.

Mikäli lämpö, aurinko ja uiminen ovat ykköstilalla lomasuunnitelmia tehdessäsi, niin silloin keskikesä, heinäkuu ja elokuu, ovat parhaimmat, sillä silloin päivän korkein keskilämpötila kohoaa hieman yli 30 asteeseen. Heinäkuu on aurinkoisin kuukausi ja veden lämpötila on korkeimmillaan elokuussa, noin 25 astetta. Mikäli kaipaat hieman viileämpää säätä, niin silloin kevät ja syksy ovat hyviä ajankohtia. Alku- ja loppukaudesta päivän keskilämpötila on toukokuussa noin 23 astetta ja syyskuussa 28 astetta, ja meriveden lämpötila on toukokuussa noin 18 astetta ja 23 astetta syyskuussa.

Toukokuu, syyskuu ja lokakuu

Nämä kuukaudet lasketaan kuuluvaksi alku- ja loppukauteen, jolloin päivän keskilämpötila on noin 23 astetta ja yöt ovat viileämpiä. Veden lämpötila on noin 18 astetta toukokuussa, mutta syyskuussa kesän lämpöä on vielä jäljellä ja vesi on noin 23 asteista, mutta jäähtyy pikku hiljaa mitä pidemmälle syksy etenee. Sekä keväällä ja syksyllä illat saattavat olla hieman viileitä, ja asteita on alle 15 toukokuussa ja lokakuussa. Satunnaisesti saattaa myös sataa sekä toukokuussa että syys-lokakuussa.

Kesäkuu

Kesäkuussa lämpötilat kohoavat sekä maalla että merellä. Ilmassa asteet saattavat kohota 28 asteeseen ja vedessä hieman yli 20 asteeseen. Sateitakin saatetaan saada, vaikkakin ne ovatkin harvinaisia.

Heinäkuu ja elokuu

Heinäkuu ja elokuu ovat huippusesonkia, ja päivän keskilämpötila on silloin yli 30 astetta ja vain harvoin alle 19 asteen öisin. Veden lämpötilan voidaan odottaa kohoavan 25 asteeseen. Sateet ovat harvinaisia kesäkuukausien aikana.

Matkakohteet – Korfu

Acharavi
Acharavissa on kahdeksan kilometriä pitkä, lapsiystävällinen ranta, ja useat hotellit sijaitsevat rannalla ja niissä hintaan sisältyy myös All Inclusive.
Moraitika
Moraitika oli aikaisemmin vaatimaton kalastajakylä, mutta nykyään kylä on viihtyisä lomakohde, jossa on hieno ranta. Korfun kaupunkiin pääsee helposti ostoksille ja kokemaan kaupungin vilinää.
Dassia
Dassiassa voit nauttia levosta ja rauhasta, hienoista rannoista ja kauniista luonnosta. Hyvä vinkki on myös varata auto samalla kun teet matkavaruksesi.
Gouvia
Lähde Tjäreborgin kautta Gouviaan ja koe lomakohde, jossa voit viettää upean aurinko- ja rantaloman.
Agios Gordios
Agios Gordios on pieni ja rauhallinen, kauniin luonnon keskellä sijaitseva lomaparatiisi. Kun haluat tutustua saareen lähemmin, varaa auto jo matkavarauksesi yhteydessä.
Korfun kaupunki
Korfun kaupungissa voit nauttia ostoksilla käynnistä, auringosta, rannoista sekä nähtävyyksistä.

Tee matkahaku – Korfu
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.