Matkat – Symi

Luonnon kauneus ja saaren sopiva koko – Siinä muutamia syitä, joiden ansiosta voit viettää Symillä rentouttavan loman rauhallisissa tunnelmissa.
Symi on saari, jossa on vihreää luontoa, kultaisia, kivisiä rannikoita, lukuisia pieniä lahtia ja poukamia, jotka houkuttelevat uimaan. Kaupunki, jolle tyypilliset talot sijaitsevat korkealla vuorenrinteessä, on yhtä lumoava aamun sarastaessa kuin iltahämärissäkin. Taloja pidetään yksinä uusklassisen arkkitehtuurin hienoimmista luomuksista. Kaupunki koostuu kahdesta osasta: Yialoksesta ja Choriosta, joita yhdistää Kali Stratasin pääkatu n. 500 porrasaskelmineen. Mikäli et halua kulkea jalkaisin, paikallisbussilla pääsee kätevästi paikasta toiseen. Yialos on eläväinen ja ajoittain vilkas satamakaupunki, jossa on useita tavernoja, kahviloita ja baareja. Yialoksen yläpuolella sijaitseva Chorio on vanhempi osa, jossa on viihtyisiä porraskujia. Täällä ylhäällä kreikkalainen kylätunnelma on käsinkosketeltava, tarjolla on todella hyviä tavernoja ja pieniä kauppoja, joista voi ostaa melkein mitä tahansa. Jos olet historiasta kiinnostunut, voit myös tutustua ikivanhoihin raunioihin Nimboriossa ja Katossa.

Kaupungin keskusta

Satamapromenadi on kaupungin sydän, jossa riittää kiihkeää toimintaa aamusta iltaan, varsinkin sen jälkeen kun Rodoksen retkilaivat ovat kiinnittyneet laituriin. Mutta saarelaiset itse eivät hötkyile, he voivat istua tuntikausia mietiskelemässä kahvikupin ääressä. Miksi emme tekisi samoin? Vietä tovi kahvilassa ja seuraa keskustan katuelämää, tai istahda tavernaan nauttimaan kaikessa rauhassa hyvä illallinen. Mikäli kaipaat menoa ja meininkiä, täällä on runsaasti baareja, joissa voit nauttia yömyssyn ennen nukkumaan menoa.

Kauniita vaellusreittejä

Symin vuoristomaisemat kutsuvat kiehtoville vaellusretkille. Kapeita sorateitä ja aasinpolkuja pitkin pääset lähelle kauniita luostareita ja pieniä kappeleita sekä voit nauttia autioitten kalliopoukamien kristallinkirkkaasta vedestä. Pedinlahdelta voit vaeltaa Agios Nikolaokseen, saaren parhaalle hiekkarannalle. Nimborioksenlahdella on pieni ranta sekä taverna. Nimborios sijaitsee kaupungin länsipuolella ja sinne pääsee helpoiten kaunista rannikkoa pitkin kävellen. Yialoksen ja Nimborioksen välillä on n. 2 kilometriä pitkä kallioinen rannikko, jossa on pieniä tasanteita, joilla voi rauhassa ottaa aurinkoa ja uida.

Rauhallista rantaelämää

Taksiveneet lähtevät joka päivä Yialoksen ja Pedin rantapromenadilta eri puolilla saarta sijaitseviin lahtiin ja poukamiin, joten pääset helposti esim. itärannikolla sijaitseville Nanou ja Agios Georgios -rannoille, joille on muuten vaikea päästä maitse. Kaukaisempiin retkikohteisiin on mukavampaa lähteä isommilla laivoilla, joiden kapteenit järjestävät usein myös picknikin. Saaren eteläpuolella sijaitsee kuuluisa Panormitis-luostari. Mikäli viihdyt Panormitiksessa kauemmin, voit yöpyä majatalossa. Panormitikseen pääsee sekä bussilla että veneellä, mutta voit myös vuokrata auton ja päättää itse aikataulustasi. Matkan varrella suosittelemme pysähtymään Marathounda-lahdella ja pulahtamaan virkistävään veteen. Voit myös nauttia lounaan pienessä, paikallisessa tavernassa.
Hyvä tietää
  • Yhdistä kaksi eri saarta
  • Rauhallinen lomakohde
  • Tyytyväisiä asiakkaita
  • Hyviä ravintoloita

Muiden mielipiteet kohteesta Symi

Tee matkahaku – Symi