Hotellit (27)

Matkat – Kos

Kos on sopivan kokoinen saari, johon on helppo lähteä tutustumaan omin päin. Tämän 54 kilometriä pitkän ja 1 kilometriä leveän saaren ylpeyden aiheita ovat upeat rannat, hyvät hotellit ja historialliset nähtävyydet.
Saaren pohjoisimmassa osassa sijaitsee samanniminen pääkaupunki Kosin kaupunki, jossa suurin osa Kosilla vierailijoista asuu. Kaupunki on vehreä ja viehättävä valkoisine taloineen ja hyvin hoidettuine kukkaistutuksineen. Ranta sijaitsee sataman pohjoispuolella, ja tänne satama-alueen ravintoloihin ja baareihin kokoonnutaan mielellään viettämään iltaa ennen siirtymistä baarikadulle pikkutunneilla.

Tekemistä Kosilla

Kosilla on loputtomasti retkeilymahdollisuuksia. Helpoiten pääset liikkumaan saarella vuokra-autolla, mutta lyhyempiä matkoja voi hyvin myös pyöräillä. Kosin historia ulottuu useiden tuhansien vuosien päähän, ja siksi täällä onkin paljon historiallisia nähtävyyksiä. Muutamia mielenkiintoisia nähtävyyksiä ovat esimerkiksi johanniittaritarien linna, Askleopion, antiikan ajalta oleva Odeon-teatteri sekä Kosin kaupungin arkeologinen museo. Kosilta on myös helppo lähteä tutustumaan muihin Kreikan saariin.

Tjäreborgin hotellit Kosilla

Tjäreborgin valikoimassa on hotelleja Kosin kaupungissa, saaren pohjoispuolella Marmari & Tigakissa sekä saaren etelärannikolla Kardamenassa. Valitsitpa sitten minkä kohteen tahansa, löydät varmasti mieleisesi hotellin – All Inclusive, lastenkerho, sijainti rannalla, luksushotelli tai aikuisille suunnattu hotellin, jossa on ikäraja. Ylellisin vaihtoehto ilman lapsia matkustaville aikuisille on Top Selection -hotellimme OKU Kos, hieno ja trendikäs hotelli aivan rannan tuntumassa Marmarissa.
Löydä hotellisi
Rannat

Kosin rannat

Kosilla on useita hiekka- ja sorarantoja ympäri saarta, ja täältä voit löytää vaikka oman rauhaisan poukaman. Kosin rannikkokaistaleesta lähes 75 prosenttia koostuu rannoista, joten hyviä ja suosittuja rantoja löytyy myös Kosin kaupungin ulkopuolelta. Kosin kaupungin paras ja suosituin ranta on Lambi Beach. Tällä rannalla on lentopallokenttiä, ja se on erityisesti nuorten suosiossa. Hieman kauempana rannalla on rauhallisempaa, jos haluat mieluummin rentoutua rauhallisemmassa ympäristössä. Kardamenan ranta on kuusi kilometriä pitkä ja saaren pisin ranta, joka ulottuu kylän molemmille puolille. Ranta on hienohiekkainen, ja vesi on kristallinkirkasta.

Empros Thermae – kuumat lähteet

Itäisellä Kosilla, juuri ennen Agios Fokaksen rantaa, on Thermaen ranta, joka on tummaa tuliperäistä hiekkaa. Täällä on pulppuavia kuumavesilähteitä, joiden vesi kulkee suoraan kallion uumenista mereen, johon on tehty kivillä rajattu allas. Täällä on rauhallinen ja mukava tunnelma, ja lähteiden vedellä sanotaan olevan parantava vaikutus. Vesi sisältää rikkiä, joten muista ottaa pois kaikki korut, etteivät ne värjäydy.

Kefalos – saaren kauneimpia rantoja

Saaren läntisellä puolella on Kefalos, jota paikalliset itse pitävät yhtenä saaren kauneimmista rannoista. Vesi on täällä aavistuksen viileämpää kuin muilla rannoilla. Rannalla on useita ravintoloita ja mahdollisuus vuokrata aurinkotuoleja ja aurinkovarjoja sekä harrastaa vesiurheilulajeja. Kefaloksen lähellä on myös Wave Beach, joka on todellinen purje- ja lainelautailijoiden paratiisi.

Agios Theologos – piilossa oleva helmi

Kefaloksen rannalla ollessasi kannattaa pistäytyä myös Agios Theologoksella, joka on upea hiekkaranta kauniiden kallioiden suojassa. Tänne pääset parhaiten jeepillä, ja rannalla saat varmasti olla omassa rauhassasi ja voit tuntea olevasi kuin paratiisissa.

Mastichari – saarelaisten suosikkeja

Matkalla kohti Masticharia, lähellä Lidon vesipuistoa, on kaksi ihanaa rantaa, jotka ovat kreikkalaisten itsensä suosiossa. Bravo Beach ja Tam Tam Beach ovat molemmat suosittuja ja viihtyisiä rantoja.

Paradise Beach

Paradise Beach sijaitsee noin 35 kilometrin päässä Kosin kaupungista, saaren eteläisimmässä osassa. Tämä ihana hiekkaranta, jolla on kristallinkirkasta vettä, on ehdottomasti vierailemisen arvoinen paikka. Pohja on matala 100 metrin päähän asti rannasta, ja vesi ulottuu koko matkan vyötärön korkeudelle. Matala ranta soveltuu erinomaisesti lasten leikkeihin ja aikuisten vesiaktiviteeteille. Ranta on noin 500 metriä pitkä ja kallioiden suojassa, minkä ansiosta rannalla on miellyttävät olosuhteet. Rannalla voi harrastaa erilaisia ??vesiurheilulajeja, kuten ajella vesiskootterilla, purjelautailla, hiihtää vesisuksilla ja pelata rantalentopalloa. Paradise Beach sopii erinomaisesti myös snorklaukseen, sillä vesi on täällä ihanan kristallinkirkasta ja täällä ui paljon pikkukaloja. Jos et halua pitää hauskaa vauhdikkaiden aktiviteettien parissa, voit vain maata rannalla ja nauttia aaltojen liplatuksesta lämmittävästä auringosta.
Ruoka, juoma ja yöelämä

Ruoka ja juoma Kosilla

Kreikkalainen ruoka myös hivelee silmiä ja siinä on upeita makuja. Koska Kos sijaitsee lähellä Turkin rannikkoa, ruoka on saanut vaikutteita molempien maiden keittiöistä. Useimmissa ravintoloissa ja tavernoissa on ruokalistat, mutta kannattaa kysyä tarjoilijalta päivän tarjonnasta. Joskus saatat päästä kurkistamaan kokin patoihin keittiöön.

Kreikkalaiset ruokalajit

Grillattu liha on hyvin tyypillinen ruoka Kreikassa, mutta kannattaa kokeilla myös muita paikallisia herkkuja, kuten katsarolaa, joka on padassa valmistettu ruoka. Muita mielenkiintoisia ruokia ovat esimerkiksi kokkinisto (häränlihaa tomaattikastikeessa), stifado (lampaanlihaa ja sipulia tomaattikastikkeessa tai mustekalaa tai kaninlihaa) ja dolmades (kreikkalaiset viininlehtikääryleet, jotka tarjoillaan sitruunakastikkeen ja jogurtin kanssa). Myös perinteinen moussaka, gemista (täytetyt tomaatit ja paprikat) sekä pasticcio (lasagnea muistuttava ruoka) ovat hyviä paikallisia herkkuja. Kalaa tilatessasi voit päästä itse valitsemaan haluamasi kalan, joka sitten grillataan ja tarjoillaan kokonaisena. Kala on selvästi kalliimpaa kuin liha.

Kahvi

Kahvia ei aina ole tarjolla ruuan jälkeen. Tyypillinen jälkiruoka kreikkalaisessa tavernassa on jäätelö tai crème caramel. Kreikkalaiset syövät aterian päätteeksi usein hedelmiä, jonka jälkeen he menevät vielä zaxaroplasteioon eli konditoriaan syömään jotain makeaa. Kreikkalainen kahvi keitetään joskus sokerin kanssa ja kaadetaan suoraan pieneen kuppiin. Kun kahvinporot ovat laskeutuneet kupin pohjalle, kahvi on valmista juotavaksi. Useissa paikoissa on saatavana myös tavallista suodatinkahvia. Kuumassa ilmassa on virkistävää nauttia jääkahvia eli frappéa. Kahvia tilatessasi voit valita itsellesi sopivan makeusasteen: sketo (ilman sokeria), metrio (vähän sokeria) tai glykos (runsaasti sokeria).

Yöelämä Kosilla

Kos ja erityisesti Kosin kaupunki on tunnettu vilkkaasta yöelämästään. Kosin kaupungissa on monipuolinen valikoima baareja ja yökerhoja, ja meno on täällä vilkasta varsinkin korkeasesongin aikaan. Kardamenassa on myös eloisa yöelämä baareineen ja diskoineen. Rauhallisempi yöelämä on Marmarissa ja Tigakissa, mutta korkeasesongin aikaan myös näissä kohteissa on vilkasta.
Ostokset

Ostokset Kosilla

Kosilla on hyvät ostosmahdollisuudet. Suosittuja tuliaisia ovat oliiviöljy, hunaja, mausteet, kreikkalaiset juustot, ouzo ja paikalliset käsityöt. Kosin kaupungista löydät saaren parhaimman ostosvalikoiman. Naapurisaari Kalymnokselta voit ostaa pesusieniä. Kalymnosta kutsutaan myös sienenkalastajien saareksi, ja tällä saarella sieniä onkin kalastettu yli 2000 vuotta.
Liikunta ja treeni

Urheilua ja liikuntaa Kosilla

Kosilla lomaillessa voit mainiosti yhdistää rennon loikoilun aurinkotuolissa aktiiviseen treenaamisen. Useilla saaren rannoilla on tarjolla erilaisia vesiaktiviteetteja, kuten purjelautailua, vesihiihtoa, wakeboardingia, vesiskoottereita ja vesipolkupyöriä.

Sukellus

Jos haluat lähteä tutustumaan vedenalaiseen maailmaan, Kosilla on useita PADI-sertifioituja sukellusyrityksiä.

Surffaus

Jos haluat kokeilla surffausta, kannattaa suunnata Windzone Surfclubille, joka sijaitsee Psalidin rannalla, lähellä Kipriotis Villagea. Täällä viihtyvät myös kokeneet surffaajat, jotka haluavat kokeilla Egeanmeren aaltoja. Surffilautoja on vuokrattavana ja tarjolla on myös kursseja.

Pyöräily

Monet valitsevat pyöräilyn Kosilla. Täällä on useita hyviä pyörävuokraamoja, joiden valikoimissa erilaisia laatupyöriä kaupunkipyöristä maastopyöriin.
Aktiviteetit ja nähtävyydet

Aktiviteetit Kosilla

Kosilla on monipuolinen valikoima erilaisia aktiviteetteja koko perheelle. Täällä on mahdollisuus esimerkiksi keilata, pelata minigolfia, kylpeä turkkilaisessa kylpylässä hamamissa, käydä elokuvissa ja ajaa kartingia.

Lido Waterpark

Saaren suurin vesipuisto sijaitsee Mastiharissa, Marmarin ja Tigakin alueella, noin 14 kilometriä Kardamenasta ja 17 kilometriä Kosin kaupungista. Vesipuisto on mainio kohde erityisesti lapsiperheille.

Saarihyppely

Kos on erinomainen kohde lähteä saarihyppelylle lähistön saarille. Laivayhteydet ovat hyvät muun muassa Lerokselle, Patmokselle, Rodokselle ja Kalymnokselle.

Nähtävyydet Kosilla

Kosin historia ulottuu tuhansien vuosien päähän, mikä näkyy Kosin kaupunkikuvassa. Kosin kaupungissa on vanhoja raunioita, antiikin aikaisia markkinapaikkoja ja upeita amfiteattereita, joten nähtävää ja koettavaa on paljon. Lapset, opiskelijat ja eläkeläiset saavat sisäänpääsyliput usein puoleen hintaan tai ilmaiseksi, joten ota mukaan alennukseen oikeuttava todistus. Saari on vain 54 kilometriä pitkä ja 11 kilometriä leveä. Luonto on täällä vaihtelevaa, joten voit kokea kaikkea vehreästä maisemasta aavikkoa muistuttaviin kuiviin alueisiin sekä tietenkin ihania rantoja. Kosin saari on todella monipuolinen ja mikä parasta, kaikki on kohtuullisen etäisyyden päässä, missä tahansa asutkin. Voit myös kiertää koko Kosin yhden päivän aikana.

Zia

Aluetta, jossa sijaitsee Zian, Lagoudin ja Evangelistrian kylät, kutsutaan yhteisnimellä Asfendiou. Täällä voit nauttia upeista postikorttimaisemista. Aikoinaan täällä oli noin 6000 asukasta, jotka työskentelivät maanviljelyn parissa, mutta nykyään suurin osa asukkaista on muuttanut työn perässä Kosin kaupunkiin ja muualle saarelle. Ziassa on nykyään noin 600 asukasta, jotka ovat pääasiassa kylään jääneitä vanhempia ihmisiä. Voit nauttia vaikka kupillisen kahvia tai lounasta jossain viihtyisistä tavernoista ja ihailla upeita maisemia.

Pyli

Pylin torin ympäristössä on useita viihtyisiä tavernoja. Täällä voit istahtaa nauttimaan virkistävän juoman ja katsella samalla paikallista elämänmenoa. Pylin ja vanhan Pylin (Paleo Pyli) välissä kulkee paljon pikkuteitä, ja oikealla puolella olevilla lammilla voit nähdä kilpikonnia. Suurin todennäköisyys kilpikonnien näkemiseen on keväisin, sillä kesäisin ne hakeutuvat kivien ja kasvien alle varjoon. Jos sinulla on mukana juomapullo, voit täyttää sen täällä kylmällä raikkaalla vuoristolähteiden vedellä.

Kefalos

Kun ajat kohti Kefalosta, näet Agios Stefanoksen lahdella pienen saaren, jossa on kappeli. Tämä on erittäin suosittu valokuvauskohde. Ennen kuin ohitat viimeisen mäen Kefaloksessa, voit pysähtyä pieneen idylliseen Kamarin kalastajakylään. Kefalos on saaren entinen pääkaupunki. Voit pysäköidä autosi torin laidalle ja vierailla Kostaksen tuulimyllyllä, joka on päätien oikealla puolella rinteessä. Tuulimylly on ollut saman perheen omistuksessa yli 200 vuoden ajan, ja selkeällä säällä täältä on uskomattoman upeat maisemat Nisyroksen tulivuorisaarelle. Kefaloksesta voit jatkaa vielä etelään päin, sillä nähtävää riittää. Kauneimmat maisemat löydät ylhäältä vuoristosta.

Limnionas

Täällä on lähinnä vain pieni lahti sekä aito kreikkalainen taverna. Limnionakseen tullaan ensisijaisesti nauttimaan sen rauhasta, ja täällä on myös hyvä pysähtyä syömään. Suosittelemme maistamaan kalaa, sillä se on täällä todella tuoretta.

Kardamena

Pylistä Kardamenaan on matkaa yhdeksän kaunista kilometriä. Kannattaa huomioida, että kyseessä on sotilasalue ja siksi valokuvaaminen on kiellettyä. Kun tie ja seutu muuttuvat tasaisemmiksi, näet mahtavan linnan, jonka Johanniittaritarit rakensivat 1400-luvulla. Kun jatkat sen jälkeen matkaa vielä pari kilometriä, tulet Kardamenaan ja näet suuren kirkon. Voit pysäköidä auton kirkon luona olevalle pienelle torille. Kardamena on tunnettu upeasta rannastaan ja useista viihtyisistä tavernoistaan, joissa tarjoillaan hyvää tuoretta kalaa.

Plaka

Plaka on lentokentän läheisyydessä sijaitseva kaunis metsä. Tänne monet paikalliset tulevat viettämään picniciä ja nauttimaan hetkeksi alueen ihanasta rauhasta. Erityisen mukavaa täällä on kuumina kesäpäivinä, jolloin varjosta voi nauttia pinjapuiden alla. Täällä on myös paljon upeita riikinkukkoja.
Kulkuyhteydet
Paras tapa nähdä ja kokea Kos on vuokrata auto. Voit varata auton jo ennen matkaa matkanvarauksen yhteydessä, mikä on sekä halvempaa että kätevämpää. Vuokra-auton saaminen paikan päällä varsinkin korkeasesongin aikaan voi olla vaikeaa, joten jos matkustat lomakohteeseen tilauslennolla, varaa Avis-auto jo ennen matkaa.

Jos olet varannut paketoidun matkan reittilennoilla, lue vuokra-auton varaamisesta sekä lisätietoja autoista tästä.

Liikkuminen Kosilla

Kosin saari on melko pieni. Jos haluat tutustua saaren kaikkiin rantoihin ja lähteä pidemmälle, kannattaa vuokrata auto. Lähiympäristössä on helppo liikkua pyörällä tai mopolla.

Paikallisbussit

Useat paikallisbussit kulkevat Kosin kaupunkiin ja saaren kyliin. Aikataulut on nähtävillä bussipysäkeillä. Liput ostetaan bussiaseman kioskista tai kuljettajalta. Jos haluat suunnata Kosin kaupungin ulkopuolella sijaitseville rannoille ja kyliin, ota bussi Kleopatras-kadun bussiasemalta (KTEL), läheltä Vapaudenaukiota.

Taksi

Voit pysäyttää ohiajavan taksin heilauttamalla kättä. Taksilla matkustaminen on kalliimpaa yöaikaan ja joskus matkatavaroista otetaan lisämaksu.

Laiva

Kosilta on erittäin hyvät laivayhteydet useille Dodekanesian saariryhmän saarille, kuten Kalymnokselle ja Pserimokselle. Myös Kosin ja Turkin Bodrumin välillä on laivayhteys.
Kohdefakta

Aikaero

Sama aika kuin Suomessa.

Palvelumme kohteessa

Tavoitat meidät kesäkaudella vuorokauden ympäri palvelupuhelimesta, tekstiviestillä ja sähköpostilla halutessasi varata retkiä, vuokrata auton tai jos haluat saada hyviä lomavinkkejä ja neuvoja. Jos emme voi ratkaista asiaa puhelimitse tai sähköpostilla, tulemme tapaamaan sinua omaan hotelliisi tai sen lähellä olevaan toiseen hotelliin.
Matkustaessasi tilauslennolla tapaat meidät oppaat myös lentokentällä ja ohjaamme sinut oikeaan bussiin, mikäli olet varannut kohdekuljetukset.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Noin 3 t 45 min

Näin matkustat tänne

Kosille voit matkustaa Tjäreborgin tilauslennolla Helsingistä kesäkaudella.

Kosille voit matkustaa myös joustavasti reittilennoilla ja suunnitella itse matkasi pituuden.

Lento laskeutuu Kosin lentokentälle.

Kuljetuksista kerrotaan erikseen jokaisen lomakohteen kohdalla.
Sää
 • tammikuu
14°8°
4
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
15°8°
5
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
16°9°
6
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
20°13°
8
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
23°16°
10
Aurinkotuntia/pv
19°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
28°20°
11
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
31°22°
12
Aurinkotuntia/pv
23°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • elokuu
32°22°
12
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
28°20°
10
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
23°16°
7
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
19°13°
6
Aurinkotuntia/pv
19°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
16°10°
4
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
Kosilla, Kalymnoksella ja Telendoksella ilmasto on välimerellinen, eli kesät ovat lämpimiä ja kuivia, talvet viileitä, jolloin myös sataa eniten. Tjäreborgin lomakohteet Kosin saarella ovat Kosin kaupunki, Marmari ja Tigaki saaren pohjoisosassa sekä Kardamena saaren etelärannikolla. Kalymnoksella lomakohteitamme ovat Mirties & Massouri sekä Kantouni. Telendos on Tjäreborgin rauhallisin ja pienin saari. Riippumatta siitä minkä näistä saarista ja kohteista valitset sää on samanlainen.

Mikäli kaipaat lämpöä, aurinkoa ja uimista, niin silloin keskikesä, eli heinä- ja elokuu, on paras ajankohta. Päivän keskilämpötila on yli 30 astetta, ja heinä- ja elokuu ovat myös aurinkoisimmat kuukaudet, ja myös veden lämpötila on korkeimmillaan, 24 astetta. Mikäli suomalainen kesäsää on enemmän makuusi, niin silloin kevät ja syksy ovat parhaimmat matkustusajankohdat. Toukokuussa päivän keskilämpötila on noin 23 astetta ja syyskuussa noin 28 astetta, ja meriveden lämpötilat vastaavasti 22 astetta toukokuussa ja 23 astetta syyskuussa. Touko- ja syyskuussa saattaa myös tulla satunnaisia sadekuuroja.

Toukokuu

Toukokuu on alkukautta, jolloin lämpötila on noin 23 astetta päivällä ja yöt ovat viileitä. Veden lämpötila on noin 22 astetta. Satunnaisia sateita esiintyy.

Kesäkuu

Kesäkuussa sekä ilman että veden lämpötilat kohoavat. Ilman lämpötila saattaa kohota 28 asteeseen ja veden 24 asteen tuntumaan. Sadekuuroja saattaa tulla, mutta ne ovat harvinaisia.

Heinäkuu ja elokuu

Huippusesonki ajoittuu heinä-elokuulle, ja ajankohta sopii erinomaisesti aurinko- ja rantalomailuun. Lämpötila kohoaa päivällä 31-32 asteeseen ja öisinkin laskee vain harvoin alle 22 asteen. Veden lämpötila kohoaa 24 asteeseen. Keskikesällä sataa tuskin koskaan.

Syyskuu ja lokakuu

Nämä kuukaudet ovat loppukautta. Lämpötila päivisin on oint 28 astetta ja vesi on 23 asteista. Asteet laskevat vaiheittain lokakuun loppua kohden. Sateita esiintyy satunnaisesti.

Marraskuu, joulukuu, tammikuu, helmikuu, maaliskuu ja huhtikuu

Talvella sataa eteenpäin ja päivälämpötila vaihtelee 14 ja 20 asteen välillä. Illalla on viileää ja öisin lämmintä on 8-13 astetta. Aurinkotuntien määrä on vähäinen ja veden lämpötila on n. 16-19 astetta.

Matkakohteet – Kos

Kosin kaupunki
 • Ruoka & juoma
 • Yleisarvosana
 • Nähtävyydet
Kosin kaupungissa perheen kanssa matkustaville suosittelemme Kipriotis Village -hotellia. Asut rannan tuntumassa ja hintaan sisältyy myös All Inclusive.
Kardamena
 • Harrastukset
 • Ruoka & juoma
 • Nähtävyydet
Kun matkustat Tjäreborgin mukana Kardamenaan, asut mukavasti jossakin All Inclusive -hotelleistamme, joista useimmat sijaitsevat lähellä rantaa.
Marmari & Tigaki
Marmarin & Tigakin pienissä lomakohteissa on upeat rannat, ja Kosin kaupunki on vain lyhyen ajomatkan päässä.

Tee matkahaku – Kos
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.