Koe aito Kreikka

10 syytä valita Kreikka

Etkö ole vielä päättänyt tulevan kesän lomakohdettasi? Suosittelemme lämpimästi Kreikan saaristoa, joka on täynnä monenlaisia lomaelämyksiä, pieniä ja suuria. Keräsimme tähän 10 syytä, miksi Kreikka on aina hyvä valinta.

Vackra stränder i Grekland

1. Kauniit uimarannat

Merivesi on kirkasta ja Kreikan pikkusaarilla riittää uimarantoja jokaiseen makuun. Monet viehättävät rannat ovat piilossa kallioiden ympäröimissä pikku poukamissa.

Bra priser i Grekland

2. Kohtuullinen hintataso

Kreikan saaret tarjoavat jokaiselle jotakin, etsitpä sitten vaatimatonta tai tasokasta lomailua. Kreikassa on myös jonkin verran edullisempaa kuin muissa Euroopan lomakohteissa, joten lomakassakaan ei ole koetuksella.

Charmiga byar i Grekland

3. Viehättävät kylät

Kylien mukulakivikujat ja talovanhukset kertovat mielenkiintoisesta menneisyydestä. Valkoisiksi kalkitut talot ja taustalla siintävä sininen meri muodostavat upeat puitteet verkkaiselle elämänmenolle ja torin laidalla nautitulle kiireettömälle kahvikupilliselle.

Vackra, soldränkta kuster i Grekland

4. Rannikkomaisemat

Kreikkalaisen lomasaaren rannikolla hiekkarantoineen, kalastajakylineen ja vuorenrinteineen on monet kasvot. Muista lähteä myös veneretkelle ja katsoa lomasaartasi uudesta näkökulmasta.

Natursköna omgivningar i Grekland

5. Kaunis luonto

Vuoret, rannat, vihreät laaksot ja oliivilehdot ilahduttavat luonnonystävää. Lähde mukaan patikointiretkelle luonnon helmaan tai vuokraa auto ja ihastele maisemia saarikierroksella.

Shoppa i lugn och ro i Grekland

6. Maistuvat ostokset

Kiertele putiikeissa ja osta kotiintuomisiksi vaikkapa oliiviöljyä, oliiveja, juustoa, mausteita, viiniä, hunajaa tai muita herkkuja.

Varva ner i Grekland

7. Rentoutuminen

Heittäydy paikalliseen, verkkaiseen elämänmenoon, Istahda varjoisaan kahvilaan ja nauti kuppi kahvia tai lasi Ouzoa. Nyt on loma ja pian et enää tiedä, mikä viikonpäivä on.

Himmelska matupplevelser i Grekland

8. Makuelämykset

Auringon hellimät tomaatit ja suolainen feta, pienet meze-herkut, monenlaiset piirakat ovat vain vaatimatonta alkua kreikkalaisten herkkujen listasta. Pääruoaksi maistuu ehkä pyyntituore kala tai grillattu lammas?

Agnanti Studios

9. Persoonalliset lomahotellit

Monet Kreikan saariston hotelleista ovat pieniä ja perheiden omistamia, joten hotelleissa on usein ainutlaatuinen kreikkalainen tunnelma. Esimerkiksi Agnanti Studios -hotellissa asut rauhallisessa ympäristössä Pargassa, lähellä Krioneri-rantaa. Hotellissa asuva isäntäpari pitää vieraistaan huolta parhaalla mahdollisella tavalla.

Musik och nattliv i Grekland

10. Musiikki ja yöelämä

Kreikan saarilla löytyy joka ilta myös syy juhlaan! Musiikki kuuluu vahvasti kreikkalaiseen elämään. Busuki yhdistää nuoria ja vanhoja kuulijoita.