Matkat – Telendos

Telendoksen tuliperäisellä kalliosaarella voit nauttia rauhasta ja luonnosta, ja juuri näiden ominaisuuksiensa vuoksi tämä pieni saari onkin saanut erinomaiset arvosanat asiakkailtamme.
Telendos on Tjäreborgin kohteista ehdottomasti kaikkein rauhallisin ja pienin saari, joka sijaitsee viiden minuutin laivamatkan päässä Kalymnokselta. Alun perin nämä kaksi saarta kuuluivat yhteen, mutta 500-luvun puolivälissä tapahtunut suuri maanjäristys erotti saaret toisistaan. 700 metriä pitkän kapean salmen pohjalla on edelleen jäljellä järistyksen jäänteitä. Telendoksella ei ole lainkaan autoliikennettä, eikä asfaltoituja teitä, mutta lukuisia polkuja sekä erinomaiset kiipeilymahdollisuudet. Täällä on myös upeita uimapoukamia, joiden äärellä voi nauttia kristallinkirkkaista vesistä.

Rauhallista saarielämää

Tällä pienellä 8 km²:n kokoisella saarella elämä kulkee verkkaista tahtiaan. Saarella on vain yksi auto, ja se on Porto Potha -hotellin omistajan käytössä. Autolla kuljetetaan hotellivieraiden laukut. Saaren ainoat rakennukset sijaitsevat maalauksellisen kauniissa satamassa. Täällä on muutamia pienempiä ruokakauppoja, joista voi tilata tuoretta leipää seuraavaksi päiväksi. Vaikka saarella onkin vain noin 50 asukasta ja tunnelma on todella rauhallinen, täällä on muutamia tavernoja, joissa paikalliset kokoontuvat tapaamaan toisiaan ja joihin myös vierailijat ovat lämpimästi tervetulleita. Joka ilta. Tavernat sijaitsevat alhaalla rannassa, ja tarjolla on herkullisia kalaruokia ja upeat näkymät Egeanmerelle. Jos kaipaat tekemistä, voit ottaa laivan läheiselle Kalymnoksen saarelle, jonne on vain viiden minuutin matka.

Rantaelämää ja kävelyretkiä

Lomapäivät kuluvat rennosti kirjan kanssa jossain saaren monista uimapoukamista, joissa on myös erinomaiset snorklausolosuhteet. Hotellin alapuolella oleva Telendos Beach on luonnon ranta, jolla ei ole aurinkotuoleja. Kolme pientä rantaa Potha, Chohlakas ja Paradise sijaitsevat kaikki kävelyetäisyydellä. Näillä rannoilla voit nauttia olostasi aurinkotuolilla ja halutessasi myös aurinkovarjon alla.

Kiipeilyä, vaellusta ja yhdistelmämatka

Telendoksen korkein kohta on Raki-vuori (458 metriä merenpinnan yläpuolella), joka on suosittu kohde kiipeilijöiden keskuudessa. Auringonlaskun seuraaminen korkealta vuorenhuipulta on varmasti unohtumaton elämys. Kylästä lähtee myös pieniä vaelluspolkuja, jotka vievät upeille näköalapaikoille ja pieniin uimapoukamiin. Täällä on myös roomalaisen ajan raunioita ja keskiaikainen St. Basilin luostari. Matkalla saatat myös kohdata Telendoksen oman maskotin, ystävällisen Odysseus-aasin. Voit yhdistää Telendoksen matkaasi viikon Kosin kaupungissa tai Kardamenassa.
Hyvä tietää
  • Yhdistä kaksi eri saarta
  • Edullisia hotelleja
  • Paikallisia ravintoloita
  • Rauhallinen lomakohde
  • Tyytyväisiä asiakkaita

Muiden mielipiteet kohteesta Telendos

Tee matkahaku – Telendos