Matkakertomuksia

Jokainen lomamatka on omanlaisensa elämys. Kokemuksia karttuu ja mukaan tarttuu mitä erilaisimpia muistoja, vinkkejä, näkemyksiä ja arvosteluja. Inspiroidu muiden tarinoista tai kirjoita omasi! Arvomme neljä kertaa vuodessa parhaiden matkakertomusten joukosta yhden, jonka palkitsemme 200 euron matkalahjakortilla.

Kirjoita matkakertomus!

 • Marbella

  MToukola 
  5.2.2013

  Marbella on siisti pienehkö kaupunki Espanjan rannikolla. Vuokrasimme auton Malagasta, jonne lentommekin laskeutui. Viikon ajan ajelimme päivän reissuja pitkin Espanjan rannikko tietä.

  Yhtenä päivänä, kun oli hieman sateista ja rannalle ei tehnyt mieli, päätimme ajaa Gibraltarille asti. Koska oli kos tea ilma, ei vaijerihissi ollut käytössä. Niinpä ajoimme paikallisilla pikku-busseilla Gibraltarin huipulle, kävimme vankityrmät, tippukiviluolat ja apinat kiipeilivät olkapäille, haluten namupaloja.
  Näkymät olivat hulppeat.

  Tulomatkalla saimme vielä kokea eteläisen maan ruuhkankin. Lähdimme Gibraltarilta puoli neljän maissa ja tietenkin silloin juuri oli pahin ruuhka Gibraltarin ja Espanjan rajalla. Jonotus alkoi jo Gibraltarin kaduilta asti, poliisit ohjailivat mihin päin mennään ja navigaattori kiljui väärä suunta, ”tee U-käännös, tee U-käännös”. Täytyy myöntää, että silloin tuli pieni epäusko mihin tässä ollaan menossa. Mutta hiljalleen kiemurteleva autojono meni kuin menikin rajaportille.

  Ihmiset etelässä olivat ystävällisiä. Kerran mentiin Kiinalaiseen ravintolaan päivälliselle ja tilasin ruokaa jossa oli punaista currya, olen tulisen ruoan ystävä, mutta en ole koskaan syönyt punaista currya.
  Tarjoilijaherra kysyi hienotunteisesti, oletteko valinnastanne aivan varma, siinä on punaista currya – vastasin että kyllä. Tarjoilija ehdotti miedompaa ateriaa, joka muutoin oli saman sisältöinen ruoka, mutta curry oli keltainen. Siinä sitten vähän pohdittiin ja luovutin – otin sitä miedompaa, kun tarjoilijakin lupasi tuoda punaista currya, jos siltä tuntuu ja ruoka on liian mauton.
  Ruoka tuli ajallaan ja kun maistoin sitä, alkoi suutani polttaa. Äkkiä vettä päälle, no eipähän se juurikaan auttanut. Olin näkevinäni vetisillä silmillä, että tarjoilijalla oli pieni hymyn vire suun pielessä.

  Yhtenä päivänä ajoimme Fuengirolaan, kävimme siellä mm. eläintarhassa. Siellä oli mukava käyskennellä leppoisan tuulen vireessä ja puiden siimeksessä. Aikamme käveltyämme, tuli tietysti nälkä. Menimme yhteen pieneen mukavan tuntuiseen ravintolaan. Siellä syödessämme, sisälle pelmahti entinen työkaverini 25 vuoden takaa. Hän asuu nykyään Fuengirolassa, ainoastaan kesäisin hän kuulemma käy Suomessa. Naurettiin, että kyllä maailma on pieni. Kyllä matkat ovat yllätyksiä täynnä!

  Lue lisää

  Matkan ajankohta maaliskuu 2011

  Kommentoi matkakertomusta