Matkat – Barcelona

Barcelonan alue, Espanja

Barcelona on yksi Tjäreborgin ehdottomasti suosituimmista kaupunkikohteista, joka sopii niin viikonloppuloman viettoon kuin pidempäänkin oleskeluun. Tarjolla on muun muassa kulttuuria, huvituksia, hyviä ostospaikkoja ja maailmanluokan jalkapallo-otteluita.

Barcelona sopii mainiosti sekä lyhyen viikonloppuloman viettoon että pidempään lomailuun. Täällä vietät lomasi upeiden nähtävyyksien, monipuolisten ostosten ja hyvän ruuan merkeissä. Tjäreborgilla lennät Barcelonaan reittilennoilla, joten voit itse päättää matkasi ajankohdan ja keston. Meiltä voit varata koko matkan yhdessä paketissa – yksinkertaista ja mukavaa!

Jalkapalloa

Voit varata meiltä lippuja La Ligan jalkapallo-otteluihin Camp Nou -stadionille. Mitä tahansa kentällä tapahtuukin, ottelun katsominen FC Barcelonan omien kannattajien joukossa on unohtumaton elämys.

Hotelleja moneen makuun

Tjäreborgilla on Barcelonassa useita kymmeniä hotelleja, ja valikoimassa on monenlaisia vaihtoehtoja yksinkertaisista, edullisista hotelleista todellisiin luksushotelleihin. Kaikilta hotelleilta pääsee helposti nähtävyyksille, ostoskaduille ja kaupungin huvituksiin. Jos haluat asua oikein ylellisesti, voit valita useasta viiden sydämen hotellista, jotka sijaitsevat aivan keskustassa. Suosittelemme Casa Fuster -hotellia. Jos majoitut mieluummin hieman yksinkertaisemmin mutta kuitenkin kaupunkielämän keskiössä, suosittelemme Rialto-hotellia, joka sijaitsee kaupungin vanhassa osassa, aivan Placa de Sant Jaumen tuntumassa.

Lapsiystävällinen Barcelona

Jos lähdet lomalle lasten kanssa, suosittelemme Citadines Ramblas Barcelona -hotellia, jossa koko perhe majoittuu mukavassa huoneistossa. Hotellin keskeisen sijainnin ansiosta pääset helposti tutustumaan Barcelonan kaupunkiin mutta myös nopeasti takaisin hotellille päiväunien tai välipalan aikaan.

Hyvä tietää
 • Hotelleja keskustassa
 • Luksushotelleja
 • Edullisia hotelleja
 • Hyvät ostosmahdollisuudet
 • Ravintoloita ja yöelämää
 • Varaa jalkapallopaketti
 • Varaa Formula 1 -paketti
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Barcelona

Nähtävyydet
5,0
Yleisarvosana
4,0
Harrastukset
3,5
Sää
 • tammikuu
13°6°
4
Aurinkotuntia/pv
12°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
14°7°
5
Aurinkotuntia/pv
12°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
16°9°
5
Aurinkotuntia/pv
13°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
18°11°
7
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
21
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
22°14°
8
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
25°18°
9
Aurinkotuntia/pv
20°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
28°21°
10
Aurinkotuntia/pv
23°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • elokuu
28°21°
7
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
25°19°
6
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
21°15°
5
Aurinkotuntia/pv
20°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
16°11°
5
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
13°7°
4
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
Rannat
Barcelonan rannikolla on paljon kullankeltaisia, hienohiekkaisia rantoja, joiden vesi on matalaa. Useimmilla rannoilla on paljon palveluita, ja monet sopivat myös liikuntarajoitteisille. Keskellä Barcelonaa sijaitsee Barcelonetan ranta samannimisellä perinteisellä kalastusalueella, ja se on yksi kaupungin vanhimmista rannoista. Barcelonetalla on uinninvalvojia sekä monenlaisia palveluja, kuten ravintoloita, kahviloita, aurinkotuoleja, leikkipaikka, pukukoppeja, suihku, wc:itä ja Wi-Fi. Aktiivisempaa tekemistä kaipaavat voivat pelata muun muassa rantalentopalloa, rantatennistä ja pöytätennistä.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Helsingistä 3 t 55 min

Näin matkustat tänne

Barcelonaan voit matkustaa Tjäreborgin kautta reittilennoilla ympäri vuoden.
Kun varaat Tjäreborgilta reittilennoilla toteutettavan pakettimatkan Barcelonaan, voit ostaa erikseen myös lentokenttäkuljetukset. Kuljetukset lentokentältä hotelliisi ovat useimmiten taksilla tai minibussilla. Lisätiedot varaamistasi kuljetuksista näkyvät matka-asiakirjassasi. Kuljetuksen hinta vaihtelee kulkuvälineen ja matkan pituuden mukaan. Tarkka hinta ilmoitetaan varausvaiheessa.

El Pratin lentokenttä sijaitsee noin 15 km Barcelonan kaupungista lounaaseen. Hyvät juna-, bussi- ja taksiyhteydet. Lentokenttäbussi keskustaan Plaza de Catalunyalle liikennöi noin 15 min välein, ja matka kestää noin puoli tuntia. Keskustassa pääsee liikkumaan kätevästi metrolla.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Barcelonassa on valtava valikoima ravintoloita ja baareja, joissa tarjoillaan sekä espanjalaista että kansainvälistä ruokaa. Maista aitoja espanjalaisia tapaksia erinomaisen paikallisen viinin kera.
Barcelonan yöelämä on vilkasta, ja täällä on paljon baareja, yökerhoja ja klubeja. Kaupungissa on myös suuri kasino.
Ostokset
Barcelonassa on erinomainen ostosvalikoima, johon kuuluu niin moderneja vaateketjuja ja ostoskeskuksia kuin paikallisia putiikkeja ja markkinoitakin. Kaupungissa on ostoskatuja yli viiden kilometrin pituudelta, ja ostosretken varrella voi kätevästi nähdä myös monia nähtävyyksiä, kuten Kolumbus-monumentin, La Rambla -kadun, La Pedreran, Casa Batllón ja Barri Gòticin.

Ostosalue voidaan jakaa kolmeen osaan:

* Port Vell, Barri Gòtic, La Rambla, Pl. Catalunya
* Eixample – Passeig de Gràcia, Rambla Catalunya
* Diagonal – Pedralbes
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Barcelona on täynnä kiinnostavia nähtävyyksiä ja monipuolisia aktiviteetteja. Taiteen ystävät voivat vierailla vaikkapa Picasso-museossa tai MACBA:ssa eli modernin taiteen museossa, ja urheilusta kiinnostuneet voivat nauttia FC Barcelonan kotiotteluiden tunnelmasta jalkapallostadionilla. Kiihkeä flamencotanssi kuuluu myös olennaisena osana Barcelonan-lomaan, ja sitä voi nähdä useissa paikoissa ympäri kaupunkia.
Kulkuyhteydet
Barcelonassa liikkuminen on helppoa, sillä kaupungissa on kattava bussi-, metro- ja raitiovaunuverkosto. Jos haluat tutustua kaupungin katuihin paremmin, voit tehdä kävelyretkiä tai vuokrata polkupyörän. Junilla pääsee helposti Barcelonan lähialueille, kuten Sitgesiin, Salouhun ja Calellaan.
Kohdefakta

Palvelumme

Barcelona on omatoimikohde. Ei opaspalveluita.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Suomen kansalaisilla tulee olla voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Passin/henkilökortin tulee olla voimassa matkan ajan. Viisumia ei tarvita.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passivaatimukset Espanjan lähetystöstä/konsulaatista. Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Espanjan lähetystöstä/konsulaatista
.... Espanjan suurlähetystö, Helsinki, p. +358 9 6877080.

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Ei vaadita pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan.
Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Turistivero Barcelonassa

Paikalliset viranomaiset ovat ilmoittaneet, että Barcelonassa ja muualla Kataloniassa majoittuvien on maksettava erillinen hotellivero. Veron määrä vaihtelee 0,72 sentistä 2,48 euroon/vuorokausi/henkilö majoituksen tasosta riippuen. Vero maksetaan suoraan hotellille. Vero ei koske alle 17-vuotiaita.

5 tähden hotellissa vero on 2,48 euroa/vuorokausi/henkilö
4 tähden hotellissa vero on 1,21 euroa/vuorokausi/henkilö
3 tähden hotellissa sekä muissa majoitusvaihtoehdoissa vero on 0,72 euroa/vuorokausi/henkilö.

Huomioithan, että Tjäreborgin hotelliluokitus saattaa poiketa hotellin virallisesta luokituksesta. Vero määräytyy hotellin virallisen luokituksen mukaan.

Valuutta ja maksaminen

Euro (EUR). Luottokortit käyvät useimmissa paikoissa, ja kaupungissa on pankkiautomaatteja. Monet hotellit tekevät katevarauksen luottokortille sisäänkirjautumisen yhteydessä vakuudeksi mahdollisia ylimääräisiä kuluja varten, esim. puhelin, minibaari jne. Katevaraus poistuu automaattisesti uloskirjautumisen jälkeen. Jos vuokraat auton, vuokraamo usein tekee katevarauksen luottokortiltasi.

Aikaero

Aikaero Suomeen -1 tunti.

Sähkö

220 V. Adapteria ei tarvita.

Kieli

Espanjassa puhutaan pääasiassa espanjaa, mutta tietyillä alueilla myös katalaania ja mallorquiinia. Turistialueilla useimmat palvelualalla työskentelevistä puhuvat myös englantia.

Lisätiedot

Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Hintaesimerkkejä reittilennoilla – Barcelona
Santa Marta
Santa Marta
Barcelona, Barcelonan alue, Espanja
 • Matkapaketti - lento ja hotelli
 • 4 päivää, 3 hotelliyötä
 • Lähtö 22.11.2020, lähtöpaikka Helsinki
Lento ja 3 hotelliyötä
22.11.2020 lähtöpaikka Helsinki
America
America
Barcelona, Barcelonan alue, Espanja
 • Matkapaketti - lento ja hotelli
 • 4 päivää, 3 hotelliyötä
 • Lähtö 22.11.2020, lähtöpaikka Helsinki
Lento ja 3 hotelliyötä
22.11.2020 lähtöpaikka Helsinki
Tee matkahaku