Matkat – La Gomera

La Gomeralle matkustetaan rauhallisuuden, luontoelämysten ja golfin vuoksi. Lisäksi voit asua saaren parhaassa hotellissa.

La Gomeralle kannattaa suunnata silloin, kun kaipaat rauhaa ja luontoelämyksiä sekä haluat pelata golfia. La Gomera on satumaisen kaunis saari, jossa on korkeita vuoria, jyrkkiä rotkoja, taianomaisia metsiä, idyllisiä kyliä ja vihreitä laaksoja, joissa vuorenseinämillä voi nähdä erilaisia terassiviljelmiä. Garajonayn kansallispuisto on yksi Euroopan vanhimmista ikimetsistä, joka on tunnettu vehreistä laakeripuistaan sekä puukanervista, joiden latvoja peittää riippunaava. Riippunaava kasvaa ainoastaan sellaisissa paikoissa, joissa ilma on täysin puhdasta. Tämä upea kansallispuisto on erittäin suosittu vaelluskohde, ja täällä on myös monipuolinen linnusto ja paljon kotoperäisiä kasvilajeja. Joka puolella saarta näkee myös terassiviljelmiä, joissa kasvatetaan viinirypäleitä, tomaatteja ja banaaneja.

Saaren paras hotelli

Kun matkustat Tjäreborgilla La Gomeralle, asut ehdottomasti saaren parhaassa hotellissa, Jardin Tecinassa. Tämä hotelli sijaitsee upealla paikalla, josta aukeavat häikäisevän kauniit maisemat yli meren ja kallioniemien. Kaiken lisäksi hotellissa on myös hieno spa-osasto, neljä erilaista uima-allasta sekä hedelmä- ja vihannesviljelmät, joiden antimista pääset nauttimaan hotellin ravintoloissa. Ei ihme, että asiakkaat ovat antaneet tälle hotellille huippuarviot.

Teneriffa ja La Gomera

Voit yhdistää La Gomeran lomaasi myös jonkin toisen Teneriffan kohteemme ja viettää viikon kummassakin. Näin saat lomastasi irti vieläkin enemmän, ja golfaajat ehtivät kokeilla useampia kenttiä.

Hyvä tietää
 • Erittäin tyytyväisiä asiakkaita
 • Voi yhdistää Teneriffan kanssa
 • Hotelleja, joissa spa
 • Hotelleja, joissa ilmainen WiFi
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta La Gomera

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Sää
 • tammikuu
22°16°
6
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
22°16°
7
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
22°16°
7
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
23°16°
8
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
24°19°
9
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
26°19°
10
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
28°22°
11
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • elokuu
29°22°
10
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
28°22°
8
Aurinkotuntia/pv
23°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
26°20°
7
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
21
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
24°18°
6
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
23°16°
6
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
Rannat
La Gomerassa on muutamia pienempiä rantoja, jotka eivät ole erityisen lapsiystävällisiä. Jardin Tecina -hotellissa on oma rantaklubi sekä useita hyviä uima-allasalueita.

Playa Santiago - Kirkkaansininen meri

Playa Santiago on musta karkeahiekkainen kiviranta, jossa vesi on kirkkaansinistä. Pääkatu kulkee rannan ja kylän välillä, ja sen varrella on ravintoloita ja kahviloita. Rannalla ei ole aurinkotuoleja tai palveluita.

Hotel Jardin Tecina - Beach Club

Jardin Tecina -hotellilla on oma Club Laurel -klubi Playa Santiagon rannalla. Täällä on suolavesiallas, aurinkotuolit ja -varjot. Hotellista pääsee rannalle hissillä. Ilmainen sisäänpääsy hotellin asukkaille, balisängyt lisämaksusta..

Valle Gran Rey

"Suuren kuninkaan laakso" on musta hiekka- ja soraranta, jonka vesi on kirkasta. Ranta on lapsiystävällinen. Pääkatu kulkee rantojen ja kylän välillä, mutta liikenteestä ei ole häiriötä. Rantapromenadia pitkin pääsee satamasta kylän vanhaan osaan.

San Sebastián

Rannalle pääset kulkemalla satamarakennuksen vieressä olevan tunnelin läpi. Ranta on mustaa laavahiekkaa, ja vesi on kirkasta, eikä aaltoja juurikaan ole. Tältä rannalta on upeat näkymät Teiden tulivuorelle.

San Sebastiánin lahti

Lahtea reunustaa ranta, joka on hienoa mustaa laavahiekkaa sekä paikoitellen kivinen. Vesi on kirkkaansinistä. Vuoroveden vaihtelusta riippuen ranta saattaa olla melko jyrkkäkin. Rannalla on mahdollisuus ostaa pientä purtavaa.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Noin 6,5 tuntia Helsingistä

Näin matkustat tänne

La Gomeralle voit matkustaa Tjäreborgin tilauslennoilla talvikaudella.

Lento laskeutuu Reina Sofian kentälle, Etelä-Teneriffalle, ja sieltä on jatkokuljetus bussilla satamaan, josta laivalla edelleen La Gomeralle. Yleensä laivat La Gomeralle liikennöivät keskipäivällä ja illalla, joten odotusajat ovat mahdollisia sen mukaan mihin aikaan lentosi saapuu Teneriffalle.
Saapuminen Teneriffa-La Gomera
Lento laskeutuu Reina Sofian lentokentälle Etelä-Teneriffalla. Tjäreborgin opas on vastassa Teneriffan lentokentällä ja järjestää kuljetuksen lautalle. Matka bussilla/minibussilla lentokentältä Los Cristianokseen kestää noin 30 minuttia. Laivamatka Los Cristianoksesta La Gomeralle (San Sebastián) kestää noin 45 minuuttia Fred Olsenin pikalautalla. San Sebastianin satamasta La Gomeran hotelliin matka kestää noin tunnin bussilla. Kuljetukset sisältyvät hintaan. Yleensä laivat La Gomeralle liikennöivät keskipäivällä ja illalla, joten odotusajat ovat mahdollisia sen mukaan mihin aikaan lentosi saapuu Teneriffalle. Halutessasi voit viettää mahdollisen odotusajan hotelli Compostela Beachissä, Playa de las Américasissa, josta siirtyminen satamaan omatoimisesti.

Kotimatka La Gomera-Teneriffa:
Bussi hakee hotellilta n. 1,5 tuntia ennen kuin aamun ensimmäisellä pikalautta lähtee La Gomeralta Teneriffalle. Satamasta on järjestetty bussikuljetus Sunwing Fañabé Beach -hotelliin, josta voit halutessasi ostaa aamiaisen sekä vuokrata rantapyyhkeen. Sen jälkeen on järjestetty bussikuljetus lentokentälle.

Yhdistelmämatka La Gomera-Teneriffa:
Kuljetus lentokentältä Los Cristianosin satamaan, laivamatka Gomeralle meno-paluu sekä Gomeran hotelliin meno-paluu sisältyy hintaan.
Kohdetta vaihdettaessa kuljetus Los Cristianosin satamasta hotelleihin ei sisälly hintaan. Kuljetus tulee järjestää itse.
Kuljetus Los Cristianosin tai Playa de las Américasin hotelleista lentokentälle lisämaksusta, varattava matkavarauksen yhteydessä.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Ravintolatarjonta hotellin lähistöllä on rajallinen, mutta hotellissa on hyviä ravintoloita. Jardin Tecinan hintataso on tosin hieman korkeampi kuin Playa de Santiagossa.

San Sebastián

Saaren pääkaupungissa San Sebastiánissa on useita viihtyisiä baareja ja ravintoloita, joissa voi maistella paikallisia erikoisuuksia. Paikallista tunnelmaa pääsee aistimaan parhaiten illalla, kun turistit ovat palanneet takaisin Teneriffalle.

Ravintolat

La Gomeran ravintolat ovat yksinkertaisia, ja niissä tarjoillaan tuoretta sesongin ruokaa. Päivän kalatarjonta on riippuvainen aamun saaliista, ja hyvällä tuurilla voit saada tuoretta sian- tai kaniininlihaa. Tyypillisiä paikallisia ruokia ovat tuore kala, papas arrugadas (ryppyperunat), mojo picon (vahva kastike), kaniininliha ja almogrote (pehmeä tahna, joka on valmistettu vuohenjuustosta, öljystä, valkosipulista ja vahvasta pippurista). La Gomera on tunnettu myös kotitekoisista jälkiruuistaan ja kakuistaan. Illallinen syödään myöhään klo 21 aikoihin, ja pöydän ääressä viihdytään pitkään. Ruokailun jälkeen iltaa siirrytään viettämään baarin puolelle. Kannattaa kokeilla pienten kylien paikallisia ravintoloita, ja tilata talon suosittelemia annoksia.

Ruoka ja juoma Teneriffalla

Espanjalaiset ruokailutavat noudattavat hyvin pitkälle tyypillisiä eteläeurooppalaisia perinteitä. Aamiainen on yleensä hyvin yksinkertainen, se koostuu kahvista ja croissantista, jotka nautitaan nopeasti. Yhdentoista aikaan on vuorossa café con leche (maitokahvi) ja sekä täytetty leipä bocadillo.

Lounas syödään usein vasta klo 14 aikoihin, jonka jälkeen alkaa siesta. Lapsille tarjotaan pientä syötävää alkuillasta, mutta muuten illallista syödään vasta yhdeksän aikaan illalla. Lomailijat voivat tietenkin elää oman rytminsä mukaisesti, mutta tämän vuoksi ravintolat saattavat näyttää tyhjiltä tiettyinä aikoina. Turistikohteissa on aina paljon ravintoloita, jotka ovat avoinna koko päivän.

Juomaraha

Juomaraha ei aina sisälly laskuun, mutta laskussa näkyy kanarialainen arvonlisävero IGIC, joka on 7 prosenttia loppusummasta. Juomarahaa ei välttämättä tarvitse jättää, mutta jos olet tyytyväinen palveluun tai aiot palata samaan paikkaan uudelleen, voit pyöristää loppusummaa 10 %. Jos et ole tyytyväinen palveluun tai syöt vain kevyesti baarin puolella, juomarahaa ei tarvitse jättää. Kannattaa huomata, että useissa ravintoloissa leipää tuodaan pöytään ennen tilausta. Leipä ei aina sisälly hintaan, vaan se lisätään laskuun, jos olet syönyt sitä.

Ravintolat

Teneriffalla on todella monipuolinen ravintolatarjonta, ja paikalliset syövät usein itsekin ulkona, varsinkin viikonloppuisin. Kansainväliseen keittiöön yhdistetään usein vivahteita kanarialaisesta, italialaisesta, ranskalaisesta, perulaisesta, kiinalaisesta, libanonilaisesta, intialaisesta jne. keittiöstä.

Bodega-viinituvissa voit nauttia hyvistä viineistä ja tapaksista eli pikkusuolaisista. Turistialueiden ulkopuolella olevat ravintolat ovat kiinni yleensä yhtenä päivänä viikossa, joten aukioloajat kannattaa tarkistaa etukäteen. Maaseudulla on pieniä perheravintoloita, nk. "guachinches", joiden ruokalistat ovat yleensä melko suppeita, mutta ruoka sitäkin maukkaampaa. Usein näissä ravintoloissa myös hinnat ovat erittäin edulliset. Monet näistä ravintoloista ovat avoinna vain syksyisin, jolloin tarjolla on talon omaa viiniä. Kun viini loppuu, ravintola sulkee ovensa ja laittaa ovelle lapun: "Se acabó el vino" – viini on loppuunmyyty!"

Kaniininliha

Kaniininliha eli conejo on kevyttä vaaleaa lihaa, jonka maku muistuttaa hieman kananlihaa, mutta on kuitenkin maukkaampaa. Hyvissä ravintoloissa liha on yleensä hyvin valmistettu, esim. pataruokana.

Mojo

Mojo, joka lausutaan "mocho", on kerrassaan upea kulinaarinen nautinto. Tätä kastiketta valmistetaan yleensä kotona, mutta sitä voi ostaa myös kaupasta. Punaisessa mojo-kastikkeessa on paprikaa ja mausteita, kun taas miedommassa vihreässä mojossa pääosassa on korianterin maku. Makuasioista ei tietenkään kannata kiistellä, joten maista ihmeessä molempia kastikkeita ja löydä oma suosikkisi.

Juusto

Kanariansaarilla valmistetaan paljon erilaisia hyviä juustoja. Juustot valmistetaan lehmän-, vuohen- ja lampaanmaidosta sekä näiden yhdistelmistä. Tunnetuin espanjalainen juusto on Manchego, ja vaikka se ei olekaan kotoisin Kanariansaarilta, sen maku muistuttaa hyvin paljon täällä valmistettuja juustoja. Siinä on musta kuori, ja sen maku on mieto, monivivahteinen ja hieman hapan. Kannattaa maistella eri juustoja, niin löydät omat suosikkisi. Juusto on espanjaksi queso ja savustettu juusto (joka maistuu paljon paremmalta kuin miltä se kuulostaa) on queso ahumado. Suuremmissa supermarketeissa on hyvät juustovalikoimat ja niistä löytyy paljon muitakin paikallisia herkkuja, kuten kinkkua ja makkaroita. Todellinen kulinaristin unelma!

Peruna

Meidän perunoita syövien suomalaisten tulisi ottaa oppia espanjalaisilta. Heidän papas arrugadas eli "ryppyperunat" keitetään niin vahvassa merisuolavedessä, että perunoista lähtee vesi ja niiden maku voimistuu. Perunat tarjoillaan hieman ryppyisinä ja suolapintaisina sekä ehdottomasti mojo-kastikkeen kanssa.

Makeannälkään

Upean näköiset ja runsaasti hedelmillä ja pähkinöillä koristellut kakut eivät aina ole sitä miltä näyttävät. Kauniin pinnan alla saattaakin olla ihan tavallinen sokerikakku, joka ei välttämättä ole edes erityisen makea. Kun makeannälkä yllättää, kannattaakin maistella hieman vaatimattomamman näköisiä herkkuja, kuten suklaatäytteisiä croissanteja tai pähkinöillä ja kuivatuilla hedelmillä täytettyjä lehtitaikinarullia. Tulet varmasti yllättymään positiivisesti!
La Gomerassa yöelämä on todella rauhallista. Playa de Santiagossa on muutama paikallinen baari. Jardin Tecina -hotellissa on mahdollisuus tanssia, ja siellä järjestetään ohjelmaa useampana iltana viikossa. Paikallisten juhlien yhteydessä ihmiset tanssivat yleensä torilla.
Ostokset
La Gomerassa on vain muutamia kauppoja, ja ostosmahdollisuudet ovat rajalliset, mutta täältä on mahdollisuus hankkia mainioita paikallisia tuliaisia. La Gomeran oma erikoisuus Miel de Palma eli palmuhunaja valmistetaan palmun mahlasta. Palmuhunaja on erittäin ravintorikasta, ja se sopii hyvin ruuanlaittoon, kurkkukivun lievittämiseen sekä jälkiruuaksi. La Gomerassa myydään myös keramiikkaa, joka tehdään saaren alkuperäisasukkaiden guanchitien oppien mukaan ilman dreijaa. Jos haluat nähdä, miten keramiikkaa valmistetaan, voit tehdä retken Chipudeen. Hermiguassa valmistetaan ja myydään räsymattoja. Banaaninlehdistä valmistettuja esineitä myydään kaikkialla.

Ostokset Teneriffalla

Teneriffan hintataso on yleisesti ottaen hieman edullisempi kuin Suomessa, sillä Kanariansaaret kuuluvat nk. vapaakauppa-alueeseen, jossa arvonlisävero on vain 7 prosenttia. Suosittuja ostoksia ovat esim. kengät, laukut, hajuvedet, kosmetiikka, elektroniikka, tupakka, alkoholi ja merkkituotteet. Kulta ja hopea eivät ole erityisen edullisia täällä, mutta koruja saattaa silti saada hyvään hintaan, sillä niiden suunnittelukustannukset ovat edullisemmat. Myös merkkikellot ja kynät ovat huomattavasti halvempia.
Aktiviteetit ja nähtävyydet

Golf

Tecina Golf sijaitsee Playa Santiagossa, ja se on pinta-alaltaan 545 000 m2. Golfrata on 18-reikäinen ja sen on suunnitellut Donald Steel.

Sukeltaminen

Jardin Tecinassa on mahdollisuus sukeltaa.

Vaeltaminen

La Gomeran saari on mäkistä aluetta. Sen korkein kohta, Garajonay, sijaitsee keskellä saarta, ja siitä lähtevät vuoristot, joiden välissä on vehreitä laaksoja. Upeita vaellusreittejä riittää koko saarella, ja niitä patikoimalla pääset ihastelemaan ainutlaatuista luontoa. Alla on muutama esimerkki mielenkiintoisista reiteistä.

Hermigua

Hermigua on yksi saaren suurimmista maanviljelyalueista. Joka puolella kylää voi nähdä terassiviljelmiä, joissa kasvatetaan viinirypäleitä, perunaa ja banaaneita. Los Telaresissa on käsityöläisnäyttely, jonka yhteydessä on myös myymälä. Kylän laitamilla on vanha luostari.

La Palmita

Agulon kunnassa sijaitseva pieni paikka, jonka vierailukeskuksessa on käsitöitä ja tietoa kansallispuistosta.

Agulo

Tämä pieni ja viehättävä kylä saaren pohjoispuolella sijaitsee laaksossa, joka oli aiemmin tulivuoren kraatteri. Täältä on upeat näkymät meren yli Teneriffalle ja Teiden tulivuorelle.

Vallehermoso

Nimi tarkoittaa "kauneinta laaksoa", ja tämä kanarialaisia taatelipalmuja täynnä oleva laaksoon todellakin vaikuttava. Alhaalla laaksossa on Chorros de Epina, josta voi ostaa saaren omaa erikoisuutta, palmuhunajaa.

Valle Gran Rey

Valle Gran Rey on La Gomeran kallioista kaikkein upein. César Manriquesin näköalapaikalta avautuvat suurenmoiset maisemat. Kaupungin ulkopuolella ovat yksi saaren parhaista hiekkarannoista.

Chipude

Chipude on tunnettu upeista keramiikkaesineistään. Täältä voi ostaa kauniita paikallisia käsitöitä.

El silbo

La Gomeran saaren erityinen oma kieli, jossa viestiminen tapahtuu viheltämällä. Tätä ainutlaatuista kieltä voit kuulla Agulon, Las Rosasin ja Vallehermoson ravintoloissa. Lisätietoja saat San Sebastiánin turisti-infosta tai hotellin vastaanotosta.

Casa del Pozo de la Aguada

Casa del Pozo de la Aguada eli kaivohuone sijaitsee vanhan torin laidalla. 1400-luvulla talossa asui kuvernööriperhe, ja myöhemmin rakennus toimi kaupungin tullihuoneena. Sen edustalla olevasta kaivosta Kristoffer Kolumbus otti raikasta vettä ennen lähtöään kuuluisalle purjehdukselleen vuonna 1492. Nykyään rakennuksessa on turisti-info sekä Kolumbuksen vierailusta ja matkoista kertova näyttely.

San Sebastian La iglesia de la Asuncion

Espanjalaiset valloittajat rakensivat tämän San Sebastianissa sijaitsevan kirkon 1500-luvulla. Seinillä ja katossa voi nähdä upeita patsaita ja puukaiverruksia, jotka ovat säilyneet tähän päivään saakka. Kirkossa olevat alttaritaulut ja taideteokset ovat eri vuosisadoilta. Tämä on todellakin vierailemisen arvoinen kohde.

Los Roques

Mahtavia suolakivimuodostelmia, jotka ovat tulivuorten aikaansaamia. Tunnetuin näistä on nimeltään Roque de Agando.

Centro Visitantes - vierailukeskus

"Juego de Bolas" -näyttelyalueella voi oppia lisää La Gomeran ilmastosta, kasvistosta ja eläimistöstä. Alueella on myös pieniä rakennuksia, joissa esitellään käsitöitä ja entisajan asumistyyliä. Täällä on myös pieni kauppa, josta voi ostaa saaresta kertovia kirjoja. Aja saaren pohjoisosassa olevaan Las Rosasin kylään ja käänny Juego de Bolasiin.

El torre del conde

1450-luvulla rakennettu "kreivin torni" on yksi Kanariansaarten vanhimmista säilyneistä rakennuksista ja suosittu nähtävyys. Espanjalainen valloittaja Hernan de Peraza asui täällä kauniin vaimonsa Hernan de Perazan kanssa, josta Kristoffer Kolumbuksen sanotaan olleen hyvin kiinnostunut. Rakennus sijaitsee keskellä kylää.

Casa de Colon

Kolumbuksen asuinpaikka hänen ollessaan saarella. Nykyään tässä Calle Real -kadulla sijaitsevassa rakennuksessa järjestetään paikallisia näyttelyitä.

Nähtävyydet Terneriffalla

Teneriffan historia on monipuolinen, ja saarella on lukuisia nähtävyyksiä, mutta useimmat niistä sijaitsevat Los Cristianoksen ja Playa de las Américasin ulkopuolella, jotka ovat suhteellisen uusia kohteita. Saaren museot ovat pääkaupungissa Santa Cruzissa, joka sijaitsee noin 80 kilometrin päässä Los Cristianoksesta. Entinen pääkaupunki La Laguna on ihan Santa Cruzin vieressä ja myös vierailemisen arvoinen kohde. La Lagunassa on paljon mielenkiintoista arkkitehtuuria, kuten esim. katedraali ja yliopisto. Espanjalaiset rakensivat pääkaupungin vallattuaan sen alkuperäisväestöltä vuonna 1497. Pääkaupunki siirrettiin myöhemmin Santa Cruziin, jotta se olisi lähempänä merta. Santa Cruz on nykyään tärkeä satamakaupunki sekä saaren hallinnollinen keskus.
Kulkuyhteydet
Paras tapa nähdä ja kokea La Gomera on vuokrata auto. Voit varata auton jo ennen matkaa matkanvarauksen yhteydessä, mikä on sekä halvempaa että kätevämpää. Vuokra-auton saaminen paikan päällä varsinkin korkeasesongin aikaan voi olla vaikeaa, joten jos matkustat lomakohteeseen tilauslennolla, varaa Avis-auto jo ennen matkaa.

Bussit

La Gomeran bussiverkosto on suhteellisen hyvä, mutta bussivuorot kulkevat melko harvoin. Kaikki bussit lähtevät San Sebastiánista, ja kun haluat matkustaa esimerkiksi Valle Gran Reystä Aguloon, bussia vaihdetaan San Sebastiánissa. Lipun voit ostaa kuljettajalta, ja aikatauluja on bussiasemalla sekä turisti-infossa.

Taksit

La Gomerassa on taksiasema, josta taksin saa kätevästi. Voit myös pysäyttää taksin kadulla tai tilata sen soittamalla esim. hotellista tai ravintolasta. Taksit käyttävät taksamittaria.

Polkupyörät, mopot ja moottoripyörät

Valle Gran Reyssä on mahdollista vuokrata polkupyörä tai mopo.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Tjäreborgin opas on vastassa Teneriffan lentokentällä ja järjestää kuljetuksen lautalle. La Gomera on omatoimikohde, jossa ei ole Tjäreborgin opaspalvelua, mutta Tjäreborgin opas on tavoitettavissa puhelimitse Teneriffalla halutessasi vuokrata auton tai saada hyviä vinkkejä. Voit lähettää oppaalle myös tekstiviestin tai sähköpostia. La Gomeralta ei järjestetä Tjäreborgin retkiä.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Rokotukset

Ei vaadita pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan.
Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Valuutta ja maksaminen

Euro. Kaikissa kylissä on pankkeja. Pankit ovat avoinna ma-la klo 9.00-14.00. Voit myös nostaa käteistä rahaa pankkiautomaateista omalla kortillasi. Luottokorteista esim. Visa ja Mastercard hyväksytään yleisimmin maksuvälineinä. Saarella on kuitenkin myös ravintoloita, pensionaatteja ja kauppoja, joissa voi maksaa ainoastaan käteisellä.

Aikaero

Suomen aika -2 tuntia

Sähkö

220 V. Adapteria ei tarvita.

Kieli

Espanjassa puhutaan pääasiassa espanjaa, mutta tietyillä alueilla myös katalaania ja mallorquiinia. Turistialueilla useimmat palvelualalla työskentelevistä puhuvat myös englantia.

Lisätiedot

Vaikka Espanja on EU:n jäsen, lasketaan Kanariansaaret verotuksellisista syistä EU:n ulkopuoliseksi alueeksi. Tarkista sen vuoksi tullimääräykset etukäteen, jotta kentällä ei tule turhia yllätyksiä. Todella mäkistä maastoa.
Lasten kanssa matkustaminen
La Gomera on mainio matkakohde hieman isompien lasten kanssa matkustaessa. Täällä voi viettää aikaa rannalla, pelata golfia ja tutustua paikalliseen vihellyskieleen.

Lastenruoka ja vaipat

Edullisinta ostaa lastenruokaa ja vaippoja on San Sebastiánissa. Jardin Tecinasta ei ole mahdollista ostaa vaippoja tai lastenruokaa. Myös San Playa Santiagossa valilkoimat ovat rajalliset. Paikalliset tuotteet ovat myös kalliimpia.

Ravintolassa

Harvoissa ravintoloissa on erikseen ruokalista lapsille, mutta useimmissa paikoissa on silti mahdollista tilata jotain lapsille sopivaa. Saarella ei ole kansainvälisiä pikaruokaketjuja, mutta San Sebastiánissa ja Valle Gran Reyssä on pizzerioita. Syöttötuoleja on saatavilla harvoin, mutta voit hyvin ottaa mukaan pöydän reunaan kiinnitettävän matkatuolin.

Lastenvaunut

Lastenvaunuilla liikkuminen ei ole erityisen helppoa, sillä jalkakäytävät ovat kapeita ja niiden reunat korkeita. Usein jalkakäytävillä on myös pysäköityjä autoja. Kätevin vaihtoehto on taitettavat sateenvarjorattaat. Iltaisin lämpötila laskee nopeasti, joten ilma on melko raaka ja kostea. Lastenvaunut kattaa säilyttää aina katoksen alla.

Leikkipaikat

Isommissa kylissä on muutamia leikkipaikkoja, jotka ovat hyviä ja turvallisia.
Tee matkahaku – La Gomera
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.