Hotellit (48)

Matkat – Costa Blanca

Costa Blanca on erinomainen kohde kaipasitpa sitten rannalla loikoilua, shoppailua, golffausta tai vilkasta yöelämää. Tjäreborgin joustavilla reittilennoilla matkustaessasi päätät itse kuinka kauan haluat viipyä matkallasi.
Espanjan valkoinen rannikko Costa Blanca on tunnettu vaaleista rannoistaan, joiden mukaan rannikko on myös saanut nimensä. Costa Blancalla on myös monipuolinen viihdetarjonta, kaunista luontoa ja miellyttävä ilmasto. Rannikko ulottuu yli 200 kilometriä Espanjan kaakkoisrannikolle, ja täällä on useita pohjoismaalaisten suosiossa olevia matkakohteita.

Upeita rantoja

Costa Blancalla on loputtomasti rantoja, joiden joukosta löydät varmasti mieleisesi. Täällä on matalia ja lapsiystävällisiä rantoja, pieniä ja suuria rantoja, kallioisia ja syrjäisiä rantoja, tuulisia ja surffaukseen sopivia rantoja – valinta on täysin sinun. Jos pidät erityisesti pitkistä hienohiekkaisista rannoista, suositeltavia kohteita ovat Benidorm tai Alicante, kun taas Albir on hyvä vaihtoehto silloin, kun oleskelet mieluummin upealla kivirannalla. Alicanten lähistöltä löydät myös Espanjan parhaaksi rannaksi valitun Playa de San Juanin.

Golfia Costa Blancalla

Hienojen hiekkarantojen lisäksi Costa Blancalle matkailijoita houkuttelevat sen hyvät golffausmahdollisuudet. Upeita golfkenttiä on täällä monia, ja useat niistä sijaitsevat lähellä Tjäreborgin hotelleja. Miellyttävän ilmaston ansiosta golfia voi pelata vuoden ympäri, ja monet pohjoismaalaiset pidentävätkin golfkauttaan matkustamalla Costa Blancalle keväällä tai syksyllä.

Ostoksia, aktiviteetteja ja nähtävyyksiä

Costa Blancalla on laaja ja monipuolinen valikoima erilaisia aktiviteetteja ja nähtävyyksiä. Shoppailijalle täällä on kaikkea tunnettujen merkkiliikkeiden kaupoista ja ostoskeskuksista paikallisiin markkinoihin. Laajin ostostarjonta on Alicantessa. Jos kaipaat hyvää viihdetarjontaa, kannattaa suunnata Benidormiin, jossa on jopa viisi teemapuistoa – tämä on varmasti lapsille mieleinen kohde. Rannikolla on myös useita mielenkiintoisia nähtävyyksiä kulttuurin ystävälle. Voit vierailla taidemuseoissa ja näköalapaikoilla tai vuokrata auton ja lähteä käymään Valenciassa.
Löydä hotellisi
Rannat

Rannat Costa Blancan rannikolla

Costa Blancalla on loputtomasti rantoja. Täällä on matalia, lapsiystävällisiä rantoja, suuria ja pieniä, kivisiä ja vaikeasti saavutettavia, tuulisia ja surffaajille sopivia – valitse vain mieleisin. Benidormissa on useita rantoja, joista päärantoja ovat Levante ja Poniente, jotka molemmat ovat leveitä, pitkiä ja lapsiystävällisiä. Albirin suuri ja leveä ranta koostuu hiekasta ja pienistä kivistä. Alicantessa ja sen ympäristössä on kilometri toisensa perään hiekkarantoja, joilla on valkoista, hienojakoista hiekkaa. Lähin ranta, Playa del Postiguet, sijaitsee Alicanten keskustassa.
Ruoka, juoma ja yöelämä

Ruoka ja juoma Costa Blancalla

Costa Blancalla on runsas ravintolatarjonta, erityisesti Alicantessa ja Benidormissa. Ravintoloita on jokaiseen makuun ja tarjolla on yksinkertaisia, paikallisen keittiön makuja sekä ylellisempiä kansainvälisiä herkkuja. Alicantessa on laaja valikoima ravintoloita, ja ostoskaduilla on moderneja ruokapaikkoja. Kun poistut kaupungin suuremmilta kaduilta pienemmille kujille, löydät viihtyisiä tapasbaareja. Albirissa on myös hyvä valikoima ravintoloita, joista monet ovat paikallisia. Useimmat sijaitsevat pääkadulla, mutta myös rantapromenadin varrella on hyviä ruokapaikkoja.

Yöelämä Costa Blancalla

Jos etsit vilkasta yöelämää, Benidorm ja Alicante sopivat silloin parhaiten. Tarjolla on paljon baareja, musiikkibaareja, pubeja ja yökerhoja, joista useat ovat avoinna pitkälle pikkutunneille saakka. Albirissa yöelämä on rauhallisempaa, mutta likastuu hieman kesäkaudella.
Ostokset

Ostokset Costa Blancalla

Jos kaipaat shoppailua lomallasi, silloin kannattaa lähteä Alicanteen, jossa on suurin ostostarjonta tunnetuista merkkiliikkeistä ja ostoskeskuksista aina paikallisiin markkinoihin. Benidormissa on myös monia kauppoja, joista voit ostaa sekä matkamuistoja että merkkivaatteita. Albirissa ostosmahdollisuudet ovat rajallisemmat, mutta kesäkaudella useimmat kaupat ovat avoinna matkailijoita varten.
Liikunta ja treeni

Urheilu ja liikunta Costa Blancalla

Valittavana on monia golfkenttiä, ja rannoilla on tarjolla erilaisia ??vesiurheilulajeja.

Golfaa Costa Blancalla

Valittavana on useita hienoja golfkenttiä, ja monet niistä sijaitsevat lähellä Tjäreborgin hotelleja. Miellyttävän ilmaston ansiosta golfia voi pelata ympäri vuoden. Monet pohjoismaalaiset pidentävät kesää ja matkustavat mielellään golfmatkalle Costa Blancalle keväällä tai syksyllä.
Aktiviteetit ja nähtävyydet

Aktiviteetit Cosa Blancalla

Costa Blancassa on tarjolla runsaasti erilaisia aktiviteetteja niin suurille kuin pienillekin lomailijoille. Benidormissa on useita teemapuistoja, esimerkiksi Aqualandia, joka on Espanjan suurin vesipuisto. Vesipuistossa on vesiliukumäkiä ja ensiluokkaisia laitteita. Benidormissa, Alicantessa ja Albirissa järjestetään useita erilaisia veneretkiä. Vuokra-autolla tai julkisilla liikennevälineillä pääsee kätevästi viehättävään Valencian kaupunkiin. Alicantessa on myös useita mielenkiintoisia museoita.

Nähtävyydet Costa Blancalla

Costa Blancan rannikolla on runsaasti erilaisia nähtävyyksiä. Alicante on oiva valinta sinulle, joka arvostat kulttuuria ja historiaa. Alicantessa on muun muassa hieno Vanhakaupunki, Santa Cruz, ja historiallinen Santa Bárbaran linnoitus, josta on lyömätön näkymä kaupunkiin ja lahdelle. Benidormin Vanhakaupunki on pakollinen nähtävyys, puhumattakaan kaikista näköalapaikoista, joista avautuvat upeat näkymät. Albirissa keskitytään pääasiassa nauttimaan auringosta ja uimisesta, mutta halutessasi pääset helposti lähiympäristössä sijaitseville nähtävyyksille.
Kulkuyhteydet

Liikkuminen Costa Blancalla

Benidormiin, Alicanteen ja Albiriin pääsee raitiovaunulla, joka kulkee kaupunkien välillä ja pysäkkejä on useit asekä Alicanten että Benidormin keskustassa. Voit matkustaa myös bussilla ja taksilla. Taksit ovat suhteellisen edullisia.
Kohdefakta

Aikaero

Aikaero Suomeen: -1 tunti.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Lentoaika vaihtelee valitun lentoreitityksen mukaan.

Näin matkustat tänne

Costa Blancan alueelle voit matkustaa joustavasti reittilennolla mihin aikaan vuodesta tahansa ja määritellä itse matkasi pituuden.

Lento laskeutuu Alicanten lentokentälle.

Kuljetuksista kerrotaan erikseen jokaisen lomakohteen kohdalla.
Sää
 • tammikuu
16°6°
5
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
18°6°
6
Aurinkotuntia/pv
13°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
20°8°
6
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
22°10°
8
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
25°13°
9
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
29°17°
10
Aurinkotuntia/pv
20°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
32°19°
11
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
30
Sateettomia päiviä
 • elokuu
32°20°
10
Aurinkotuntia/pv
25°
Veden lämpötila
30
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
30°18°
8
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
25°14°
6
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
21°10°
6
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
17°7°
5
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
Costa Blancalla vallitsee tyypillinen Välimerenilmasto, jossa kesät ovat kuivia ja lämpimiä ja talvet märkiä ja leutoja. Tjäreborgilla on useita kohteita rannikolla: Albir, Alicante ja Benidorm. Jos haluat nauttia kesäisistä päivistä ja rantaelämästä, hyviä matkustusajankohtia ovat heinä- ja elokuu, jolloin keskilämpötila on 32 astetta keskellä päivää. Heinäkuu on kaikkein aurinkoisin kuukausi, ja veden lämpötila on korkeimmillaan elokuussa, jolloin se on 25 asteen paikkeilla. Jos taas nautit enemmän hieman viileämmistä keleistä, hyviä matkustusajankohtia ovat kevään ja syksyn kuukaudet. Huhtikuussa keskilämpötila on 22 asteen paikkeilla ja lokakuussa noin 25 astetta. Syyskuussa on vielä lämmintä, ja veden keskilämpötila on noin 24 astetta. Talvet ovat viileitä, ja sateita esiintyy melko paljon.

Maaliskuu, huhtikuu, toukokuu ja lokakuu, marraskuu

Jos kaipaat Suomen kesän tyyppisiä säitä, Costa Blancalle kannattaa matkustaa myöhäiskeväällä tai syksyllä. Maalis- ja huhtikuussa lämpötila on noin 20 astetta, ja toukokuussa lämpötila nousee 25 asteeseen. Meriveden lämpötila on 15-17 asteen tuntumassa. Syksyisin sää on paljon epävakaampi, ja sadekuuroja esiintyy melko paljon. Meren lämpötila pysyy kuitenkin 21 asteessa, mutta laskee 18 asteeseen marraskuussa. Keväisin ja syksyisin aamut ja illat voivat olla melko viileitä lämpötilan ollessa 10 asteen tuntumassa.

Kesäkuu, heinäkuu, elokuu ja syyskuu

Kesäkuusta syyskuuhun Costa Blancalla on erittäin lämmintä. Silloin sademäärät ovat minimaalisia ja aurinkoa on riittämiin. Keskilämpötila on korkeimmillaan heinä- ja elokuussa, jolloin se on 32 asteen tuntumassa. Öisin lämpötila laskee 17-20 asteeseen. Viileitä merituulia voi esiintyä. Syyskuussa sää on vaihteleva, ja vaikka lämpötila on 30 asteen paikkeilla, sadekuurojen riski on suurempi. Veden lämpötila on korkeimmillaan elokuussa, jolloin se on 25 asteen tuntumassa. Kesäkuussa se on 20 asteen paikkeilla ja syyskuussa noin 24 astetta.

Joulukuu, tammikuu ja helmikuu

Talvisin sää on viileä ja raikas. Korkein keskilämpötila on 18 asteen tuntumassa ja yön matalin lämpötila on 6 asteen paikkeilla. Helmikuussa sataa kaikkein eniten, ja sadekuurot voivat silloin olla voimakkaitakin. Talvikuukausina on kuitenkin enemmän aurinko- kuin sadepäiviä.

Matkakohteet – Costa Blanca

Alicante
Alicante on suosittu lomakohde, joka on onnistunut säilyttämään oman viehättävän luonteensa. Täällä on mukava viettää iltaa jossakin monista viihtyisistä ravintoloista.
Benidorm
Benidorm on yksi Espanjan tunnetuimmista lomakohteista, lapsiystävällisiä rantoja, runsaasti aktiviteetteja sekä laaja valikoima viihdettä.
Albir
Albir sopii sinulle, joka haluat viettää rauhallisen ja rentouttavan loman rannalla, mutta kaipaat kuitenkin joitakin aktiviteetteja, huvituksia ja kohtalaisesti ravintoloita.

Tee matkahaku – Costa Blanca
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.