Costa del Sol, Espanja

Costa del Solin alue on noin 200 kilometrin pituinen hiekkaranta Andalusian alueella. Espanjan aurinkorannikon eli Costa del Solin maine huvittelun ja rantaelämän keskuksena tunnetaan kautta Euroopan.

Lue lisää kohteesta Costa del Sol Piilota teksti

Tänne kerääntyy lomailijoita kaikkialta maailmasta nauttimaan upeasta säästä, kansainvälisestä ilmapiiristä ja tietysti espanjalaisen ruokakulttuurin antimista sekä myös golfaamisesta. Costa del Sol on nimitys Espanjan etelärannikon aurinkoisimmalle osalle, jossa aurinko paistaa keskimäärin 300 päivää vuodessa. Aurinkorannikon varrella ovat esimerkiksi Torremolinoksen kaupunki ja julkkisten suosima Marbella.

Tutut kasvot naapurista - tai lehdestä
Aurinkorannikko on vetänyt suomalaisia puoleensa jopa niin voimakkaasti, että moni on hankkinut sieltä kakkoskodin esimerkiksi eläkepäivikseen. Andalusiassa, johon Costa del Sol kuuluu, onkin jotain aivan erityistä, jonka me tunnemme omaksemme. Lomakylissä ilmapiiri on tietysti kansainvälinen, mutta huomaat kyllä olevasi tulisessa Espanjassa. Paikalliset tavat ja temperamentti tarttuvat nopeasti eikä aikaakaan, kun huomaat istuvasi tapasbaarissa seurustelemassa vilkkaasti päiväpolttavista aiheista. Vieläkin aidompaa elämää näet heti matkakeskittymien ulkopuolella, läheisissä kylissä ja kaupungeissa. Lomasi aikana ehdit hyvinkin pistäytyä ainakin Malagassa, Granadassa tai Cordobassa.

Costa del Solin ovat löytäneet monet muutkin kuin suomalaiset. Torremolinoksen merkkiliikkeissä voi viereistä vaatetankoa hyvinkin selailla joku televisiosta tuttu filmitähti. Julkkisten bongailu on vieläkin antoisampaa Marbellasta, joka on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä kuuluisuuksien suosimista rantakohteista.

Lyhyt oppimäärä Costan iloihin
Costa del Solin rannoilla voit harrastaa käytännössä kaikkia tunnettuja vesiurheilulajeja. Alue on myös Euroopan tunnetuimpia golfkohteita; kenttävaraus omalle suosikkiviheriöille onkin hyvä tehdä jo ennen lähtöä. Torremolinos on myös täynnä ravintoloita ja yöelämää. Ja mikä niistä nauttiessa, nythän ollaan lomalla. Ostospäivällekin olisi raivattava tilaa. Hinnat ovat kohtuulliset ja valikoimat herkulliset. Torressa on kaikkea yllin kyllin, eikä puutetta mistään – paitsi ehkä ajasta, koska tekemistä olisi niin paljon.

Hienoa elämää Marbellassa
Loistoristeilijöitä, limusiinejä, muotitalojen myymälöitä, timanttien kimallusta päivällispöydässä. Edes kerran elämässä on mukava heittäytyä julkkisten maailmaan. Marbella on kuitenkin paitsi rikkaiden leikkikenttä myös mutkaton ja miellyttävä kaupunki, jossa ei tarvitse hienostella. Marbellassa majoitut hyvälle paikalle lähelle rantakatua tai mikäli omistat valtaosan lomastasi pelaamiseen, tutustu Atalay Park -golfhotelliin. Marbella on omatoimikohde ja sopii erinomaisesti omatoimisille lomailijalle.

  • Matkakohteita:  6 kpl
  • Hotelleja:  99 kpl