Hotellit (102)

Matkat – Costa del Sol

Costa del Sol on houkutellut pohjoismaisia matkailijoita miellyttävällä ilmastollaan ja upeilla hiekkarannoillaan jo lähes 40 vuoden ajan. Tarjolla on myös kulttuuria, historiaa ja mielenkiintoisia nähtävyyksiä.
Costa del Sol on noin 200 kilometrin pituinen rannikkoalue Andalusiassa, Etelä-Espanjassa. Tjäreborgilla matkustaessasi valittavanasi on useita suosittuja matkakohteita, kuten muun muassa trendikäs Marbella tai klassinen Torremolinos. Costa del Sol on myös golffareiden suosiossa, ja halutessasi voit pelata golfia joka päivä eri kentällä. Miellyttävän ilmaston ansiosta pelikausi kestää täällä vuoden ympäri, ja matkustaessasi Tjäreborgin joustavilla reittilennoilla päätät itse matkasi pituuden ja ajankohdan.

Hyviä ravintoloita

Andalusialaista keittiötä pidetään yhtenä Espanjan parhaimmista. Costa del Solin kylissä ja kaupungeissa on lukuisia tapasbaareja ja ravintoloita, joissa on tarjolla sekä paikallisia että kansainvälisiä ruokia kaikista maailman kolkista. Kalaravintoloita on erityisen paljon, ja Torremolinoksessa sijaitsevassa vanhassa La Carihuelan kalastajakylässä on useita viihtyisiä ravintoloita.

Hienoja hiekkarantoja

Costa del Sol on täynnä eripituisia hiekkarantoja, joilla on sekä pehmeää että karkeampaa hiekkaa. Monet rannoista ovat matalia, ja aurinkotuoleja ja aurinkovarjoja on useimmiten mahdollista vuokrata. Kun on kerran nähnyt nämä Costa del Solin ihanat kullankeltaiset rannat, on helppo ymmärtää niiden suosio pohjoismaalaisten keskuudessa.

Aktiviteetit Costa del Solilla

Costa del Solilla on tarjolla monipuolinen valikoima erilaisia aktiviteetteja. Täällä on kaikkea, mitä lomalta voi odottaa, olitpa sitten kiinnostunut yöelämästä, ruokaelämyksistä, golfista, rantaelämästä tai kulttuurista. Costa del Solin alueella on kauniita vuoristokyliä, katedraaleja ja maurilaisia linnoja. Vuokraamalla auton voit lähteä omin päin tutustumaan esimerkiksi Gibraltarin, Granadan, Sevillan ja Rondan kaupunkeihin. Rannikolla on myös useita lapsille mielenkiintoisia kohteita, kuten tivoli ja vesipuistoja.
Löydä hotellisi
Rannat

Rannat Costa del Solin rannikolla

Costa del Solin rannikolla on paljon upeita hiekkarantoja. Malagassa on useita kilometrejä pitkä hiekkaranta ja rannikolla rantoja on vielä lisää. Marbellassa on kilometrejä pitkä matala hiekkaranta. Torremolinoksessa on kaksi rantaa, joista toinen on useita kilometrejä pitkä El Bajondillo ja toinen La Carihuela. Play Pil Pilissä on noin 400 metriä pitkä ranta, joka on karkeaa hiekkaa. Alueella on myös upea ranta Playa de Torrequebrada. Fuengirolassa on seitsemän kilometriä pitkä hiekkaranta, joka ulottuu lännessä sijaitsevalta Sohailin linnalta Torreblancaan idässä.
Ruoka, juoma ja yöelämä

Ruoka ja juoma Costa del Solilla

Ruoan ystävät viihtyvät varmasti Costa del Solin rannikolla, sillä täällä on monipuolinen valikoima ravintoloita, joissa on tarjolla sekä kansainvälisiä että paikallisia makuja. Andalusialainen keittiö on hyvin laajalti tunnettu ja sitä pidetään Espanjan parhaimpana. Costa del Solin alueen kylissä ja kaupungeissa on runsas valikoima tapasbaareja ja ravintoloita, joissa voi maistella paikallisia herkkuja sekä koko maailman makuja. Malaga on varma valinta kulinaristille, sillä täällä ravintolatarjonta on valtava. Marbellassa on paljon tyylikkäitä ravintoloita, ja Puerto Banúksen huvivenesatamassa on monipuolinen valikoima ravintoloita ja kahviloita. Myös Torremolinoksessa on useita hyviä ja kansainvälisiä ravintoloita. Benalmádenassa on huvivenesatama Puerto Marina, jossa on paljon erilaisia ravintoloita ja tarjolla erityisesti kalaa ja äyriäisiä. Fuengirolassa ja Nerjassa on kivoja ravintoloita viihtyisine terasseineen.

Yöelämä Costa del Solilla

Costa del Solin alueella on vilkas yöelämä varsinkin kesäkuukausina, paitsi Nerjassa. Malagassa on paljon baareja ja klubeja, ja täällä jokainen löytää varmasti mieleisensä vaihtoehdon – valittavana on urheilubaareja, tapasbaareja, salsaklubeja ja flamenco-esityksiä. Marbella on tunnettu kohteena, joka houkuttelee rikkaita ja kuuluisia ihmisiä ympäri maailmaa. Täällä on paljon upeita baareja, rantaklubeja ja yökerhoja, joista monet sijaitsevat eksklusiivisella Puerto Banúksen satama-alueella kaupungin laitamilla. Torremolinoksen keskustassa ja Puerto Marinan luona on paljon baareja ja vilkas yöelämä. Fuengirolassa on myös monipuolinen yöelämä – paljon baareja, muutama yökerho ja pubeja.
Ostokset

Ostokset Costa del Solilla

Malagassa on laaja kansainvälinen ostostarjonta. Katujen varsilla on tunnettujen merkkien liikkeitä sekä paikallisia myymälöitä, joissa myydään erilaisia käsitöitä ja matkamuistoja. Marbellassa on paljon kauppoja, joten tämä kohde on hyvä valinta shoppailijalle. Kauppoja on täällä kaikenlaisia eksklusiivisista muotiliikkeistä ja kauppakeskuksista huonekalu- ja antiikkiliikkeisiin. Torremolinoksen keskustassa on hyvät ja monipuoliset ostosmahdollisuudet. Fuengirolassa on ihania designkauppoja, suosittuja merkkiliikkeitä sekä isompia ja pienempiä ruokakauppoja. Benalmadenassa ja Nerjassa on jonkin verran kauppoja, joissa myydään designia, käsitöitä, koruja ja vaatteita.
Liikunta ja treeni

Liikunta ja treeni Costa del Solilla

Costa del Solin rannoilla voit harrastaa erilaisia vesiurheilulajeja, ja suuremmissa kohteissa on mahdollista pelata muun muassa tennistä ja padelia. Costa del Solin rannikko on suosittu kohde myös golfaajien keskuudessa. Täällä on hyviä ja erilaisia golfkenttiä.
Aktiviteetit ja nähtävyydet

Aktiviteetit Costa del Solilla

Costa del Solin rannikolla on monipuolinen tarjonta erilaisia aktiviteetteja. Täällä on kaikkea, mitä lomalta vain voi odottaa, olitpa sitten kiinnostunut vilkkaasta yöelämästä, makuelämyksistä, urheilusta, rantaelämästä tai kulttuurista. Täällä voit tutustua viehättäviin vuoristokyliin, katedraaleihin ja maurilaisiin linnoihin. Jos vuokraat auton, voit lähteä tutustumaan lähiympäristöön omassa tahdissasi ja vierailla mielenkiintoisissa kaupungeissa, kuten Gibraltar, Granada, Sevilla ja Ronda. Costa del Solin rannikolla on myös tivoli ja vesipuistoja, jotka ovat varmasti suosittuja aktiviteetteja lasten kanssa matkustaessa. Malaga, Marbella ja Torremolinos ovat erinomaisia kohteita, jos haluat, että ulottuvillasi on paljon loma-aktiviteetteja. Benalmádenassa, Fuengirolassa ja Nerjassa on myös monipuolinen valikoima aktiviteetteja niin keskeisellä sijainnilla kuin lähiympäristössä.

Nähtävyydet Costa del Solin rannikolla

Rannikolla on runsaasti kauniita valkoisia vuoristokyliä, katedraaleja ja maurilaisia linnoja. Kohtuullisen etäisyyden päässä ovat Gibraltarin, Granadan, Sevillan, Rondan ja Malagan kaupungit ja halutessasi voit myös hypätä laivan kyytiin ja suunnata Marokkoon. Kävelyretki kaupungin kaduilla ja kujilla on elämys jo itsessään, erityisesti Malagan ja Marbellan vanhoissa ja historiallisissa kaupunginosissa. Costa del Solin ympäristössä on paljon erilaisia retkikohteita: upeat tippukivikuolat Cueva de Nerja, kaunis Acueducto del Águila, taiteilijakylä Frigiliana sekä tietenkin mahtavat maurilaiset rakennukset Granadassa ja Alhambrassa.

Alcazaban linnoitus

Alcazaba on linnoitus Malagassa. Täällä voit tutustua Espanjan historiaan ja inkvisitioon. Alcazabasta on myös mahtavat näkymät lähiympäristöön.

Granada ja Alhambra

Granada on kiehtova ja kaunis kaupunki, joka sijaitsee Sierra Nevadan juurella, jossa neljä jokea (Beiro, Darro, Genil ja Monachil) kohtaavat. Granadassa on kukkulalla sijaitseva upea linnoitus- ja palatsialue Alhambra. Alhambran palatsi on ainutlaatuinen länsimaista islamilaista arkkitehtuuria edustava rakennus.
Kulkuyhteydet
Paras tapa nähdä ja kokea Costa del Sol on vuokrata auto. Voit varata auton jo ennen matkaa matkanvarauksen yhteydessä, mikä on sekä halvempaa että kätevämpää. Vuokra-auton saaminen paikan päällä varsinkin korkeasesongin aikaan voi olla vaikeaa, joten varaa Avis-auto jo ennen matkaa.

Liikkuminen Costa del Solilla

Liikkuminen paikasta toiseen on helppoa ja vaihtoehtoja on monia. Bussiverkosto on toimiva, ja myös taksilla on kätevä matkustaa. Fuengirolan, Torremolinoksen ja Malagan välillä kulkee lähijuna. Malagasta voi matkustaa junalla myös Madridiin. Matka kestää 2 tuntia 45 minuuttia. Malagassa on myös metro.
Kohdefakta

Aikaero

Suomen aika -1 tunti

Palvelumme kohteessa

Omatoimikohde.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Helsingistä noin 4 tuntia 45 minuuttia.

Näin matkustat tänne

Costa del Solille voit matkustaa reittilennolla Tjäreborgin kautta ympäri vuoden ja päättää itse matkasi pituuden.

Lento laskeutuu Malagan kentälle.

Kuljetuksista kerrotaan erikseen jokaisen lomakohteen kohdalla.
Sää
 • tammikuu
17°9°
5
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
17°9°
6
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
15
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
19°11°
6
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
20°12°
7
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
23°15°
9
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
27°19°
11
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
29°21°
11
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
29
Sateettomia päiviä
 • elokuu
30°22°
10
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
28°20°
8
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
24°16°
6
Aurinkotuntia/pv
19°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
20°12°
5
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
17°9°
5
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
Costa del Solilla on tyypillinen Välimeren ilmasto eli kesät ovat lämpimiä ja kuivia sekä talvet kosteita ja leutoja. Tjäreborgilla on valikoimassa useita lomakohteita rannikolla: Benalmadena, Fuengirola, Malaga, Marbella, Nerja ja Torremolinos. Valitsitpa minkä kohteen tahansa, ilmasto on lähes sama. Jos pidät enemmän lämmöstä, auringosta ja uimisesta, korkeasesonki heinä- ja elokuu sopivat silloin parhaiten. Tuolloin keskilämpötila päivällä on noin 30 astetta. Kesä- ja heinäkuu ovat aurinkoisimmat kuukaudet, vesi on lämpimimmillään elokuussa ollen silloin noin 22 astetta. Jos taas pidät enemmän Suomen kesää muistuttavasta säästä, kannattaa matkustaa keväällä tai syksyllä. Toukokuussa ja lokakussa keskilämpötila on noin 23 astetta ja vesi noin 17-20 asteista. Talvet ovat leutoja ja sateita esiintyy melko paljon.

Maaliskuu ja huhtikuu

Maalis- ja huhtikuussa kevät on jo täydessä vauhdissa, päivälämpötilat voivat olla jopa 20 astetta. Öisin lämpötila voi painua alas 10 asteeseen. Vesi on edelleen viileää, noin 15 astetta ja sadekuuroja esiintyy.

Toukokuu ja lokakuu

Jos kaipaat Suomen kesää muistuttavaa säätä, myöhäiskevät ja syksy ovat hyviä valintoja. Toukokuussa lämpötila kohoaa 23 asteeseen ja merivesi on noin 17-asteista. Syksyllä sää muuttuu epävakaisemmaksi ja saadekuuroja esiintyy. Lokakuussa on edelleen kesälämpötilat, ilma noin 22-24 astetta ja merivesi lähes 20 astetta. Sekä keväällä että syksyllä voivat illat ja aamut olla hieman viileitä, lähemmäs 15 astetta.

Kesäkuu, heinäkuu, elokuu ja syyskuu

Kesäkuusta syyskuulle on mukavan lämmintä Costa del Solin alueella, vain vähän sateita ja paljon auringonpaistetta. Korkeimmillaan keskilämpötilat ovat noin 30 astetta heinä- ja elokuussa. Öisin lämpötila painuu harvoin alle 20 asteen. Viileitä merituulia esiintyy. Syyskuussa säät voivat vaihdella ja sademäärät kasvaa, vaikka lämpötila voi olla jopa 28 astetta. Veden lämpötila on korkeimmillaan elokuussa, noin 22 astetta. Kesäkuussa se on noin 18 astetta ja syyskuussa noin 21 astetta.

Marraskuu, joulukuu, tammikuu ja helmikuu

Talvet ovat leutoja, lämpötila on korkeimmillaan marraskuussa noin 18-20 astetta ja yölämpötila 10 asteen paikkaeilla. Helmikuu on sateisin kuukausi, mutta yleensä aurinkoisia päiviä on talvikuukausinakin kuitenkin enemmän kuin sadepäiviä.

Matkakohteet – Costa del Sol

Torremolinos
 • Ostokset
 • Ruoka & juoma
 • Yleisarvosana
Torremolinos on Costa del Solin yksi perinteisimmistä lomakohteista. Täällä voit nauttia leppoisasta rantaelämästä ja lähellä on monia mielenkiintoisia retkikohteita.
Benalmadena
 • Harrastukset
 • Ostokset
 • Ruoka & juoma
Benalmádena sopii täydellisesti sinulle, joka nautit rannoista, mukavasta rantakadusta sekä kattavasta ja monipuolisesta ravintolatarjonnasta.
Fuengirola
 • Nähtävyydet
 • Ostokset
 • Ruoka & juoma
Ihana hiekkaranta ja paljon ravintoloita ja kauppoja. Fuengirola sopii sinulle, joka kaipaat lomallasi muutakin tekemistä kuin uimista ja rannalla loikoilua.
Marbella
Marbella on todellinen klassikko Costa del Solilla. Tyylikäs lomakohde, joka on säilyttänyt vanhan viehätyksensä.
Malaga
 • Ruoka & juoma
 • Harrastukset
 • Nähtävyydet
Golfia, huvittelumahdollisuuksia, rantoja, hyvää ruokaa vai kulttuuria? Malagasta löytyy jokaiselle jotakin. Kun lähdet Tjäreborgin mukana matkalle, voit myös majoittua hyvään hotelliin.
Nerja
Nerja on viehättävä andalusialainen rannikkokaupunki Sierra Nevadan vuoriston ja Välimeren välissä, suhteellisen lähellä Malagaa. Nerjassa on useita rantoja ja runsaasti erilaisia ravintoloita.

HINTAESIMERKKEJÄ REITTILENNOILLA – COSTA DEL SOL

Torremolinos, Espanja
Torremolinos, Espanja
Bajondillo
 • Matkapaketti - lento ja hotelli
 • 1 viikko, 7 hotelliyötä
 • Lähtö 30.11.2022, lähtöpaikka Helsinki
Sisältää kirjatut matkatavarat
Lento ja 7 hotelliyötä
30.11.2022 lähtöpaikka Helsinki
Marbella, Espanja
Marbella, Espanja
NH Marbella
 • Matkapaketti - lento ja hotelli
 • 1 viikko, 7 hotelliyötä
 • Lähtö 30.11.2022, lähtöpaikka Helsinki
Sisältää kirjatut matkatavarat
Lento ja 7 hotelliyötä
30.11.2022 lähtöpaikka Helsinki
Malaga, Espanja
Malaga, Espanja
Zenit Malaga
 • Matkapaketti - lento ja hotelli
 • 1 viikko, 7 hotelliyötä
 • Lähtö 16.11.2022, lähtöpaikka Helsinki
Sisältää kirjatut matkatavarat
Lento ja 7 hotelliyötä
16.11.2022 lähtöpaikka Helsinki
Fuengirola, Espanja
Fuengirola, Espanja
Pyr Fuengirola
 • Matkapaketti - lento ja hotelli
 • 1 viikko, 7 hotelliyötä
 • Lähtö 30.11.2022, lähtöpaikka Helsinki
Sisältää kirjatut matkatavarat
Lento ja 7 hotelliyötä
30.11.2022 lähtöpaikka Helsinki
Benalmadena, Espanja
Benalmadena, Espanja
Royal Oasis Club Pueblo Quinta by Diamond Resorts
 • Matkapaketti - lento ja hotelli
 • 1 viikko, 7 hotelliyötä
 • Lähtö 30.11.2022, lähtöpaikka Helsinki
Sisältää kirjatut matkatavarat
Lento ja 7 hotelliyötä
30.11.2022 lähtöpaikka Helsinki
Nerja, Espanja
Nerja, Espanja
Perla Marina
 • Matkapaketti - lento ja hotelli
 • 1 viikko, 7 hotelliyötä
 • Lähtö 30.11.2022, lähtöpaikka Helsinki
Sis. aamiainen
Sisältää kirjatut matkatavarat
Sis. aamiainen
Lento ja 7 hotelliyötä
30.11.2022 lähtöpaikka Helsinki
Tee matkahaku – Costa del Sol
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.