Hotellit (20)

Matkat – Fuerteventura

Kanariansaarten toiseksi suurimmalla saarella Fuerteventuralla pääset nauttimaan kilometrejä pitkistä rannoista, perheystävällisistä hotelleista ja edullisista ravintoloista.
Fuerteventura on erinomainen kohde sinulle, joka haluat viettää rauhallista lomaa. Täällä elämänrytmi on rauhallisempi ja turisteja on vähemmän kuin esimerkiksi Gran Canarialla ja Teneriffalla. Tjäreborgilla on Fuerteventuralla kolme eri matkakohdetta: viihtyisä Corralejo, purjelautailijoiden paratiisi Jandía sekä Costa Calma, jossa on kilometrejä pitkiä rantoja. Voit myös yhdistää useamman kohteen, jolloin näet yhden ja saman lomasi aikana vieläkin enemmän tästä saaresta.

Asu hyvin Fuerteventuralla

Valitsitpa minkä matkakohteen tahansa, löydät varmasti juuri itsellesi ja matkaseurueellesi sopivan hotellin. Jos matkustat lasten kanssa, mainio vaihtoehto Jandíassa on lapsiystävällinen Sol Fuerteventura Jandia, joissa All Inclusive on mahdollista ostaa lisämaksusta. Jos kaipaat ylellistä asumista, viiden tähden hotellin löydät Corralejosta, ja myös Jandíassa on useita tasokkaampia vaihtoehtoja, joissa on myös All Inclusive.

Koe Fuerteventura

Fuerteventuran saarella on edelleen paljon koskemattomia alueita, joten kannattaa ehdottomasti vuokrata auto ja lähteä tutustumaan saareen lähemmin. Vuokra-autolla pääset tutustumaan saareen täysin omassa tahdissasi, ja voit lähteä käymään esimerkiksi entisessä pääkaupungissa Betancuriassa, etsiä rauhaisan rannan tai ajella johonkin viihtyisään vuoristoravintolaan. Fuerteventuralla on mukava tehdä retkiä omin päin, sillä tiet ovat hyvässä kunnossa, etäisyydet sopivia ja saarella on paljon nähtävää ja koettavaa.
Löydä hotellisi
Rannat

Rannat Fuerteventuralla

Fuerteventuran matkan aikana pääset nauttimaan kilometrejä pitkistä rannoista. Rannat ovat matalia, joten ne soveltuvat erinomaisesti lapsiperheille. Jandiassa on yksi saaren upeimmista rannoista. Täällä voit nauttia olostasi kilometrejä pitkällä, valkoisella hiekkarannalla, joka on paikoitellen 100 metriä leveä. Corralejon rannat soveltuvat erinomaisesti vesiurheilun ystäville, sillä täällä olosuhteet ovat hieman tuulisemmat. Suosittuja aktiviteetteja ovat surffaus sekä purje- ja leijalautailu. Costa Calmassa on parin kilometrin mittainen kullankeltainen hiekkaranta. Rannalla on oikeudet nostaa salkoon kansainvälinen sininen lippu (Blue Flag), mikä tarkoittaa, että rantojen puhtaudesta ja veden laadusta huolehditaan erittäin hyvin. El Cotillossa on useita perheystävällisiä rantoja, joissa vesi on kirkasta ja tyyntä suojaavan koralliriutan ansiosta. Laskuveden aikaan rannalle muodostuu pienempiä altaita, joissa perheen pienimmät voivat uida turvallisesti. Osa El Cotillon rannoista on houkuttelevia kohteita ympäri maailmaa tuleville surffaajille.

Playa Sotavento - upea ranta

Playa Sotavento on todennäköisesti Fuerteventuran kaunein rantakaistale, ja yksi osa siitä on nimeltään Playa Esmeralda, "Smaragdiranta". Playa de Sotaventon alue on pituudeltaan lähes kymmenen kilometriä pitkä, ja se ulottuu lounaisrannikolla Costa Calmasta aina Morro Jableen asti. Elokuussa täällä järjestetään purjelautailun maailmancup.

Morro Jable

Morro Jable sijaitsee Fuerteventuran etelärannikolla. Yleistä rantaa reunustavan rantapromenadin varrella on ravintoloita, baareja ja kahviloita.

Ihan oma ranta

Eteläisellä rannikolla on useita pienempiä vaaleahiekkaisia rannan poukamia, jotka ovat täydellisiä auringonottamiseen ja uimiseen. Jos sinulla on tuuria, voit löytää täysin tyhjän rannan ja nauttia siellä omasta rauhasta.
Ruoka, juoma ja yöelämä

Ruoka ja juoma Fuerteventuralla

Fuerteventuralla on useita erilaisia ravintoloita, ja ruokalistalla on sekä kansainvälisiä, espanjalaisia että paikallisia herkkuja. Saarta ympäröivät monipuoliset kalavesistöt, joten tuoretta kalaa on aina saatavilla. Kala valmistetaan useilla eri tavoilla: grillattuna, paistettuna, keitettynä, friteerattuna, suolattuna ja jopa auringossa kuivattuna! Saaren omiin erikoisuuksiin kuuluu vuohenjuusto, ja sen sanotaan olevan Kanariansaarten ja ehkä jopa koko Espanjan parasta. Cabrito on tyypillinen vuohenjuusto saarella. Kanarialaista herkkua papas arrugadas -ryppyperunoita ja mojo-kastiketta tarjoillaan useimmissa ravintoloissa.

Ropas viejas

Tarkoittaa vanhoja vaatteita suomeksi, ja tätä maukasta paikallista keittoa voi verrata pyttipannuun.

Frangollo

Maissijauhoista valmistettu vanukasmainen jälkiruoka.

Tapakset

Tarkoittavat pieniä suupaloja. Jokaisella tapaspaikalla on omat erikoisuutensa. Tyypillinen kanarialainen tapas on papas arrugadas con mojo, jossa on pieniä suolavedessä keitettyjä perunoita, jotka syödään kuorineen. Perunat dipataan vahvaan mojo-kastikkeeseen, jossa on öljyä, paprikaa ja valkosipulia.

Juomat

Maukkaan ruoan seuraksi voit tilata vaikka talon viiniä, vino de la casa, joka on usein hyvä ja edullinen vaihtoehto. Jos olut on enemmän mieleesi, suositeltavia merkkejä ovat Dorada, San Miquel ja Tropical. Vettä on saatavana pullossa. Hiilihapotettu vesi on agua con gas ja vesi ilman kuplia agua sin gas.

Yöelämä Fuerteventuralla

Fuerteventura on tunnettu rauhallisena saarena. Täällä on muutamia diskoja ja baareja, jotka sijaitsevat pääasiassa Corralejossa. Jandiassa, Costa Calmassa ja El Cotillossa yöelämä on rauhallista, ja iltaa voi viettää ravintolassa tai musiikkibaarissa paikallisesta ohjelmasta nauttien. Pääkaupunki Puerto del Rosariossa on monipuolisempi yöelämä. Monissa hotelleissa on myös tarjolla erilaista ohjelmaa, kuten karaokea, tietokilpailuja ja elävää musiikkia.
Ostokset

Ostosmahdollisuudet Fuerteventuralla

Fuerteventuralla on markkinoita, kauppoja ja ostoskeskuksia. Tarjolla on matkamuistoja, merkkituotteita ja saarella tehtyjä käsitöitä. Jos kaipaat laajempaa shoppailutarjontaa, kannattaa suunnata Jandiaan, Corralejoon tai pääkaupunkiiin Puerto del Rosarioon. Costa Calmassa ja El Cotillossa ostosmahdollisuudet ovat suppeammat ja tarjolla on lähinnä paikallisia tuotteita.

Ostosmahdollisuudet Puerto del Rosariossa ja Gran Tarajalissa

Saaren parhaat ostosmahdollisuudet ovat pääkaupunki Puerto del Rosariossa, jossa on kaikenlaisia kauppoja. Täällä on myös saaren suurin ostoskeskus Las Rotondas, jossa on useita tunnettuja kauppoja ja vaatemerkkien liikkeitä. Saaren kauppakeskittymä sijaitsee eteläpuolella, Gran Tarajalin kaupungissa. Gran Tarajalissa on lukuisia kauppoja ja ostosmahdollisuuksia.
Liikunta ja treeni

Liikunta ja treeni Fuerteventuralla

Fuerteventuralla on hyvät mahdollisuudet liikkua ja treenata. Tarjolla on erilaisia vesiurheilulajeja ja täällä voit myös pyöräillä ja kiipeillä.

Surffaus ja purjelautailu

Fuerteventuran tuuli- ja aalto-olosuhteiden ansiosta saari soveltuu erinomaisesti kaikenlaiseen surffaukseen. Saaren pohjoisosassa viihtyvät lainelautailijat, kun taas eteläinen Playa de Sotavento on purjelautailijoiden suosiossa. Tänne tulee surffaajia koko maailmasta nauttimaan kilometrejä pitkän rannan tuuliolosuhteista.

Jandia, Corralejo ja Cotillo ovat suosittuja kohteita surffaukseen. Täällä on useita surffikauppoja ja surffikouluja, joten voit hankkia varusteita tai osallistua alkeiskurssille. Kokeneet surffaajat voivat vuokrata varusteita.

Sukellus

Voit lähteä tutustumaan myös vedenalaiseen Fuerteventuraan. Upeita kalalajeja on paljon, joista osa on nähtävissä vain tällä saarella. Täällä voit kohdata erilaisia rauskuja sekä kilpikonnia ja haikaloja. Sukeltamaan voit lähteä oman taitotasosi mukaan, olitpa sitten kokenut sukeltaja tai täysin vasta-alkaja.

Vaellus

Jos kaipaat vaihtelua rantaelämään, voit lähteä vaeltamaan vuoristoon tai saaren mielenkiintoiseen maastoon. Saaren korkein vuori Pico de la Zarza on 807 metriä, ja sen huipulta aukeaa mahtavat maisemat merelle.
Aktiviteetit ja nähtävyydet

Aktiviteetit Fuerteventuralla

Fuerteventuralla voit viettää sekä rentouttavan että aktiivisen loman. Auringonoton ja uimisen lisäksi voit tehdä omatoimisia retkiä.

Isla de Lobos

Isla de Lobos (Susisaari) ei ole koskaan ollut susien saari, vaan saari on saanut nimensä 1900-luvun alkuun asti saarella asustelleiden merileijonien (lobo de mar eli merisusi) mukaan. Saari on kooltaan hyvin pieni, vain kuusi neliökilometriä, ja aiemmin siellä asui ainoastaan majakanvartijoita. Viimeinen majakanvartija oli nimeltään Antonio "El farero", joka tarjosi kodissaan kanarialaista paellaa saarella 70- ja 80-luvulla vierailleille turisteille. Antonion ravintola on yhä edelleen toiminnassa, ja sitä hoitaa hänen perheensä. Saarella voi tehdä vaellusretkiä tai ottaa aurinkoa laguunirannalla. Erittäin suositeltavaa on tutustua uskomattoman monipuoliseen vedenalaiseen maailmaan. Isla de Lobos on vuodesta 1982 kuulunut Las Dunasin luonnonsuojelualueeseen. Isla de Lobosille pääsee lasipohjaveneellä Corralejon satamasta.

Nähtävyydet Fuerteventuralla

Fuerteventuralla voit kokea jyrkkiä vuoria, dramaattisia maisemia, muinaisia kyliä ja autioita hiekkarantoja.

Gran Tarajal

Gran Tarajal on Fuerteventuran toiseksi suurin kaupunki, joka sijaitsee kaakkoisrannikolla. Kaupungin tunnusmerkkejä ovat pitkä, leveä ranta ja harmaansininen meri. Ranta on hieman syvempi kuin pohjoisen rannat yleensä, mutta aallot ovat rauhallisempia. Rantaa pitkin kulkevan kävelyreitin varrella on paljon erilaisia ravintoloita ja kahviloita.

Villaverde

Villaverde on eräänlainen Corralejon esikaupunki, jossa monet kaupungissa työskentelevät asuvat. Täällä voi rauhoittua kaupungin vilskeestä. Villaverden läheisyydessä on yksityinen maatila, La Rosita, jonne on koottu tietoa entisaikojen elämästä. Tilalla voi tutustua tupakkaviljelmien historiaan, mielenkiinkiintoisiin faktohin kameleista sekä kotitalouksissa ja maanviljelyssä käytettyihin vanhoihin esineisiin.

Kalastajakylä Ajuy

Ajuy on yksi merkittävimmistä kalastajakylistä Fuerteventuran länsipuolella. Täällä on upeita meriluolia ja ensiluokkaisia kalaravintoloita. Voit tutkia ruokalistaa aaltojen pauhatessa kallion seinämää vasten ja ihastella samalla mustaa laavarantaa.

Vuoristokylä Betancuria

Betancuriassa kannattaa käydä tutustumassa Kanariansaarten ensimmäiseen kirkkoon. Suositeltava vierailukohde on myös historiallinen museo Museo de Betancuria. Jos jatkat matkaa kohti Pajaraa, tieltä avautuvat upeat näkymät merelle ja koskemattoman luonnon suuntaan.

Pajara

Pajara on saaren entinen pääkaupunki ja erittäin kaunis, tyypillinen espanjalainen kylä. Kaikkein tunnetuin nähtävyys on La Casa de los Coronelen rakennus, jossa sanotaan olevan yhtä monta ikkunaa kuin vuodessa on päiviä. Täällä on myös saaren kaunein ja mielenkiintoisin kirkko.

Ecomuseo La Alcogida - Vanha Fuerteventura

Jos haluat tietää enemmän entisaikojen elämästä saarella, Tefia on ehdoton suositus. Täällä voit tutustua siihen, miltä saaren kylät näyttivät ennen turismin tuloa.
Kulkuyhteydet

Liikkuminen Fuerteventuralla

Fuerteventuralla on helppo liikkua muun muassa paikallisbussilla ja taksilla. Voit myös virailla läheisillä saarilla joko laurtalla tai saarten välisillä lennoilla. Lyhyemmille matkoille voit vuokrata polkupyörän.

Bussit

Fuerteventuran tieverkosto on laaja ja paikallisbussit liikennöivät lähes koko saarella. Osa linjoista kulkee pääkaupunki Puerto del Rosarion kautta.

Taksi

Taksilla matkustaminen on suhteellisen edullista kaupunkien sisällä. Pidemmät matkat saattavat kuitenkin tulla kalliimmiksi. Voit tilata taksin hotellistasi tai ottaa lennosta.

Lautat

Fuerteventuran ja Lanzaroten välillä kulkee lauttoja useita kertoja päivässä. Lautat lähtevät Corralejosta. Vuokra-auto on mahdollista ottaa mukaan autolautalle, jos autonvuokrausfirma sallii tämän. Corralejosta voi ottaa lautan myös pienemmälle Isla de Lobos -saarelle, joka sijaitsee Corralejon edustalla. Eteläisellä Fuerteventuralla sijaitsevasta Morro Jablen satamasta lähtee lauttoja Las Palmasiin Gran Canarialle.

Sisäiset lennot

Jos haluat pistäytyä jollakin toisella saarella, lentäminen on yksi vaihtoehto. Gran Canarialle ja Teneriffalle menee useita lentoja päivässä.
Kohdefakta

Aikaero

Aikaero -2 tuntia
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Reittilennoilla noin 10-12 tuntia Helsingistä.

Näin matkustat tänne

Fuerteventuralle voit matkustaa Tjäreborgin tilauslennolla Helsingistä talvikaudella.

Pääset Fuerteventuralle myös reittilennoilla joustavasti mihin aikaan vuodesta tahansa, ja voit itse määritellä matkasi pituuden.

Lento laskeutuu Puerto del Rosarion lentokentälle.

Kuljetuksista kerrotaan erikseen jokaisen lomakohteen kohdalla.
Sää
 • tammikuu
19°13°
7
Aurinkotuntia/pv
19°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
20°13°
7
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
21°14°
7
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
22°14°
8
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
23°15°
9
Aurinkotuntia/pv
19°
Veden lämpötila
30
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
24°17°
9
Aurinkotuntia/pv
20°
Veden lämpötila
29
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
27°19°
9
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
31
Sateettomia päiviä
 • elokuu
27°20°
9
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
31
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
27°20°
7
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
25°18°
7
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
23°16°
7
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
20°14°
6
Aurinkotuntia/pv
20°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
Fuerteventura on toiseksi suurin Kanariansaarista, ja täällä on myös yksi saarten vakaimmista ilmastoista. Ei ole väliä lomailetko pohjoisen suunnalla Corralejossa ja El Cotillossa tai etelän puolella Jandíassa tai Costa Calmassa, on lämpötila miellyttävä ja sateet vähäisiä. Golfvirran vuoksi veden lämpötila on tasaisesti yli 18 astetta ympäri vuoden.

Calima on sääilmiö, joka esiintyy kaikkialla Kanariansaarilla. Calima syntyy, kun lämpimät ja kuivat tuulet puhaltavat Atlantin yli ja ne kuljettavat mukanaan hiekkaa ja tomua Saharasta. Calima voi esiintyä useita kertoja vuodessa, erityisesti talvikaudella, mutta joskus myös kesällä. Caliman aikana lämpötila yleensä nousee, näkyvyys on huono, silmiä saattaa kirvellä ja hengitys tuntua tavallista vaikeammalta. Siksi on tärkeää noudattaa hotellien ja paikallisten viranomaisten antamia ohjeita.

Joulukuu, tammikuu ja helmikuu

Fuerteventuran talvi on kuin Suomen kesä, mutta täällä sataa vähemmän. Päivälämpötilat ovat 20-21 astetta. Illat ovat viileämpiä, lämpötila on noin 15 astetta. Veden lämpötila on 18-19 astetta.

Maaliskuu, huhtikuu ja toukokuu

Kevätkuukausina lämpötila nousee 22-23 asteeseen, mutta viileitä tuulia esiintyy. Veden lämpötila on 18-19 astetta ja aurinkotuntien määrä lisääntyy. Sademäärät laskevat hieman, vaikkakin ne ovat epätavallisia ympäri vuoden.

Kesäkuu, heinäkuu ja elokuu

Kesällä lämpötilat ovat n. 24-26 astetta, mutta viileä tuuli tekee ilmastosta miellyttävää. Veden lämpötila nousee 25 asteeseen ja sademäärät ovat lähes olemattomia.

Syyskuu, lokakuu ja marraskuu

Syksyllä lämpötilat ovat vieläkin n. 24-26 astetta, mutta Atlantilta tuulee viileästi. Veden lämpötila pysyy kesän tasolla: n. 24 astetta syyskuussa, ja laskee 21 asteeseen loka- ja marraskuussa.

Matkakohteet – Fuerteventura

Corralejo
 • Ruoka & juoma
 • Harrastukset
 • Ostokset
Miksipäs et makustaisi Corralejoon yhdessä koko perheen kanssa? Ja luonnollisesti voit varata myös täällä hotellin, jossa on mahdollisuus varata All Inclusive.
Jandia
 • Ruoka & juoma
Kilometrien pituiset rannat, hotellit huippuluokkaa sekä lapsiperheille Family Garden -hotelleja, joissa on All Inclusive. Jandíassa on kaikkea mitä onnistuneeseen lomaan tarvitaan.
Costa Calma
 • Ruoka & juoma
Ihastuttavan pitkät hiekkarannat ja hotelli rannalla, tai vain rentoudu luonnonkauniissa ympäristössä. Tervetuloa lomalle Costa Calmaan.

Tee matkahaku – Fuerteventura
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.