Thaimaa - ajankohtaista tietoa matkustamisesta ja maahantulovaatimuksista

Päivitetty 17.1.2022

Koronatodistus

Matkakohteessa

Valmis rokotussarja

Thaimaa on asettanut seuraavanlaisia vaatimuksia maahan saapuville matkailijoille, joilla on valmis rokotussarja (koskee myös alle 12-vuotiaita mukana matkustavia lapsia):

1. Thailand Pass

Kaikkien maahan saapuvien matkustajien tulee etukäteen täyttää maahantulokaavake eli nk. Thailand Pass. Täytetyn ja hyväksytyn Thailand Passin merkiksi saat QR-koodin, joka tulee esittää jo lähtöselvityksen yhteydessä lentokentällä, joten pidä se helposti saatavilla.

Kaavakkeen täyttäminen on pakollista, ja siihen sisältyy paljon tietoja ja liitettäviä dokumentteja. Tietojen täyttäminen tulee aloittaa viimeistään 7 päivää ennen matkan alkua.

Thailand Pass Thaimaahan matkustaville

11.1. lähtien Thailand Pass haetaan Blue Zone Sandbox -ohjelmassa, kun matkakohteesi on jossakin seuraavista Thaimaan provinsseista: Phuket, Krabi (myös Koh Lanta), Phang-Nga (Khao Lak) tai Surat Thani (Koh Samui). Se tarkoittaa, että saapumisen jälkeen ensimmäiset 7 päivää on vietettävä matkakohteessa. Voit liikkua vapaasti alueella, mutta sieltä ei saa poistua. Viikon jälkeen voi matkustaa vapaasti muualle Thaimaahan.

Oletko jo hakenut Thailand Passia Test & Go -ohjelman mukaan ja ehtinyt saada QR-koodisi?

  • Jos olet lähdössä matkalle viimeistään 14.1.2022 ja olet jo täyttänyt Thailand Pass -hakemuksen TEST & GO -ohjelman mukaisesti, sinun ei tarvitse tehdä mitään.
  • Matkoille 15.1.2022 alkaen tulee Thailand Pass -hakemus täyttää uudelleen "Blue Zone Sandbox" -ohjelman mukaisesti.

Terveysselvityksen ja yhteystietojen lisäksi tarvitaan liitteeksi:
a) Todistus valmiista koronarokotussarjasta, jonka toinen rokote on saatu vähintään 14 vrk aiemmin.
b) Vakuutustodistus, josta käy ilmi että sinulla on matkavakuutus, joka korvaa sairaanhoitokuluja vähintään 50 000 USD asti. Hanki englanninkielinen todistus hyvissä ajoin omasta vakuutusyhtiöstäsi.
c) Matka-asiakirjasi Tjäreborgilta sen todistamiseksi että majoitut SHA++-sertifioidussa hotellissa. (Kaikki Tjäreborgin hotellit ovat SHA++-sertifioituja)
d) Kuva passin kuvasivusta
e) Kuva maahan saavuttaessa tehtävän pakollisen koronatestin varauksen kuitista. Lue tarkemmin testin varaamisesta ja maksamisesta alempaa kohdasta 3.

Kaavakkeen täyttämisen ja lähettämisen jälkeen sen käsittelyaika on n. 0–5 työpäivää, minkä jälkeen saat QR-koodin, joka tulee esittää jo lähdön yhteydessä.

2. Pakollinen PCR-testi ennen lähtöä

Kaikkien Thaimaahan matkustavien (myös rokotettujen ja lasten 6-vuotiaasta alkaen) tulee esittää englanninkielinen todistus negatiivisesta PCR-testistä, joka on matkan alkaessa enintään 72 tuntia vanha. Todistus tulee olla mukana ja esitettävissä Thaimaassa oleskelun ajan.

Suosittelemme, että otat sekä testitodistuksen että todistuksen saaduista rokotuksista mukaan matkalle myös paperitulosteena.

Jos tarvitset matkallesi todistuksen negatiivisesta koronatestituloksesta, voit kääntyä testejä tarjoavien yksityisten lääkäriasemien tai muiden toimijoiden puoleen. Yhteistyökumppanimme 9lives tarjoaa asiakkaillemme testejä alennettuun hintaan. Myös esimerkiksi Finnair Terveyspalvelut tarjoaa edullista testimahdollisuutta pääkaupunkiseudulla, lue lisää.

3. Pakollinen koronatesti maahan saapumisen yhteydessä sekä 5. päivänä

Kaikkien matkustajien 0-vuotiaista alkaen tulee osallistua koronatestiin maahan saapumisen yhteydessä (testi varataan osoitteesta https://www.thailandpsas.com/ ).

Suomenkielinen ohje Thaimaan koronatestin varaamiseen ja maksamiseen

Maahantulotestin vastauksen saaminen kestää noin 6–24 tuntia, ja saat vastauksen hotellisi kautta. Näet tuloksen myös PSAS-järjestelmässä, jossa testivaraukset tehdään.

Matkan 5. päivänä tulee osallistua toiseen PCR-testiin ja mennä omatoimisesti testipaikalle. Testipaikka valitaan, varataan ja maksetaan samalla kun varaat maahantulon yhteydessä tehtävän testin (linkki ohjeeseen yllä). Järjestelmä ilmoittaa automaattisesti, minä päivänä testi pitää tehdä. Testipaikkoja on eri puolilla Phuketia, katso paikat kartalta Ota testipaikkaan mukaan passi, kaksi kopiota passista sekä kuitti maksetusta testistä. Testitulos tulee 24 tunnin kuluessa, ja se lähetetään hotelliisi ja antamiisi yhteystietoihin.

Matkustaja vastaa molempien testien kustannuksista, hinta on 4200 THB eli noin 120 euroa.

4. Mor Chana -mobiilisovellus

Thaimaan viranomaiset vaativat, että kaikilla aikuisilla matkailijoilla on käytössään Mor Chana -sovellun tartuntojen jäljitystä varten. Suosittelemme että lataat sovelluksen älypuhelimeesi jo ennen matkaa (App Store tai Google Play), jotta vältyt roaming-kustannuksilta. Voit hyvin ottaa sovelluksen käyttöön ja kirjautua sisään vasta, kun olet perillä Thaimaassa.

5. Muu viimeaikainen matkustaminen

Jos olet ollut ulkomailla Thaimaan-matkaa edeltävien 21 päivän aikana, varmista, että maa kuuluu Thaimaan viranomaisten hyväksymiin matalamman riskin maihin (lista löytyy Test & Go:n alta kohdasta "see list of eligible countries / territories"). Matkustus listan ulkopuolisissa maissa hyväksytään, jos on kyse vain alle 12 tuntia kestäneestä transit-oleskelusta.

Ilman valmista rokotussarjaa

6–17-vuotiaat ilman valmista rokotussarjaa

Joulukuun 16. päivästä lähtien 6–17-vuotiailta, joilla ei ole valmista rokotussarjaa, vaaditaan negatiivinen PCR-testitulos, joka on lähtöhetkellä enintään 72 tuntia vanha, Muilta osin vaatimukset ovat samat kuin täysin rokotetuilla.

Yli 18-vuotiaat ilman valmista rokotussarjaa

Huomioi, että kaikkien yllä mainittujen vaatimusten lisäksi yli 18-vuotiaita, joilla ei ole molempia rokotuksia, koskee 10 päivän karanteenivaatimus hotellissa omalla kustannuksella.

KASVOMASKIN KÄYTTÖ

Lentokentällä ja lennoilla
Helsinki-Vantaan lentokentällä edellytetään maskia kaikilta. Myös Finnairin lennoilla tulee käyttää maskia, paitsi syömisen tai juomisen aikana.

Lentokenttäkuljetukset/retket
Kaikkien on lentokenttäkuljetuksissa ja retkibusseissa käytettävä maskia.

Matkakohteessa
Lähtökohtaisesti Thaimaassa tulee aina käyttää maskia kun liikut hotellin ulkopuolella, esimerkiksi kaupoissa, pankeissa, markkinoilla ja nähtävyyksillä sekä kaikissa muissakin paikoissa, joissa on paljon ihmisiä. Maskia käytetään myös busseissa ja takseissa. Uimarannoilla maskia ei tarvitse käyttää.

Hotellissa
Hotellin yleisissä tiloissa kuten vastaanottoalueella, ravintolassa ja hississä pitää käyttää maskia. Maskin käyttöä ei kuitenkaan edellytetä ulkotiloissa tai uima-allasalueella, jos 1,5 metrin turvavälin säilyttäminen on mahdollista. Säännöt vaihtelevat jonkin verran hotelleittain, joten kannattaa varmistaa ohjeistus sisäänkirjautumisen yhteydessä.

Hotellissa

Thaimaan viranomaiset edellyttävät majoittumista SHA++ -sertifioidussa hotellissa, mikä kertoo hotellin täyttävän tartuntojen ehkäisytoimille asetetut kriteerit, esim. siivous- ja desifiointikäytäntöjä ja henkilökunnan koulutusta koskien. Kaikilla Tjäreborgin käyttämillä hotelleilla Thaimaassa on SHA++ -sertifiointi.

Sisään- ja uloskirjautumisen yhteydessä on tärkeää säilyttää turvaväli muihin. Hotelleilla on erilaisia käytäntöjä siihen, miten sisään- ja uloskirjautuminen sujuu parhaiten ja ilman jonojen muodostumista.

Sisäänkirjautumisen jälkeen tulee pysytellä omassa huoneessa, kunnes saapumisen yhteydessä tehdyn koronatestin tulos vahvistuu. Useimmissa hotelleissa on huonepalvelu, jos haluat odotusaikana syötävää tai juotavaa.

Hotelliravintoloissa ei tarvitse käyttää maskia syödessä tai juodessa. Mahdollisuuksien mukaan ruoka tarjoillaan pöytiin buffetin sijaan. Joissakin ravintoloissa henkilökunta tarjoilee buffetpöydässä. Pöytien välejä on lisätty ja pöydät desinfioidaan asiakkaiden vaihtuessa.

Aktiviteetit, ryhmäliikuntatunnit ja retket toteutetaan tavalliseen tapaan, mutta kasvomaskia edellytetään jos 1,5 metrin turvavälejä ei voida säilyttää. Paikallisten ohjeistuksien muuttuminen voi aiheuttaa muutoksia myös aktiviteettiohjelmiin lyhyelläkin varoitusajalla. Joissakin hotelleissa kuntosalille tulee varata aika jo etukäteen ruuhkien välttämiseksi. Saat lisätietoja hotelliasi koskevista käytännöistä sisäänkirjautumisen yhteydessä.

Muutokset hotellin palveluihin, aukioloaikoihin tai ohjelmiin ovat mahdollisia, jos paikalliset säännöt ja ohjeistukset muuttuvat.

JULKISILLA PAIKOILLA

Rannat:
Rannat ovat avoinna. Aurinkotuolien vuokraamiseen tai tarjoiluun ei ole rajoituksia. Yleinen turvavälisuositus on 1,5 m.

Ravintolat, baarit, yökerhot:
Ravintolat ja baarit oavat avoinna, mutta aukioloaikaa on rajoitettu siten että ne suljetaan kello 22. Diskot, yökerhot ja vastaavat eivät toistaiseksi ole auki.

Kaupat, apteekit ja nähtävyydet
Kaupat ja apteekit palvelevat normaalisti. Lähes kaikki nähtävyydet ovat avoinna, joskin voimassa voi olla joitakin rajoituksia. Suuremmissa kooontumisissa voidaan rajoittaa henkilömäärää turvavälien vuoksi.

Ulkonaliikkumisrajoitukset
Matkakohteissamme Thaimaassa ei ole voimassa ulkonaliikkumisrajoituksia.

Liikennevälineet
Julkista bussiliikennettä on tavanomaista vähemmän. Taksit ja tuk-tukit palvelevat normaaliin tapaan.

MUUTA HYÖDYLLISTÄ TIETOA

Jos saat koronatartunnan Thaimaassa
Jos saat Thaimaan-lomasi aikana positiivisen tuloksen koronatestissä, autamme sinua kaikin tavoin paikallisten viranomaissääntöjen ja ohjeiden puitteissa.

Thaimaan sääntöjen mukaan positiivinen testitulos johtaa 10 päivän eristykseen erityisesti siihen tarkoitukseen varatussa hotellissa. Jos lomahotellisi on joku omista hotelleistamme (Sunwing Kamala Beach, Sunwing Bangtao Beach tai Sunprime Kamala Beach), eristys voidaan toteuttaa samassa hotellissa. Jos eristys vaikuttaa paluumatkaasi, autamme luonnollisesti löytämään ratkaisun. Mahdollisten ylimääräisten hotelli- ja lentokulujen varalta on erittäin tärkeää, että varmistat oman vakuutusturvasi kattavuuden ennen matkaa.

Huomioithan, että viranomaisten ohjeistuksissa voi tapahtua muutoksia lyhyelläkin varoitusajalla.

Tjäreborgin Safe Travel

Usein kysyttyjä kysymyksiä matkustamisestaThailand Pass -hakemuksen TEST & GO -ohjelman mukaisest

Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.