Käärijä uima-alttaalla Thaimaassa

Käärijän Thaimaa – ”Yksi meikäläisen lempikohteista”

Kevään 2023 Euroviisujen jälkeen artisti Käärijän elämä on ollut aikamoista lentoa. Kuuluisuuden myötä oman tilan ja ajan löytäminen on tullut vaikeammaksi, mutta lomamatkoilla on mahdollisuus olla ihan vaan Jere Pöyhönen.

Kiireiseen viisuvuoteenkin mahtui muutama irtiotto tiiviistä keikkatahdista. Heti Euroviisujen jälkeen Käärijä lomaili Malediiveilla. Syyskuussa loma suuntautui jo ennestään tuttuun suosikkikohteeseen, Thaimaahan.

– Olen käynyt useita kertoja Thaimaassa. Ensimmäisen kerran jo pikkupoikana perheen kanssa. Jotenkin se on vain muodostunut itselle sellaiseksi tärkeäksi paikaksi, Käärijä kertoo.

Loman ajankohta täytyy tietenkin sovittaa Käärijän kiireiseen kalenteriin, ja kovin aikainen varaaminen ja suunnittelu ei aina ole mahdollista. Kun matkan varaa suhteellisen lähellä lähtöä, valinnanvaraa on luonnollisesti vähemmän.

– Kun Tjäreborgin matka-asiantuntijan kanssa kartoitimme mahdollisuuksia syyskuun lomalle, yhdistelmämatka Bangkok + Hua Hin alkoi kuulostaa tosi hyvältä. Aluksi mietin myös Espanjaa, Käärijä kertoo.

– Bangkokissa on kuitenkin myös se hyvä puoli, että jengi ei tunnista meikäläistä, Käärijä virnistää.

Käärijä Bangkokissa
Käärijä flamingo-uimalelun kanssa Thaimaassa

Käärijän vinkit Thaimaahan

– Thaimaassa on tosi paljon sellaista mikä vetoaa muhun, ja siksi tykkään siitä niin paljon. Hyviä puolia ovat esim. ihmiset, hintataso, hieronnat, ruoka ja tietysti sää, Käärijä luettelee.

1. Käy katsomassa norsuja

Norsut ovat olennainen osa Thaimaata, ja monet matkailijat haluavat lomallaan nähdä niitä hieman lähempää. Käärijä suosittelee vierailua esimerkiksi norsujen suojelualueella.

– Norsut ovat tosi kiehtovia, ja vierailusta tulee hyvä mieli, Käärijä sanoo.

– Valitse kuitenkin sellainen paikka, missä norsuja kohdellaan oikein, hän muistuttaa.

2. Bangkok

Vilkas ja intensiivinen miljoonakaupunki Bangkok kaikkine mahdollisuuksineen on yksi Käärijän lempikohteista, ja hän suosittelee sitä lämpimästi muillekin.

– Bangkokissa on hulinaa, rantakohteet on sitten toisenlaisia mestoja.

– Bangkokissa on paljon tekemistä, on kauppakeskuksia, temppeleitä, jokiajeluita, hyvää ruokaa, Käärijä listaa.

3. Maistele thairuokaa

Thairuoka on perusmakujen, suolaisen, makean, tulisen ja happaman harmoniaa. Erilaiset curryt, paistetut riisit ja nuudelit, wokit ja keitot ovat tyypillisiä ruokalajeja. Thairuoka on usein mausteita ja voi olla myös varsin tulista. Käärijälle thairuoka maistuu erinomaisesti.

– Cashew-kana. Se on ykkösruoka mulle.

"Lähtekää ihmiset lomailemaan. Se tekee hyvää!"

 

Herkullista ruokaa Thaimaassa
Käärijä rannlla Thaimaassa
Käärijä Hua Hinissä lomalla

Lue myös