Matkat – Thassoksen kaupunki

Thassoksen kaupungissa lomaillessasi majoitut mukavasti, nautit hyvästä ruuasta ja voit lähteä helposti omille löytöretkille saaren luontoon ja rannoille.

Thassoksen kaupungissa, jota kutsutaan myös Limenakseksi, on eloisa satama, josta pääsee helposti lautalla mantereelle, jos kaipaat vaihtelua tai haluat lähteä ostosretkelle. Thassoksen kaupunki on melko rauhallinen, ja siellä vallitsee rento ja kansanomainen tunnelma. Se on ollut pitkään myös kreikkalaisten itsensä suosima kohde, minkä ansiosta hinnat ovat pysyneet edullisina ja kaupunki on säilyttänyt aidon kreikkalaisen luonteensa. Kauniin pienen sataman ja satamakadun ympäristössä on hyvä valikoima ravintoloita, joissa voi syödä edullisesti kreikkalaisia erikoisuuksia, kuten kala- ja äyriäisruokia. Thassoksen kaupungissa lomailet todellakin keskellä kreikkalaista arkielämää. Kävelyetäisyydellä on kaksi erinomaista rantaa, joille pääsee myös pyörällä muutamassa minuutissa. Myös kaupungin sisällä on ranta, jota reunustavat viihtyisät rantabaarit.

Majoitu lähellä rantaa ja kaupunkia

Thassoksen kaupungissa sijaitsevissa hotelleissamme majoitut huoneessa tai huoneistossa, uima-altaalla tai ilman, keskustan tuntumassa tai kaupungin laidalla. Minkä hotellin valitsetkin, asut aina lähellä sekä rantaa että keskustan ostos- ja huvittelumahdollisuuksia. Hotellit ovat saaneet vierailtamme erinomaisia arvosteluja.

Vuokraa auto Tjäreborgin kautta

Tiesithän, että voit varata myös vuokra-auton matkavarauksesi yhteydessä? Vuokra-autolla pääset helposti liikkumaan ympäriinsä saaren mutkittelevilla teillä, joita pitkin löydät syrjäisille rannoille ja ylös vuoriston pikkukyliin. Välimatkat ovat lyhyitä, sillä koko saaren ympäri kulkeva rantatie on vain noin sadan kilometrin pituinen. Saari onkin kuin tehty omiin tutkimusretkiin. Turisteista suurin osa on kreikkalaisia Thessalonikin ja Kavalan alueelta, ja siksi Thassoksen saaren tunnelma on aidompi kuin monilla muilla saarilla.

Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Thassoksen kaupunki

Sää
 • tammikuu
7°1°
4
Aurinkotuntia/pv
13°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
9°2°
5
Aurinkotuntia/pv
13°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
12°3°
6
Aurinkotuntia/pv
13°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
16°7°
8
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
21°11°
9
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
26°15°
11
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
28°17°
12
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • elokuu
28°17°
11
Aurinkotuntia/pv
25°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
24°13°
9
Aurinkotuntia/pv
23°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
19°9°
7
Aurinkotuntia/pv
20°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
13°6°
5
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
9°2°
4
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
Rannat
Thassoksen kaupungissa on hiekka- ja sorarantoja. Saaren itärannikolla sijaitsevat Makryammoksen ja Golden Beachin lapsiystävälliset rannat, joille pääsee helposti taksiveneellä tai bussilla Thassoksen satamasta. Potoksen ja Limenarian lomakohteissa saaren eteläosassa sijaitsevat saaren parhaat ja suosituimmat rannat. Ne ovat lapsiystävällisiä ja koostuvat hiekasta sekä kivistä ja sorasta. Saaren rannoille pääsee helpoiten vuokra-autolla tai paikallisbussilla.

Makryammos

Makryammos sijaitsee noin 3 kilometrin päässä Thassoksen kaupungista. Se on yksi lähialueen hienoimmista ja parhaiten hoidetuista rannoista, ja siellä on ravintola, baari, aurinkotuoleja ja -varjoja, tenniskenttä, uima-allas sekä vesiurheilumahdollisuuksia. Ranta on yksityinen, joten korkeasesongin aikaan peritään toisinaan pääsymaksu niiltä vierailijoilta, jotka eivät asu läheisessä hotellissa. Myös aurinkotuolien ja -varjojen käyttö on maksullista.

Nisteri

Nisterin hiekkaranta sijaitsee kävelymatkan päässä Thassoksen kaupungista. Rannalla on suihku sekä vuokrattavia aurinkotuoleja ja -varjoja. Nälän yllättäessä rannalla on sekä taverna että rantabaari läheisen hotellin yhteydessä.

Glifoneri

Glifoneri on Skala Rachonissa sijaitseva pieni hiekkapoukama, jonka molemmin puolin on kallioita. Rannalla on aurinkotuoleja ja taverna.

Pachis

Pachis on Skala Rachonissa sijaitseva melko pitkä hiekkaranta, jolla on aurinkotuoleja, kaksi tavernaa ja baareja. Rannalle pääsee helpoiten autolla tai bussilla.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Noin 3–4 tuntia

Näin matkustat tänne

Thassokselle voit matkustaa Tjäreborgin tilauslennolla Helsingistä kesäkaudella.
Thassoksen kaupunkiin voit matkustaa Tjäreborgin tilauslennolla Helsingistä kesäkaudella. Lento laskeutuu mantereen puolelle, Kavalan lentokentälle.
Tjäreborgin lentokenttäkuljetuksella pääset helposti ja varmasti perille Thassoksen kaupungissa sijaitsevaan hotelliisi. Lentokenttäkuljetukset eivät sisälly hintaan, mutta voit ostaa ne lisämaksusta.

Tjäreborgin oppaat ovat vastassa Kavalan kaupungin ulkopuolella, mantereella sijaitsevalla lentokentällä ja ohjaavat sinut oikeaan bussiin. Kuljetus lentokentältä Keramotin lauttasatamaan kestää n. 15 min. Satamasta matka jatkuu autolautalla Thassoksen kaupunkiin (n. 40 min). Lauttamatkan aikana matkatavarat säilytetään bussissa. Lautalla on yksinkertainen kahvila. Kuljetus Thassoksen kaupungin satamasta hotellillesi kestää n. 5–20 min (n. 0,5–2 km) sen mukaan, kuinka paljon muuta liikennettä ja kuinka monta hotellipysähdystä matkan varrella on. Toisinaan loppumatka hotelliin tehdään taksilla tai minibussilla. Odotusajat Keramotin lauttasatamassa ovat mahdollisia sekä meno- että paluumatkalla. Lentokenttäbussin tarkka ajoreitti määräytyy paikallisten olosuhteiden mukaan, ja reitti päätetään paikan päällä. Lisätietoja saat saavuttuasi perille.

Lue lisää kuljetuksista kohteessa.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Thassoksen kaupungissa on paljon tavernoja, ravintoloita ja baareja.
Thassoksen kaupungin yöelämä on melko rauhallista, mutta kaupungissa on joitakin baareja sekä kaksi yökerhoa.
Ostokset
Thassoksen kaupungissa paras ostosvalikoima on pääkadulla, joka kulkee vanhasta satamasta rantaa kohti. Täältä voit ostaa lähes mitä tahansa, vaikka suurin osa kaupoista onkin suunnattu turisteille. Valikoimassa on myös paljon paikallisia tuotteita, kuten kulta- ja hopeakoruja, nahkatuotteita sekä saarella tuotettua oliiviöljyä ja hunajaa. Maanantaisin aamupäivällä Prinoksen kylässä länsirannikolla järjestetään suuret markkinat, joilla myydään hedelmiä, vihanneksia, laukkuja, kenkiä ja paljon muuta.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Thassoksella on paljon aktiviteetteja, jos kaipaat vaihtelua rantaelämään. Thassoksen kaupungin lähellä on monia hyviä vaellusreittejä. Voit myös vuokrata polkupyörän ja lähteä tutkimaan ympäristöä. Noin kolmen kilometrin päässä Thassoksen kaupungista sijaitsevassa Makryammoksessa voit harrastaa monenlaista urheilua. Vesiurheilulajeja, kuten purjelautailua ja vesihiihtoa, voi kokeilla Pefkarissa ja Golden Beachillä.

Vaeltaminen

Thassoksen kaupungin lähellä on hyvät vaellusmahdollisuudet. Amfiteatterin takaa lähtee merkitty vaellusreitti, joka kulkee upeiden maisemien ja kukkaloiston läpi. Jos et halua lähteä vaeltamaan, suosittelemme kuitenkin kävelyretkeä amfiteatterille, jossa voit ihailla kaupunkiin levittäytyvää maisemaa ja upeaa auringonlaskua.

Skala Potamia

Skala Potamian kylä sijaitsee saarta halkovan Ipsarionin vuorijonon juurella. Kylässä sijaitsee Vagis-museo, jossa on tunnetun kuvanveistäjän Polygnotos Vagiksen teoksia. Kylän pienen sataman perustivat Prodromos-luostarin munkit. Ympäröivä vehreä maisema ulottuu alas kristallinkirkkaaseen mereen ja pitkälle, kauniille Chrissi Aktin rannalle, jonka tunnelma on yön laskeutuessa lähes mystinen.

Teologos

Teologos, joka sijaitsee ylhäällä vuorilla, oli aikaisemmin saaren pääkaupunki. Kylän kivitalojen arkkitehtuuri muistuttaa bysanttilaista, ja kylässä voi vierailla valkoiseksi maalatussa Agios Dimitriosin kirkossa. Jos kirkko on suljettu, avaimen voi hakea papilta, joka yleensä oleskelee kahvilassa. Teologoksen kylässä kannattaa ehdottomasti vierailla.

Panagia

Panagia on myös ollut saaren pääkaupunki. Kylän nimi tulee siellä sijaitsevasta kirkosta, jonka juhlapäivää vietetään 15. elokuuta. Tuolloin kylän naiset valmistavat kirkon ulkopuolella kourbania eli keitettyä lihaa, jota tarjoillaan kirkossa kävijöille jumalanpalveluksen jälkeen. "Puhtaan maanantain" juhlan aikaan järjestetään karnevaali ja suuri kulkue kylän pääkaduilla, ja juhlinta jatkuu myöhään yöhön. Kylän arkkitehtuuri on peräisin turkkilaiselta ajalta, jolle tunnusomaisia ovat puiset parvekkeet. Panagiassa voit kierrellä pikkukaupoissa, tehdä kävelyretkiä kujilla sekä nauttia viihtyisästä tunnelmasta ja hyvästä ruuasta jossain kylän monista tavernoista.
Kulkuyhteydet
Saaren paikallisbussit liikennöivät sesongin mukaan, joten toisinaan vuoroja on vähemmän. Aikataulut on myös suunniteltu Thassoksen kaupunkiin saapuvien lauttojen aikataulun mukaan. Saarella pääsee helpoiten kulkemaan vuokra-autolla. Thassoksen kaupungista kulkee säännöllinen lauttalinja Kavalaan ja Keramotiin. Kavalaan menee lauttoja myös Skala Prinoksesta.
Kohdefakta

Palvelumme

Touko-syyskuussa tavoitat Tjäreborgin oppaat vuorokauden ympäri palvelupuhelimesta, tekstiviestillä ja sähköpostilla halutessasi varata retkiä, vuokrata auton tai saada muita hyviä vinkkejä. Jos emme voi ratkaista asiaa puhelimitse tai sähköpostilla, tulemme tapaamaan sinua hotelliisi tai sen lähellä olevaan toiseen hotelliin. Matkustaessasi tilauslennolla tapaat meidät myös lentokentällä ja ohjaamme sinut oikeaan lentokenttäbussiin, mikäli olet varannut kohdekuljetukset.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Suomen kansalaisilla tulee olla Kreikkaan matkustettaessa voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Passin/henkilökortin tulee olla voimassa matkan ajan. Viisumia ei tarvita.

Huom! Albaniassa passin tulee olla vähintään voimassa 3 kk matkan jälkeen. Suomen kansalaisilta ei vaadita Albaniaan viisumia alle 30 päivää kestäville lomamatkoille.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passivaatimukset Kreikan/Albanian lähetystöstä/konsulaatista
.... Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Kreikan/Albanian lähetystöstä/konsulaatista. Kreikan suurlähetystö, Helsinki, p. +358 9 622 9790.

Matkustajalomake
Kaikkien Kreikkaan saapuvien matkustajien on 1.7.2020 alkaen täytettävä matkustajalomake (PLF, Passanger Locator Form) viimeistään 24 tuntia ennen maahan saapumista. On erittäin tärkeää, että lomake täytetään hyvissä ajoin ennen matkaa (viimeistään 24 tuntia ennen lähtöä), sillä muuten voit joutua maksamaan huomattavan sakon (500 euroa per henkilö) saavuttuasi Kreikkaan. Lomakkeen täyttämisen jälkeen saat QR-koodin sähköpostitse. Tallenna QR-koodi puhelimeesi tai tulosta se paperille, sillä koodi tulee esittää lähtöselvityksessä ja koneeseen nousun yhteydessä Suomessa sekä Kreikkaan saavuttua. Lomake täytetään englanniksi: https://travel.gov.gr. Avaaminen onnistuu parhaiten Chromella ja Firefoxilla.

HUOM! KORFUN KAUTTA ALBANIAAN MATKUSTAVAT
Passin tulee olla voimassa vähintään 3 kuukautta matkan jälkeen. Suomen kansalaisilta ei vaadita Albaniaan viisumia. Kaikkien matkustajien passitiedot tulee ilmoittaa Tjäreborgille ennen matkaa.

Albanian viranomaiset vaativat virallisia asiakirjoja alaikäisten lasten kanssa matkustavilta, jos lapsi matkustaa vanhempien kanssa, joilla on eri sukunimi ja lapsella on vain toisen vanhemman sukunimi, tai jos lapsi matkustaa vain toisen vanhemman kanssa, tai jos lapsi matkustaa isovanhempien, sukulaisten tai ystävien kanssa. Englanninkielisessä asiakirjassa tulee olla maistraatin julkisen notaarin leima. Asiakirjojen vahvistusta varten tulee ottaa yhteyttä lähimpään maistraattiin.

Albanian kunniakonsuli Helsingissä:
Albanian Honorary Consulate General in Helsinki, Finland
(+358) 50 548 2854

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Majoitusvero Kreikassa

Kreikan viranomaiset perivät veron hotelliyöpymisistä. Veron suuruus vaihtelee paikallisen hotelliluokituksen ja matkan pituuden mukaan, ja vero maksetaan suoraan hotellille sisäänkirjautumisen yhteydessä joko käteisellä tai kortilla. Huomioithan, että Tjäreborgin hotelliluokitus saattaa poiketa virallisesta luokituksesta, jonka mukaan vero määräytyy.

Hotelli/huoneistohotelli, jonka virallinen luokitus on:

1-2 tähteä: 0,50 euroa/huone tai huoneisto/yö
3 tähteä: 1,50 euroa/huone tai huoneisto/yö
4 tähteä: 3,00 euroa/huone tai huoneisto/yö
5 tähteä: 4,00 euroa/huone tai huoneisto/yö

Valuutta ja maksaminen

Euro (EUR). Thassoksen kaupungissa on pankkiautomaatteja.

Aikaero

Sama aika kuin Suomessa

Sähkö

220 V.

Kieli

Kreikassa: Kreikka
Albaniassa: Albania

Lisätiedot

Vilkasta liikennettä korkeasesongin aikana. Thassoksella on suuri hunajantuotanto, joten siellä on paljon mehiläisiä ja ampiasia, etenkin elo-syyskuussa. Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Egeanmeressä sijaitsevalla Thassoksella on asukkaita n. 15 000, joista Thassoksen kaupungissa asuu n. 3 000. Saarella on paljon ravintoloita ja tavernoja, joissa muutamissa on myös elävää musiikkia. Baareja ja rantabaareja. Museoita sekä antiikkisia kaivauksia.
Tee matkahaku – Thassoksen kaupunki
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.