Matkat – Golden Beach

Tervetuloa Gold Beachille! Täällä on Thassoksen parhaimpiin kuuluva ranta ja hotellivalikoima, josta löytävät omansa niin lapsiperheet kuin aikuisessa seurassa matkustavat.

Golden Beachillä sinua odottavat viihtyisät tavernat ja baarit, hyvä hotellivalikoima ja kaunis luonto metsäisine vuorineen ja lähteineen. Tänne matkustaessasi majoitut mukavasti, vietät rentouttavaa lomaa ja nautit kreikkalaisesta tunnelmasta. Golden Beachin kolmen kilometrin pituinen lapsiystävällinen hiekkaranta on yksi Thassoksen parhaista ja suosituimmista rannoista. Hieman sisempänä saarella sijaitsevat Panagian ja Potamian kylät, joissa on mukavia kahviloita ja tavernoja. Golden Beachin alueella onkin saaren paras ravintola- ja baarivalikoima, ja hinnat ovat hyvin edullisia. Jos haluat tutustua saaren muihin osiin, vedä vaelluskengät jalkaan ja lähde kylän yläpuolella kohoavien vuorten vaellusreiteille.

Lapsiystävällinen Golden Beach

Tjäreborgin valikoimassa Golden Beachillä on useita lapsiperheille sopivia hotelleja. Erityisesti suosittelemme Family Garden -hotelliamme Ntinas Filoxeniaa, jossa on jopa viiden hengen huoneistoja. Hotelli sijaitsee sataman lähellä rannan eteläpäässä, jossa on mukavalla etäisyydellä tavernoja ja pikkukauppoja.

Golden Beach aikuiseen makuun

Jos matkustat ilman lapsia ja haluat asua ylellisesti, suosittelemme Alexandra Golden Boutique - hotellia. Hotelli sijaitsee aivan rannan tuntumassa, joten sekä virkistävät aamupulahdukset että uintiretket auringonlaskun aikaan ovat vain kivenheiton päässä. Jos haluat tehdä lomastasi entistäkin mukavamman ja helpomman, voit valita All Inclusiven, joka sisältää ruokien ja juomien lisäksi myös polkupyörät, joilla voit tutustua ympäristöön omin päin.

Koe Thassos

Lähde Thassoksella omille tutkimusretkillesi! Saaren kauniissa maisemissa kannattaa todellakin tehdä retkiä. Voit vaikkapa löytää ikioman rantasi ja pysähtyä johonkin idylliseen tavernaan. Thassos on moneen muuhun Kreikan kohteeseen verrattuna säilynyt suhteellisen koskemattomana, joten sinun ei tarvitse mennä kauaksikaan, kun hotellit ja turistit jo jäävät taaksesi. Parhaiten saareen tutustut vuokraamalla auton, jonka voit varata jo matkavarauksesi yhteydessä. Saat takuuvarmasti hyvän, hintansa arvoisen ajoneuvon, ja tehdessäsi varauksen etukäteen sinun ei tarvitse käyttää kallisarvoisia lomapäiviäsi auton hankkimiseen.

Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Golden Beach

Sää
 • tammikuu
7°1°
4
Aurinkotuntia/pv
13°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
9°2°
5
Aurinkotuntia/pv
13°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
12°3°
6
Aurinkotuntia/pv
13°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
16°7°
8
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
21°11°
9
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
26°15°
11
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
28°17°
12
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • elokuu
28°17°
11
Aurinkotuntia/pv
25°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
24°13°
9
Aurinkotuntia/pv
23°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
19°9°
7
Aurinkotuntia/pv
20°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
13°6°
5
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
9°2°
4
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
Rannat
Golden Beachin kolmen kilometrin pituinen hiekkaranta on yksi saaren upeimmista ja pisimmistä rannoista. Kauniiden vuorten siluetti muodostaa upean taustan rannalle. Matala, lapsiystävällinen ranta reunustaa koko Golden Beachin lomakohdetta. Pitkin rantaa on pieniä viihtyisiä tavernoja, joista avautuu upea näkymä merenlahdelle. Rannan tuntumassa sijaitsee myös suurin osa hotelleista, kaupoista ja ravintoloista.

Muut rannat

Thassoksen saarella on lukuisia rantoja, osa on useiden kilometrien pituisia, osa pieniä ja syrjäisiä. Joillakin rannoilla on paljon palveluita, kuten aurinkotuoleja ja -varjoja, vesiurheilumahdollisuuksia ja tarjoilua, kun taas joillakin on vain yksinkertainen baari, josta saa virvokkeita ja pientä syötävää.

Makryammos

Makryammoksen ranta sijaitsee Golden Beachin pohjoispuolella, parin kilometrin päässä Thassoksen kaupungista. Makryammos on alueen hienoin ja parhaiten hoidettu ranta, jolla on monenlaisia palveluja, kuten ravintola. Korkeasesongin aikaan rannalla peritään toisinaan pääsymaksua vierailijoilta, jotka eivät asu rannan lähellä olevassa hotellissa. Makryammos on hyvin lapsiystävällinen ranta, ja sinne menee Thassoksen kaupungista sekä busseja että veneitä.

Paradise Beach

Paradise Beach sijaitsee Golden Beachiltä etelään, lähellä Kiniran kylää. Ranta sijaitsee vuorenrinteen alapuolella, piilossa päätieltä katsottuna. Rannalta saa pientä syötävää ja juotavaa.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Noin 3–4 tuntia

Näin matkustat tänne

Thassokselle voit matkustaa Tjäreborgin tilauslennolla Helsingistä touko-syyskuussa.
Golden Beachille voit matkustaa Tjäreborgin tilauslennolla Helsingistä kesäkaudella (touko-syyskuussa). Lento laskeutuu mantereen puolelle, Kavalan lentokentälle.
Tjäreborgin lentokenttäkuljetuksella pääset helposti ja varmasti perille Golden Beachissä sijaitsevaan hotelliisi. Lentokenttäkuljetukset eivät sisälly hintaan, mutta voit ostaa ne lisämaksusta.

Tjäreborgin oppaat ovat vastassa Kavalan kaupungin ulkopuolella, mantereella sijaitsevalla lentokentällä ja ohjaavat sinut oikeaan bussiin. Kuljetus lentokentältä Keramotin lauttasatamaan kestää n. 15 min. Satamasta matka jatkuu autolautalla Thassoksen kaupunkiin (n. 40 min). Lauttamatkan aikana matkatavarat säilytetään bussissa. Lautalla on yksinkertainen kahvila. Kuljetus Thassoksen kaupungin satamasta Golden Beachin hotelliin kestää n. 20–45 min (n. 10 km) sen mukaan, kuinka paljon muuta liikennettä ja kuinka monta hotellipysähdystä matkan varrella on. Toisinaan bussi ajaa Thassoksen kaupungin kautta, jolloin kuljetus kestää hieman kauemmin. Odotusajat Keramotin lauttasatamassa ovat mahdollisia sekä meno- että paluumatkalla. Thassoksen kaupungissa vaihdetaan minibussiin kohteeseen saavuttaessa. Lentokenttäbussin tarkka ajoreitti määräytyy paikallisten olosuhteiden mukaan, ja reitti päätetään paikan päällä. Lisätietoja saat saavuttuasi perille.

Lue lisää kuljetuksista kohteessa.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Golden Beachillä on paljon ravintoloita ja baareja rannan tuntumassa. Useimmissa niistä tarjoillaan sekä kreikkalaista että kansainvälistä ruokaa.
Golden Beachin yöelämä on rauhallista. Rannalla voit istahtaa veden äärellä sijaitseviin baareihin nauttimaan juomista ja aaltojen kohinasta. Voit myös lähteä ylös Skala Panagiaan ja nauttia merelle avautuvasta näköalasta 400 metriä Golden Beachin yläpuolella.
Ostokset
Golden Beachiltä voi ostaa esimerkiksi nahkatuotteita, kulta- ja hopeakoruja sekä saarella tuotettua oliiviöljyä ja hunajaa. Enemmän ostosvalikoimaa on Thassoksen kaupungissa.

Xantin markkinat

Thassos ei ole varsinainen ostosparatiisi, mutta jos haluat tehdä kivoja löytöjä, suosittelemme mantereella sijaitsevan Xantin kaupungissa järjestettäviä lauantaimarkkinoita. Markkinoilla myydään kaikenlaista, muun muassa antiikkia, vaatteita, kalaa ja oliiveja.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Thassoksella on paljon tekemistä, jos haluat viettää aktiivista lomaa. Saarella on paljon hyviä vaellusreittejä, ja voit myös vuokrata polkupyörän tai maastopyörän. Vesiurheilulajeja, kuten purjelautailua ja vesihiihtoa, voit kokeilla Makryammoksen ja Pefkarin rannoilla. Pefkarissa sijaitsee myös suosittu sukelluskeskus.

Vaeltaminen

Golden Beachiltä voit lähteä retkeilemään vuorille Panagian kylän kautta. Sieltä lähtee hyvä vaellusreitti, jonka kulkeminen kestää noin kolme tuntia.
Kulkuyhteydet
Thassoksen saari on kuin tehty omiin tutkimusretkiin. Koko saaren kiertävältä, 100 kilometrin pituiselta päätieltä poikkeaa ylös vuorille pieniä teitä, jotka johtavat oliivilehtojen ja vuorenhuippujen lomassa sijaitseviin pikkukaupunkeihin ja kyliin. Eniten pääset näkemään ja kokemaan Thassoksella vuokraamalla auton. Saarella toimii useita tunnettuja autovuokraamoita. Tjäreborg tekee yhteistyötä Avis-autovuokraamon kanssa. Jos vuokraat auton paikan päältä, tarkasta huolellisesti, mitä vakuutus sisältää. Vältä pieniä, tuntemattomia autovuokraamoita, vaikka ne houkuttelisivatkin edullisilla hinnoilla.

Bussit

Paikallisbussit liikennöivät Thassoksen kaupungin ja useimpien saaren kylien välillä. Bussipysäkit on merkitty turkooseilla kylteillä. Thassoksen kaupungin pääbussiasema sijaitsee sataman lähellä.

Taksi

Takseja on kaikissa lomakohteissa. Taksiasemat sijaitsevat Thassoksen kaupungissa ja Limenariassa. Jos tarvitset apua taksin tilaamisessa, voit aina kääntyä hotellin tai ravintolan henkilökunnan puoleen. Takseissa käytetään taksamittaria, ja hinnat voivat olla korkeammat ilta- ja yöaikaan. Jos tarvitset taksia myöhään illalla tai yöllä, se on parasta tilata hyvissä ajoin ennakkoon.

Lautat

Thassoksen kaupungin satamasta pääsee lautalla mantereelle Keramotiin. Kesäaikaan lautat liikennöivät aikaisesta aamusta myöhäiseen iltaan. Prinoksesta pääsee lautalla mantereen puolelle Kavalaan noin puolessatoista tunnissa. Kavalasta puolestaan menee lauttoja Limnoksen ja Chioksen saarille sekä Mytiliniin Lesboksen saarelle. Lauttamatkojen hinnat ja aikataulut voivat vaihdella sesongin aikana.

Mopo

Kohteessa voi vuokrata mopoja, mutta haluamme painottaa, että se tapahtuu omalla vastuulla. On tärkeää varmistaa, että vuokrasopimus sisältää tarvittavat vakuutukset. Kreikan lain mukaan yli 50-kuutioisten moottoripyörien ajamiseen tarvitaan ajokortti. Niitä voi vuokrata myös ilman korttia, mutta silloin vakuutus ei kata mahdollisia vahinkoja.
Kohdefakta

Palvelumme

Golden Beach on omatoimikohde. Tavoitat meidät kesäkaudella vuorokauden ympäri palvelupuhelimesta, tekstiviestillä ja sähköpostilla halutessasi varata retkiä, vuokrata auton tai saada hyviä vinkkejä. Jos emme voi ratkaista asiaa puhelimitse tai sähköpostilla, tulemme tapaamaan sinua omalle hotellillesi tai läheiselle hotellille. Matkustaessasi tilauslennolla tapaat meidät myös lentokentällä ja ohjaamme sinut oikeaan lentokenttäbussiin, mikäli olet varannut kohdekuljetukset.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Suomen kansalaisilla tulee olla Kreikkaan matkustettaessa voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Passin/henkilökortin tulee olla voimassa matkan ajan. Viisumia ei tarvita.

Huom! Albaniassa passin tulee olla vähintään voimassa 3 kk matkan jälkeen. Suomen kansalaisilta ei vaadita Albaniaan viisumia alle 30 päivää kestäville lomamatkoille.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passivaatimukset Kreikan/Albanian lähetystöstä/konsulaatista
.... Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Kreikan/Albanian lähetystöstä/konsulaatista. Kreikan suurlähetystö, Helsinki, p. +358 9 622 9790.

Matkustajalomake
Kaikkien Kreikkaan saapuvien matkustajien on 1.7.2020 alkaen täytettävä matkustajalomake (PLF, Passanger Locator Form) viimeistään 24 tuntia ennen maahan saapumista. On erittäin tärkeää, että lomake täytetään hyvissä ajoin ennen matkaa (viimeistään 24 tuntia ennen lähtöä), sillä muuten voit joutua maksamaan huomattavan sakon (500 euroa per henkilö) saavuttuasi Kreikkaan. Lomakkeen täyttämisen jälkeen saat QR-koodin sähköpostitse. Tallenna QR-koodi puhelimeesi tai tulosta se paperille, sillä koodi tulee esittää lähtöselvityksessä ja koneeseen nousun yhteydessä Suomessa sekä Kreikkaan saavuttua. Lomake täytetään englanniksi: https://travel.gov.gr. Avaaminen onnistuu parhaiten Chromella ja Firefoxilla.

HUOM! KORFUN KAUTTA ALBANIAAN MATKUSTAVAT
Passin tulee olla voimassa vähintään 3 kuukautta matkan jälkeen. Suomen kansalaisilta ei vaadita Albaniaan viisumia. Kaikkien matkustajien passitiedot tulee ilmoittaa Tjäreborgille ennen matkaa.

Albanian viranomaiset vaativat virallisia asiakirjoja alaikäisten lasten kanssa matkustavilta, jos lapsi matkustaa vanhempien kanssa, joilla on eri sukunimi ja lapsella on vain toisen vanhemman sukunimi, tai jos lapsi matkustaa vain toisen vanhemman kanssa, tai jos lapsi matkustaa isovanhempien, sukulaisten tai ystävien kanssa. Englanninkielisessä asiakirjassa tulee olla maistraatin julkisen notaarin leima. Asiakirjojen vahvistusta varten tulee ottaa yhteyttä lähimpään maistraattiin.

Albanian kunniakonsuli Helsingissä:
Albanian Honorary Consulate General in Helsinki, Finland
(+358) 50 548 2854

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Majoitusvero Kreikassa

Kreikan viranomaiset perivät veron hotelliyöpymisistä. Veron suuruus vaihtelee paikallisen hotelliluokituksen ja matkan pituuden mukaan, ja vero maksetaan suoraan hotellille sisäänkirjautumisen yhteydessä joko käteisellä tai kortilla. Huomioithan, että Tjäreborgin hotelliluokitus saattaa poiketa virallisesta luokituksesta, jonka mukaan vero määräytyy.

Hotelli/huoneistohotelli, jonka virallinen luokitus on:

1-2 tähteä: 0,50 euroa/huone tai huoneisto/yö
3 tähteä: 1,50 euroa/huone tai huoneisto/yö
4 tähteä: 3,00 euroa/huone tai huoneisto/yö
5 tähteä: 4,00 euroa/huone tai huoneisto/yö

Valuutta ja maksaminen

Euro (EUR). Golden Beachillä on useampia pankkiautomaatteja.

Aikaero

Sama aika kuin Suomessa

Sähkö

220 V.

Kieli

Kreikassa: Kreikka
Albaniassa: Albania

Lisätiedot

Vilkasta liikennettä korkeasesongin aikana. Thassoksella on suuri hunajantuotanto, joten siellä on paljon mehiläisiä ja ampiaisia, etenkin elo-syyskuussa. Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Egeanmeressä sijaitsevalla Thassoksella on asukkaita n. 15 000, joista Thassoksen kaupungissa asuu n. 3 000. Saarella on paljon ravintoloita ja tavernoja, joissa muutamissa on myös elävää musiikkia. Baareja ja rantabaareja. Museoita sekä antiikkisia kaivauksia.
Lasten kanssa matkustaminen
Thassoksella on helppoa ja mukavaa lomailla lasten kanssa. Lapset ovat yleensä tervetulleita kaikkialle, ja kreikkalaiset ovat lapsirakkaita. Huomioi, että aurinko paistaa hyvin voimakkaasti, joten aurinkovoiteiden ja päähineen käyttö on suotavaa. Lasten kannattaa käyttää hattua ja t-paitaa myös uidessa. Rantojen kivisissä kohdissa voi olla merisiilejä.
Tee matkahaku