Spain Grand Prix

Koe Formulat paikan päällä

ESPANJAN GRAND PRIX

Formulamatkat - Espanjan osakilpailu

Formula 1 -tallit tuntevat hyvin Circuit de Barcelona-Catalunyan radan. Täällä on kilpailtu vuodesta 1991 ja radalla on myös tehty monia testiajoja.

Radan tunnettavuus ei kuitenkaan tarkoita, etteikö täällä olisi haasteita. Barcelonan rata on sekoitus nopeita ja hitaita mutkia, sekä karkeapintainen ja hieman kuoppainen tie tekee radasta haastavan niin fyysisesti kuin teknisestikin. Renkaat kuluvat todella nopeasti, ja radan yli puhaltavien vaihtelevien tuulien vuoksi optimaalisia asetuksia voi olla vaikeaa saavuttaa.

Se kuljettajista, joka päätyy korkeimmalle pallille palkintokorokkeella, ratkeaa usein Elf Cornerissa, radan parhaassa ohituspaikassa. Kauden suurimmat haasteet taas koetaan New Holland nimisten kahden mutkan ulostulossa. Täällä kuljettajan täytyy ajaa mutkat suurella nopeudella maksimoidakseen vauhtinsa maaliviivalle ja kohti Elf Corneria.

Vuonna 2015 tuli 25 vuotta siitä, kun Barcelona isännöi Espanjan GP:tä ensimmäistä kertaa. Michael Schumacher on ollut voitokkain kuljettaja radalla, hän on voittanut kisan yhteensä kuusi kertaa. Voittoon ovat ajaneet myös Kimi Räikkönen, Fernando Alonso, Sebastian Vettel, Lewis Hamilton sekä Felipe Massa.

Espanjan Gran Prix

Espanjan Grand Prix

Varaa matka Espanjan osakilpailuun ja koe formula livenä!

Lippukategoriat

Perushintaan sisältyy niin kutsuttu 'General Admission' -lippu:
South and West General Entrance (Pelouse): Pelouse on Circuit de Cataluñan yleinen katsomoalue, joka sijaitsee radan vasemmalla puolella. Täältä näkee eri puolille rataa, mutkiin sekä myös osia pitkästä suorasta. Rajoitettu sisäänpääsy.

Lisämaksusta voit ostaa N, A, E tai F -lipun tai lipun Main Grandstand -katsomoon:

Grandstand N:
Grandstand N sijaitsee ennen oikealle kaartuvaa Campsa Corner -mutkaa, Turn 9, jossa autojen huippunopeus on n. 200 km/h, ennen kuin ne kiihdyttävät takasuoralle. Tämä on ratkaiseva sektori, jossa voit nähdä, kuinka auton aerodynaaminen tasapaino (aerodynamic downforce) toimii, ja autot kulkevat kuin liimautuneena rataan.

Grandstand A:
Katsomosta näet yhden radan parhaimmista ohituspaikoista, kun kuljettajat painavat ensin kaasua pääsuoralla ja sitten jarruttavat kuin seinään ennen oikealle kääntyvää Turn 1 -mutkaa. Näet myös hyvin, kun autot ajavat mutkien 2 ja 3 läpi. Tämä on täydellinen paikka, kun haluat nähdä kuinka autot selviävät ensimmäisistä mutkista.

Grandstand E ja F:
Myös näistä katsomoista näet muutamia parhaimpia ohituspaikkoja, näet kuljettajien kaasuttavan pääsuoralla kilpailun johtotornin ohi, ja kun autot poistuvat varikkosuoralta ennen kuin on aika painaa jarrua ennen oikealle kääntyvää Turn 1 -mutkaa. Näet myös mutkat Turn 2 ja 3, sekä radan toisella puolella sijaitsevat mutkat, Turns 6 ja 7. Tämä katsomo on täydellinen valinta, kun haluat nähdä kaikki tärkeimmät tapahtumat, eli F1-kilpailun parhaimmillaan ja dramaattisimmillaan.

Main Grandstand: Sijaitsee varikon edessä. Katsomosta näet renkaiden vaihdot, lähtösuoran ja palkintoseremoniat. Hyvät näkymät myös viimeiseen mutkaan, ennen pääsuoraa (Turisme of Cataluña), joka on yksi radan nopeimmista ja vaikeimmista kohdista.

Lippujen sijainti F1-radalla
Tjäreborg käyttää samaa kuvausta/kategoriaa Formula 1 -lipuissa kuin järjestäjätkin. Alimman hintaluokan liput kuuluvat "General Admission" -kategoriaan. Sinulla ei ole tiettyä paikkaa katsomossa, vaan seisomapaikka rajoitetulla alueella.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Lisätietoa formulamatkasta

Lentokenttäkuljetukset eivät sisälly hintaan.

Kuljetukset Formula 1 -radalle
Formula 1 -pakettiisi sisältyy lippu lauantain aika-ajoihin sekä sunnuntain kisaan.
Kuljetus bussilla hotellistasi Formula 1 -radalle ja takaisin sisältyy, kuten myös englanninkielinen opaspalvelu.
Ajoaika hotellin ja Formula 1 -radan välillä on noin 50 minuuttia.

Palvelumme

Omatoimimatka. Paikallisen agenttimme edustaja on kohteessa, ja tarvittaessa voit olla häneen yhteydessä. Puhelinnumero on matka-asiakirjoissasi.

Valuutta ja maksaminen

Euro (EUR). Luottokortit hyväksytään yleisesti, ja kaupungissa on myös pankkiautomaatteja. Monet hotellit tekevät katevarauksen luottokortille sisäänkirjautumisen yhteydessä vakuudeksi mahdollisia ylimääräisiä kuluja varten, esim. puhelin, minibaari jne. Katevaraus poistuu automaattisesti uloskirjautumisen jälkeen. Jos vuokraat auton, vuokraamo usein tekee katevarauksen luottokortiltasi.

Turistivero Barcelonassa

Paikalliset viranomaiset ovat ilmoittaneet, että Barcelonassa sekä koko Kataloniassa majoittuvien on maksettava erillinen turistivero. Veron määrä vaihtelee 0,72 eurosta 2,48 euroon/vuorokausi/henkilö majoituksen tasosta riippuen. Vero maksetaan suoraan hotellille hotellista poislähdettäessä. Vero koskee kaikkia yli 17-vuotiaita.

5-tähden hotellissa vero on 2,48 euroa/vuorokausi/henkilö
4-tähden hotellissa vero on 1,21 euroa/vuorokausi/henkilö
3-tähden hotellissa sekä muissa majoitusvaihtoehdoissa vero on 0,72 euroa/vuorokausi/henkilö.

Huomioithan, että Tjäreborgin hotelliluokitus saattaa poiketa hotellin virallisesta luokituksesta. Vero määräytyy hotellin virallisen luokituksen mukaan.

Lisää formulamatkoja