Hotellit (22)

Matkat – Gambia

Huom! Talvella 2020-2021 Gambiaan lennot vain Arlandasta, Tukholmasta.
Tervetuloa yhteen Tjäreborgin aurinkoisimmista kohteista koko maailmassa! Rantaelämän lisäksi täällä on paljon mielenkiintoisia elämyksiä sekä täysin ainutlaatuinen ilmapiiri, jollaista et löydä mistään muualta.

Pitkät, kullankeltaiset rannat ulottuvat oikeastaan koko rannikon pituudelle Gambiajoen suulla olevasta Cape Pointista aina etelän Brufutiin asti. Gambiassa on kuitenkin paljon muutakin kuin rantaelämää. Täällä voit maistella mielenkiintoisia ruokia kohtuulliseen hintaan sekä osallistua jollekin monista retkistämme ja lähteä tutustumaan tähän pieneen, mutta erittäin monipuoliseen maahan. Useat retket ovat varattavissa jo etukäteen.

Koe paikallinen kulttuuri

Gambiassa pääset tutustumaan mielenkiintoiseen paikalliseen kulttuuriin ja historiaan sekä luontoon ja elämänmenoon, jotka poikkeavat useista muista matkakohteista. Tanje Village Museum on ulkoilmamuseo, jossa voit tutustua lähemmin paikalliseen elämään ja kokea perinteisen gambialaisen kylän. Toinen mielenkiintoinen vierailukohde on Banjulin kaupunki, jossa on vilkasta elämää ja markkinoita, joilla on myynnissä kaikkea maan ja taivaan väliltä – jos teet mielenkiintoisia löytöjä, muista tinkiä.

Tutustu aitoon Afrikkaan

Jos haluat käyttää tilaisuuden hyväksesi ja tutustua aitoon Afrikkaan, suosittelemme lähtemään kiertomatkalle Senegaliin. Kiertomatkaan voit yhdistää myös rantaloman rannikolla. Kiertomatkalla pääset kokemaan ikimuistoisia elämyksiä, kuten safariseikkailun Fathalan luonnonreservaatissa, Senegalin pääkaupungin Dakarin, Goréen saaren, joka on tunnettu orjakaupan muistokeskuksena sekä vierailemaan paikallisessa koulussa.

Löydä hotellisi
Sää
Milloin on paras sää Gambiassa?
Gambiassa vallitsee trooppinen ilmasto, joka voidaan jakaa kahteen vuodenaikaan - lyhyt sadekausi heinäkuusta lokakuulle ja kuivempi ajanjakso joulukuusta huhtikuulle. Rannikolla, Banjulin ympäristössä, jossa myös Tjäreborgin lomakohteet sijaitsevat, päivälämpötilat pysyttelevät vuoden ympäri 30 asteen tuntumassa. Huippusesongin aikaan, talvella, lämpötilat saattavat olla muutaman asteen alhaisempia ja sateita on tuskin odotettavissa. Veden lämpötila on tasainen, 21-25 astetta. Sadekausi alkaa heinä-elokuussa ja jatkuu yleensä lokakuulle asti. Sadekaudellakaan ei toki sada taukoamatta, vaan sadekuurot ovat yleensä voimakkaita, mutta melko lyhyitä. Sadekuurojen välillä paistaa aurinko ja lämpötila on 22-28 astetta. Vuoden viileimmät kuukaudet ovat tammi- ja helmikuu, ja silloin lämpötila laskee öisin 20 asteen tuntumaan.
Passi ja viisumi
Suomen kansalaisilla on passin oltava voimassa vähintään 6 kk matkan jälkeen. Maahan saavuttaessa saat passiin maahantuloleiman, joka on voimassa 28 päivää. Passissa tulee olla vähintään yksi tyhjä sivu.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, sinun tulee itse tarkistaa tarvitsetko ko. lomakohteeseen viisumin tai muun dokumentin. Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Gambian lähetystöstä/konsulaatista. Gambian konsulaatti Tukholmassa, p. +46 8 32 45 20.

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Tarjouksia Gambiaan

Matkakohteet – Gambia

Gambian rannikko
  • Ruoka & juoma
  • Yleisarvosana
  • Nähtävyydet
Tjäreborgin aurinkovarmin lomakohde ei tuota pettymystä. Gambiassa on myös ihania rantoja ja upea luonto.

Hintaesimerkkejä – Gambia

Tee matkahaku – Gambia