Sää
Milloin on paras aika matkustaa Kiinaan?
Tjäreborgilla on matkoja Kiinassa Hongkongiin, jossa vallitsee trooppinen ilmasto. Kesät ovat kuumia ja kosteita ja talvet ovat miellyttän lämpimiä. Lämpötila laskee talvella harvoin alle 18 asteen, vaikkakin yöt ovat viileämpiä. Kesällä lämpötila on päivisin noin 30 asteen paikkeilla. Keväällä ja syksyllä on päivällä n. 25 astetta ja yöllä n. 20 astetta. Sateita esiintyy ympäri vuoden. Hurrikaanikausi kestää kesän lopusta aikaiseen syksyyn, ja tällä kaudella rajuilmat ovat mahdollisia.
Passi ja viisumi
Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia alle 90 vrk kestävillä matkoilla Hongkongiin ja Macaoon. Hongkongiin matkustettaessa passin tulee olla voimassa vähintään 3 kk ja muualle Kiinaan tai muihin Aasian maihin matkustettaessa 6 kk matkan jälkeen.

Manner-Kiinaan matkustavat Suomen kansalaiset tarvitsevat viisumin maahan saapumista varten. Viisumi haetaan suoraan Kiinan suurlähetystön kautta. Majoitusvaraus vaaditaan koko oleskelun ajaksi. Tietoa viisumin hakemisesta löydät internetistä sivulta www.chinaembassy-fi.org. Varaathan tarpeeksi aikaa hakuprosessia varten.

Kiinan kautta läpikulkiessa ei viisumia tarvita, jos koneenvaihto tapahtuu alle 24 h kuluessa (Shanghaissa 48 h sisällä).

Muistathan katsoa kaikki tarvittavia dokumentteja ja matkustamista koskevat tiedot ulkoministeriön sivuilla www.formin.fi -> Matkustaminen ja maat -> Matkustustiedotteet -> Kiina.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passivaatimukset Kiinan lähetystöstä/konsulaatista. Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Kiinan lähetystöstä/konsulaatista. Kiinan suurlähetystö, Helsinki, p. +358 9 22890129

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Matkakohteet – Kiina

Hongkong
  • Nähtävyydet
  • Harrastukset
  • Ostokset
Hongkong on täynnä elämyksiä – shoppailua, hyvää ruokaa, nähtävyyksiä ja vilkasta elämää. Täällä voit kokea tehneesi monta matkaa yhden ja saman loman aikana.

Tee matkahaku – Kiina