Hotellit (478)

Matkat – Yhdysvallat

USA:ssa on ihan kaikkea ja jokaiselle varmasti jotain – suurkaupunkeja, aurinkoa, rantoja, ostosmahdollisuuksia, ravintoloita, kulttuuria, yöelämää ja huvipuistoja.
Miten olisi matka New Yorkiin, Miami Beachille, Los Angelesiin, Havajille tai vaikkapa perheloma Walt Disney Worldiin Orlandoon? Tai ehkä haluat nähdä Vapaudenpatsaan, Valkoisen talon, Golden Gaten sillan, Grand Canyonin, Hollywood Boulevardin tai Las Vegasin The Strip -kadun. Tjäreborgin valikoimasta löydät joka tapauksessa USA:n parhaat palat.

Viikonloppulomat USA:han

Jos haluat lähteä viikonloppulomalle suurkaupunkiin, USA:ssa on monta mainiota vaihtoehtoa. Voit esimerkiksi yhdistää kaupunkilomaasi yhden tai useamman muun kaupungin tai halutessasi vaikkapa aurinkoloman jossain rannikon kohteessa. Tjäreborgin valikoimasta löydät matkat maailmankuuluihin ja ihastuttaviin kaupunkeihin, kuten New Yorkiin, Chicagoon, New Orleansiin, San Franciscoon ja moniin muihin paikkoihin.

Suunnittele oma unelmamatkasi

Tjäreborgilla matkustaessasi voit toteuttaa unelmasi ja suunnitella juuri omanlaisesi matkan. Miten olisi esimerkiksi muutama elämysrikas päivä New Yorkissa ja sen jälkeen rentouttava rantaloma eteläisessä Floridassa? Tai lähde vaikka San Franciscoon ja sieltä autolla Los Angelesiin, jossa voit käydä ihastelemassa hohdokasta Hollywoodia. Matkustaessasi USA:han Tjäreborgin joustavilla reittilennoilla päätät itse matkasi ajankohdan ja pituuden.

USA:n upeat rannat

USA on mahtava kohde ihanien hiekkarantojen ystäville. Floridassa on lukuisia leveitä, pitkiä hiekkarantoja esimerkiksi Clearwater Beachillä, Fort Lauderdalessa ja Miami Beachillä vain muutamia mainitaksemme. Tjäreborgilla voit matkustaa myös Havajille, jossa voit nauttia olostasi muutamilla maailman upeimmilla rannoilla. Jos haluat yhdistää ranta- ja kaupunkilomailun USA:ssa, mainio kohde on silloin San Diego. Tässä Kalifornian toiseksi suurimmassa kaupungissa on juuri sopivan kompakti keskusta kauppoineen ja ravintoloineen sekä monipuolinen kulttuuritarjonta. Pitkät ihanat rannat sijaitsevat muutaman kymmenen kilometrin päässä kaupungista pohjoiseen.

Lasten kanssa USA:han

Florida on mainio kohde, jos olet matkalla lasten kanssa. Harvassa muussa paikassa on yhtä paljon näkemistä, tekemistä ja koettavaa. Orlandon Disney Worldissä on valtava valikoima koko perheelle sopivia huveja ja aktiviteetteja, ja koko puiston pinta-ala on suurempi kuin Manhattan! Muita mielenkiintoisia vierailukohteita Floridassa ovat avaruuskeskus Kennedy Space Center sekä elokuvastudio Universal Studios. Ehdottomasti vierailun arvoinen kohde on myös suuri Evergladesin kansallispuisto, jossa voit esimerkiksi lähteä veneretkelle ja nähdä villejä alligaattoreita. Kätevintä USA:ssa on liikkua vuokra-autolla, jonka voit vuokrata heti lentokentältä.
Löydä hotellisi
Sää
Milloin on paras sää USA:ssa?
USA on valtavan kokoinen valtio, minkä vuoksi ilmasto vaihtelee paljon eri kohteissa.

Boston, Chicago, New York ja Washington D.C.

USA:n itäisessä osassa sijaitsevat Tjäreborgin matkakohteet Boston, Chicago, New York ja Washington D.C. Yhteistä niiden ilmastolle on se, että se muistuttaa Etelä- ja Keski-Suomen ilmastoa. Kesät ovat miellyttävän lämpimiä ja talvet kylmiä. Bostonissa ja Chicagossa lumisateet eivät ole poikkeuksellisia, kun taas New Yorkissa ja Washington D.C.:ssä talvet ovat hieman lyhyempiä ja leudompia. Jos haluat lomaltasi lämpöä, paras aika matkustaa itäiseen USA:han on toukokuusta syyskuulle. Keskilämpötila on tuolloin päivisin 20–29 astetta ja Washington D.C.:ssä yli 30 astetta. Yleensä silloin on myös valoisin ja kuivin aika, vaikka sadekuuroja esiintyy melko tasaisesti ympäri vuoden.

San Francisco, Las Vegas, Los Angeles ja San Diego

USA:n länsiosissa sijaitsevat Tjäreborgin lomakohteet San Francisco, Las Vegas, Los Angeles ja San Diego. San Diegon, Los Angelesin ja San Franciscon ilmasto muistuttaa Välimeren ilmastoa, eli kesät ovat mukavan lämpimiä ja kuivia, talvet leutoja. San Diegoss ja Los Angelesissa päivän keskilämpötila on vuoden ympäri 18–24 astetta. San Franciscossa päivälämpötila voi laskea talvella alle 15 asteeseen. Las Vegas sijaitsee Mojaven aavikolla ja siellä on kuivat, kuumat kesät, jolloin lämpötila voi olla jopa 40 astetta. Talvet ovat selvästi viileämpiä, päivällä lämpötila on 12–15 astetta ja kylminä öinä lämpötila laskee lähelle nollaa. Ilmankosteus on matala ympäri vuoden ja aurinko paistaa keskimäärin kymmenen tuntia päivässä. Sateita esiintyy harvoin.

New Orleans

New Orleansissa on leuto ilmasto vuoden ympäri. Kesät ovat lämpimiä ja huhti-lokakuussa keskilämpötila liikkuu siinä 25 asteen yläpuolella. Kesä, heinä- ja elokuu ovat vuoden kuumimpia, ja tuolloin päivisin on n. 32-33 astetta. Talvella, joulukuusta tammikuuhun, lämpötila on alhaisimmillaan, n. 16-18 astetta. Öisin voi kylläkin olla viileämpää, vain n. 6-8 astetta.

Florida

Floridassa, jossa sijaitsevat Tjäreborgin matkakohteet Clearwater Beach, Fort Lauderdale, Fort Myers Beach, Key West, Miami Beach, Orlando ja Sanibel/Captiva Island, vallitsee trooppinen ilmasto. Vuosi voidaan jakaa kuivaan kauteen, marras-huhtikuu, sekä sadekauteen, touko-lokakuu. Lämpötila on miellyttävä ympäri vuoden – niin ilman kuin vedenkin. Keskilämpötila päivällä vaihtelee 23 ja 33 asteen välillä ja meriveden lämpötila on alimmillaan n. 20–24 astetta talvikuukausina ja jopa 30 astetta kesällä.

Havaiji

Havaijin saaret Maui ja Oahu, jossa Tjäreborgin matkakohde Honolulu sijaitsee, vallitsee trooppinen ilmasto - joskaan ei aivan yhtä kuuma kuin muilla trooppisilla alueilla. Tavallisesti myöskään ilmankosteus ei ole yhtä korkea virkistävien tuulten vuoksi. Lämpötila on tasainen vuoden ympäri, 26–30 astetta päivällä ja 18–23 astetta yöllä. Veden lämpötila on 24–27 astetta ja lyhyitä voimakkaita sadekuuroja esiintyy vuoden ympäri. Sadekuuroja seuraa auringonpaiste ja lämpötila ei pääse laskemaan. Havaijilla kuivimmat kuukaudet ovat joulu- ja tammikuu (sekä Mauilla helmikuu) ja sateisinta on huhti- ja heinäkuussa.
Passi ja viisumi
Suomen kansalaisilla passin tulee olla voimassa koko oleskelun ajan, mutta suosittelemme, että passi on voimassa Euroopan ulkopuolelle suuntautuvilla matkoilla vähintään 6 kk matkan jälkeen. Passin tulee olla koneellisesti luettava. Paluulentolippu joko Suomeen tai johonkin toiseen maahan tulee esittää pyydettäessä.

USA:han matkustavilla henkilöillä täytyy olla koko matkan ajan voimassa olevan passin lisäksi:
• voimassa oleva viisumi tai
• elektroninen ESTA-matkustuslupa tai
• pysyvään oleskelulupaan oikeuttava Permanent resident card (nk. Green Card)

Alle 90 päivän turistimatkalle Yhdysvaltoihin matkustavat Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia, jos passi täyttää sille asetetut vaatimukset.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passivaatimukset USA:n lähetystöstä/konsulaatista. Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan USA:n lähetystöstä/konsulaatista. Myös kaksoiskansallisuuden omaavien henkilöiden tulee tarkistaa viisumin tarve Yhdysvaltain suurlähetystöstä.

Lisätietoja Yhdysvaltain Helsingin suurlähetystöstä p. (09) 616 250 sekä osoitteesta http://finland.usembassy.gov.

Sähköinen matkustuslupa ESTA
Jokaisella Yhdysvaltoihin matkustavalla tulee olla hyväksytty sähköinen matkustuslupa eli ESTA, jos matkustajalla ei ole viisumia tai Green Cardia. Myös lapsille on iästä riippumatta hankittava oma ESTA-hyväksyminen. ESTA-anomus tulee tehdä viimeistään kolme vuorokautta eli 72 tuntia ennen matkaa internetissä sivulla ESTA.
(Lomakkeesta on myös suomenkielinen versio). ESTA -hakemuksesta peritään 14 USD:n maksu, joka tulee maksaa lomakkeen täyttämisen yhteydessä luottokortilla tai debit-kortilla. ESTA:n hyväksymisestä saatu viitenumero on otettava talteen ja se on hyvä pitää matkalla mukana.

Matkustajan tiedot Yhdysvaltoihin suuntautuvilla matkoilla
USA:n turvallisuusviranomaisilla on käytössä ns. Secure Flight-ohjelma, jolla kerätään lentovarausten avulla ennakkotietoja jokaisesta Yhdysvaltoihin tai Yhdysvaltojen kautta muualle matkustavasta henkilöstä.
Lentovarauksen yhteydessä tulee ilmoittaa seuraavat tiedot:
- täydellinen nimi kuten se on kirjoitettu passissa
- sukupuoli
- syntymäaika
- kansallisuus
- passin numero, voimassaoloaika ja myöntämispaikka
- osoitetiedot kotimaassa sekä osoitetiedot USA:ssa (ensimmäinen yö)
Tiedot on oltava varauksissa viimeistään 72 tuntia ennen lennon lähtöä ja voit lisätä ne lentovarauksellesi suoraan lentoyhtiöiden internetsivuilla. Tiedot eivät korvaa ESTA–hakemusta. Mikäli matkustaja ei ole ilmoittanut edellä mainittuja tietoja tai hyväksyttyä ESTA- lomaketta, voidaan matkustus USA:han evätä.

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Matkakohteet – Yhdysvallat

Floridassa on runsaasti tekemistä ja koettavaa, halusitpa sitten omistautua shoppailulle, huvipuistoille, yöelämälle, golfille, luontoelämyksille tai rantaelämälle.
Clearwater Beach
Clearwater Beach sopii sinulle, joka haluat lomallasi poimia parhaimmat palat kaikesta. Täällä on huippuluokan rantoja ja runsaasti huvittelumahdollisuuksia, ravintoloita ja aktiviteetteja
Fort Lauderdale
Fort Lauderdalea eli Floridan Venetsiaa halkovien kanavien rannat ovat täynnä upeita luksushuviloita. Täällä nautit ylellisyydestä, hyvinhoidetuista rannoista ja erinomaisista ostosmahdollisuuksista.
Fort Myers
Fort Myers on erinomainen valinta, kun haluat lomallasi rentoutua ja nauttia kauniista rannoista. Tjäreborgilla voit myös asua yhdessä Floridan parhaimmista perhehotelleista.
Miami Beach
Miami Beach on yksi maailman suosituimmista rantakohteista. Täällä on tarjolla kaikea mahdollista – upea South Beachin ranta, art deco -alue, huvituksia sekä maailmanluokan ostosvalikoima.
Orlando
 • Harrastukset
 • Nähtävyydet
 • Ostokset
Orlando tarjoaa Walt Disney World Resortin lisäksi paljon muitakin elämyksiä. Täällä on loistavat ostosmahdollisuudet, erinomaisia ravintoloita ja lukuisia nähtävyyksiä.
Key West
Varaa Tjäreborgilta matkasi Floridan eteläisimpään helmeen, Key Westiin, joka hurmaa jatkuvasti uusia matkailijoita. Hyvä vinkki on varata auto jo matkan varausvaiheessa.
Sanibel/Captiva Island
Sanibel/Captiva Island on hienostunut kohde, jossa sinua odottavat lapsiystävälliset hotellit ja upeat rannat. Tunnelmaltaan kohde muistuttaa hyvin paljon Karibiaa. Suosittelemme vuokraamaan auton.
Kun varaat matkan Tjäreborgin kautta itäiseen USA:han, voit valita mieleisesi kohteen joistakin maan tunnetuimmista suurkaupungeista.
Boston
Bostonissa on hyvää ruokaa, vehreitä puistoja, mielenkiintoista historiaa sekä kaunis keskusta, jossa on mukava liikkua kävellen - tervetuloa yhteen Yhdysvaltojen vanhimmista kaupungeista!
Chicago
Chicago on täydellinen viikonloppukohde. Täällä on laaja valikoima kulttuuria, nähtävyyksiä, ravintoloita, ostoksia ja huveja.
New York
 • Harrastukset
 • Nähtävyydet
New York on yksi Tjäreborgin suosituimmista kaupunkikohteista. Valikoimassamme on runsaasti erilaisia hotelleja hyvillä sijainneilla eri puolilla New Yorkin kaupunkia.
Washington
USA:n pääkaupungissa, Washingtonissa, on paljon muutakin nähtävää kuin pelkkä Valkoinen talo. Matkusta Tjäreborgin matkalla, asu keskustassa ja tutustu kaikessa rauhassa kaupungin nähtävyyksiin.
New Orleans
Jazzin pääkaupungissa voit aistia kaupungin tunnelmaa ja perinteikästä musiikkiskeneä monissa ravintoloissa. New Orleansissa on myös kauniita puutarhoja ja kuuluisa French Quarter -kortteli.
On helppo ymmärtää, miksi Havaiji on monien unelmalomakohde. Paratiisirantojen lisäksi täällä on upeaa luontoa sekä monipuolinen valikoima huvituksia, nähtävyyksiä ja aktiviteetteja.
Honolulu
Honolulu on yksi Havaijin tunnetuimmista lomakohteista. Täällä voit nauttia paratiisilomasta maailmankuululla Waikiki Beachilla.
Maui
Havaijin toiseksi suurin saari - Maui - on trooppinen paratiisisaari, jossa on upeita rantoja. Monta hyvää hotellia Tjäreborgin valikoimassa.
Matka läntiseen USA:han on täynnä elämyksiä. Kannattaa vuokrata auto, jolloin voit lähteä tutustumaan tähän mielenkiintoiseen ja monipuoliseen USA:n osaan vapaasti ja omassa tahdissasi.
Los Angeles
 • Harrastukset
 • Nähtävyydet
 • Ostokset
Matkusta Tjäreborgilla kaupunkiin, jossa unelmat voivat käydä toteen. Hollywood, Beverly Hills, Malibu ja Disneyland ovat vain osa Los Angelesin houkutuksista.
San Francisco
 • Nähtävyydet
 • Ostokset
San Francisco on yksi maailman upeimmista ja kauneimmista suurkaupungeista. Täällä on hyvät ostosmahdollisuudet, maailmanluokan nähtävyyksiä ja ensiluokkaiset huvittelumahdollisuudet.
San Diego
San Diego on Kalifornian toiseksi suurin kaupunki, jossa on kymmenien kilometrien pituisia rantoja, ihmisvilinää, viinitiloja ja runsaasti erilaisia ravintoloita.
Las Vegas
 • Nähtävyydet
 • Ostokset
 • Ruoka & juoma
Maailman suurin leikkikenttä Las Vegas tuskin tarvitsee sen kummempia esittelyjä. Tjäreborgilta voit varata majoituksen kuuluisaan Caesars Palaceen.

Tee matkahaku – Yhdysvallat
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.