Matkat – Puerto Rico

Puerto Rico
Puerto Rico on yksi Karibian monipuolisimmista kohteista. Halutessasi voit yhdistää matkaasi myös risteilyn.
Puerto Rico kuuluu Yhdysvalloille, ja sen juuret ovat espanjalaiset. Puerto Ricosta on erinomaiset yhteydet myös muualle Karibialle, ja täältä voit lähteä risteilyille. Vanhassa San Juanin kaupungissa voit nauttia kolonialistisesta tunnelmasta, rentoutua Piñonesin rannalla tai pistäytyä salsapaikassa, joita täällä on joka puolella. Vai oletko sittenkin suuntaamassa Gran Canarian Puerto Ricoon?

San Juan - Puerto Ricon pääkaupunki

San Juan on yksi läntisen pallonpuoliskon vanhimmista siirtomaakaupungeista, minkä voi huomata kävellessään kaupungin vanhemmissa osissa. Mukulakivikujien varsilla on lukuisia esimerkkejä Puerto Ricon kolonialistisesta arkkitehtuurista pastellinvärisine taloineen ja kauniine parvekkeineen. Siellä täällä on pieniä tunnelmallisia toreja, joiden äärellä istuskellaan pelaamassa dominoa tai katsellaan elämänmenoa. Porttina satamaan komeilee Karibian suurin linnoitus Castillo San Felipe del Morro. Täällä kaupungin vanhemmissa osissa on myös Puerto Ricon paras ostostarjonta – valikoimassa on sekä kansainvälisiä merkkejä että paikallisia käsitöitä, kaikki kohtuulliseen hintaan. Kaupunginosan tunnelma saattaa vaikuttaa jopa uneliaalta, mutta auringon laskiessa tunnelma vilkastuu ravintoloiden ja baarien avatessa ovensa, salsan rytmien soidessa kaikkialla ja ihanien tuoksujen houkutellessa nälkäisiä syöjiä. Jos et ole varma, mistä lähteä liikkeelle, suuntaa Calle Fortaleza -kadulle ja anna sitten aistiesi ja mielesi johdattaa sinut mielenkiintoiselta vaikuttavaan paikkaan. Ilta San Juanissa on varmasti ihmeellisen ihana.

Lähde risteilylle Puerto Ricosta

San Juan on useiden maailman suurimpien risteilyvarustamojen kotisatama, ja muutamat Karibian parhaista risteilyistä lähtevät juuri täältä. Tjäreborgin risteilyihin sisältyy aina yksi yö Puerto Ricossa, ennen kuin matka jatkuu muutamille Karibian viehättävimmistä saarista, kuten Saint Lucialle, Martiniquelle tai Aruballe. Halutessasi voit viipyä täällä myös pidempään ennen tai jälkeen risteilyn, ota siinä tapauksessa yhteyttä Asiakaspalveluumme puhelimitse 09-123 71.

Koe Puerto Ricon saari

Rannikon edustalla on kauniita pieniä saaria, joiden ihanille rannoille voi mainiosti lähteä päiväretkelle. Esimerkiksi Culebran saarella on upea Flamenco-ranta. Hieman lähempänä on trooppinen sademetsä El Yungue, jonka reiteille voit lähteä patikoimaan, ja virkistävä ja mieleenpainuva kokemus on myös vesiputouksissa uiminen. Puerto Ricon lomalla kannattaa ehdottomasti varata ainakin yksi iltapäivä Castillo San Felipe del Morron linnassa vierailemiseen. Tätä linnaa alettiin rakentaa 1500-luvulla ja se on toiminut puolustuksena niin amerikkalaisia, brittejä kuin hollantilaisia vastaan. Nykyään kaikki ovat tervetulleita nauttimaan linnan muureilta avautuvista maisemista ja vaikka lennättämään leijaa entiselle sulkeisharjoituskentälle.
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Puerto Rico

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Rannat
Puerto Ricon saarella on paljon upeita rantoja. Piñones-ranta on paratiisinomainen luonnonranta, jonka äärellä on palmuja ja josta on vapaat näkymät. San Juanin itäpuolella sijaitseva Luquillon ranta on lapsiystävällinen ja täällä aaltoja on vähän. Saarella on myös surffareille sopiva Playa Higuero, uimareiden mieleen oleva Playa de Ponce sekä rauhallista oleilua kaipaaville Rosado Beach. Tunnettu ranta Flamenco Beach sijaitsee Culebran saarella.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Puerto Ricossa on mielenkiintoinen ruokakulttuuri. Paras tapa tutustua paikalliseen tarjontaan, on osallistua ruokavaellukselle, jolla taitava paikallinen opas vie sinut tutustumaan paikallisiin raivintolohin ja baareihin. Täällä on monipuolinen valikoima ravintoloita ja baareja. Paikallisen keittiön antimia on yleensä tarjolla pienemmissä ja vaatimattomamman oloisissa paikoissa sekä liikkuvissa ruokakojuissa, joita on San Juanin katujen ja torien varsilla. Näitä pidetään Karibian parhaimpina ruokapaikkoina. Paikallista keittiötä kutsutaan nimellä cocina criolla (creole cooking) tai comida criolla, ja se pohjautuu alkuperäisväestö tainon ruokaperinteisiin, joihin on sekoittunut espanjalaisia ja afrikkalaisia vivahteita. Nykyään monien paikallisten ruokalajien pohjana ovat pavut ja riisi usein yhdistettynä keittobanaaniin ja friteerattuun kanaan. Useat ruuat on maustettu sofrito-mausteseoksella, jossa on sipulia, valkosipulia, tomaattia, korianteria, paprikaa ja useita erilaisia chilejä. Koska Puerto Ricon saari kuuluu Yhdysvaltoihin, ruokakulttuurissa ja ruokalistoilla on myös amerikkalaisia vaikutteita.
San Juanissa on vilkas yöelämä ja paljon salsaklubeja.
Ostokset
Useimmat amerikkalaiset merkit ovat edustettuina Puerto Ricossa. Parhaimman ostostarjonnan löydät San Juanin vanhemmista osista, joissa on sekä pienempiä boutiqueja että tasokkaita merkkiliikkeitä, kuten Louis Vuitton ja Gucci. Arvonlisävero on täällä alhainen, mistä johtuen myös hinnat ovat matalia. Ralph Laurenilla, Coachilla ja Gantilla on outlet-myymälänsä Calle Cristo -kadulla, sillä merkkien tehtaat sijaitsevat tällä saarella.
Liikunta ja treeni
Puerto Ricossa on vesiurheilutarjonnan ja uintimahdollisuuksien lisäksi useita golfkenttiä.
Kulkuyhteydet
Puerto Ricon saarella voit liikkua paikallisbussilla ja taksilla. San Juanissa liikennöi ilmainen turistijuna.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Puerto Rico on omatoimikohde.

Vastuullinen matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa vastuullinen matkailu.

Passi ja viisumi

Suomen kansalaisilla passin tulee olla voimassa koko oleskelun ajan, mutta suosittelemme, että passi on voimassa Euroopan ulkopuolelle suuntautuvilla matkoilla vähintään 6 kk matkan jälkeen. Lisäksi passin tulee olla koneellisesti luettava. Paluulentolippu joko Suomeen tai johonkin toiseen maahan tulee esittää pyydettäessä.

Puerto Rico kuuluu Yhdysvalloille, joten Puerto Ricoon matkustettaessa pätee samat säännöt kuin Yhdysvaltoihin matskustettaessa. USA:han matkustavilla henkilöillä täytyy olla koko matkan ajan voimassa olevan passin lisäksi:
• voimassa oleva viisumi tai
• elektroninen ESTA-matkustuslupa tai
• pysyvään oleskelulupaan oikeuttava Permanent resident card (nk. Green Card)

Alle 90 päivän turistimatkalle Yhdysvaltoihin matkustavat Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia, jos passi täyttää sille asetetut vaatimukset.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passivaatimukset USA:n lähetystöstä/konsulaatista. Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan USA:n lähetystöstä/konsulaatista. Myös kaksoiskansallisuuden omaavien henkilöiden tulee tarkistaa viisumin tarve Yhdysvaltain suurlähetystöstä.

Lisätietoja Yhdysvaltain Helsingin suurlähetystöstä p. (09) 616 250 sekä osoitteesta http://finland.usembassy.gov.

Yhdysvaltoihin matkustavalta vaaditaan sähköinen matkustuslupa ESTA
Jokaisella Yhdysvaltoihin matkustavalla tulee olla hyväksytty sähköinen matkustuslupa eli ESTA.
Myös lapsille on iästä riippumatta hankittava oma ESTA-hyväksyminen. ESTA-anomus tulee tehdä viimeistään kolme vuorokautta eli 72 tuntia ennen matkaa internetissä sivulla ESTA.
(Lomakkeesta on myös suomenkielinen versio). ESTA -hakemuksesta peritään 14 USD:n maksu, joka tulee maksaa lomakkeen täyttämisen yhteydessä luottokortilla tai debit-kortilla. ESTA:n hyväksymisestä saatu viitenumero on otettava talteen ja se on hyvä pitää matkalla mukana.

Matkustajan tiedot Yhdysvaltoihin suuntautuvilla matkoilla
USA:n turvallisuusviranomaisilla on käytössä ns. Secure Flight-ohjelma, jolla kerätään lentovarausten avulla ennakkotietoja jokaisesta Yhdysvaltoihin tai Yhdysvaltojen kautta muualle matkustavasta henkilöstä.
Lentovarauksen yhteydessä tulee ilmoittaa seuraavat tiedot:
- täydellinen nimi kuten se on kirjoitettu passissa
- sukupuoli
- syntymäaika
- kansallisuus
- passin numero, voimassaoloaika ja myöntämispaikka
- osoitetiedot kotimaassa sekä osoitetiedot USA:ssa (ensimmäinen yö)
Tiedot on oltava varauksissa viimeistään 72 tuntia ennen lennon lähtöä ja voit lisätä ne lentovarauksellesi suoraan lentoyhtiöiden internetsivuilla. Tiedot eivät korvaa ESTA–hakemusta. Mikäli matkustaja ei ole ilmoittanut edellä mainittuja tietoja tai hyväksyttyä ESTA- lomaketta, voidaan matkustus USA:han evätä.

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Suositus: Kurkkumätä-jäykkäkouristus, MPR, hepatiitti A ja B.
Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat rokotusklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Suojautuaksesi hyttysiä ja muita hyönteisiä vastaan, suosittelemme hyttyskarkotetta ja vaaleita, pitkähihaisia ja -lahkeisia vaatteita.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Verot & maksut hotelleissa

Puerto Ricon hotellit veloittavat usein ns. resort fee -maksun, joka on 15–50 USD/päivä/huone. Maksu kattaa yleiset palvelut ja on pakollinen kaikille vierailijoille. Tarkka summa ilmoitetaan saavuttaessa, jolloin se myös maksetaan.

Valuutta ja maksaminen

Yhdsysvaltain dollari (USD). MasterCard- ja Visa-automaatteja löytyy.
Tilaa valuuttaa FOREX Bankista ennen matkaa ja aloita lomasi mukavammin. Lue lisää yhteistyöstämme Forex Bankin kanssa.

Aikaero

Talviaika: Suomen aika - 6 tuntia. Kesäaika: Suomen aika -7 tuntia

Sähkö

110 v - tarvitset adapterin, jossa on amerikkalainen pistoke.

Lisätiedot

Pidätämme oikeuden mahdollisiin muutoksiin.
Lennot ja kuljetukset

Näin matkustat tänne

Puerto Ricoon voit matkustaa joustavilla reittilennoilla ympäri vuoden.
Suosittelemme, että varaat yksityisen kuljetuksen etukäteen, jotta pääset sujuvasti hotelliisi. Kuljetus varataan joko matkavarauksen yhteydessä tai soittamalla Asiakaspalveluumme. Matka-asiakirjassasi on tarkemmat tiedot siitä, missä kuljettaja odottaa sinua. Lue lisää kuljetuksista kohteessa, kun lennät reittilennoilla.

Lento laskeutuu Luis Muñoz Marínin kansainväliselle lentokentälle. Taksimatka lentokentältä San Juanin hotelleihin kestää noin 10 minuuttia ja muualla sijaitseviin hotelleihin noin 40 minuuttia.
Sää
 • tammikuu
27°20°
7
Aurinkotuntia/pv
26°
Veden lämpötila
11
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
28°19°
8
Aurinkotuntia/pv
26°
Veden lämpötila
13
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
28°20°
9
Aurinkotuntia/pv
26°
Veden lämpötila
16
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
29°21°
9
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
16
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
30°22°
8
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
15
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
31°23°
8
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
13
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
31°23°
8
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
12
Sateettomia päiviä
 • elokuu
31°23°
9
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
11
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
31°23°
7
Aurinkotuntia/pv
29°
Veden lämpötila
12
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
31°23°
8
Aurinkotuntia/pv
29°
Veden lämpötila
13
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
30°22°
7
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
11
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
28°21°
7
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
10
Sateettomia päiviä

Tee matkahaku – Puerto Rico
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.