Sää
Milloin on paras sää Liettuassa?
Liettuan ilmasto muistuttaa osittain Suomen ilmastoa. Paras aika matkustaa Liettuaan on toukokuusta elokuuhun, jolloin on lämpimintä, valoisinta ja kuivinta. Päivien keskilämpötila kesäkaudella on 18-22 °C. Kevät saapuu Liettuaan aikaisemmin kuin Suomeen, ja syyskuussa on vielä lämpimämpää kuin kotimaassa. Vuoden kylmimmät kuukaudet ovat tammikuu ja helmikuu, jolloin myös sataa vettä sekä lunta.
Passi ja viisumi
Suomen kansalaisilla tulee olla voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Passin/henkilökortin tulee olla voimassa matkan ajan. Viisumia ei tarvita.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passivaatimukset Liettuan lähetystöstä/konsulaatista. Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Liettuan lähetystöstä/konsulaatista. Liettuan suurlähetystö, Helsinki, p. (+358) 9 6844 880

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Matkakohteet – Liettua

Vilna
Vilnaan lennät alle kahdessa tunnissa Helsingistä, joten täällä voit mainiosti viettää viikonlopun tai pidemmänkin loman.

Tee matkahaku – Liettua