Hotellit (398)

Matkat kohteeseen Italia

Italiassa voit nauttia hyvästä ruuasta, kauniista rannoista, tuhatvuotisesta kulttuurista ja paljon muusta.

Tjäreborgilla on Italiassa runsaasti erilaisia kohteita etelän Taorminasta pohjoisessa sijaitsevaan Milanoon. Voit lähteä pääkaupunkiin Roomaan, historialliseen Firenzeen tai vaikka johonkin Sisilian kohteistamme. Tjäreborgin joustavilla reittilennoilla matkustat Italiaan vuoden ympäri ja voit suunnitella juuri omiin tarpeisiisi sopivan matkan.

Rantaelämää vai taidetta ja kulttuuria?

Monet matkailijat tulevat Italiaan nauttimaan sen monipuolisesta taide- ja kulttuuritarjonnasta. Suosittuja kohteita ovat esimerkiksi Firenzen Uffizin taidegalleriat, Veronan amfiteatteri ja Rooman lukuisat palatsit ja galleriat. Italiassa kaunista katseltavaa riittää joka puolella niin rakennuksissa, katujen varsilla kuin luonnossakin. Jos kaipaat enemmän rannalla loikoilua, kannattaa suunnata johonkin eteläisen Italian kohteista Napolin seudulla tai Sisiliassa – täällä voit viettää mukavan rantaloman hyvästä ruuasta ja nähtävyyksistä nauttien täysin omassa tahdissasi.

Italian Grand Prix

Italia houkuttelee myös formulan ystäviä, sillä täällä on mahdollista lähteä seuraamaan Italian Grand Prix -kisoja. Nämä Formula 1 -sarjan osakilpailut järjestetään joka syksy Monzassa. Tjäreborgin kautta voit varata kätevän Formula 1 -matkapaketin, johon sisältyvät lennot, hotelli sekä liput kahteen kilpailuun.

Löydä hotellisi
Sää
Milloin on paras sää Italiassa?
Tjäreborgilla on Italiassa monia lomakohteita Sisilian saarella, Amalfin rannikolla sekä kaupungeissa – Roomassa, Firenzessä, Bolognassa, Venetsiassa, Veronassa ja Milanossa. Useimmissa näistä lomakohteista vallitsee Välimeren ilmasto eli pitkät, lämpimät kesät ja leudot talvet.

Amalfin rannikko

Amalfin rannikolla sijaitsevat Tjäreborgin lomakohteet Capri, Positano ja Sorrento. Korkeasesonki on toukokuusta lokakuuhun. Silloin on kuivinta ja lämpötilat ovat keskimäärin 22–29 astetta ja korkeimmat lämpötilat mitataan heinä-elokuussa. Myös huhtikuussa ja marraskuussa on mukavat lämpötilat, noin 17–18 astetta, sateita esiintyy hieman enemmän kuin kesällä. Talvikuukausina joulukuusta maaliskuuhun päivälämpötilat ovat noin 11–14 astetta.

Sisilia

Sisiliassa Tjäreborgin lomakohteita ovat Giardini-Naxos, Taormina ja Cefalù. Jo huhtikuussa ovat noin 20 asteen kesälämpötilat mahdollisia, öisin on viileämpää. Kesäkuussa lämpötila kohoaa noin 29 asteeseen ja merivesi on sopivaa uintiin – noin 21-asteista. Heinä- ja elokuussa on keskimäärin 31 astetta lämmintä ja lämpötila laskee syyskuussa noin 28 asteeseen ja lokakuussa noin 24 asteeseen. Marraskuussa ilman lämpötila on edelleen noin 20 astetta ja merivesi 19-asteista. Toukokuusta syyskuuhun ovat kuivimmat kuukaudet. Joulukuusta maaliskuuhun ilman lämpötila pysyttelee 14–17 asteessa.

Rooma

Suosituin aika matkustaa Roomaan on huhtikuusta lokakuulle, jolloin aurinko paistaa eniten ja sateita esiintyy vähiten. Kesällä voi olla todella lämmintä, 28–31 astetta kesä-syyskuussa. Huhti-toukokuussa ja lokakuussa on hieman alhaisemmat lämpötilat, noin 19–23 astetta. Marraskuussa lämpötila laskee noin 17 asteeseen ja 12–16 asteeseen joulu-marraskuussa.

Toscana, Bologna, Venetsia, Verona ja Milano

Yhteistä näille alueille on miellyttävät lämpötilat loppukeväästä. Jo toukokuussa on 21–24 astetta lämmintä ja kesä-syyskuussa lämpötila kohoaa 24–31 asteeseen. Lokakuussa näissä kaupungeissa on 17–20 astetta lämmintä ennen kuin syyssäät saapuvat marraskuussa ja lämpötila putoaa noin 11–15 asteeseen. Talvikuukausina joulukuusta helmikuuhun päivälämpötilat ovat noin 4–10 astetta. Toscanan rannikolla: Pisassa, Viareggiossa ja Forte dei Marmissa talvikuukaudet ovat leudompia kuin Firenzessä, joka sijaitsee samalla alueella, mutta enemmän sisämaahan päin. Rannikolla lämpötila on päivisin noin 10-14 asteen paikkeilla. Maaliskuussa lämpötila kohoaa 11–14 asteeseen, huhtikuussa kevät palaa ja ilma on silloin 16–19-asteista.

Matkat kohteessa Italia

Sisilia
Sisilia on Välimeren suurin saari, joka sijaitsee eteläisessä Italiassa, saappaanmallisen maan varpaan kohdalla. Sisilia on Italiaa parhaimmillaan – täällä on rantoja, historiallisia nähtävyyksiä, monipuoliset ostosmahdollisuudet sekä maailmankuulua ruokaa.
Amalfin rannikko
Amalfin rannikko kuuluu maailman kauneimpiin rannikkoalueisiin, ja täällä olet todellakin satumaisen kauniiden maisemien ympäröimänä. Lähistöllä on useita näkemisen arvoisia retkikohteita, joihin pääset kätevästi bussilla, taksilla tai veneellä.
Toscana
Toscanan matkallasi pääset nauttimaan upeasta kumpuilevasta maisemasta, viehättävistä viinitiloista, maukkaista italialaisista herkuista, ihanista hiekkarannoista ja kuuluisista nähtävyyksistä.
Rooma
Kun matkustat Roomaan Tjäreborgin kanssa, voit valita useasta erinomaisella paikalla sijaitsevasta hotellista, joista on kävelymatka kaikkiin nähtävyyksiin.
Milano
Milanoon matkustat ostoksille, oopperaan tai jalkapalloa katsomaan. Tai nauttimaan korkeatasoisten ravintoloiden, kulttuurin, taiteen ja arkkitehtuurin tarjonnasta.
Gardajärven ympäristö
Garda on yksi Italian suurimmista järvistä, joka houkuttelee rannoilleen matkailijoita kaikkialta maailmasta. Gardajärvi sijaitsee Alppien juurella, Pojoen tasangolla, ja järveä ympäröivät kaunis luonto sekä viehättävät rantakohteet. Voit retkeillä upeissa maisemissa, viettää rentouttavia päiviä rannalla tai autoilla vaikkapa Veronaan, Milanoon tai Venetsiaan. Täällä kannattaa vuokrata auto! Sinulla on rajattomat mahdollisuudet tutustua lähiympäristöön omin päin.
Verona
Varaa romanttinen viikonloppuloma Veronaan, Romeon ja Julian kotikaupunkiin. Tjäreborgin hotellivalikoimassa on kymmenkunta hotellia, jotka kaikki sijaitsevat keskustassa.
Venetsia
Kun haluat viettää romanttisen viikonlopun kahden kesken, luultavasti Venetsiaa parempaa vaihtoehtoa ei olekaan. Tjäreborgilla on hotelleja kaikissa hintaluoksissa.
Bologna
Bologna on kaunis kaupunki, jossa on runsaasti kulttuurielämyksiä sekä nähtävyyksiä. Bologna tunnetaan Italian kulinaarisena pääkaupunkina muunkin kuin spaghetti bolognesen ansiosta.
Italian Grand Prix

Koe Formula 1 todella perinteikkäällä Monzan radalla, jolla on pitkä historia ja paljon tapahtumia. Lähde katsomaan Italian osakilpailua Monzan radalle.

Tee haku kohteeseen Italia