Matkat – Milano

Milano houkuttelee matkailijoita upeilla muotitaloillaan sekä tuhansien vuosien takaisella historiallaan ja kulttuurillaan. Täällä pääset kokemaan maailmanluokan oopperaa sekä ensiluokkaisia makuelämyksiä, ja olet mahtavien ostosmahdollisuuksien äärellä.

Milanossa on laaja valikoima erilaisia baareja ja ravintoloita, ja milanolaisen keittiön herkut ovat tunnetusti erinomaisia. Milano on yksi maailman tärkeimmistä muotikaupungeista, ja siksi täällä on myös ravintoloita joka lähtöön. Ruokaa on tarjolla maailman kaikista kolkista, muun muassa Sardinian, Sisilian, Calabrian ja Nepalin keittiöt ovat hyvin edustettuina.

Nähtävyydet Milanossa

Milanossa on tarjolla maailmanluokan taide-, kulttuuri- ja arkkitehtuurielämyksiä, joten tekemistä ja kokemista riittää varmasti. Muutamia mielenkiintoisia kohteita ovat esimerkiksi Duomo di Milano eli Milanon tuomiokirkko, joka on maailman kolmanneksi suurin marmorikirkko, La Scalan kuuluisa oopperatalo, jossa muun muassa kolme maailmankuulua tenoria ovat esiintyneet sekä Palazzo Marino, joka on Milanon kaunein palatsi. Cenacolo Vincianossa on nähtävänä maailman kuuluisimpiin teoksiin kuuluva taideteos, Leonardo da Vincin Viimeinen ehtoollinen, jonka nähdäkseen pääsylippu on ostettava etukäteen.

Ostokset Milanossa

Milano on tunnettu muotimaailman keskuksena, ja ostosmahdollisuudet ovat täällä lähes rajattomat. Luksusmuotiliikkeiden keskittymä on Via Monte Napoleone -ostoskadulla, jossa kaikki suurimmat muotitalot ovat edustettuina. Täällä voit hyvin kierrellä vain katselemassa ja inspiroitumassa upeista näyteikkunoista. Corso Buenos Airesilla ja Corso Vercellillä on kohtuullisen hintatason kauppoja, ja näillä kaduilla milanolaiset itse tekevät mielellään ostoksia.

Tjäreborgilla Milanoon

Matkustaessasi Milanoon Tjäreborgin reittilennoilla, voit räätälöidä juuri itsellesi sopivan matkan. Tjäreborgilla on Milanossa eritasoisia hotelleja, jotka sijaitsevat keskeisellä paikalla. Löydät varmasti juuri itsellesi sopivan vaihtoehdon.

Hyvä tietää
 • Eritasoisia hotelleja
 • Hotelleja keskustassa
 • Vilkas yöelämä
 • Paljon ravintoloita
 • Hyvät ostosmahdollisuudet
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Milano

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Sää
 • tammikuu
4°-1°
2
Aurinkotuntia/pv
20
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
7°1°
3
Aurinkotuntia/pv
17
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
12°5°
5
Aurinkotuntia/pv
19
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
18°9°
6
Aurinkotuntia/pv
17
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
22°12°
7
Aurinkotuntia/pv
17
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
28°17°
8
Aurinkotuntia/pv
18
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
31°19°
9
Aurinkotuntia/pv
22
Sateettomia päiviä
 • elokuu
29°19°
8
Aurinkotuntia/pv
20
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
25°16°
6
Aurinkotuntia/pv
21
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
17°10°
3
Aurinkotuntia/pv
19
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
11°6°
1
Aurinkotuntia/pv
17
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
5°1°
1
Aurinkotuntia/pv
20
Sateettomia päiviä
Lennot ja kuljetukset

Näin matkustat tänne

Milanoon voit matkustaa Tjäreborgin kautta reittilennoin mihin aikaan vuodesta tahansa, ja voit itse määritellä matkasi pituuden.
Kun varaat Tjäreborgilta reittilennoilla toteutettavan pakettimatkan, voit myös ostaa useimmissa tapauksissa erikseen lentokenttäkuljetukset. Kuljetukset lentokentältä hotelliisi ovat useimmiten taksilla tai minibussilla. Lisätiedot varaamistasi kuljetuksista näkyvät matka-asiakirjassasi. Kuljetuksen hinta vaihtelee kulkuvälineen ja matkan pituuden mukaan. Tarkka hinta ilmoitetaan varausvaiheessa.

Milanossa on kaksi lentokenttää - Malpensa ja Linate. Suurin osa kansainvälisista lennoista laskeutuu Malpensaan. Ajoaika Milanon hotelliisi on noin 55 min (n. 50 km), riippuen muusta liikenteestä. Linatesta ajoaika on n. 25 min (n. 10 km).
Ostokset
Milano on todellinen shoppailijan kaupunki, sillä täällä on lukuisia designkauppoja ja outlet-myymälöitä. Quadrilatero d'Oro eli suomeksi Kultainen neliö on tunnetuin ostosalue, jossa on vieri vieressä toinen toistaan upeampia liikkeitä. Liikkeiden edessä saattaa olla univormupukuisia vartijoita. Milanossa on myös useita katumarkkinoita, joilla voi tehdä edullisia löytöjä. Markkinoita on eri puolilla kaupunkia jokaisena viikonpäivänä, suurimmat markkinat järjestetään lauantaisin. Il Salvagente on tunnetuin outlet-myymälä. Muotitaloilla on tapana lanseerata useita mallistoja vuodessa, ja ne myydään myös nopeasti loppuun.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Kahvilakulttuuri on Italiassa erittäin tärkeässä osassa, ja kahvin lisäksi voit nauttia myös Camparista, joka on kotoisin näiltä seuduilta. Milanon ravintolatarjonta on koko Italian mittakaavassa erittäin runsas, ja ravintoloita onkin joka lähtöön – yksinkertaisista happy hour -paikoista hienoihin gourmetravintoloihin.
Milanossa on monipuolinen ja vilkas yöelämä.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Milano on tunnettu myös kuuluisasta La Scalan oopperatalostaan. Viime vuosina Santa Maria delle Grazien kirkosta on tullut yhä suositumpi kohde, sillä kirkossa on nähtävänä Leonardo da Vincin maalaus "Viimeinen ehtoollinen". Pääsylippu kirkkoon tulee ostaa etukäteen. Leonardo da Vinci -museossa voi tutustua tämän kuuluisan keksijän ja taiteilijan elämäntyöhön. Milanossa nähtävää riittää – täällä on useita taidemuseoita, luostareita sekä Mussolinin rakennuttama asemarakennus 1930-luvulta. Milanossa pelataan myös jalkapalloa, ja paikallisia joukkueita ovat FC Internazionale sekä AC Milan.
Kulkuyhteydet
Milanossa on toimiva paikallisliikenne, ja raitiovaunulla, metrolla ja bussilla matkustaminen on edullista. Matkalippuja voi ostaa tupakkakaupoista, lehtikioskeista ja lippuautomaateista. Taksin kyytiin voit hypätä taksitolpalta, ja taksin voi myös tilata.
Kohdefakta

Palvelumme

Omatoimikohde, jossa ei ole Tjäreborgin opaspalveluja.
Hotellivoucheristasi käy ilmi, mitä kautta hotellisi on varattu.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Suomen kansalaisilla tulee olla voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Passin/henkilökortin tulee olla voimassa koko matkan ajan. Viisumia ei tarvita.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passivaatimukset Italian lähetystöstä/konsulaatista. Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Italian lähetystöstä/konsulaatista
.... Italian suurlähetystö, Helsinki, p. +358 9 681 1280

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Turistivero Milanossa

Italian viranomaiset ovat ilmoittaneet, että kaikilta Milanon alueella yöpyviltä matkustajilta peritään majoituspaikasta ulos kirjautuessa turistivero. Vero ei koske alle 18-vuotiaita. Tätä veroa ei voida periä matkan hinnassa ennen matkaa, vaan maksu suoritetaan aina kyseessä olevassa hotellissa paikan päällä.

Hinta per henkilö/yö:
1-tähden hotellit/huoneistohotellit: 1 euro/henkilö/yö
2-tähden hotellit/huoneistohotellit: 2 euroa/henkilö/yö
3-tähden hotellit/huoneistohotellit: 3 euroa/henkilö/yö
4-tähden hotellit/huoneistohotellit: 4 euroa/henkilö/yö
5-tähden hotellit/huoneistohotellit: 5 euroa/henkilö/yö

Huomioi myös, että Tjäreborgin hotelliluokitus saattaa poiketa virallisesta italialaisesta luokituksesta, jonka mukaan vero määräytyy.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Valuutta ja maksaminen

Euro (EUR). Luottokortit hyväksytään yleisesti. Mikäli vuokraat auton, veloittaa autovuokraamo takuusumman luottokortiltasi.

Sähkö

220 V. Eurooppalainen standardi.

Kieli

Italia

Lisätiedot

Lue myös Hyvä tietää -osio sekä Tjäreborgin Matkaehdot. Pidätämme oikeuden mahdollisiin muutoksiin.
Tee matkahaku