Matkat – Firenze

Firenze on Toscanan alueen helmi, jossa voit nauttia hyvästä viinistä ja ruuasta sekä mielenkiintoisesta taiteesta ja upeasta ympäristöstä.

Firenzessä kannattaa valita keskeisellä sijainnilla oleva hotelli, jotta saat lomastasi irti kaiken mahdollisen. Ydinkeskusta on pieni ja ahdas, mutta tämä keskiaikainen kaupunki on uskomattoman kaunis, ja täällä ovat vaikuttaneet monet suuret taiteilijat, kuten da Vinci, Botticelli ja Michelangelo. Kaupungissa kannattaa kävellä ympäriinsä ja aistia tunnelmaa. Täällä on kauniita historiallisia rakennuksia, museoita, luksuskauppoja, kahviloita ja ravintoloita. Parhaat ja kaikkein hintansa arvoisimmat ravintolat ovat varsinaisen turistialueen ulkopuolella. Jos matkustat Firenzeen kesällä, mainio idea on lähteä picnicille johonkin kaupungin viehättävistä puistoista.

Firenzen ravintolat

Firenzeä ympäröivät oliivipuiden peittämät vuoret sekä romanttiset laaksot. Itse kaupunki on täynnä kauniita taloja, palatseja, pieniä toreja ja upeita kirkkoja. Lisäksi täällä on paljon tunnelmallisia ravintoloita, joissa on tarjolla erinomaista ruokaa. Toscanalainen keittiö on tunnettu korkealuokkaisista ja tuoreista raaka-aineistaan, eikä italialaiseen keittiöön muutenkaan koskaan kyllästy. Ravintolavalikoimassa on myös kodikkaita trattorioita, jotka ovat mainio vaihtoehto kalliimmille ja hienommille ravintoloille.

Tjäreborgin Firenze

Matkustaessasi Tjäreborgin reittilennoilla Firenzeen päätät itse matkasi pituuden ja ajankohdan. Näin saat juuri itsellesi sopivan loman. Tjäreborgilla on Firenzessä useita eritasoisia hotelleja, ja suurin osa niistä sijaitsee keskustassa, lähellä kaupungin kaikkia palveluita ja nähtävyyksiä.

Hyvä tietää
 • Luksushotelleja
 • Hyviä ravintoloita
 • Yli 70 hotellia
 • Vapaasti valittava matkan pituus
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Firenze

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Sää
 • tammikuu
9°2°
4
Aurinkotuntia/pv
18
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
10°2°
4
Aurinkotuntia/pv
16
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
14°6°
4
Aurinkotuntia/pv
18
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
18°8°
6
Aurinkotuntia/pv
17
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
23°12°
9
Aurinkotuntia/pv
19
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
28°16°
10
Aurinkotuntia/pv
19
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
31°19°
11
Aurinkotuntia/pv
23
Sateettomia päiviä
 • elokuu
31°18°
10
Aurinkotuntia/pv
22
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
26°16°
7
Aurinkotuntia/pv
21
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
20°12°
5
Aurinkotuntia/pv
20
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
15°8°
3
Aurinkotuntia/pv
16
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
9°3°
3
Aurinkotuntia/pv
19
Sateettomia päiviä
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Lentoaika vaihtelee valitun lentoreitityksen mukaan.

Näin matkustat tänne

Firenzeen voit matkustaa Tjäreborgin kautta mihin aikaan vuodesta tahansa reittilennoilla ja päättää itse matkasi pituudesta.
Kun varaat Tjäreborgilta reittilennoilla toteutettavan pakettimatkan, voit myös ostaa useimmissa tapauksissa erikseen lentokenttäkuljetukset. Kuljetukset lentokentältä hotelliisi ovat useimmiten taksilla tai minibussilla. Lisätiedot varaamistasi kuljetuksista näkyvät matka-asiakirjassasi. Kuljetuksen hinta vaihtelee kulkuvälineen ja matkan pituuden mukaan. Tarkka hinta ilmoitetaan varausvaiheessa.

Ajoaika lentokentältä Firenzen hotelliisi on noin 20 min (n. 10 km), riippuen muusta liikenteestä.
Ostokset
Firenzessä on hyvät ja monipuoliset ostosmahdollisuudet. Täältä löydät kaikkea mahdollista, mitä vain voit kuvitella. Trendikkäät merkkivaateliikkeet sijaitsevat Via Romalla, Via dei Calzaiuolilla ja Via Por Santa Marialla. Edullisempia löytöjä voit tehdä The Mall -ostoskeskuksessa, joka on merkkivaatteiden outlet-myymälä. Paikallisia herkkuja, kuten kinkkua, salamia ja Pecorino-juustoa saa useimmista kaupoista.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Firenzessä on monipuolinen valikoima ravintoloita ja kahviloita. Täällä on kaikenlaisia paikkoja yksinkertaisista espressobaareista hienompiin kahviloihin, joilla on omat leipomonsa ja joista osa valmistaa myös itse suklaata. Baareista saa drinkkejä sekä aamiaista ja lounasta. Vanhanaikaisissa viinibaareissa on mukava tunnelma. Italialaiset pistäytyvät baarissa keskellä päivää siemaisemassa espresson ja nauttimassa jotain kevyttä suolaista. Italialainen jäätelö on maailmankuulua ja aina tuoretta.
Firenzen yöelämä on todella monipuolinen. Täällä on perinteisiä festivaaleja, klassisen musiikin konsertteja ja tanssiesityksiä. Elävä musiikki luo tunnelmaa baareissa, toreilla ja kaduilla. Suuremmat rockkonsertit järjestetään yleensä Nelson Mandela Forumilla, johon mahtuu yli 7000 katsojaa. Joskus konsertteja järjestetään myös jalkapallostadionilla. Vaihtoehtoisempaa musiikkia voi kuunnella Audiotorium Flogissa ja Tenaxissa.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Firenze on yksi maailman suurimmista turistikohteista, ja täällä on arkkitehtuuria, historiaa ja taidetta yllin kyllin. Santa Maria del Fioren katedraali, joka tunnetaan myös nimellä Il Duomo, on maailman viidenneksi suurin kirkkorakennus, jonka rakentaminen kesti 150 vuotta. Basilica di Santa Croce on Firenzen kauneimpia kirkkoja, ja tänne on haudattu Michelangelo, Dante ja Machiavelli. Keskiaikainen Palazzo Vecchion rakennus toimii nykyään Firenzen kaupungintalona ja on ehdottomasti vierailemisen arvoinen kohde. Firenzen vanhimman sillan, Ponte Vecchion, ympäristössä on useita kultakauppoja. Palazzo Pittin palatsissa on useita museoita ja kaunis puisto. Mielenkiintoinen vierailukohde on Uffizin taidegalleria, jossa on esillä useiden suurien mestarien taideteoksia. Pääsyliput kannattaa hankkia etukäteen suosittuihin nähtävyyksiin, kuten Uffizin galleriaan ja Galleria dell'Accademia -taidemuseoon, ja ruuhkien välttämiseksi museoissa kannattaa vierailla heti niiden avautuessa. Myöhemmin iltapäivällä tai auringonlaskun aikaan hyviä vierailukohteita ovat Forte di Belvedere -linna ja Piazzale Michelangelon näköala-aukio, josta on mahtavat näkymät yli kaupungin.
Kulkuyhteydet
Firenzessä kätevintä on liikkua jalkaisin. Mukaan kannattaa ottaa hyvät kengät.
Kohdefakta

Palvelumme

Omatoimikohde, jossa ei ole Tjäreborgin opaspalveluja.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Suomen kansalaisilla tulee olla voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Passin/henkilökortin tulee olla voimassa koko matkan ajan. Viisumia ei tarvita.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passivaatimukset Italian lähetystöstä/konsulaatista. Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Italian lähetystöstä/konsulaatista
.... Italian suurlähetystö, Helsinki, p. +358 9 681 1280

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Firenzen majoitusvero

Italian viranomaiset ovat ilmoittaneet, että kaikilta kaupungissa yöpyviltä matkustajilta peritään majoituspaikasta ulos kirjautuessa majoitusvero. Tätä veroa ei voida periä matkan hinnassa ennen matkaa, vaan maksu suoritetaan aina kyseessä olevassa hotellissa paikan päällä. Majoitusvero ei kuitenkaan koske alle 10-vuotiaita lapsia.

Hinta per henkilö/yö:
1-2-3 -tähden hotellit/huoneistohotellit: 3 euroa/henkilö/yö
4-tähden hotellit/huoneistohotellit: 4 euroa/henkilö/yö
5-tähden hotellit/huoneistohotellit: 5 euroa/henkilö/yö

Huomioi myös, että Tjäreborgin hotelliluokitus saattaa poiketa virallisesta italialaisesta luokituksesta, jonka mukaan vero määräytyy.

Pidätämme itsellämme oikeuden muutoksiin.

Valuutta ja maksaminen

Euro (EUR). Luottokortit kelpaavat yleisesti ja pankkiautomaatteja on useita. Mikäli vuokraat auton, veloitetaan luottokortiltasi takuumaksu. Myös useat hotellit veloittavat luottokortiltasi takuumaksun mahdollisia ylimääräisiä kuluja, puhelimen avausta jne koskevia kuluja varten.

Aikaero

Aikaero Suomeen: -1 tunti.

Sähkö

220 V. Eurooppalainen standardi.

Kieli

Italia

Lisätiedot

Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Tee matkahaku