Matkat – Bologna

Italiainen muoti ja ruoka ovat hyviä syitä matkustaa Bolognaan, maanviljelyalueena tunnetun Emilia-Romagnan kukoistavaan pääkaupunkiin.
Bolognan vanhoissa kaupunginosissa voit ihastella upeita kaarikäytäviä ja pylväikköjä, kauniita rakennuksia sekä kulttuuriaarteita, joita ovat mm. Palazzo Comunale, Piazza Maggiorella sijaitseva 1300-luvulta peräisin oleva Basilica di San Petronio -kirkko ja Fontana del Nettunon suihkulähde. Täällä on myös Euroopan vanhin yliopisto, joka on perustettu vuonna 1088. Kaupunki on lisäksi tunnettu Italian kulinaarisena pääkaupunkina, jossa on runsaasti erilaisia ravintoloita. Bolognassa ollessaan kannattaa ehdottomasti maistaa aitoa spaghetti bolognesea.

Italian kulinaarinen pääkaupunki

Jos olet päättänyt matkustaa Bolognaan maukkaan ruuan perässä, et varmasti tule pettymään. Täällä on monipuolinen valikoima ravintoloita, hienommista huippuravintoloista pienempiin viihtyisiin ruokapaikkoihin ja kaikkea siltä väliltä. Tältä seudulta on myös alun perin kotoisin suomalaistenkin suosiossa oleva lasagne. Paikallisia herkkuja on kuitenkin monia muitakin, ja jokaisen aterian päätteeksi on tietenkin tapana käydä aidossa italialaisessa jäätelöbaarissa. Ruokailun jälkeen iltaa voi siirtyä jatkamaan johonkin Bolognan trendikkäistä baareista tai klubeista, joita kaupungissa on paljon.

Tjäreborgilla Bolognaan

Tjäreborgin kautta matkustat Bolognaan kätevästi reittilennoilla. Päätät siis itse matkasi pituuden ja ajankohdan. Tjäreborgilla on Bolognassa kolmen ja neljän tähden hotelleja, ja ne kaikki sijaitsevat keskeisellä paikalla. Räätälöi siis itse täysin omanlaisesi matka.
Hyvä tietää
  • Vapaasti valittava matkan pituus
  • Hotelleja keskustassa
  • Paljon ravintoloita
  • Paikallisia ravintoloita
  • Vilkas yöelämä

Muiden mielipiteet kohteesta Bologna

Hae matka – Bologna