Matkat – Verona

Verona on yksi Italian kauneimpia kaupunkeja, joka sijaitsee Adigejoen varrella. Tämä vanha kulttuurikaupunki on ehdottomasti vierailemisen arvoinen kohde, kun haluat kokea historiaa ja kulttuuria sekä nauttia hyvästä ruuasta.

Kaupungin ydin on Piazza Bra -aukio, jonka reunalla on raatihuone sekä roomalainen amfiteatteri Arena di Verona, jossa järjestetään oopperafestivaaleja kesäisin. Verona on myös Shakespearen Romeon ja Julian kotikaupunki. Verona on kuitenkin paljon muutakin kuin teatteria. Ravintolakulttuuri on täällä aivan omaa luokkaansa koko Italian mittakaavassa. Veronassa ollessasi kannattaa ehdottomasti maistella paikallisia erikoisuuksia, kuten esimerkiksi erilaisia risoton variaatioita, polentaa tai paikallisten kalastajien pyytämää kalaa. Tyypillinen paikallinen jälkiruoka on pienet makeat Baci di Giulietta -pikkuleivät, joita suomeksi kutsutaan nimellä Neidon suudelma.

Suunnittele oma matkasi Veronaan

Tjäreborgilla matkustat Veronaan reittilennoilla, jolloin voit itse päättää matkasi pituuden ja ajankohdan. Valikoimastamme löydät varmasti myös itsellesi sopivan hotellin. Useimmat hotellit sijaitsevat keskeisessä paikassa kävelymatkan etäisyydellä tärkeimmistä nähtävyyksistä. Jos kaipaat kuitenkin rauhallisempaa ympäristöä, voit varata hieman kauempana sijaitsevan hotellin.

Hyvä tietää
 • Vapaasti valittava matkan pituus
 • Hotelleja keskustassa
 • Paikallisia ravintoloita
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Verona

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Sää
 • tammikuu
6°0
3
Aurinkotuntia/pv
21
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
9°1°
4
Aurinkotuntia/pv
19
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
13°5°
5
Aurinkotuntia/pv
21
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
18°9°
6
Aurinkotuntia/pv
20
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
22°12°
8
Aurinkotuntia/pv
18
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
26°15°
9
Aurinkotuntia/pv
19
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
29°17°
10
Aurinkotuntia/pv
23
Sateettomia päiviä
 • elokuu
27°17°
8
Aurinkotuntia/pv
21
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
24°14°
7
Aurinkotuntia/pv
21
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
18°10°
5
Aurinkotuntia/pv
22
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
12°6°
2
Aurinkotuntia/pv
18
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
8°2°
3
Aurinkotuntia/pv
22
Sateettomia päiviä
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Helsingistä n. 5 tuntia yhdellä välilaskulla

Näin matkustat tänne

Veronaan voit matkustaa Tjäreborgin kautta reittilennoilla mihin aikaan vuodesta tahansa ja määritellä itse matkasi pituuden.
Reittilennoilla toteutettavat pakettimatkat ovat joustavia omatoimimatkoja, ilman opaspalveluja, ja matkan pituuden voit määritellä itse. Lentokenttäkuljetukset eivät sisälly hintaan, mutta voit ostaa kuljetukset erikseen matkavarauksen yhteydessä. Kuljetukset lentokentältä hotelliisi ovat yleensä taksilla tai minibussilla. Lisätiedot varaamistasi kuljetuksista näkyvät matka-asiakirjassasi. Kuljetuksen hinta vaihtelee kulkuvälineen ja matkan pituuden mukaan. Tarkka hinta ilmoitetaan varausvaiheessa.

Matka-aika lentokentältä Veronan hotelleihin on n. 20 min (n. 11 km), liikenteestä riippuen.
Ostokset
Veronassa on monipuoliset ostosmahdollisuudet. Täällä on luksusmerkkien, kuten Guccin ja Burberryn, kauppoja sekä myös outlet-myymälöitä, joista voi tehdä hyviä löytöjä kohtuulliseen hintaan. Suosittuja tuliaisia ovat erilaiset paikalliset herkut, kuten kuivatut yrtit, öljy, tuorepasta sekä salami. Verona on myös tunnettu monista kenkäkaupoistaan ja laadukkaista nahkakengistään. Sunnuntaisin Piazza San Zenolla ja sitä ympäröivillä kaduilla järjestetään kirpputori. Useimmat kaupat ovat kiinni sunnuntaisin, mutta Adigeo-ostoskeskus on avoinna kaikkina päivinä. Ostoskeskuksessa on lukuisia kauppoja sekä tunnettujen merkkien myymälöitä, kuten Calvin Klein, Levi's, Zara, Mango ja H&M.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Veronassa on monipuolinen valikoima ravintoloita. Piazza Bra -aukion tai Piazza delle Erbe -torin laidalla sijaitsevissa ravintoloissa on mukava istuskella katselemassa ihmisvilinää tai voit myös lähteä kiertelemään kaupungin pienille kujille, joiden varsilta löydät aitoja paikallisia ravintoloita. Veronassa on myös gourmetravintoloita, joilla on yksi tai useampi Michelin-tähti. Jos olet kiinnostunut viineistä, Veronan ympäristössä on mainiot mahdollisuudet tutustua paikallisiin viineihin.
Veronassa on muutamia klubeja kaupungin laitamilla, mutta muuten yöelämä on hyvin rauhallista. Kaupungin sofistikoitunut viihde-elämä keskittyy lähinnä viihtyisiin viinibaareihin, joissa useista soitetaan livemusiikkia viikonloppuisin.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Veronassa on paljon kaikenlaista tekemistä. Paikalliset toimijat järjestävät erilaisia kiertoretkiä, ruoka- ja viiniretkiä sekä luonnollisesti opastettuja kierroksia Romeon ja Julian jalanjäljissä. Jos pidät oopperasta, ehdottomasti kokemisen arvoinen elämys on Arena di Veronan ainutlaatuisen upea akustiikka. Lasten kanssa matkustaessa Gardalandin huvipuisto on varmasti mieluinen vierailukohde.
Veronan tunnetuin nähtävyys on Julian parveke, joka tarinan mukaan oli inspiraation lähteenä Shakespearen kuuluisalle Romeo ja Julia -näytelmälle. Parvekkeen alapuolella on Julia-patsas, joka on suosittu valokuvauskohde. Taiteesta kiinnostuneen kannattaa ehdottomasti vierailla Galleria d'Arte Moderna Achille Fortin taidemuseossa.
Kulkuyhteydet
Veronan keskustassa kaikki on kävelyetäisyydellä. Pidemmille retkille on helppo lähteä bussilla tai junalla.
Kohdefakta

Palvelumme

Omatoimikohde, jossa ei ole Tjäreborgin henkilökuntaa.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Suomen kansalaisilla tulee olla voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Passin/henkilökortin tulee olla voimassa koko matkan ajan. Viisumia ei tarvita.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passivaatimukset Italian lähetystöstä/konsulaatista. Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Italian lähetystöstä/konsulaatista
.... Italian suurlähetystö, Helsinki, p. +358 9 681 1280

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Veronan majoitusvero

Italian viranomaiset ovat ilmoittaneet, että kaikilta kaupungissa yöpyviltä matkustajilta peritään majoituspaikasta ulos kirjautuessa majoitusvero. Tätä veroa ei voida periä matkan hinnassa ennen matkaa, vaan maksu suoritetaan aina kyseessä olevassa hotellissa paikan päällä. Majoitusvero ei kuitenkaan koske alle 14-vuotiaita lapsia.

Hinta per henkilö/yö:
1-2-3 -tähden hotellit/huoneistohotellit: n. 2,50-4 euroa/henkilö/yö
4-tähden hotellit/huoneistohotellit: n. 4 euroa/henkilö/yö
5-tähden hotellit/huoneistohotellit: n. 5 euroa/henkilö/yö

Huomioi myös, että Tjäreborgin hotelliluokitus saattaa poiketa virallisesta italialaisesta luokituksesta, jonka mukaan vero määräytyy.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Aikaero

Suomen aika -1 tunti.

Sähkö

220 V. Eurooppalainen standardi.

Kieli

Italia
Tee matkahaku