Matkat – Gardajärven ympäristö

Garda on yksi Italian suurimmista järvistä, joka houkuttelee rannoilleen matkailijoita kaikkialta maailmasta. Gardajärvi sijaitsee Alppien juurella, Pojoen tasangolla, ja järveä ympäröivät kaunis luonto sekä viehättävät rantakohteet. Voit retkeillä upeissa maisemissa, viettää rentouttavia päiviä rannalla tai autoilla vaikkapa Veronaan, Milanoon tai Venetsiaan. Täällä kannattaa vuokrata auto! Sinulla on rajattomat mahdollisuudet tutustua lähiympäristöön omin päin.

Riva del Garda sijaitsee Gardajärven koillispuolella, jossa järvi kohtaa Dolomiittien eteläisen osan. Kaupungin luonnollinen keskus on satama ja sen ympärillä kiemurtelevat kadut, joiden varsilla voi istahtaa baariin tai tavernaan nauttimaan monipuolisen italialaisen keittiön antimista. Koska Riva del Garda sijaitsee vuorien välissä, täällä vallitsee ainutlaatuinen mikroilmasto, jonka ansiosta muun muassa on syntynyt paikallinen "Garda Trentino"-oliiviöljy. Riva del Gardan ympäristössä on paljon nähtävää ja koettavaa. Voit lähteä tutustumaan järven ympärillä oleviin kyliin, vaeltaa vuoristossa, vierailla Veronassa tai keskittyä nauttimaan rennosta olosta jollain järven ympärillä olevista rannoista.

Viehättävässä Malcesinessä on keskiaikaista tunnelmaa, kauniita kujia, 1300-luvun linnoitus sekä pieni viihtyisä satama.

Gardan kaupunki on vanha kohde, jossa on kapeita kujia, suosittuja ravintoloita, mukavia kauppoja, diskoja ja baareja. Päivisin monet lähtevät mielellään kaupungin laidalla oleville pienille uimarannoille, ja iltaisin keräännytään rantakadun vieressä olevalle torille.

Pai on pieni lomakohde Gardan ja Malcesinen välissä. Maisemat ovat kauniit ja elämän rytmi leppoisa. Mikäli haluat lähteä nauttimaan rauhallisesta lomaympäristöstä, italialaisesta arkipäivän elämästä, niin silloin tämä on juuri sinulle oikea kohde. Kylän ympäristössä on runsaasti patikointireittejä.

Desenzano on vilkas pieni kaupunki Gardajärven eteläpäässä, tarkalleen missä vuoret muuttuvat tasangoiksi, jotka ulottuvat aina rannikolle saakka. Kaupunki on suosittu ensimmäinen pydähdyspaikka matkailijoiden saapuessa alueelle. Täällä on mukava viettää muutama päivä ja nauttia kaupungin kauniista keskiaikaisesta keskustasta ja kutsuvista rannoista. Kun olet nähnyt omasta mielestäsi tarpeeksi Desenzanoa, on helppo jatkaa matkaa esimerkiksi laivalla Riva del Gardaan tai johonkin muuhun järven ympärillä olevista kylistä. Mikäli olet vuokrannut auton, liikkuminen on vieläkin helpompaa. Lähellä on monia mielenkiintoisia ja kiehtovia kaupunkeja, kuten esimerkiksi Venetsia, Milano ja Verona, puhumattakaan Parmasta tai Padovasta.

Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Gardajärven ympäristö

Nähtävyydet
5,0
Ruoka & juoma
5,0
Yleisarvosana
5,0
Sää
 • tammikuu
6°0
3
Aurinkotuntia/pv
21
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
9°1°
4
Aurinkotuntia/pv
19
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
13°5°
5
Aurinkotuntia/pv
21
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
18°9°
6
Aurinkotuntia/pv
20
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
22°12°
8
Aurinkotuntia/pv
18
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
26°15°
9
Aurinkotuntia/pv
19
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
29°17°
10
Aurinkotuntia/pv
23
Sateettomia päiviä
 • elokuu
27°17°
8
Aurinkotuntia/pv
21
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
24°14°
7
Aurinkotuntia/pv
21
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
18°10°
5
Aurinkotuntia/pv
22
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
12°6°
2
Aurinkotuntia/pv
18
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
8°2°
3
Aurinkotuntia/pv
22
Sateettomia päiviä
Rannat
Gardajärvelle ei tulla rantaelämän vuoksi, mutta uimaan pääsee suoraan veneestä, ja uida voi myös pienemmillä rannoilla tai uima-altaassa. Jos matkustat lasten kanssa, alueella on myös vesipuisto - Gardaland.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Helsingistä n. 5 tuntia yhdellä välilaskulla
Ruoka, juoma ja yöelämä
Gardajärven ympärillä sijaitsevissa kylissä on useita ravintoloita ja trattorioita, joissa tarjoillaan pääasiassa paikallista ruokaa.
Gardajärvellä iltaelämä on rajoitettua. Jos kaipaat vilkkaampaa yöelämää lomasi aikana, silloin kannattaa suunnata Veronaan.
Ostokset
Gardajärven ympäristön pienissä kylissä voi ostoksia tehdä markkinoilla, pienissä putiikeissa ja design-outleteissa.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Gardajärven alue houkuttelee matkailijoita kauniilla luonnollaan. Kannattaa vuokrata auto ja lähteä tutustumaan alueeseen omatoimisesti. Hyvä vaihtoehto on myös lähteä paikoimaan tai hypätä pyörän satulaan. Voit myös tehdä veneretken kuuluisalla järvellä.
Kulkuyhteydet
Gardajärven ympäristössä pääsee liikkumaan vuokra-autolla tai paikallisbussilla.

Kuljetus lentokentältä

Keskikesällä kulkevat shuttle-bussit Veronasta Garjajärven ympäristön suurempiin kyliin. Muuten lentokentältä pääsee taksilla.
Kohdefakta

Palvelumme

Omatoimikohde, jossa ei ole Tjäreborgin opaspalvelua.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Suomen kansalaisilla tulee olla voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Passin/henkilökortin tulee olla voimassa koko matkan ajan. Viisumia ei tarvita.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passivaatimukset Italian lähetystöstä/konsulaatista. Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Italian lähetystöstä/konsulaatista
.... Italian suurlähetystö, Helsinki, p. +358 9 681 1280

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Aikaero

Suomen aika -1 tunti.

Sähkö

220 V. Eurooppalainen standardi.

Kieli

Italia
Tee matkahaku