Retket, Brela

Tervetuloa lomalle! Lähde mukaan jollekin jännittävistä retkistämme. Henkilökuntamme on yhdessä paikallisten yhteistyökumppaneidemme kanssa koonnut ja testannut retkiohjelmamme, jota seuraamme huolella. Voimme myös tehdä uudistuksia asiakkaidemme avulla ja siksi teemmekin asiakaskyselyitä, joissa sinä ja muut vieraat voitte jättää kommentteja. Sen ansiosta voimme aina tarjota ajankohtaisia ja kiinnostavia kokemuksia.

On monta hyvää syytä varata retket Tjäreborgilta. Voit olla varma siitä, että kaikki vakuutukset ovat kunnossa ja myös kaikki turvallisuusmääräykset on huomioitu. Sen lisäksi retkien muutoksia ja peruutuksia koskevat ehdot ovat selkeät, ja mikäli ongelmia ilmaantuu tai olet tyytymätön retkeen, tiedät aina kenen puoleen voit kääntyä. Kaiken tämän saat kaupan päälle, kun varaat retket Tjäreborgilta.

Ennakkoon varattavat retket tulee varata vähintään 7 vuorokautta ennen matkaa.

Huom! Retkiohjelmaa on jouduttu supistamaan koronaviruksen vuoksi ja aktiviteetteihin saattaa tulla muutoksia lyhyelläkin varoitusajalla. Esim. kasvomaskien käyttö saattaa olla pakollista ja ravintolakäynnit saatetaan korvata ruokapaketeilla, jotka retkelle osallistujat saavat mukaansa. Lue lisää kohteen omilta https://mydestination.tjareborg.fi/.

Dubrovnik - Voidaan varata jo ennen matkaa

Dubrovnik - Voidaan varata jo ennen matkaa

Keskiaikaista mystiikkaa ja nähtävyyksiä! Lähde mukaan kokopäiväretkelle Dubrovnikiin ja tunne historian lehtien havina. Ruoka, juomat ja sisäänpääsy eivät sisälly hintaan.

Lue lisää Pienennä

Loma Dalmatiassa ei ole täydellinen ilman vierailua Dubrovnikissa, joka ennen tätä nykyistä tasavaltaa otettiin Unescon maailmanperintölistalle vuonna 1979. Talojen julkisivut, kadut, kujat ja aukiot – kaikki ne ovat eläneet kaupungin pitkän ja mielenkiintoisen menneisyyden. Dubrovnikissa voidaan oikeutetusti puhua elävästä historiasta, ja lähtemällä mukaan retkellemme, saat myös ottaa osan siitä.

Bussimatka kestää n. 4,5 tuntia Splitistä, 3,5 tuntia Brelasta, Baska Vodasta ja Makarskasta sekä 2,5 tuntia Gradacista - sisältäen pysähdyksen. Älä kuitenkaan kuvittele, että matka on vain kuljetus! Tie Dubrovnikiin on yksi Euroopan kauneimmista ja matka pitkin rannikkoa on nautinnollinen. Vaikuttavin on kenties Kroatian "pikku Kalifornia", Neretvajoen suisto, jossa kasvatetaan appelsiineja, viinirypäleitä ja oliiveja. Käytämme bussissa kuluvan ajan kertoaksemme yhdestä jos toisestakin mielenkiintoisesta seikasta.

Dubrovnikiin saapuessamme tapaamme paikallisen oppaamme, joka vie meidät mielenkiintoiselle kierrokselle läpi kaupungin katujen ja aukioiden. Vierailemme mm. Rehtorin palatsissa, yhdessä harvoista renessanssiajan rakennuksista, joka selvisi tasavaltaa vuonna 1667 koetelleesta maanjäristyksestä.

Vapaaehtoisen, mutta lämpimästi suositeltavan kaupunkikierroksen jälkeen, sinulla on n. 2,5 tuntia omaa aikaa (voi vaihdella riippuen ruuhkasta menomatkalla). Paras tapa nähdä Dubrovnik on kävellä jykevällä kaupunginmuurilla, joka ympäröi vanhaakaupunkia. Dubrovnikin suuri valikoima kahviloita ja ravintoloita kutsuu levähtämään hetkeksi ja seuraamaan katuelämää. Kaupungissa on myös melko paljon putiikkeja, jos haluat viettää aikaa tehden hieman ostoksia.

Huom! Passi on otettava mukaan.

Retkihinta vaihtelee sen mukaan, mistä lomakohteesta lähtö on. Retki järjestetään Makarska Rivieralta ja Splitistä.

Varaa jo kotimaassa etukäteen: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkan varauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta.

Ruoka ja juomat:
Eivät sisälly hintaan.

Sisäänpääsymaksut:
Eivät sisälly hintaan.

Kesto:
Kokopäiväretki, n. klo 07.00-20.00 ja/tai n. klo 12.00-23.00.

Opastus:
Suomenkielinen opastus bussissa.

River Rafting

River Rafting

Retki seikkailunhaluisille! Nopeatempoista koskenlaskua kauniissa ympäristössä Cetina-joella. Ateriat ja juomat eivät sisälly hintaan.

Lue lisää Pienennä

Koskenlasku ei ole tarkoitettu vain jännitystä hakeville, vaan myös niille, jotka nauttivat luonnosta Cetina-joella ja Omiksen kaupungin ympäristössä. Tapahtumarikas päivä seikkailunhaluisille!

Seitsemän henkilöä hyppää seikkailemaan saman kumiveneen kyytiin ja lähtee melomaan tarkoituksenaan pitää porukka veneessä – mitä enemmän melot ja päädyt lähelle mahtavia vesiputouksia, sitä korkeamman adrenaliinipiikin saat. Retki on turvallinen ja kaikki pukevat päälleen kypärän ja pelastusliivit. Päivän aikana pääset myös vaeltamaan luolissa tai hyppäämään kallioilta suoraan kylmään veteen. Saat myös mahdollisuuden kokea itsesi lähes painottomaksi kellumalla pelastusliiveissä ja valkoisten kuohujen vietävänä. Kelluessa jalat ovat edellä, sillä vauhti on nopea ja eteen tulevia kallioita täytyy väistellä.

Ruoka ja juomat:
Eivät sisälly hintaan, mutta koskenlaskun jälkeen on mahdollisuus ostaa vähän syötävää ja juotavaa.

Kesto:
Pitkä puolipäiväretki, n. klo 14.00–20.00. Splitistä n. klo 13.00-21.00.

Opastus:
Englanninkielinen ohjaaja.

Hyvä ottaa mukaan:
Mukava vaatetus, joka saa kastua sekä vaihtovaatteet ja hieman käteistä ruokaan ja juomiin.

Mostar - Bosnia - Voidaan varata jo ennen matkaa

Mostar - Bosnia - Voidaan varata jo ennen matkaa

Lähde tutustumaan Bosnian Mostariin, Unescon maailmanperintökohteeseen! Ateriat ja juomat eivät sisälly hintaan.

Lue lisää Pienennä

Tämä alue on kokenut vuosien saatossa erilaisia historiallisia muutoksia ja kaikkialla on selviä merkkejä kulttuurista ja uskonnosta sekä ennen että jälkeen sodan. Kaupunki tunnetaan parhaiten upeasta sillastaan, joka sortui v. 1993 sodan aikana, mutta se on kunnostettu viime vuosien aikana. Vuonna 2005 Mostar pääsi Unescon maailmanperintölistalle upeine siltoineen, värikkäine markkinoineen, perinteisine käsitöineen, moskeijoineen sekä ottomaanien ajoilta peräisin olevine taloineen. Mostaria kutsutaan myös pikku Turkiksi, koska toisella puolella siltaa sijaitsee kristittyjen/ortodoksien kaupunginosa ja toisella puolella muslimien kaupunginosa. Näiden kahden kulttuurin ansiosta kaupungin ilmapiiri on erityinen.

Matkalla Mostariin saamme myös nähdä upeat näkymät Bacina-järville ja Neretvajoelle.

Huom! Passi täytyy olla mukana!

Retkihinta vaihtelee riippuen siitä, mistä lomakohteesta retki alkaa. Retki järjestetään Makarska Rivieran kohteista.

Varaa jo kotona: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkan varauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta.

Ruoka ja juomat:
Eivät sisälly hintaan.

Sisäänpääsy:
Eivät sisälly hintaan.

Kesto:
Kokopäiväretkim n. klo 07.00-19.00.

Opastus:
Skandinaavinen opastus.

Omis ja Zadvarjen paikallismarkkinat

Omis ja Zadvarjen paikallismarkkinat

Jännittävä päivä entisessä merirosvojen tukikohdassa Omisissa. Teemme myös jokikierroksen ja käymme paikallisilla markkinoilla. Perinteinen lounas sisältyy hintaan, juomat maksetaan erikseen.

Lue lisää Pienennä

Kroatiassa paikallinen maatalous tuottaa runsaasti hedelmiä ja vihanneksia. Tämän huomaavat myös lomailijat erityisesti käydessään paikallisilla markkinoilla, joita järjestetään viikoittain useimmissa alueen kylissä. Aloitamme retken vierailemalla markkinoilla. Markkinakojut oikein pursuavat vihanneksia, hedelmiä, oliiveja, yrttejä, juustoa ja monia muita tuotteita. Markkinat voivat ylpeillä valikoimillaan, hinnallaan ja laadullaan. Mitä todennäköisemmin et tarvitse kuljeskella kojujen välissä kauaakaan, kun jokin erityinen jo houkuttelee. Kysymys kuuluukin – mitä tekisi mieli? Ehkäpä laukkuun sujahtaa mehukas vesimeloni tai maukkaat, paikalliset oliivit.

Markkinoilta matkaamme kohti Omisin kaupunkia, joka on syntynyt Cetina-joen suulle. Aikoinaan se oli tukikohtana pelottaville Omis-merirosvoille, jotka vaanivat ohikulkevia kauppalaivoja joella, jossa he saartoivat laivat ja palasivat aarteiden ja kauppatavaroiden kanssa. Omisin yläpuolella valvoo vanha linnoitus ja etuvartio Mirabella. Teemme paikallisoppaan johdolla kierroksen Omisissa nähdäksemme kaupungin ja sen vanhat rakennukset. Omisin historia sijoittuu antiikin aikoihin, mutta useimmat rakennukset ovat keskiajalta. Sitten menemme veneellä ylös kristallinkirkkaassa joessa, jota reunustavat vehreät vuoret ja kalliot.

Vajaan tunnin kuluttua pidämme lounastauon ja meille tarjoillaan perinteistä dalmatialaista pekaa - pitkään kypsennettyä lihaa ja vihanneksia, jotka valmistetaan padassa tai syvässä vuoassa, joka on sijoitettu takan loimuun. Lounaan jälkeen on aikaa uida joessa tai vain rentoutua kauniissa luonnossa ennen kuin lähdemme bussilla takaisin hotelleille. Lähdemme bussilla paluumatkalle n. klo 15.00. Kun saavumme bussimatkan jälkeen Brelaan, sinulla on noin kolme tuntia omaa aikaa ennen kuin laiva lähtee takaisin Supetariin.

Ruoka ja juomat:
Menu: papukeittoa, pekaa, jossa vasikanlihaa ja kanaa, salaattia, leipää, dalmatialainen jälkiruoka. Juomat eivät sisälly hintaan.

Kesto:
kokopäiväretki, klo 08.00–16.00

Opastus:
Suomenkielinen opastus.
Englanninkielinen opastus kaupunkikierroksella.

Hyvä ottaa mukaan:
Uimapuku, pyyhe ja aurinkovoide, jossa on korkea suojakerroin.

Krkan vesiputoukset ja kansallispuisto - Voidaan varata jo ennen matkaa

Krkan vesiputoukset ja kansallispuisto - Voidaan varata jo ennen matkaa

Päivän retkikohde on Krkan vesiputoukset, jotka sijaitsevat Krkan kansallispuistossa. Putoukset ylittävät yli 17 estettä matkallaan kohti merta. Ruoka ja juomat eivät sisälly hintaan.

Lue lisää Pienennä

Aamulla ajelemme kohti Splitiä ja edelleen Krkan kansallispuistoon, jossa siirrymme itse vaellusreitille. Meillä on paljon aikaa tutustua ympäristöön, uida putouksen kirkkaassa vedessä, vierailla paikallisessa museossa, jossa näemme miten ihmiset elivät ennen vanhaan, syödä lounasta ja rentoutua varjossa. Kotimatkalla pysähdymme paikassa, jossa voit tutustua kroatialaisiin herkkuihin ja ostaa mukaasi paikallista hunajaa, laventelia, mausteita, viiniä ja muuta mukavaa.

Varaa jo kotimaassa etukäteen: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkan varauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta.

Ruoka ja juomat:
Eivät sisälly hintaan.

Sisäänpääsy:
Sisäänpääsy kansallispuistoon.

Kesto:
Kokopäiväretki, n. klo 07.00-17.00/18.00.

Hyvä ottaa mukaan:
Uimapuku ja pyyhe sekä sandaalit tai mukavat urheilu- tai vaelluskengät.

Opastus:
Suomenkielinen opastus.

Muuta:
Bracilla asuville vieraille on venekuljetus mantereelle, joten retken hinta on sen vuoksi hieman kalliimpi, 650 HRK.

Vaellusretki Biokovon huipulle

Vaellusretki Biokovon huipulle

Koe Biokovo-vuoren mahtavat näköalat ja lähde yhdelle Välimeren korkeimmista huipuista.

Lue lisää Pienennä

Retki alkaa ajamalla kohti yhtä Kroatian korkeimmista huipuista Biokovon kansallispuistoon. Matkalla pysähdymme nauttimaan mielettömistä näkymistä yli Makarska Rivieran ja sen edustalla olevan saariston. Viimeinen retkiosuus on vaellus ylös St Juren huipulle (1762 metriä merenpinnan yläpuolella), joka on myös Välimeren alueen korkein kohta.

Ruoka ja juomat:
Eivät sisälly hintaan.

Kesto:
Aamuretki: n. klo 08.00–14.40.
Iltaretki: n. klo 17.00–22.40.

Hyvä ottaa mukaan:
Aurinkovoide, mukavat kengät ja vettä, sillä matkan varrella ei ole mahdollisuutta ostaa juotavaa.

Opastus:
Valtuutettu englanninkielinen opas.

Canyoning Cetinajoella

Canyoning Cetinajoella

Cetinajoki on tuhansien vuosien ajan muokannut maisemaa koskillaan, putouksillaan ja massiivisilla vesistöillään. Joki on alueen luonnollinen tulonlähde, ja tunnettu myös kauneudestaan ja koskemattomasta luonnostaan.

Lue lisää Pienennä

Normaalisti ei tulisi lähteneeksi tutkimusmatkalle arvaamattomalle joelle, vaikka mieli tekisikin. Nyt olemme tehneet osallistumisen helpoksi, sillä sinulla on mahdollisuus osallistua "Canyoning" Cetinajoella -aktiviteettiin. Käytännössä melkein kenellä tahansa on mahdollisuus lähteä tutustumaan koskemattomaan luontoon ja joen kohokohtiin.

Canyoning tarkoittaa, että puet päällesi märkäpuvun, pelastusliivin ja kypärän. Taitavat kroatialaiset oppaat, jotka kaikki kuuluvat paikalliseen pelastuspalveluun, opastavat sinut läpi vesiputousten, pienten luonnollisten järvien, kuohuvien koskien ja maanalaisten käytävien. Kaikki toiminta tapahtuu joko vedessä tai veden läheisyydessä. Matkan varrella voit halutessasi haastaa itsesi ja hypätä alas kallioilta.

Tällainen kokemus on useimmille ainutlaatuinen elämys, ja koska "Canyoning" on vielä varsin uusi ja epätavallinen aktiviteetti, kannattaa käyttää tilaisuus hyväksesi ja osallistua, kun siihen on nyt mahdollisuus.

Tämän kokemuksen tulet varmasti muistamaan pitkään.


Ruoka ja juomat: Eivät sisälly hintaan.

Hintaan sisältyy: Turvavarustus, märkäpuku, pelastusliivi ja kypärä.

Kesto: Retken pituus on n. 4-5 tuntia, sisältäen edestakaisen kuljetuksen joelle. Retken alkamisajankohta vaihtelee.

Opastus: Englanninkielinen opas.

Muuta:Uimavarusteet, pyyhe, uimakengät tai urheilukengät tulee olla mukana.
Retkelle voivat osallistua yli 12-vuotiaat.
Retken hinta vaihtelee sen mukaan, missä lomakohteessa asut.

Hvar ja Bol - Kaksi Kroatian helmeä

Hvar ja Bol - Kaksi Kroatian helmeä

Kroatian saaristossa on yli tuhat saarta, joista vain 50 on asuttuja. Jokainen saari on omanlaisensa ja niillä on omat vetonaulansa: luonto, arkkitehtuuri, kulttuuri. Ruoka ja juomat eivät sisälly hintaan.

Lue lisää Pienennä

Hvarin saarella sijaitsee samanniminen kaupunki. Saari on yleisesti tunnettu Kroatian aurinkoisimpana saarena, mikä tekee saaresta jo yksistään mielenkiintoisen. Antiikinaikaisessa kaupungissa on useita nähtävyyksiä, jotka houkuttelevat poikkeamaan saarella. Vanha katedraali on saanut nimensä kaupungin suojeluspyhimys Stefanoksen mukaan. Kristinuskon mukaisesti Pyhä Stefan (Pyhä Tapani) oli ensimmäinen marttyyri, mutta hänet tunnetaan myös muilla nimillä, kuten ruotsinkielisessä laulussa "Staffan stalledräng". Katedraali on vain yksi niistä paikoista, joissa vierailemme Hvarin saarella käydessämme. Se on yksi alueen vanhimmista kirkoista, ja sen juuret juontavat 1300-luvulle saakka.

Hvarin saari on tunnettu myös laventelintuotannostaan ja se onkin alueen yksi tärkeimmistä tulonlähteistä. Kuten muinaiset roomalaiset jo ilmaisivat asian: "Ruusu on sydämen tuoksu, mutta laventeli on sielun tuoksu". Tästä on helppo olla samaa mieltä, sillä laventelin vangitseva tuoksu leijailee ilmassa suurimmassa osassa saarta.

Päivään sisältyy myös käynti Bracin saarella ja viehättävässä ja pienessä Bolin kylässä, jossa on enemmän vanhemman kylän tunnelmaa kuin missään muussa Bracin kylässä. Käymme vielä myös suositulla Zlatni Rat -rannalla, joka on kuuluisa kaikkialla Kroatiassa.

Ruoka ja juomat:
Ateriat eivät sisälly hintaan. Hvarissa on paljon ravintoloita ja sinulla on aikaa nauttia lounas kaupunkikierroksen jälkeen.

Kesto:
Kokopäiväretki, n. klo 07.00-19.00.

Opastus:
Skandinaavinen opastus bussissa. Englanninkielinen opastus Hvarissa.

Muuta:
Mahdolliset sisäänpääsymaksut eivät sisälly hintaan.