Matkat – Dubrovnik

Dubrovnikissa, Kroatian tunnetuimassa ja kauniissa keskiaikaisen muurin ympäröimässä kaupungissa, sinua odottavat kristallinkirkas meri sekä kujat ja torit täynnä kahviloita ja ravintoloita.

Paras tapa aloittaa tutustuminen Dubrovnikiin on lähteä muurikierrokselle. Näkymät muurilta yli kaupungin ja meren ovat henkeä salpaavat. Pääkatu Stradun kulkee marmorinvalkeana korallinpunaisten tiilikattojen välissä, ja taustalla siintää upeana vastakohtana azurinsininen Välimeri. Muurin kiertämiseen menee tovi, mutta vaivannäkö kannattaa. Sen jälkeen voit lähteä tutkimaan kaupungin kujia ja toreja ja istahtaa vaikkapa jäätelölle. Dubrovnik on oikea löytöretkeilijän paratiisi, sillä täällä voit tehdä suurempia ja pienempiä löytöjä kävelemällä ympäriinsä. Kaupunki on ansaitusti Unescon maailmanperintölistalla, ja harva kaupunki on samaan aikaan näin hyvin säilynyt sekä elävä.

Lokrum ja Elafiti-saaristo

Dubrovnikin ulkopuolella odottaa Kroatian saaristo. Lokrum on dubrovnikilaisten oma uimasaari, jonne laivoja liikennöi jatkuvasti satamasta. Saarella vierähtää helposti vaikka kokonainen päivä, ja uimisen lisäksi täällä voi vierailla kasvitieteellisessä puutarhassa ja nauttia lounasta luostarin raunioissa. Hieman kauempana sijaitsee Elafiti-saaristo, jonne pääsee myös kätevästi laivalla, ja matkalla voit ihailla kauniita saaristomaisemia.

Kroatian makuja

Buzzara, Pasticada, Grk, Prsut ja Börek. Rakkaalla lapsella on monta nimeä, ja ruoka on kroatialaisille rakas aihe. Kroatialainen keittiö on saanut vaikutteita useista eri ruokakulttuureista ja näin onkin syntynyt varsin herkullinen ja monipuolinen paikallinen keittiö, joka on ehdottomasti tutustumisen arvoinen.

Yksinkertaista ja ylellistä

Varatessasi Tjäreborgilta matkan Dubrovnikiin valittavanasi on useita eritasoisia hotelleja, yksinkertaisemmista ylellisempiin vaihtoehtoihin. Useimmat hotellit sijaitsevat hotellialueella, muutaman kilometrin päässä Vanhastakaupungista. Tjäreborgin joustavilla reittilennoilla matkustaessasi päätät itse matkasi pituuden ja ajankohdan, joten voit suunnitella juuri omanlaisesi loman.

Hyvä tietää
 • Vapaasti valittava matkan pituus
 • Rantahotelleja
 • Luksushotelleja
 • Kristallinkirkas meri
 • Mielenkiintoinen historia
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Dubrovnik

Harrastukset
5,0
Nähtävyydet
5,0
Ostokset
5,0
Sää
 • tammikuu
12°6°
4
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
13°6°
4
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
16
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
14°8°
5
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
17°11°
6
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
21°14°
8
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
25°18°
9
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
29°21°
11
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • elokuu
28°21°
11
Aurinkotuntia/pv
25°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
25°18°
8
Aurinkotuntia/pv
23°
Veden lämpötila
21
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
21°14°
6
Aurinkotuntia/pv
20°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
17°10°
3
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
14°8°
3
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
Rannat
Dubrovnikissa uimaan lähdetään usein kalliolta. Joidenkin hotellien yhteydessä on sorarantoja. Kallioisilla ja kivisillä rannoilla on suositeltavaa käyttää uimakenkiä, joita voi ostaa myös paikan päältä.
Lennot ja kuljetukset

Näin matkustat tänne

Dubrovnikiin voit matkustaa Tjäreborgin kautta reittilennoilla.
Kun varaat Tjäreborgilta reittilennoilla toteutettavan pakettimatkan Dubrovnikiin, voit ostaa erikseen myös lentokenttäkuljetukset. Kuljetukset lentokentältä hotelliisi ovat useimmiten taksilla tai minibussilla. Lisätiedot varaamistasi kuljetuksista näkyvät matka-asiakirjassasi. Kuljetuksen hinta vaihtelee kulkuvälineen ja matkan pituuden mukaan. Tarkka hinta ilmoitetaan varausvaiheessa.

Ajoaika lentokentältä Dubrovnikin keskustaan on noin 30-40 min (n. 22 km), riippuen muusta liikenteestä. Huomioi mahdolliset odotusajat lentokentällä.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Dubrovnikissa on paljon erinomaisia ravintoloita, joissa voit maistella sekä paikallisia että kansainvälisiä herkkuja.
Dubrovnikin yöelämä on hyvin monipuolinen. Rauhallisinta on muurin sisäpuolella, vilkkaampaa meno on sen ulkopuolella. Baareja, pubeja, kahviloita ja diskoja on paljon.
Ostokset
Dubrovnik on tunnettu erityisesti kulttuurielämästään ja arkkitehtuuristaan, mutta täällä on myös jonkin verran kauppoja, joissa myydään käsitöitä ja paikallisia tuotteita. Dubrovnikissa on myös monipuolinen valikoima mukavia kahviloita ja ravintoloita.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Dubrovnikiin tullaan ensisijaisesti nauttimaan kulttuuritarjonnasta ja auringosta. Joistain hotelleista on mahdollista vuokrata sukellusvarusteita, ja osassa hotelleista on tenniskenttiä.
Kulkuyhteydet
Hotellialueelta kulkee busseja Dubrovnikin keskustaan, joka sijaitsee noin neljän kilometrin päässä.
Kohdefakta

Palvelumme

Omatoimikohde, jossa ei ole Tjäreborgin opaspalvelua.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme myös jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Suomen kansalaisilla tulee olla voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Passin/henkilökortin tulee olla voimassa matkan ajan. Viisumia ei tarvita.

EU-kansalainen voi oleskella maassa ilman viisumia tai oleskelulupaa 90 vuorokautta, tätä pidemmälle ajalle on haettava oleskelulupa.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passivaatimukset Kroatian lähetystöstä/konsulaatista
.... Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Kroatian suurähetystöstä/konsulaatista. Kroatian suurlähetystö, Helsinki, p. (+358) 9 685 01 70

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Kroatiaan ei vaadita pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan.

Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Hotellivero Kroatiassa

Kroatian hotelleissa yöpyviltä veloitetaan turistivero, n. 10 kunaa/henkilö/yö. Tilauslennolla matkustaessasi vero sisältyy matkasi hintaan eikä sitä tarvitse maksaa erikseen. Reittilennolla matkustaessasi vero maksetaan suoraan hotellille, joko hotelliin saavuttaessa tai pois lähtiessä.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Valuutta ja maksaminen

Kroatian kuna (HRK). Useita pankkiautomaatteja ja vaihtokonttoreita.

Sähkö

Sama kuin Suomessa, 220 V

Kieli

Kroatia. Useimmat matkailualalla työskentelevistä puhuvat myös saksaa ja englantia.

Lisätiedot

Lue myös Hyvä tietää -osio sekä Tjäreborgin matkaehdot.

Syyslomamatkoja Dubrovnikiin

Tee matkahaku