Matkat – Dubrovnik

Dubrovnik - Kroatian tunnetuin keskiaikaisen muurin ympäröimä kaupunki. Kristallinkirkas meri, viehättävät kujat ja karismaattiset torit.
Paras tapa aloittaa tutustuminen Dubrovnikiin on lähteä muurikierrokselle. Näkymät muurilta yli kaupungin ja meren ovat henkeä salpaavat. Pääkatu Stradun kulkee marmorinvalkeana korallinpunaisten tiilikattojen välissä, ja taustalla siintää upeana vastakohtana azurinsininen Välimeri. Muurin kiertämiseen menee tovi, mutta vaivannäkö kannattaa. Sen jälkeen voit lähteä tutkimaan kaupungin kujia ja toreja ja istahtaa vaikkapa jäätelölle. Dubrovnik on oikea löytöretkeilijän paratiisi, sillä täällä voit tehdä suurempia ja pienempiä löytöjä kävelemällä ympäriinsä. Kaupunki on ansaitusti Unescon maailmanperintölistalla, ja harva kaupunki on samaan aikaan näin hyvin säilynyt sekä elävä.

Lokrum ja Elafiti-saaristo

Dubrovnikin ulkopuolella odottaa Kroatian saaristo. Lokrum on dubrovnikilaisten oma uimasaari, jonne laivoja liikennöi jatkuvasti satamasta. Saarella vierähtää helposti vaikka kokonainen päivä, ja uimisen lisäksi täällä voi vierailla kasvitieteellisessä puutarhassa ja nauttia lounasta luostarin raunioissa. Hieman kauempana sijaitsee Elafiti-saaristo, jonne pääsee myös kätevästi laivalla, ja matkalla voit ihailla kauniita saaristomaisemia.

Kroatian makuja

Buzzara, Pasticada, Grk, Prsut ja Börek. Rakkaalla lapsella on monta nimeä, ja ruoka on kroatialaisille rakas aihe. Kroatialainen keittiö on saanut vaikutteita useista eri ruokakulttuureista ja näin onkin syntynyt varsin herkullinen ja monipuolinen paikallinen keittiö, joka on ehdottomasti tutustumisen arvoinen. Hyvä tapa aloitta loma, on lähteä ruokakierrokselle muurien sisäpuolelle.

Yksinkertaista ja ylellistä

Varatessasi Tjäreborgilta matkan Dubrovnikiin valittavanasi on useita eritasoisia hotelleja, yksinkertaisemmista ylellisempiin vaihtoehtoihin. Useimmat hotellit sijaitsevat hotellialueella, muutaman kilometrin päässä Vanhastakaupungista. Tjäreborgin joustavilla reittilennoilla matkustaessasi päätät itse matkasi pituuden ja ajankohdan, joten voit suunnitella juuri omanlaisesi loman.
Hyvä tietää
  • Vapaasti valittava matkan pituus
  • Rantahotelleja
  • Luksushotelleja
  • Kristallinkirkas meri
  • Mielenkiintoinen historia

Muiden mielipiteet kohteesta Dubrovnik

Tee matkahaku – Dubrovnik

Inspiraatiota ja vinkkejä Dubrovnikin matkalle

Dubrovnik

Aarteita ja kummituksia Dubrovnikissa

Lue lomalähettiläämme Annikan seikkailusta Dubrovnikissa ja saat vinkit omalle matkallesi.