Matkat – Split

Splitissä on historiaa, rantoja, ostosmahdollisuuksia, hyvää ruokaa ja mainiot mahdollisuudet matkustaa omin päin Kroatian kauniissa saaristossa.
Suurin osa maailmanperintöluetteloon kuuluvan Splitin nähtävyyksistä sijaitsee kaupungin vanhoissa osissa, joissa Tjäreborgilla on paljon hotelleja. Siellä sijaitsee myös roomalaiskeisari Diocletianuksen valtava palatsi. Sitä on korjailtu ja muunneltu paljon roomalaisaikojen jälkeen, mutta se on ollut jatkuvassa käytössä. Vielä nykyäänkin vanhojen pylvässisäpihojen kahvilat ovat suosittuja kohtaamispaikkoja, ja niitä ympäröivillä holvikäytävillä on tungokseen asti käsityöläisiä, putiikkeja ja muuta nähtävää. Heti palatsin ulkopuolella oleva Rivan satamakatu on iltaisin suosittu paikka "korzolle", joka lyhyesti sanottuna tarkoittaa ystävien tapaamista espresson tai viinilasin äärellä. Myös päivällä on paljon tekemistä. Vanhankaupungin itäpuolella on hedelmä- ja vihannestori ja Vanhankaupungin sisällä Marmontova-ostoskadun lähellä kalahalli, jotka molemmat ovat mielenkiintoisia kokemuksia. Vanhassakaupungissa on myös paljon pikkukauppoja, joissa myydään käsitöitä, taidetta ja paikallisia erikoisuuksia, kuten oliiviöljyä, juustoa ja viiniä.

Syö hyvin Splitissä

Kroatialainen keittiö muistuttaa italialaista siten, että pääosassa ovat raaka-aineet. Splitin ravintoloista saat monia italialaisia tuttuja ruokia, kuten lasagnea, espressoa, prosciuttoa sekä muuta tuoretta ja maistuvaa. Päivälliseen kannattaa varata paljon aikaa. Splitissä on paljon ravintoloita, eikä sinun tarvitse kuin tehdä pieni iltakävely löytääksesi houkuttelevan ravintolan. Ravintoloita on Rivan varrella, jossa voit seurata kadun elämää, keskustassa, jonka tunnelma on eläväisempi, sekä pidemmällä kaupungin sisäosissa, jossa paikallinen tunnelma on näkyvämpää.

Kaupungilta uimaan

Monet viettävät päivän lämpimimmät hetket mieluusti rannalla, esimerkiksi Marjanin niemellä, joka sijaitsee hieman Splitin keskustasta länteen. Heti kaupungin eteläpuolella on Bacvicen soraranta sekä paviljonki, jossa on sekä kahviloita että ravintoloita. Illalla paviljonkialueesta tulee yksi kenties Splitin suosituimmista viihdekeskuksista. Voit tietenkin myös lähteä veneellä jollekin Kroatian rannikon saarista ottamaan aurinkoa ja uimaan. Venematka Hvarin kaupunkiin kestää vajaan tunnin, joten sinulla on paljon aikaa sekä uimiselle että hyvälle lounaalle ennen Splitiin palaamista.

Tjäreborgin hotellit Splitissä

Tjäreborgin valikoimassa on useita mukavia hotelleja Splitissä. Voit valita hotellin, joka sijaitsee rannalla tai niin keskeisellä paikalla, että se on osa Diocletianuksen vanhaa palatsia. Jos haluat enemmän luksusta ja hemmotella itseäsi kylpylässä, voit valita hieman Splitin ulkopuolella sijaitsevan hotellin. Valikoimassamme on tietenkin myös hotelleja, jotka sopivat pienempään matkabudjettiin.

Rannikko ja saaristo

Split on myös luonnollinen tukikohta monille retkille. Lähistöllä odottavat Kroatian rannikko ja sen monituhatvuotinen historia. Satamasta lähtee laivoja muun muassa Hvarin, Visin, Korculan ja Bracin saarelle, jotka ovat vain muutamia saarista, joilla voi vierailla. Sisämaassa ovat Salonan roomalaiset rauniot sekä Klisin linnoituskaupunki. Retkille voi lähteä omin päin myös helposti bussilla ja laivoilla.
Hyvä tietää
  • Kaupunki- ja rantaloma samassa
  • Luksushotelleja
  • Hotelleja, joissa spa
  • Rantahotelleja
  • Hyviä ravintoloita

Muiden mielipiteet kohteesta Split

Tee matkahaku – Split