Matkat – Porec

Porecissa sinua odottavat keskiaikainen keskusta, kristallinkirkkaat vedet, edullinen hintataso ja hyvät hotellit. Lento kestää noin kolme tuntia.
Porec on Istrian alueen suurin ja kehittynein lomakohde. Kaupungin keskiaikainen keskusta on todella kaunis, kuin suoraan maisemakortista. Täällä on eri aikakausilta olevia taloja, mukulakivikujia ja kirkkoja. Monet lomailijat tulevat Poreciin autolla Saksasta, Ranskasta ja erityisesti Italiasta. Italian vaikutus näkyy muutenkin Porecissa selvästi niin ruokakulttuurissa kuin kielessä. Paras tapa tutustua kaupunkiin on lähteä kiertelemään kävellen ympäriinsä, ja voit myös tehdä kävelyretkiä tai pyöräillä pitkillä ja kauniilla rantapromenadeilla. Uimalaitureita on monessa kohtaa. Kesäisin täällä liikennöi minijuna, jonka kyydissä pääset keskustaan ja takaisin.

Rantaelämää Porecissa

Porecissa sinun ei tarvitse ravistella hiekkaa uimavarusteistasi, sillä täällä kristallinkirkkaisiin vesiin lähdetään uimaan laiturilta tai kallioilta. Uimalaitureita on eri puolilla vanhaakaupunkia. Upeita uimapaikkoja on Sveti Nikolan saarella, jonne voit lähteä veneellä, sekä sataman eteläpuolella olevilla kallioilla.

Uutta ja vanhaa

Porecissa vanha sekoittuu uuteen ja moderniin, minkä voit huomata erityisesti asuessasi Plava Lagunassa (sininen laguuni) tai Zelena Lagunassa (vihreä laguuni) ja tehdessäsi päiväretkiä keskustaan. Useat hotellit sijaitsevat Porecin eteläpuolella olevilla laguuneilla, joissa lomailijat on huomioitu kaikin tavoin – täällä on hyvin hoidettuja uimalaitureita, leikkipaikkoja, kasino sekä kaikenlaisia aktiviteetteja. Porecin keskustassa taas on vanhoja rakennuksia, viehättäviä keskiaikaisia kujia ja kivipäällysteisiä katuja. Kaupungin juuret ulottuvat vuoteen 200 eKr., mutta keskustan roomalainen kaupunkikaava on peräisin 500-luvulta, jolloin sitä alettiin rakentaa Eufrasiuksen basilica -kirkkokompleksin ympärille. Kaupunginmuuri rakennettiin 1500-luvulla suojaksi turkkilaisilta. Viime vuosikymmenien aikana Porecista on tullut suosittu lomakohde, mistä merkkinä on vanhankaupungin lukuisat matkamuistokaupat ja rantakojut, joissa myydään tyypillisiä turistituotteita. Myös ravintoloita, kahviloita ja hotelleja on paljon enemmän kuin yleensä vastaavan kokoisessa kaupungissa.

Nähtävyydet Porecissa

Porecin vanhakaupunki lukuisine ahtaine kujineen voi tuntua todelliselta labyrintilta, mutta kun opit tuntemaan pääkadut, suunnistaminen on helppoa. Kaupungin elämä on oikeastaan keskittynyt kahden kadun ympärille. Toinen kaduista on lähes piikkisuora Decumanus, joka kulkee vanhankaupungin läpi Slobode-torilta Marafor-torille. Toinen katu, Eufrazijeva, kulkee samansuuntaisesti Decumanus-kadun kanssa ja johtaa Eufrasiuksen basilikalle. Turistit saapuivat tänne jo 1800-luvun lopussa, ja kaupungin suosio matkailijoiden keskuudessa kasvaa jatkuvasti. Porecissa on todella paljon nähtävää. Vanhassakaupungissa on 500-luvulla rakennettu Eufrasiuksen basilika, joka on muisto roomalaisten ajasta sekä varhaiskristillisestä ajasta. Täällä on kauniita mosaiikkeja ja mahtavia koristeita. Kirkon tornista voit ihailla upeita näkymiä merelle yli Porecin tiilikattoisten talojen. Porecissa on myös useita taidemuseoita, ja useita rakennuksia lähes 350 vuotta kestäneelta Venetsian vallan ajalta.

Tutustu Porecin ympäristöön

Jos haluat lähteä tutustumaan lähemmin Istrian alueeseen ja Italiaan, niin Adrian rannikolla sijaitseva Porec on erinomainen lähtöpiste. Täällä vanha kaupunkikulttuuri yhdistyy mielenkiintoisella tavalla saaristomaisemaan, joten näillä seuduilla vietät varmasti monipuolisen ja mielenkiintoisen loman. Sinulla on myös ainutlaatuinen tilaisuus lähteä kokemaan maailman kuuluisimpiin kaupunkeihin kuuluva Venetsia, jonne kulkee Porecista nopeita laivoja päivittäin. Jos haluat liikkua omin päin ja omassa tahdissa, suosittelemme vuokraamaan auton.
Hyvä tietää
  • Vapaasti valittava matkan pituus
  • Kristallinkirkkaat uimavedet
  • Mielenkiintoinen historia
  • Paljon ravintoloita

Muiden mielipiteet kohteesta Porec

Tee matkahaku – Porec