Matkat – Rovinj

Rovinj on yksi Istrian ehdottomasti viehättävimmistä rannikkokaupungeista. Täällä maasto on mäkistä, ja taustalla korkealla kukkulalla kohoaa Pyhän Eufemian kirkko.
Rovinj sijaitsee noin kolmen tunnin matkan päässä Porecista, ja nämä kohteet muistuttavat toisiaan hyvin paljon. Molemmat ovat keskiaikaisia kaupunkeja mukulakivikujineen, uimalaitureineen ja kivirantoineen – molemmissa kaupungeissa vallitsee myös ihana tunnelma. Jos pidät uimisesta, Rovinj on silloin erinomainen kohde. Täällä on rantoja sekä itse kaupungissa että rannikon molemmilla puolilla. Lisäksi rannikon edustalla on Sveta Katarinan ja Crveni Otokin saaret, joista erityisesti viimeksi mainittu on suosittu snorklaajien keskuudessa, mutta nämä kristallinkirkkaat vedet ovat kenen tahansa uimarin mieleen

Italialaiset vaikutteet

Kuvittele mielessäsi viehättävä italialainen rannikkokaupunki, jossa on kauniita vanhoja rakennuksia kapeiden tunnelmallisten kujien varsilla, epätasaisia katukiveyksiä, korkealla ilmassa kulkevia pyykkinaruja, täynnä ihmisiä olevia kahviloita ja ravintoloita, iloisia huudahduksia ja taustalla lipuvat saapuvat ja lähtevät laivat. Juuri tällainen kaupunki on myös Rovinj, mutta vain yksi asia on toisin – Kroatian Rovinjissa kaikki on hieman edullisempaa. Myös ruokalistoilla on paljon italialaisia herkkuja, kuten pizzaa ja pastaa, mutta luonnollisesti tarjolla on myös paljon kala- ja äyriäisruokia. Italialaisille vaikutteille löytyy luonnollinen selitys. Istrian niemimaa kuului aikoinaan Italialle ja oli myös useiden satojen vuosien ajan osa Rooman valtakuntaa. Rovinjista on ainutlaatuinen tilaisuus lähteä käymään Venetsiassa, joka on yksi maailman tunnetuimmista kaupungeista. Huippusesongin aikaan nopeita veneitä lähtee Rovinjista muutaman kerran viikossa, muina aikoina Venetsiaan matkustetaan Porecin kautta.

Aurinkoa ja uimista Rovinjissa

Rovinjin vanha osa on rakennettu roomalaisen asemakaavan mukaan, ja kaupungin yllä kohoaa ylväänä Pyhän Eufemian kirkko. Uintimahdollisuuksia täällä on paljon, esimerkiksi Vanhankaupungin alapuolella olevilla kallioilla. Vuokraamalla pyörän ja lähtemällä etelään päin vievää kävely- ja pyörätietä, löydät useita auringonotto- ja uimapaikkoja. Voit pyöräillä tuntikaupalla upeassa luonnossa ja pysähtyä mihin tahansa sopivaan paikkaan ottamaan aurinkoa tai uimaan. Kuten muuallakin Istriassa, myös Rovinjissa uimaan lähdetään erityisiltä uimalaitureilta, kivirannoilta tai kallioilta. Mainio vaihtoehto on myös lähteä lähellä sijaitseville Sveta Katarinan ja Crveni Otokin saarille, joissa on erinomaiset uintimahdollisuudet.

Tjäreborgin matkat Rovinjiin

Tjäreborgin joustavilla reittilennoilla matkustaessasi päätät itse matkasi pituuden ja ajankohdan. Valikoimassamme on hotelleja erilaisilla sijainneilla, joten voit asua keskeisellä paikalla Vanhassakaupungissa tai rannan tuntumassa keskustan ulkopuolella.
Hyvä tietää
 • Vapaasti valittava matkan pituus
 • Kristallinkirkas meri
 • Mielenkiintoinen historia
 • Paikallisia ravintoloita
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Rovinj

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Rannat
Rovinjissa uit kristallinkirkkaissa vesissä, ja uimaan lähdetään kallioilta tai uimalaitureilta. Aurinkotuoleja on mahdollista vuokrata. Rannat ovat yleisesti ottaen todella puhtaita ja hyvin hoidettuja, ja ne koostuvat sileistä pikkukivistä.

Lähinnä keskustaa

Pyhän Eufemian kirkon edessä, Vanhankaupungin itäisimmässä kohdassa on hyviä kallioita ja uimalaitureita, joilta voi lähteä uimaan. Vladimira Švalbe -kävelykadun varrella on useita kohtia, joista voi pujahtaa veden äärelle. Keskustassa ei ole aurinkotuoleja tai muita rantapalveluita, joten mukaan kannattaa ottaa oma pyyhe ja etsiä itselleen sopiva paikka kallioilta tai uimalaitureilta.

Hotel Sol Parkin lähistö - Punta Corrente

Hotel Sol Parkin alapuolella, kävely- ja pyörätiestä jonkin matkaa eteenpäin on useita uimalaitureita, kallioita ja sorarantoja, joista voit valita mieleisesi. Näillä rannoilla on aurinkotuoleja, pieniä lounaspaikkoja sekä mahdollisuus harrastaa erilaisia vesiurheilulajeja. Huippusesongin aikaan rannoilla on yleensä paljon ihmisiä.

Punta Corrente - löydä oma uimapoukamasi

Kun jatkat kävely- ja pyörätietä Hotel Sol Parkista etelään päin, tulet pian Punta Correnteen johtaville porteille. Punta Corrente on Istrian vanhin luonnonpuisto, joka on noin 100 vuotta vanha ja jossa on upean monipuolinen valikoima puita ja kasveja. Täältä löydät myös muutamia Rovinjin ehdottomasti parhaista rannoista – kallioita, uimalaitureita ja sorarantoja, jotka sopivat erinomaisesti lapsiperheille. Mitä kauemmaksi menet, sitä vähemmän rannoilla on ihmisiä ja sitä villimpää on maasto. Täältä löydät helposti oman rauhallisen uimapoukaman. Vuokraamalla pyörän pääset kätevästi etenemään pitkää kävely- ja pyörätietä pitkin, ja voit pysähtyä juuri haluamaasi uimapaikkaan.

Sveta Katarinan ja Crveni Otokin saaret

Nämä saaret sijaitsevat suoraan Rovinjin sataman edustalla. Saarille pääset hyppäämällä veneen kytiin turisti-infon edessä olevalta laiturilta tai Hotel Sol Parkin läheisyydestä. Molemmilla saarilla on erinomaiset uintimahdollisuudet, ja täällä viihtyvät myös snorklaajat ja sukeltajat.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Rovinjissa on satoja viihtyisiä ravintoloita, kahviloita, baareja sekä paikallisia konobas-ravintoloita. Suurin osa ravintoloista sijaitsee Vanhassakaupungissa ja satamapromenadin varrella. Erityisiä paikallisia herkkuja ovat kala- ja äyriäisruuat, joita kannattaakin maistella Rovinjissa ollessasi. Useimmat ravintolat viettävät siestaa keskellä päivää ja ovat suljettuina noin klo 15.00-18.00 välillä.

Jäätelöbaarit

Jäätelöbaareja on lukuisia Vanhastakaupungin ja sataman välillä. Täällä voit maistella kaikenlaisia jäätelöäluomuksia tavallisista tötteröistä todellisiin jäätelötaideteoksiin.

Ruoka ja juoma Pulan niemimaalla

Kroatian pitkät ja tärkeät ruokaperinteet pohjautuvat meren ja sisämaan antimiin. Vihannekset, juurekset ja pavut, mutta myös paljon lihaa, kalaa ja äyriäisiä. Monet perinteet ovat vuosien varrella sekoittuneet ja monissa ruuissa on havaittavissa italialaisen, itävaltalaisen unkarilaisen keittiön vaikutteita. Istriassa huomaa helposti italialaisen ruokakulttuurin vaikutuksen, sillä lähes kaikkien ravintoloiden ruokalistalla on pastaa, pizzaa ja valkosipulilta tuoksuvia äyriäisiä. Jos haluat maistella tyypillistä istrialaista ruokaa, niin silloin kannattaa suunnistaa aitoon "konobaan" (taverna). Parhaimmat konobat sijaitsevat useimmiten hieman keskustan ulkopuolella, joten liikkeelle kannattaa lähteä taksilla tai omalla autolla. Vastineeksi pääset nauttimaan aidosta kotiruuasta, joka on valmistettu huolellisesti ihanassa kroatialaisessa ympäristössä. Yleensä paikalliset käyvät syömässä konobissa, ja se onkin yleensä merkki hyvästä ruuasta.

Tryffeli

Tryffeliä kutsutaan usein Istrian kullaksi, eikä ihme, sillä sen kilohinta on parin tuhannen euron luokkaa. Tätä ulkoisesti perunaa muistuttavaa sientä pidetään todellisena kulinaristien nautintona ympäri maailmaa. Istriassa on sekä mustia, harmaita että valkoisia tryffeleitä, ja erityisen hyviä tryffelipaikkoja on Mirnajoen ympäristössä, lähellä Motovunin kylää. Tryffelin kerääjillä on apunaan tryffelikoiria, jotka auttavat näiden herkullisten kultakimpaleiden etsimisessä. Valkoinen tryffeli on näistä suosituin, mutta mustaa ja harmaata tryffeliä käytetään myös paljon istrialaisessa keittiössä. Tryffeliä näkee usein erilaisissa pastaruuissa (Fuzi) ja munakkaissa sekä raastettuna grillatun lihan päällä.

Oliiviöljy

Oliiviöljyä on käytetty vuosisatojen ajan sekä ruuanlaitossa että luonnonlääkkeenä. Istriassa oliiveja viljellään lähes kaikkialla, ja leudon ilmaston ja rehevän maaperän ansiosta täällä kasvaa erityislaatuisia oliiveja, joista saadaan monien mukaan kaikkein maukkainta ja hienointa oliiviölyjä. Paras ja tunnetuin oliiviöljy tulee Tarin ja Porecin alueelta. Oliiviöljyä voi ostaa supermarketeista (Konzum ja Diskont) sekä matkamuistomyymälöistä, joissa oliiviöljy myydään yleensä erityisen kauniissa pulloissa. Myös Porecin ja Rovinjin välisien teiden varsilla on pieniä kojuja, joissa oliiviöljyä myydään edulliseen hintaan.

Prsut - ilmakuivattu istrialainen kinkku

Prsut-kinkku on tunnettu maustaan sekä erityisesti valmistustavastaan. Onnellisten possujen liha on maustettu yrteillä ja muilla mausteilla, jonka jälkeen sitä kuivatetaan huolella raikkaassa pohjoisessa Bora-tuulessa. Kokeneet gastronomit tunnistavat selvän makueron kinkuissa, jotka on valmistettu kotiruualla ja teollisesti kasvatettujen possujen lihasta. Prsut-kinkkua tarjoillaan yleensä lampaanjuuston ja oliivien kera, ja sitä on tarjolla useimpien parempien ravintoloiden ruokalistoilla.

Istrialainen keitto

Perinteinen punaviinistä valmistettu keitto. Kuumennetun Teran-punaviinin joukkoon sekoitetaan sokeria, oliiviöljyä ja pippuria. Keitto tarjoillaan lämpimänä bukaleta-saviastioista, ja sen kanssa syödään paahdettua leipää. Keittoa on yleensä tarjolla perinteisissä konobas-ravintoloissa.

Perinteinen kroatialainen ruoka

Prsut – ilmakuivattu kinkkua, joka muistuttaa italialaista prosciutto-kinkkua.
Fuzi – kotitekoista pastaa, joka tarjoillaan yleensä lihakastikkeen kanssa. Muistuttaa gulassia.
Burek – filotaikinaan tehty piirakka, jonka täytteenä voi olla esimerkiksi lihaa, juustoa, perunaa tai omenaa. Täydellinen välipala!
Pljeskavica – häränlihasta valmistettu jauhelihapihvi, joka on maustettu chilillä.
Goveda Juha – kevyt häränlihasta valmistettu keitto
Punjena paprika – riisillä, jauhelihalla ja sipulilla täytetty paprika
Sarma - kaalikääryleitä
Cevapcici – jauheliharullia, jotka tarjoillaan vihannesten kanssa tai pitaleivässä
Ombolo – valkosipulissa ja viinissä marinoitua sianlihaa, joka grillataan usein erilaisten paikallisten makkaroiden kanssa. Tarjoillaan yleensä hapankaalin kanssa.

Juomat

Paikalliset juomat ovat mainio tapa tutustua uuteen maahan ja kulttuuriin. Kroatiassa juomia nautitaan kahviloissa (kavana) ja kahvibaareissa (kafic), joita on helppo löytää kaupunkien kaduilta ja toreilta. Useimmat kahvilat avaavat ovensa jo klo 06.00-07.00, jotta aikaisin liikkeellä olevat saavat aamukahvinsa. Yleensä kahvilat sulkeutuvat klo 23 aikaan, mutta kesäaikaan osa kahviloista on auki pidempään. Kahvilakultttuuri on Kroatiassa vahva, ja hinnat ovat usein kohtuullisia. Kannattaa huomata, että näistä kahviloista ei yleensä saa ruokaa.
Tyypillisiä kroatialaisia juomia:
Pivo – olut, istrialainen paikallinen olut on Favorit
Biska - rypälekonjakko
Slivovica - luumiviina
Rakija – paikallinen hedelmistä valmistettu viina
Grappa - rypäleviina
Malvazija – valkoviini
Muscat - jälkiruokaviini
Teran - punaviini
Bambus – punaviiniä, johon on sekoitettu Coca colaa
Radla – olutta, johon on sekoitettu Spritea/7upia
Gemist – punaviiniä, johon on sekoitettu kivennäisvettä
Diesel – Olutta, johon on sekoitettu Coca colaa
Turska kava – turkkilaista kahvia, jossa kahvinpurut ovat kupin pohjalla
Kava – espressoa, joka on kroatialaisten oma suosikkijuoma
Kava s mlijekom - maitokahvi
Kava sa šlagom – kermakahvi
Caj - tee

Istria ja viini

Istria on jo ammoisista ajoista tuottanut omaa viiniänsä. Rypäleiden uskotaan tulleen tänne alun perin Kreikasta, ja jo roomalaisten aikakaudella täällä tuotettiin erittäin hyvää viiniä.

Istrian tyypillisin ja tärkein rypäle on malvuzija. Se on eniten viljelty valkoinen rypäle ja hallitsee lähes kahta kolmasosaa kaikista alueen viinitarhoista. Rypäle kasvaa ainoastaan Istriassa eikä sitä ole löydetty mistään muualta maailmasta.

Toinen suosittu laatuviini on valmistettu terranista, epätavallisesta rypäleestä, joka antaa viinille puna-violetin värin. Terranviinia käytetään mm. erikoisen istrialaisen keiton valmistuksessa. Keitto on vanha perinneruoka ja sitä tarjoillaan leivän kanssa.

Jälkiruokaviininä tarjoillaan tavallisesti muskottiviiniä, joka myös on peräisin alueen viinitarhoista.

Olut

Olut, pivo, on suosittua Kroatiassa ja useimmat kotimaiset olutlaadut ovat vaaleaa lageria. Karlovacko, Laško ja Ožujsko ovat kolme tunnettua merkkiä, joita kannattaa maistaa loman aikana. Tomislav on kroatialaista tummaa olutta. Useita tunnettuja olutmerkkejä, kuten Tuborg, Stella, Kaltenberg ja Carlsberg, valmistetaan Kroatiassa lisenssillä ja niitä on myös helposti saatavilla. Malo pivo (pieni olut) on useimmiten 30 cl ja veliko pivo on kroatialainen vastine kotimaan tuopille.
Rovinjissa on muutama disko, ja iltaa vietetään yleensä mieluummin baareissa ja kahviloissa, joita on täällä runsaasti. Useissa paikoissa on terassit, ja monissa paikoissa on tarjolla elävää musiikkia. Diskot aukeavat yleensä klo 22 jälkeen ja alkavat täyttyä vasta puolenyön aikaan, joten näihin paikkoihin kannattaa suunnata mieluummin myöhemmin. Osassa hotelleista voi tanssia elävän musiikin tahtiin lähes jokaisena iltana viikossa.
Ostokset
Istriassa on kaksi suurta elintarvikekauppaketjua, ja Rovinjissa on useita Diskont-ketjun kauppoja.
Liikunta ja treeni
Rantakadun varressa on vuokrattavana esimerkiksi vesiskoottereita ja polkuveneitä.

Sukellus

Sukellusolosuhteet ovat täällä mainiot. Jos olet jo harrastaja, voit lähteä kiinnostaville hylyille, Suosituin on Rovinjin lähellä sijaitseva matkustajalaiva Baron Gautsch, joka upposi osuttuaan miinaan vuonna 1914.
Aktiviteetit ja nähtävyydet

Ratsastus

Täällä on muutamia hevostiloja, joilla on mahdollisuus osallistua ratsastusretkille tai ratsastaa omin päin, jos olet kokenut ratsastaja. Yleensä ratsastusretkelle lähdetään ryhmässä. Hevostiloja on muun muassa Zelena Lagunassa sekä Porecin ja Rovinjin välisen tien varrella.

Vesiurheilu

Vesiurheilukeskuksia on Rabacissa muun muassa Girandella-hotellissa sekä Hotel Narcisin, Hotel Hederan ja Hotel Mimosan yhteydessä.

Labin

Taiteilijakaupunki Labin sijaitsee korkealla kukkulalla vain muutaman kilometrin päässä Rabacista. Täällä on kolmisenkymmentä galleriaa ja studiota sekä kauniita goottilaisia rakennuksia. Kaiken lisäksi täältä on henkeä salpaavan upeat maisemat yli meren sekä vehreän ympäristön. Labin oli useiden vuosien ajan Kroatian tärkein kaupunki kivihiilen louhintaan, minkä jäljet ovat edelleen nähtävissä. Labinin museon kellariin on tehty vanhojen kaivosten pienoismalli, ja täällä järjestetään opastettuja kierroksia. Erityisesti lapsista on hauskaa laittaa kypärä päähän ja lähteä tutustumaan pimeisiin kaivoksiin.

Brijunin saaristo

Pulan pohjoispuolella on 14 pientä saarta, jotka ovat tunnettuja erityisesti entisen presidentin Titon yksityisenä kesäpaikkana. Saaret olivat suljettuja yleisöltä yli 50 vuoden ajan, mutta Titon kuoleman jälkeen vuonna 1983 kaksi saarista (Veliki Brijun ja Mali Brijun) avattiin jälleen. Nykyään nämä saaret ovat kauniita ja hyvin hoidettuja kansallispuistoja, joissa on mahtava eläimistö ja kasvillisuus. Näillä saarilla on eksoottisia kasveja ja eläimiä, jotka Tito itse toi tänne, ja hänen kesäasuntoonsa ja sen ympäristöön on mahdollista tutustua opastetuilla kierroksilla.
Brijunin saaristoon pääsee kätevimmin laivalla Fazanan kalastajakylästä, joka sijaitsee kahdeksan kilometrin päässä Pulasta luoteeseen. Laivalippuja voi ostaa satamasta, mutta useat paikalliset yritykset järjestävät retkiä saaristoon, ja näihin retkiin sisältyy usein kuljetus hotellilta ja takaisin. Lisätietoja saat hotellistasi tai Porecin, Rabacin ja Rovinjin turisti-infoista.

Plitvicen kansallispuisto

Plitvicen kansallispuisto on Kroatian kauneimpia ja suosituimpia kohteita, ja puisto on Unescon maailmanperintöluettelossa. Kansallispuisto on tunnettu erityisesti upeasta vesiputouksestaan ja kristallinkirkkaista järvistään, mutta myös puiston monipuolinen eläimistö ja kasvisto houkuttelevat tänne kävijöitä kaikkialta maailmasta.
Plitvicen kansallispuisto sijaitsee Likan alueella noin 325 kilometrin päässä Porecista ja Rovinjista. Pääset kansallispuistoon joko vuokraamalla auton tai lähtemällä paikallisten yritysten järjestämille retkille, joita lähtee Porecista, Rovinjista ja Rabacista.

Istrian viinialue

Istrian upeisiin viinitiloihin pääset tutustumaan parhaiten suuntaamalla viinialueelle retkelle. Helpointa on vuokrata oma autoa ja lähteä ajamaan kiemuraisia serpentiiniteitä pitkin. Useimmista turisti-infoista on saatavana karttoja, joihin on merkattu kaikki isommat ja pienemmät viinitilat sekä tilojen yhteystiedot, jos sattuisit vaikka eksymään. Istriassa tienviitat ovat kuitenkin yleisesti ottaen hyvät. Teiden kunto vaihtelee, mutta ympäröivä luonto on kauttaaltaan upeaa. Viinitiloilla on yleensä mahdollisuus maistella tilan viinejä sekä nauttia paikallisia herkkuja, kuten istrialaista vuohenjuustoa, ilmakuivattua prsut-kinkkua, kotitekoista fuzi-pastaa ja paljon muuta. Paikalliset viinit ovat myös arvostettu ja ainutlaatuinen tuliainen, sillä näitä viinejä ei saa juuri muualta.

Pyhän Eufemian kirkko Rovinjissa

Tämä kirkko on Rovinjin oma ylpeyden aihe ja koko kaupungin symboli. Kirkko rakennettiin 1800-luvulla, ja siinä yhdistyy goottilainen ja venetsialainen tyyli. 60 metrisen kellotornin huipulla komeileva Pyhän Eufemian pronssinen patsas, Rovinjin pyhimys, osoittaa tuulen suunnan. Kannattaa ehdottomasti kavuta ylös puisia portaita pitkin, sillä ylhäältä aukeavat upeat näkymät koko Rovinjin yli, ja selkeällä säällä täältä voi nähdä Venetsiaan asti. Kesäisin kirkossa järjestetään klassisen musiikin konsertteja.

Vanhakaupunki Porecissa ja Rovinjissa

Porecin ja Rovinjin vanhat keskiaikaiset kaupunginosat ovat todella kauniita. Molemmat on rakennettu roomalaisen asemakaavan mukaan niin, että kaiken keskiössä on kirkko, jonka ympärille itse kylä levittäytyy. Mukulakivikadut ovat hyvin säilyneitä ja kiemurtelevat tiheästi rakennettujen talojen välissä. Ainutlaatuista sekä Porecille että Rovinjille on se, että lähes kaikki nykyiset rakennukset ovat alkuperäisiä. Istrialaiset ovat pitäneet hyvää huolta rakennuksista ja onnistuneet säilyttämään keskiaikaisen venetsialaisen arkkitehtuurin kauttaaltaan. Rovinjin Vanhankaupungin nähtävyyksiin kuuluu muun muassa Pyhän Eufemian kirkko, Pyhän kolminaisuuden kirkko sekä 1800-luvulta peräisin oleva vanha tupakkatehdas.
Kulkuyhteydet
Rovinjissa on kätevintä liikkua kävellen, polkupyörällä tai taksilla.

Taksit

Taksin voit tilata esimerkiksi hotellista tai ravintolasta. Taksinkuljettajat ovat yleisesti ottaen rehellisiä, ystävällisiä ja luotettavia. Tinkiminen tai hinnoista neuvotteleminen ei kuulu tapoihin, ja taksamittareihin voi yleensä luottaa. Rovinjin taksiasema sijaitsee bussiaseman vieressä.

Polkupyörät

Pyöräileminen Rovinjissa on sekä kätevää että mukavaa. Keskustan ulkopuolella oleville uimapaikoille vie hyvät pyörätiet. Tiedustele hotellistasi lähintä pyörävuokraamoa.

Bussit

Istrian bussiverkosto on melko suppea, mutta isompiin kaupunkeihin pääsee kätevästi bussilla. Bussit ovat hyväkuntoisia ja ilmastoituja. Rovinjin bussiasema sijaitsee vanhan tupakkatehtaan takana.

Moottoripyörät ja mopot

Moottoripyörä ja mopo ovat tyypillisiä kulkuvälineitä paikallisten keskuudessa. Muista kysyä kypärää vuokrauksen yhteydessä, sillä sitä ei tarjota automaattisesti.

Laivat

Laivaverkosto on täällä erittäin toimiva, ja laivat kulkevat sekä Kroatiaan että ulkomaille. Paikallisten tahojen järjestämiä veneretkiä on tarjolla paljon. Suosittuja ovat erityisesti Fish Picnic -retket, joille voi lähteä sekä Porecista, Rovinjista että Rabacista. Nämä on kokopäiväretkiä, joiden sisällöt hieman vaihtelevat, mutta tyypillinen reitti kulkee rannikkoa pitkin Limin vuonoon ja takaisin.
Rovinjin satamasta lähtee laivoja Sveta Katarinan ja Crveni Otokin saarille suunnilleen kerran tunnissa. Italian Venetsiaan ja Triesteen kulkee nopeita lauttoja päivittäin.

Junat

Istrian junaverkosto on melko suppea, mutta joihinkin suurkaupunkeihin sekä Kroatian naapurimaihin pääsee junalla. Junalla matkustaminen ei ole suositeltavaa viikon tai parin täällä olevalle lomailijalle, ja myös kroatialaiset itse matkustavat harvoin junalla.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Omatoimikohde.

Vastuullinen matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Vastuullinen matkailu.

Rokotukset

Kroatiaan ei vaadita pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan.

Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Hotellivero Kroatiassa

Kroatian hotelleissa yöpyviltä veloitetaan turistivero, n. 10 kunaa/henkilö/yö. Tilauslennolla matkustaessasi (1-4 viikon matka) vero sisältyy matkasi hintaan, eikä sitä tarvitse maksaa erikseen. Reittilennolla matkustaessasi vero maksetaan suoraan hotellille, joko hotelliin saavuttaessa tai pois lähtiessä.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Valuutta ja maksaminen

Kroatian kuna (HRK). VISA ja Mastercard -luottokortit eivät kelpaa kaikissa kaupoissa ja ravintoloissa. Rovinjissa on pankkiautomaatteja.
Tilaa valuuttaa FOREX Bankista ennen matkaa ja aloita lomasi mukavammin. Lue lisää yhteistyöstämme Forex Bankin kanssa.

Aikaero

Suomen aika - 1 tunti.

Sähkö

Sama kuin Suomessa, 220 V

Kieli

Kroatia. Useimmat matkailualalla työskentelevistä puhuvat myös saksaa ja englantia.

Lisätiedot

Teillä on paljon liikennettä keskikesällä, heinä-elokuussa. Jonot saattavat olla pitkiä, mutta tiet ovat hyvin viitoitettuja.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Noin 2 tuntia 45 minuuttia Helsingistä.

Näin matkustat tänne

Rovinjiin voit matkustaa Tjäreborgin kautta reittilennolla.
Suosittelemme, että varaat yksityisen kuljetuksen etukäteen, jotta pääset sujuvasti hotelliisi. Kuljetus varataan joko matkavarauksen yhteydessä tai soittamalla Asiakaspalveluumme. Matka-asiakirjassasi on tarkemmat tiedot siitä, missä kuljettaja odottaa sinua. Lue lisää kuljetuksista kohteessa, kun lennät reittilennoilla.

Ajoaika Pulan lentokentältä Rovinjissa sijaitsevaan hotelliisi on noin 45 min (n. 40 km), riippuen muusta liikenteestä.
Sää
 • tammikuu
9°2°
3
Aurinkotuntia/pv
12°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
10°2°
4
Aurinkotuntia/pv
11°
Veden lämpötila
16
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
13°4°
5
Aurinkotuntia/pv
11°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
16°7°
6
Aurinkotuntia/pv
13°
Veden lämpötila
16
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
21°11°
8
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
25°15°
9
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
28°18°
10
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
 • elokuu
28°17°
9
Aurinkotuntia/pv
25°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
24°15°
7
Aurinkotuntia/pv
23°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
19°11°
5
Aurinkotuntia/pv
19°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
14°6°
3
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
10°3°
3
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä

Tee matkahaku – Rovinj
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.