Matkat – Rovinj

Rovinj on yksi Istrian ehdottomasti viehättävimmistä rannikkokaupungeista. Täällä maasto on mäkistä, ja taustalla korkealla kukkulalla kohoaa Pyhän Eufemian kirkko.
Rovinj sijaitsee noin kolmen tunnin matkan päässä Porecista, ja nämä kohteet muistuttavat toisiaan hyvin paljon. Molemmat ovat keskiaikaisia kaupunkeja mukulakivikujineen, uimalaitureineen ja kivirantoineen – molemmissa kaupungeissa vallitsee myös ihana tunnelma. Jos pidät uimisesta, Rovinj on silloin erinomainen kohde. Täällä on rantoja sekä itse kaupungissa että rannikon molemmilla puolilla. Lisäksi rannikon edustalla on Sveta Katarinan ja Crveni Otokin saaret, joista erityisesti viimeksi mainittu on suosittu snorklaajien keskuudessa, mutta nämä kristallinkirkkaat vedet ovat kenen tahansa uimarin mieleen

Italialaiset vaikutteet

Kuvittele mielessäsi viehättävä italialainen rannikkokaupunki, jossa on kauniita vanhoja rakennuksia kapeiden tunnelmallisten kujien varsilla, epätasaisia katukiveyksiä, korkealla ilmassa kulkevia pyykkinaruja, täynnä ihmisiä olevia kahviloita ja ravintoloita, iloisia huudahduksia ja taustalla lipuvat saapuvat ja lähtevät laivat. Juuri tällainen kaupunki on myös Rovinj, mutta vain yksi asia on toisin – Kroatian Rovinjissa kaikki on hieman edullisempaa. Myös ruokalistoilla on paljon italialaisia herkkuja, kuten pizzaa ja pastaa, mutta luonnollisesti tarjolla on myös paljon kala- ja äyriäisruokia. Italialaisille vaikutteille löytyy luonnollinen selitys. Istrian niemimaa kuului aikoinaan Italialle ja oli myös useiden satojen vuosien ajan osa Rooman valtakuntaa. Rovinjista on ainutlaatuinen tilaisuus lähteä käymään Venetsiassa, joka on yksi maailman tunnetuimmista kaupungeista. Huippusesongin aikaan nopeita veneitä lähtee Rovinjista muutaman kerran viikossa, muina aikoina Venetsiaan matkustetaan Porecin kautta.

Aurinkoa ja uimista Rovinjissa

Rovinjin vanha osa on rakennettu roomalaisen asemakaavan mukaan, ja kaupungin yllä kohoaa ylväänä Pyhän Eufemian kirkko. Uintimahdollisuuksia täällä on paljon, esimerkiksi Vanhankaupungin alapuolella olevilla kallioilla. Vuokraamalla pyörän ja lähtemällä etelään päin vievää kävely- ja pyörätietä, löydät useita auringonotto- ja uimapaikkoja. Voit pyöräillä tuntikaupalla upeassa luonnossa ja pysähtyä mihin tahansa sopivaan paikkaan ottamaan aurinkoa tai uimaan. Kuten muuallakin Istriassa, myös Rovinjissa uimaan lähdetään erityisiltä uimalaitureilta, kivirannoilta tai kallioilta. Mainio vaihtoehto on myös lähteä lähellä sijaitseville Sveta Katarinan ja Crveni Otokin saarille, joissa on erinomaiset uintimahdollisuudet.

Tjäreborgin matkat Rovinjiin

Tjäreborgin joustavilla reittilennoilla matkustaessasi päätät itse matkasi pituuden ja ajankohdan. Valikoimassamme on hotelleja erilaisilla sijainneilla, joten voit asua keskeisellä paikalla Vanhassakaupungissa tai rannan tuntumassa keskustan ulkopuolella.
Hyvä tietää
  • Vapaasti valittava matkan pituus
  • Kristallinkirkas meri
  • Mielenkiintoinen historia
  • Paikallisia ravintoloita

Muiden mielipiteet kohteesta Rovinj

Tee matkahaku – Rovinj