Matkat – Opatija

Opatija on tyylikäs kylpyläkohde, jossa elämä on keskittynyt pitkän rantapromenadin äärelle. Tämä kohde muistuttaa Ranskan Rivieraa, mutta yksi merkittävä ero on se, että Opatija on edullisempi.
Opatija poikkeaa muista keskiaikaisista Istrian rantakohteista. Opatija on tyylikäs ja huomattavasti nuorempi kylpyläkohde Istrian itäisellä rannikolla. Täällä ollessasi tulet varmasti viettämään aikaa 12 kilometriä pitkällä Lungomaren rantapromenadilla, jonka varrella on toinen toistaan upeampia 1800-luvun rakennuksia.

Opatija - tunnettu kylpyläkohde

Opatija sijaitsee mahtavan Uckavuoriston juurella suojassa kylmiltä tuulilta. Opatija on ollut tunnettu miellyttävästä ilmastostaan jo 1800-luvulta, ja kylpylähotellin avaamisen jälkeen vuonna 1884 Opatijassa ovat lomailleet niin taiteilijat, kuninkaalliset kuin ylellistä lomailua kaipaavat. Opatijassa on upeat maisemat, puhdas ja raikas ilma, tyylikäs tunnelma ja majesteetillista arkkitehtuuria. Nykyään Opatija on Kroatian suosituin rantakohde, jossa on upea satama, hyvin hoidetut rannat sekä monipuoliset huvittelumahdollisuudet. Uimavedet ovat kristallinkirkkaita, kuten myös muualla Kroatiassa.

Tjäreborgin matkat Opatijaan

Matkustaessasi Tjäreborgin reittilennoilla Opatijaan päätät itse matkasi pituuden ja ajankohdan. Valikoimassamme on useita hotelleja, jotka sijaitsevat rannikolla, joten olet aina lähellä merta.

Tutustu Opatijan ympäristöön

Opatijan ympäristö on kukoistavan vehreä, ja täällä ihana pinjapuiden tuoksu sekoittuu raikkaaseen meri-ilmaan. Kvarnerinlahdella pilkottavat Krkin, Cresin ja Rabin saaret, ja mukavan matkan päässä on myös Kroatian kolmanneksi suurin kaupunki Rijeka. Uckavuoriston luonnonsuojelualue on tunnettu kiipeily- ja vaellusmahdollisuuksistaan, ja alueella on myös upeita kalliomuodostelmia. Automatka ylös vuoristoon kestää noin tunnin. Jos et välttämättä halua lähteä vaeltamaan korkeuksiin, voit myös tehdä tuntien kävelyretkiä upeaa rantapromenadia pitkin.
Hyvä tietää
  • Vapaasti valittava matkan pituus
  • Pitkä rantapromenadi
  • Mielenkiintoinen historia
  • Paikallisia ravintoloita

Muiden mielipiteet kohteesta Opatija

Tee matkahaku – Opatija