Kroatia

Kroatia

Oletko Italian ja muiden Välimeren maiden ystävä? Silloin ihastut varmasti myös Kroatiaan, sen vaihteleviin maisemiin, herkullisiin makuihin ja rikkaaseen kulttuuriin. Puolikuun muotoinen Kroatia on saanut luontoäidiltä paljon - hedelmällisiä tasankoja, metsäisiä vuoria ja maalauksellisia kivirantoja.

Bracin saarella sijaitsevasta Supetarin pienestä kylästä tuli todellinen menestys heti, kun se avattiin myyntiin viime vuonna. Ja perheystävällinen Waterman Supetrus Resort oli myös todella suosittu ja monet lisäsivät varaukseensa myös tarjolla olleen All Inclusive -ateriapaketin. Myös pieni Tucepin kylä rannikolla, muutaman kilometrin päässä Makarskan eteläpuolella on suosittu lomakohde. Tucepi tunnetaan sekä pitkistä rannoistaan että taustalla kohoavasta mahtavasta Biokovo-vuoresta.

Tjäreborgin valikoimassa on monta kohdetta eri puolilla Kroatiaa. Monet niistä sijaitsevat Dalmatian alueella lähellä vanhaa Splitin kaupunkia. Voit myös lentää suoraan johonkin etelämpänä olevista kohteista, kuten esimerkiksi historialliseen Dubrovnikiin. Tjäreborgilla on myös kohteita Istriassa: Opatija, Porec, Vrsar ja Rovinj.

Lue lisää matkakohteesta Kroatia Piilota teksti

Voit asua joko saarilla tai mantereella tai yhdistä lomaasi molemmat vaihtoehdot. Yövy pienissä perheomisteisissa majapaikoissa tai suuremmissa ja hienommissa hotelleissa. Valinnanvaraa riittää!

Kroatia tarjoaa mielenkiintoista vaihtelua perinteiselle rantalomalle hiekkarantojen äärelle syntyneissä lomakylissä. Täällä aurinkotuolit asetetaan luonnonkivirannalle ja uimaan mennään joskus rannalta, toisinaan kalliotasanteelta. Korkeuserot ja kallioisuus luovat kiinnostavan kontrastin kirkkaana välkkyvälle merelle. Kylien ja kirkkojen arkkitehtuuri sopivat maisemaan kuin luonnostaan. Talojen rapatut seinät hohtavat valkeina, kadut ja portaat toistavat luonnonkivien karskia harmaata kukkien väriloiston toimiessa niille upeana vastakohtana. Auringon nousun ja laskun aikana kylät kylpevät kultaisessa valossa. Näitä näkymiä muistelet pitkään loman jälkeenkin.

Milloin on paras sää Kroatiassa?
Kaikissa Tjäreborgin lomakohteissa Kroatiassa vallitsee välimerellinen ilmasto, kesät ovat lämpimät ja talvet leutoja. Korkeasesonki Kroatiassa ajoittuu heinä-elokuulle, jolloin siellä on lämpimintä, valoisinta ja kuivinta, ja sateiden mahdollisuus on minimissään. Päivälämpötilat liikkuvat 30-33 °C paikkeilla ja meriveden lämpötila on 23-24 °C. Mikäli viileämmät ilmat ovat enemmän sinun makuusi, niin silloin Kroatiaan kannattaa matkustaa keväällä tai syksyllä. Silloin päivän keskilämpötila on noin 20 °C ja iltaisin on viileämpää kuin kesällä. Huhti-toukokuussa vesi alkaa lämmetä, noin 15-17 °C:seen. Lokakuussa merivesi on edelleen lämmintä, noin 20 °C. Talven lähestyessä myös merivesi viilenee. Talvikuukaudet ovat joulukuusta maaliskuuhun, ja silloin ilman lämpötila on noin 10-14 °C päivisin, aurinkotunteja on vähemmän ja myös sateita esiintyy yleisesti.

  • Valuutta: Kuna, HRK
  • Matkakohteita:  15 kpl
  • Hotelleja:  113 kpl
Makarska Riviera, Kroatia

Rauhallisia pikkukyliä

Makarska Rivieralla on monia ihania pieniä rantakyliä, joissa voit rentoutua toden teolla. Varaa oma lomasi kroatialaisiin helmiin ja nauti idyllisestä tunnelmasta.

Tunnelmoi Makarska Rivieralla

Dubrovnik, Kroatia

Unescon kohteita

Kroatian rantakaupungeissa on historian havinaa. Sekä Dubrovnik että Split kuuluvat Unescon maailmanperintökohteisiin.

Le Meridien Lav, Split

Ylellinen rantahotelli

Le Meridien Lav on ylellinen, perheille sopiva luksushotelli Splitissä, jossa on monipuoliset palvelut. Täällä voit sekä rentoutua että nauttia aktiviteeteista.

Varaa ja lue lisää hotellista

Matkakohteet - Kroatia

Tjäreborgin Kroatia

Näyttäisikö sinun lomasi tältä? Hyppää kyytiin!