Rauhallinen, vehreä ja kaunis Brela on kuin tehty rauhalliseen lomaan, jonka ainoana tavoitteena on elämästä nauttiminen jossakin kylän viihtyisistä hotelleista.
Jos haluat viettää lomasi vehreissä maisemissa, Brela on juuri sinun matkakohteesi. Taloja ympäröivät pinjapuut ja vehreä kasvillisuus, joka jatkuu ylös rinteelle kohti Biokovovuoristoa. Kun käännät katseesi toiseen suuntaan, näet säihkyvän sinisen Adrianmeren ja kauempana Dalmatian saariston sekä Hvarin ja Bracin saaret. Aivan merenrannan tuntumassa sijaitsee Brelan pieni keskusta ja rantakatu, joka houkuttelee tekemään pitkiä kävelyretkiä puiden varjossa.

Valitse, miten asut

Tjäreborgin kautta voit valita majoitukseksesi Brelassa joko hotellihuoneen tai huoneiston. Majoituksen valitseminen on tietenkin makuasia, mutta kannattaa tutustua muiden vieraiden kokemuksiin: harvassa matkakohteessa niin monet vieraat ovat niin tyytyväisiä kaikkeen, matkustamisesta ja ruuasta rantoihin, asumiseen sekä vieraanvaraisuuteen. Monet hotelleistamme ovat pieniä, jolloin todennäköisesti tutustut omistajaperheeseen ja saat vinkkejä hyvistä ravintoloista, retkistä ja rannoista.

Brelan ranta

Brelan rantakaistaletta pitkin kulkee varjoisa rantakatu, jolla on vieri vieressä pieniä rantoja ja uimapaikkoja. Jos pidät snorklaamisesta, olet tullut oikeaan paikkaan. Vesi on niin kirjasta, että näkyvyys veden alla on usein jopa kaksikymmentä metriä, ja pohjan kallioiden ja kivien välissä on paljon nähtävää.

Syö hyvin Brelassa

Kroatialaisessa keittiössä on paljon vaikutteita Italiasta, ja pastaa, pizzaa sekä risottoa on useimpien ravintoloiden ruokalistoilla. Balkanilaiset vaikutteet näkyvät kaikessa grillatussa ruuassa, ja inspiraatioita ruuanlaittoon on saatu myös meren antimista. Brelassa syöt edullisesti ja hyvin kylän ravintoloissa, jotka ovat hotellien tapaan usein perheiden omistamia.

Koe Kroatia

Aivan Brelan yläpuolella kulkee Adrianmeren rantatie, jota pitkin pääsee bussilla sekä Splitiin että etelässä sijaitseviin Makarskaan ja Dubrovnikiin. Voit myös lähteä järjestetyille retkillemme, joilla oppaat kertovat enemmän maasta. Lähde myös veneretkille jollekin rannikon tuntumassa sijaitsevista saarista, kuten Hvarille tai Bracille. Hvarin saarella on kauniita kaupunkeja, ja Bracin saarella on yksi Kroatian upeimmista rannoista.
Hyvä tietää
  • Edullisia hotelleja
  • Erittäin tyytyväisiä asukkaita
  • Upeita rantoja
  • Kristallinkirkas meri
  • Edullisia ravintoloita
  • Paikallisia ravintoloita

Muiden mielipiteet kohteesta Brela

Tee matkahaku – Brela