Retket, Limenaria

Tervetuloa lomalle! Lähde mukaan jollekin jännittävistä retkistämme. Henkilökuntamme on yhdessä paikallisten yhteistyökumppaneidemme kanssa koonnut ja testannut retkiohjelmamme, jota seuraamme huolella. Voimme myös tehdä uudistuksia asiakkaidemme avulla ja siksi teemmekin asiakaskyselyitä, joissa sinä ja muut vieraat voitte jättää kommentteja. Sen ansiosta voimme aina tarjota ajankohtaisia ja kiinnostavia kokemuksia.

On monta hyvää syytä varata retket Tjäreborgilta. Voit olla varma siitä, että kaikki vakuutukset ovat kunnossa ja myös kaikki turvallisuusmääräykset on huomioitu. Sen lisäksi retkien muutoksia ja peruutuksia koskevat ehdot ovat selkeät, ja mikäli ongelmia ilmaantuu tai olet tyytymätön retkeen, tiedät aina kenen puoleen voit kääntyä. Kaiken tämän saat kaupan päälle, kun varaat retket Tjäreborgilta.

Ennakkoon varattavat retket tulee varata vähintään 7 vuorokautta ennen matkaa.

Beach Safari - Voidaan varata jo ennen matkaa

Beach Safari - Voidaan varata jo ennen matkaa

Pidätkö uimisesta ja haluatko matkustaa? Lähde mukaan mukavalle retkelle ja pääset tutustumaan muutamiin Thassoksen parhaimpiin ja hienoimpiin rantoihin. Ruoka ja juoma eivät sisälly hintaan.

Lue lisää Pienennä

Aamulla sinut noudataan 4wd-autolla, joten voit nauttia matkasta täysillä.
Ensimmäinen pysähdys on ainutlaatuisella Giolanin laguunilla, joka sijaitsee ihan merenrannalla. Autot pysäköidään jonkin matkan päähän rannasta, mutta jo lyhyen kävelymatkan jälkeen silmiesi edessä avautuu näkymät yhdelle luonnon kauneimmista uima-altaista, joka on 10 metriä leveä ja 8 metriä syvä. Rohkeimmat sukeltajat voivat hypätä kristallinkirkkaaseen veteen jopa kymmenen metrin korkeudesta kallioilta.

Sen jälkeen matka jatkuu itärannikkoa pitkin ja pääsemme käymään paratiisissa, Paradise Beachillä, joka sijaitsee lähellä pientä Kiniran kylää. Toisella puolella rantaa reunustavat pinjapuut ja toisella puolella kimaltelee turkoosinsininen vesi, mikä saa aikaan todella eksoottisen tunnelman. Ja juuri sen mukaan ranta on myös saanut nimensä.

Paratiisissa käynnin jälkeen sinulla onkin jo varmasti nälkä, joten seuraava pysähdyspaikkamme on Kinira. Syömme lounaan yhdessä kylän mukavista tavernoista, jossa on tarjolla hyvää ruokaa, ja samalla voit myös nauttia ihanista näkymistä rannikon suuntaan ja naapurisaarelle, jota kutsutaan myös nimellä Kinira.

Ruokailun jälkeen jatkamme matkaa eteenpäin noin viitisen kilometriä ja saavumme kauniille Saliara Beachille, jota kutsutaan myös nimellä Marble Beach. Ranta on saanut nimensä sitä peittävän valkoisen hiekan ja pienten marmorihelmien mukaan. Myös kaikista lämpimimpinä päivinä hiekka on viileää ja myös vesi näyttää erityisen siniseltä näiden marmorihelmien ansiosta. Käytyämme uimassa Marble Beachin rannalla lähdemme paluumatkalle takaisin hotelleille.

Käytä tilaisuus hyväksesi ja lähde tutustumaan muutamiin Thassoksen parhaimmista rannoista!

Varaa jo kotimaassa etukäteen: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkavarauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta.

Ruoka ja juomat:
Eivät sisälly hintaan

Hyvä ottaa mukaan:
Uimavarusteet, rantakengät, aurinkovoide ja rahaa lounasta, juomia ja mahdollisia ostoksia varten

Opastus:
Englanninkielinen opas

Kesto:
Kokopäiväretki n. klo 9.00-17.00

Huom:
Tällä retkellä ajellaan offroadia, joten emme suosittele retkeä, jos sinulla on esim. niska- tai selkävaivoja tai olet raskaana.

Suurenmoinen Thassos - Voidaan varata ennen matkaa

Suurenmoinen Thassos - Voidaan varata ennen matkaa

Mielenkiintoisen kokopäiväretken aikana kuulet jännittäviä tarinoita Thassoksen historiasta. Vierailemme kiinnostavissa paikoissa, kuten Archangelon luostarissa ja Alikin arkeologisilla kaivauksilla. Lounas sisältyy hintaan.

Lue lisää Pienennä

Päivän ensimmäinen pysähdys tehdään saaren tärkeimmällä luostarilla, Archangelon luostarilla, joka kuuluu Mount Athokseen, mutta toimii nykyisin nunnaluostarina. Opastetun kierroksen aikana opit paljon ortodoksisen uskonnon piirteistä. Voit halutessasi myös juoda luostarin pyhän lähteen vettä.

Seuraavaksi pysähdymme Alikin tärkeillä arkeologisilla kaivauksilla. Tämä oli merkittävä marmorilouhos ja kaivaukset ovat edelleen käynnissä ympäröivillä asuinalueilla. Kiertele kaivauksilla tai nauti kupillinen kahvia jossakin Alikin viihtyisistä rantakahviloista.

Alikin jälkeen matkamme jatkuu vaikuttavaan Panagian vuoristokylään, jossa vierailemme yhdessä saaren kauneimmista kirkoista. Opas kertoo sekä uskonnosta, perinteistä että arvokkaista vanhoista ikoneista. Sitten kuljemme kylän viehättäviä pikkukujia pitkin vanhaan oliivipuristamoon. Jos luulit, että oliiviöljyn valmistaminen on helppoa, niin tämä kyllä muuttaa mielesi, ja ymmärrät lisäksi miksi oliiviöljy oli niin arvokasta ennen vanhaan. Panagiassa nautimme lounasta ja miksipäs et käyttäisi tilaisuutta hyväksesi ja tekisi pienen kävelykierroksen kylän viihtyisillä kujilla.

Luvassa on mielenkiintoinen päivä, jonka aikana kuulet lisää saaren eri puolista, sekä nykyisistä että entisajoilta. Matkan varrella saat myös ihailla kauniita maisemia.

Varaa jo kotimaassa etukäteen: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkavarauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta.

Ruoka ja juoma:
Lounas ja ruokajuoma (1 lasi viiniä tai virvoitusjuomaa) sisältyy hintaan.

Opastus:
Suomenkielinen opastus.

Kesto:
Kokopäiväretki, n. 08.00-16.00.

Hyvä ottaa mukaan:
Aurinkovoide, vesipullo ja jalkaan, hyvät kengät. Luostarissa vierailtaessa tulee olkapäät ja polvet olla peitettynä. Luostarista voi tarvittaessa lainata vaatteita.

Mountain Adventure - Voidaan varata ennen matkaa

Mountain Adventure - Voidaan varata ennen matkaa

Lähde kokopäiväretkelle nelivetoisilla autoilla ylös Thassoksen korkeimmalle vuorelle, Ipsarionille. Lounas ja ruokajuomat sisältyvät hintaan.

Lue lisää Pienennä

Aamulla sinut haetaan hotellistasi nelivetoisella autolla, jossa on kuljettaja.

Retkipäivä alkaa Marieksen kylästä ja ensimmäinen pysähdys on Panagoudan luostarilla, Skala Marionin yläpuolella. Kirkossa on kauniita freskoja ja sisällä luostarissa on nk. "pyhää vettä", jolla paikallisten asukkaiden mukaan on parantavia voimia.

Luostarista suuntaamme ylös Thassoksen vuorelle, ja sinulla on mahdollisuus nähdä saaren korkein vuori, Ipsarion, joka kohoaa 1206 metriin merenpinnan yläpuolelle. Ja sen huipulta avautuvat hyvällä ilmalla upeat näköalat saaren yli aina Samothrakiin, Limnokselle ja Athokselle asti.

Sen jälkeen ajelemme takaisin päin kohti järveä, joka sijaitsee hieman Marieksen ulkopuolella. Täällä meille tarjoillaan oppaamme valmistama BBQ-lounas. Retken päätteeksi meillä on tilaisuus ostaa paikallisesti valmistettuja hunajatuotteita.

Sitten onkin aika lähteä paluumatkalle ja suuntaamme takaisin hotellille pikkuteitä pitkin.

Varaa jo kotimaassa etukäteen: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkavarauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta.

Ruoka ja juoma:
Lounas ja ruokajuomat sisältyvät hintaan.

Hyvä ottaa mukaan:
Aurinkovoidetta, jossa korkea suojakerroin, vesipullo, mukavat kengät. Vaatteet, jotka peittävät olkapäät ja polvet luostarivierailun aikana.

Opastus:
Englanninkielinen opastus.

Kesto:
Kokopäiväretki, n. 08.00-17.30.

Huom:
Tällä retkellä ajellaan offroadia, joten emme suosittele retkeä pienille lapsille, tai jos sinulla on esim. niska- tai selkävaivoja tai olet raskaana.

Happy Cruising South - Voidaan varata ennen matkaa

Happy Cruising South - Voidaan varata ennen matkaa

Näe Thassos mereltä käsin! Lähde mukaan ihastuttavalle veneretkelle pitkin Thassoksen rannikkoa, saat uida ja seilata koko päivän merellä. Kevyt aamiainen ja lounas sisältyvät hintaan.

Lue lisää Pienennä

Laiva lähtee aamulla Limenarian ja Potoksen satamasta, ja jo 20 minuutin jälkeen on ensimmäisen uimatauon aika, jolloin loputkin unihiekat häviävät silmistä. Pysähdyksen aikana tarjoillaan myös kevyt aamiainen - leipää ja hilloa sekä kahvia tai mehua.

Sitten jatkamme rannikkoa pitkin ja nautimme samalla kauniista ja vaihtelevista maisemista. Päivän reitti valikoituu säiden ja tuulten mukaan. Lounaan aikaan pysähdymme upealle uimapoukamalle ja voit pulahtaa Egeanmereen sillä välin, kun miehistö kattaa herkullisen BBQ-aterian. Lounaan jälkeen matka jatkuu pitkin rannikkoa ja pääset vielä kerran uimaan, ennen kuin otamme suunnan takaisin kohti Potosta ja Limenariaa.

Varaa jo kotimaassa etukäteen: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkavarauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta.

Ruoka ja juoma:
Kevyt aamiainen (leipää, hilloa ja kahvia tai mehua) sekä BBQ-lounas sisältyvät hintaan. Laivalta voi ostaa juomia.

Kesto:
Kokopäiväretki, n. 09.00-16.00

Opastus:
Englanninkielinen miehistö laivalla.

Hyvä ottaa mukaan:
Uimapuku, pyyhe, aurinkovoidetta (korkeat suojakertoimet), aurinkohattu sekä käteistä rahaa juomien ostoon


Thassoksen makuja

Thassoksen makuja

Retken aikana on luvassa uusia kokemuksia ja saat myös maistella Thassoksen parhaimpia makuja. Paikallinen meze-lounas sisältyy hintaan, juomat maksetaan erikseen.

Lue lisää Pienennä

Thassoksella on paljon muutakin kuin pelkästään hienoja rantoja, kyliä ja mukavaa tunnelmaa. Saarelaiset ovat erikoistuneet valmistamaan myös erilaisia tuotteita, jotka ovat laadultaan ja maultaan korkeatasoisia. Retken aikana pysähdytään pienessä Kallirachin kylässä, jossa aika tuntuu pysähtyneen lähes kokonaan. Täällä kaikki sujuu mukavan rauhallisesti ja elämä kulkee pikku hiljaa eteenpäin. Tapahtumat keskittyvät lähinnä Agios Dimitrios -kirkon ympäristöön, joka on yksi Thassoksen vanhimmista. Pääset aistimaan kylän tunnelmasta ja näet myös kirkon ennen kuin jatkamme matkaa.

Thassos tunnetaan siitä, että siellä valmistetaan maataloustuotteista paljon erilaisia elintarvikkeita, ja saarella on monipuolinen kasvillisuus. Sen vuoksi siellä onkin hyvät edellytykset myös maukkaan hunajan valmistukseen. Käymme paikallisella hunajatehtaalla, jossa saamme maistiaisia ja kuulemme lisää hunajan valmistuksen eri vaiheista.

Koska retken aikana on tarkoitus tutustua paikallisiin erikoisuuksiin, niin lounaaksi tarjoiltava useista pienistä ruokalajeista koostuva meze-ateria sopiikin erittäin hyvin siihen tarkoitukseen. Lounas nautitaan Kazavitin vuoristokylässä, ja tarjolla on fetajuustoa, papuja, friteerattua kesäkurpitsaa sekä paljon muuta. Ympäristön upeat maisemat tarjoilevat lisää erilaista Thassoksen makua aisteillesi. Päivän viimeinen pysähdys tehdään Thassoksen kaupungissa, jossa käymme Costis Pottery Workshop -tehtaassa, ainoa koko saarella, joka pitää yllä 3000 vuotta vanhaa perinnettä. Täällä saat itse kokeilla, miten keramiikkaa valmistetaan. Tämän jälkeen sinulla on omaa aikaa tutustua Thassoksen kaupunkiin, ennen kuin jatkamme matkaa takaisin hotelleille.

Ruoka ja juoma: Paikallinen meze-lounas sisältyy hintaan, juomat maksetaan erikseen.
Hyvä ottaa mukaan: Mukavat vaatteet päälle ja hyvät kengät jalkaan.
Kesto: Kokopäiväretki, n. klo 10.30-17.00
Opastus: Skandinaavinen/suomenkielinen opastus