Matkat – Parga

Parga on yksi suosituimmista Kreikan kohteistamme, ja useat täällä vierailleet ovat antaneet huippuarvosanat lomamatkallensa.
Parga on kaikkea muuta kuin tavallinen rantalomakohde. Tämä pieni kaupunki levittäytyy amfiteatterin tavoin kauniille pienelle lahdelle, ja sen edustalla on useita pieniä saaria. Maasto on täällä kumpuilevaa, ja pienet talot oransseine tiilikattoineen, terasseineen ja hauskoine puuyksityiskohtineen kohoavat vuoren seinämää pitkin idyllisestä satamasta. Pargan kaupungin yläpuolella sijaitsee venetsialainen linnoitus korkean mäen päällä. Huvielämä ei ole täällä erityisen vilkasta, mutta poikkeuksena on elokuu, jolloin monet ateenalaiset ja italialaiset tulevat lomailemaan tänne. Iltaa on mukava viettää sataman viihtyisissä tavernoissa, baareissa ja kahviloissa.

Saaritunnelmaa mantereella

Vaikka Parga sijaitseekin mantereella, täällä voit tuntea olevasi kuin aidolla kreikkalaisella saarella, jossa on upeat rannat, erinomaiset uintimahdollisuudet ja kreikkalaista arkea ihan nurkan takana. Samalla voit aistia myös kaupunkitunnelmaa, sillä täällä on tunnelmallisia pikkukujia ja pieni satama, jossa on mukava kävellä ympäriinsä. Kaiken lisäksi täältä on hyvä mahdollisuudet lähteä retkille mantereelle tai lähisaarille.

Upeat hotellit ja tyytyväiset asiakkaat

Pargan hotellit ovat pääosin pieniä ja perheiden omistuksessa, ja ehkä juuri siksi ne saavatkin huippuarvosanat vierailtamme. Useat hotellit sijaitsevat keskustassa, mutta koska Parga on melko pieni paikka, ranta, tavernat ja kaupat ovat aina lähelläsi. Jos aiot matkustaa lomakaudella, matka kannattaa varata ajoissa, sillä hotellit täyttyvät nopeasti.

Valitse suosikkirantasi

Kylässä on kaksi pienempää Krioneri-rantaa, ja lähietäisyydellä on myös muita ihania rantoja, joille pääset kätevästi taksilla, bussilla tai veneellä. Upea Lichnos Beach sijaitsee kolmen kilometrin päässä, ja suosittu Valtoksen ranta vajaan kilometrin päässä. Voit vaikka tehdä kävelyretken rannalle ja tulla taksiveneellä takaisin.
Hyvä tietää
 • Edullisia hotelleja
 • Rantahotelleja
 • Upeita rantoja
 • Paljon ravintoloita
 • Mielenkiintoisia retkiä
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Parga

Rannat
Pargassa on kaksi rantaa, joista pienempi on Piso Krioneri Beach ja suurempi Krioneri Beach. Molemmat ovat karkeahiekkaisia rantoja. Kilometrejä pitkä ja karkeahiekkainen Valtos Beach alkaa kaupungin laidalta. Noin kolmen kilometrin päässä Pargasta etelään on Lichnos Beach, joka on kilometrin pituinen ranta, jonka hiekka on sekä hienoa että karkeaa.

Valtos Beach

Pargassa on kaksi rantaa, joista pienempi on Piso Krioneri Beach ja suurempi on nimeltään Krioneri Beach. Molemmilla rannoilla on karkeaa hiekkaa. Kaupungin laidalta alkaa kilometrejä pitkä Valtos Beach, joka on myös karkeahiekkainen ranta. Noin kolmen kilometrin päässä Pargasta etelään on Lichnos Beach, joka on kilometrin pituinen ranta, jolla on hienoa sekä karkeampaa hiekkaa.

Krioneri Beach

Tämä ranta sijaitsee keskellä Pargaa, ja täällä on hiekkaa sekä kiviä. Aurinkotuoleja, aurinkovarjoja ja polkuveneitä on mahdollista vuokrata. Krionerin rannan eteläpuolella on Piso Krionerin rauhallinen ranta.

Lichnos Beach

Tämä ranta sijaitsee kolmen kilometrin päässä Pargasta etelään. Myös tällä rannalla on mahdollisuus vuokrata aurinkotuoleja ja aurinkovarjoja sekä harrastaa vesiurheilulajeja. Rannalle pääsee kätevästi taksiveneellä, taksilla, autolla tai mopolla. Tai käytä tilaisuus hyväksesi ja tee kävelyretki upeita luonnonpolkuja pitkin yli vuoren!

Sarakiniko Beach

Tämä ranta sijaitsee 13 kilometrin päässä Pargasta, ja helpoiten tänne pääsee taksiveneellä. Tällä kivisellä hiekkarannalla on mahdollisuus vuokrata aurinkotuoleja, aurinkovarjoja sekä harrastaa vesiurheilulajeja. Kreikkailaista lounasta voit nauttia rannan tavernoissa. Tälle rannalle voi hyvin myös kävellä. Reittiohjeet saat ottamalla yhteyttä Tjäreborgin palvelupuhelimeen.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Pargassa on runsaasti erilaisia ravintoloita, baareja ja kahviloita, joissa on tarjolla sekä kreikkalaista että kansainvälistä ruokaa. Pargan satamapromenadi on luonnollinen tapaamispaikka. Kävelykadun varrella on useita ravintoloita, joista on hienot näkymät merelle. Mäkisen ympäristön ansiosta Pargan ylemmissä osissa on myös ravintoloita ja baareja, joista on kauniit näkymät. Pargan alue on tunnettu oliviiöljystään ja juustoistaan. Sesongin aikaan on usein mahdollista saada maistiaisia suoraan tuottajalta.

Ruoka ja juoma Lefkaksella

Paikalliset kokoontuvat mielellään tavernaan, jossa vierähtää helposti pidempikin hetki syömisen merkeissä – tämä on tärkeä osa kreikkalaisten sosiaalista elämää. Kreikkalaisen keittiön antimiin kuuluu useita maistuvia herkkuja, joita kannattaa ehdottomasti kokeilla.

Pienet syötävät - Meze

Horiatiki on kreikkalainen salaatti, jossa on tomaattia, sipulia, oliiveita ja fetajuustoa
Feta on valkoinen, täyteläinen vuohenjuuusto
Tsatsiki on jugurtista, kurkusta ja valkosipulista valmistettu dippikastike
Saganaki on sitruunalla maustettua friteerattua juustoa (kannattaa maistaa!)
Dolmades on lihalla ja riisillä täytetty viininlehtikääryle
Psari tarkoittaa kreikaksi kalaa

Juomat - Pota

Retsina on pihkalla maustettu valkoviini, josta on useita paikallisia versioita.
Olut – paljon tuontimerkkejä tai lisenssillä valmistettuja.
Ouzo on kreikkalaisten oma anisviina, joka muistuttaa turkkilaista rakia, Levantin arak-viinaa ja ranskalaisten pastista. Ouzo juodaan veteen sekoitettuna, jolloin sen väri on maidonvalkea.
Metaxa on kreikkalainen konjakki.
Kahvi – kreikkalainen kahvi on erittäin vahvaa ja se tarjoillaan pienistä kupeista. Frappé on jääkahvi, joka on mukavan viilentävä juoma kuumina päivinä.
Pargan yöelämässä on rento meno. Täällä ei ole isoja yökerhoja, vaan iltaa istutaan drinkin äärellä pienemmissä baareissa, jotka ovat avoinna myöhään. Kreikkalaiset lomailevat yleensä heinä-elokuussa, jolloin tunnelma on täällä hyvin vilkas ja paikallinen.
Ostokset
Suurin osa Pargan kaupoista sijaitsee satamassa ja keskustan ympärillä olevilla pikkukaduilla. Mukulakivisten katujen varsilla on useita paikallisia erikoisliikkeitä, joissa myydään mielenkiintoisia paikallisia tuotteita, kuten ouzoa, hunajaa ja oliiviöljyä sekä käsitöitä, kultaa, vaatteita, kenkiä ja laukkuja. Ruokakauppoja on eri puolilla kaupunkia. Suurempia ruokakauppoja on kirkon ja koulun alueilla sekä Piso Krionerin rannan luona. Koska Parga sijaitsee mantereella, täältä on helppo lähteä lähellä sijaitseviin kaupunkeihin, kuten Prevezaan (noin 1 tunti) tai Ioanninaan (noin 1 tunti 30 minuuttia). Näissä on laajemmat valikoimat erilaisia kauppoja sekä kansainvälisten ketjujen myymälöitä.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Pargan linna on ehdottomasti vierailemisen arvoinen kohde. Linna sijaitsee Pargan kaupungin ja Valtoksen välissä, ja täällä voit tuntea historian siipien havinaa, ja näkymät linnalta ovat henkeä salpaavat. Pargan ympäristössä on erittäin kaunista luontoa, useita erinomaisia vaellusreittejä ja hyviä polkuja, joten suositeltava vaihtoehto on lähteä vaellusretkelle näihin upeisiin maisemiin.

Anthousan kylä

Seuraa Valtoksen rannalta lähtevää tietä sisämaahan päin ja jatka suoraan eteenpäin noin 700 metriä ohi Mangon ja Nicolaou Minimarketin. Heti Nikita Studios -hotellin jälkeen näet oikealla puolella pienen polun ja kyltin, jossa lukee Anthousa & Castle. Lähde kulkemaan polkua pitkin ja käänny sitten vasemmalle. Tämän jälkeen jatka Anthousaan menevää tietä pitkin. Kuljet laakson läpi, ja voit kuulla veden solinaa. Hetken päästä näet oikealla vesimyllyn. Kulje betonisillan yli ja jatka ylös vuorelle. Kulje niin pitkälle, että näet kyläasutuksen alkavan. Jatka sitten kiemurtelevaa tietä pitkin Agia Yianniksen kirkkoa kohti, ja matkalla voit nauttia upeista maisemista. Lopuksi kulje asfalttitietä kohti Anthousan keskustaa. Keskustassa näet tienviittoja, jotka opastavat linnalle. Tie ylös Ali Pashan linnalle on noin kilometrin pituinen ja hyvin jyrkkä, mutta nousu on todellakin vaivan arvoinen, sillä ylhäältä on mahtavat näkymät lähiympäristöön ja Pargaan. Takaisin tullessa voit valita saman tien tai seurata Anthousasta Pargaan vievää päätietä. Lähistöllä on tavernoja, mutta kannattaa huomioida, että Anthousassa vietetään siestaa klo 13.00-17.00, jonka aikana baarit ja ravintolat ovat suljettuina.

Lichnos Beach

Lähde liikkeelle Pargasta kulkemalla rannan suuntaista tietä kohti Krioneri Beachiä. Sen jälkeen tie jatkuu poispäin rannasta, ja oikealla puolella on leipomo ja vasemmalla näet leirintäalueen. Jatka eteenpäin, kunnes näet oikealla puolella Perivoli-ravintolan. Jatka sitten suoraan eteenpäin niin kauan, että tulet oliivilehtoon. Oikealla puolella näet oliivipuiden keskellä jyrkästi ylöspäin nousevan polun. Kulje tätä polkua pitkin ensin vasemmalle ja sitten oikealle. Vasemmalla puolella näet Agios Georgioksen kirkon. Jatka sitten selvästi näkyvää polkua pitkin, joka muuttuu vähitellen leveämmäksi ja maasto kovemmaksi. Noin puolen tunnin kuluttua ohitettuasi kirkon tulet päällystetylle tielle, joka on Lichnoksen ja Pargan välillä kulkeva päätie. Jos käännyt takaisin vasemmalle, tulet Pargaan. Jos taas haluat Lichnokseen, käänny oikealle ja kulje tietä pitkin noin 1,5 kilometriä, niin tulet Lichnos Beachille. Kannattaa huomioida, että tie on jyrkkä, eikä matkan varrella ole juurikaan varjoa. Lichnos Beachillä on muutamia baareja ja tavernoja, ja mahdollisuus vuokrata aurinkotuoleja ja aurinkovarjoja. Lichnoksessa on myös tarjolla joitain vesiurheilulajeja, ja halutessasi voit ottaa vesitaksin takaisin Pargaan.

Pargan lähiseutu

Tämä reitti vie sinut melko pitkälle, mutta suhteellisen helppokulkuiselle vaellukselle. Itse polku on noin kolmen kilometrin pituinen, mutta sen alkuun on matkaa parisen kilometriä riippuen siitä, missä hotellissa asut. Tie on joko tasaista kiveä tai betonia, eikä sen varrella ole jyrkkiä nousuja, paitsi lähtöpaikalle tullessa ja jos lähdet reitille vastakkaiseen suuntaan. Pargan risteyksestä (Piraeus-pankin ja taksiaseman luona) käänny vasemmalle ja kulje tietä pitkin noin kilometrin verran, ohi oikealla puolella olevien klinikan ja Athina Studios -hotellin. Jatka sitten kiemurtelevaa tietä, vasemmalla puolella ohitat Valtokselle johtavan tien, ja kun jatkat ylöspäin tulet T-risteykseen. Voit lähteä kävelemään kohti linnaa ja jatkaa tietä pitkin ylös harjanteelle, josta on upeat näkymät Valtoksen rannalle. Pian tie kääntyy jyrkästi, ja vasemmalla puolella on Valtokseen johtava tie. Jatka eteenpäin T-risteykseen asti, ja lähde kulkemaan vastapäätä olevaa polkua pitkin oikealle. Vasemmalla puolella on vuodelta 1891 oleva suihkulähde, jonka rakentamiseen rahat lahjoitti Vassilikas-niminen mies. Ohita suihkulähde oikealta ja jatka polkua niin kauan, kunnes tulet jyrkälle betonitielle, joka vie alas oikealle. Oliivipuiden lisäksi ohitat myös suuren plataanipuun, joka on Pargan vanhin puu sekä pienen kirkon. Saatat myös kuulla solisevan veden äänen ennen kuin vettä on näkyvissä. Jos jatkat alas kirkolle ja lähdet takaisin sieltä ylös, ole varovainen, ettei pääsi osu kirkon matalaan kattoon portaiden yläpuolella. Jatka polkua pitkin pienen maatilan ohi, jossa on myös leirintäalue oliivilehdoissa työskenteleville. Polun varrella on useasta kohdasta mahtavat näkymät Pargan yli, joten täältä saat varmasti upeita kuvia. Polku päättyy betonitiehen, seuraa sitä, kunnes tulet Lichnoksen ja Pargan väliselle päätielle, suoraan Adams Apartments -hotellin yläpuolelle.

Festivaalit

Vuoden suurin uskonnollinen juhla kreikkalais-ortodoksisessa kirkossa on Neitsyt Marian taivaaseenastumisen päivä, jota juhlistetaan 15. elokuuta. Pargassa järjestetään silloin suuri kansanjuhla, ja monet keskustan kaduista on suljettu illalla.
Vuokra-autolla pääset kätevästi näkemään useita mielenkiintoisia paikkoja Pargan lähistöllä. Tähän on koottu muutamia mielenkiintoisia vinkkejä eri nähtävyyksistä.

Mitikas

Viehättävä kylä, johon turistit eivät vielä ole löytäneet tietään, mutta täällä on paljon paikallisia ja italialaisia lomailijoita. Tavernoja on vieri vieressä, ja tunnelma on hyvin kreikkalainen. Voit istahtaa kahvilaan tai tavernaan syömään ja juomaan sekä nauttimaan upeista merimaisemista – näkymät ulottuvat Kalamoksen saarelle asti.

Kalamos

Kallioinen pieni saari, joka sijaitsee Mitikaksen edustalla. Saarelle kulkee joka päivä vene Mitikaksesta. Täällä ei ole turisteja käytännössä ollenkaan, vain muutamia yksittäisiä purjeveneitä pysähtyy silloin tällöin. Kylän keskellä on muutama pieni taverna.

Tricorfo

Ajaessasi kohti Agiaa, näet Tricorfon tienviitan. Tie vie vanhalle Ali Pashan aikaiselle linnalle, josta on upeat näkymät Pargan yli ja Joonianmeren saarille. Tänne on matkaa Pargasta noin 5 kilometriä, joten voit hyvin tehdä myös kävelyretken tänne tai ottaa paikallisbussin, jonka jälkeen kävelymatkaa on vielä noin 20 minuuttia.

Preveza

Preveza on vilkas noin 14 000 asukkaan satamakaupunki, joka sijaitsee noin 60 kilometrin päässä Pargasta. Täällä on paljon ravintoloita ja kauppoja. Prevezan ulkopuolella on vanha Nikopoliksen linna, jonka keisari Octavianus rakennutti Aktionin taistelun muistoksi.

Arta

Arta on Epiruksen maakunnan eteläisin kaupunki, joka on tunnettu sitruunalehdoistaan, joiden tuoksu on taivaallinen erityisesti keväisin. Täällä on myös 1600-luvulta peräisin oleva turkkilainen silta, joka on Kreikan vanhin, sekä kaunis bysanttilainen kuusikupolinen kirkko upeine mosaiikkeineen.

Paragaea Olive Oil Factory

Pargan alue on tunnettu oliivilehdoistaan ja erinomaisesta oliiviöljystään. Oliivipuita ja niiden hedelmiä on jo aikojen alusta asti pidetty pyhinä, ja kreikkalaisen mytologian mukaan niiden ajatellaan symboloivan taistelua, hyvinvointia, rauhaa, hedelmällisyyttä ja euforiaa.

Ioannina

Ioannina on Epiruksen maakunnan pääkaupunki, jossa näkyy selvästi turkkilaisen aikakauden vaikutus. Vanhemmissa osissa on upeita vanhoja muureja, mielenkiintoisia taloja ja viihtyisiä pieniä katuja. Ostosmahdollisuudet ovat hyvät, ja kaupunki on tunnettu mm. hopean taonnastaan. Täällä on myös pieni Nissin sisäjärvi, jonka keskellä olevalla pienellä saarella kannattaa käydä.

Lefkas

Lefkas on yksi Joonianmeren kauniista saarista. Täällä on useita vierailemisen arvoisia kohteita, kuten esimerkiksi Nidri, jossa tunnelma on nuorekas ja yöelämä vilkasta tai Agios Nikitas, jossa on viihtyisä satama ja upeita rantoja. Saaren eteläkärjessä on Vasilikin ranta, joka on tunnettu surffaajien paratiisina, sillä täällä on erinomaiset tuuliolosuhteet purjelautailuun. Lefkaksen upeimpana rantana pidetään eteläpuolella sijiatsevaa Porto Katsikin rantaa.
Retket
Meteora
Meteora
Lähde tutustumaan Meteoran luostarivuoreen ja vieraile "The Great Meteora" -luostarissa! Päivän aikana opit paljon perinteistä ja historiasta. Kokopäiväretki bussilla varhaisesta aamusta iltaan saakka. Ateriat ja juomat eivät sisälly hintaan.
Lisätietoa retkestä
Myyttejä ja Acheron-joki
Myyttejä ja Acheron-joki
Ota askel ajassa taaksepäin ja tutustu vanhoihin kreikkalaisiin myytteihin. Vietä kokopäiväretki kauniin luonnon ja jännittävän historian parissa sekä vieraile Acheron-joella sekä Nekromanteionin raunioilla. Ateriat ja juomat eivät sisälly hintaan.
Lisätietoa retkestä
Saarihyppely Joonianmerellä
Saarihyppely Joonianmerellä
Lefkas-Kefalonia-Ithaka-Meganissi-Skorpios. Saarihyppelyllä pääset nauttimaan useista Joonianmeren saarista yhden ja saman päivän aikana! Ateriat ja juomat eivät sisälly hintaan.
Lisätietoa retkestä
Paxos & Anti Paxos
Paxos & Anti Paxos
Lähde mukaan kokopäiväretkelle nauttimaan auringosta ja uimisesta. Veneretkellä Paxokselle ja Antipaxokselle on luvassa myös nähtävyyksiä ja ostosmahdollisuuksia. Ruuat ja juomat eivät sisälly hintaan.
Lisätietoa retkestä
Kulkuyhteydet
Paras tapa nähdä ja kokea Pargan alue on vuokrata auto. Voit varata auton jo ennen matkaa matkanvarauksen yhteydessä, mikä on sekä halvempaa että kätevämpää. Vuokra-auton saaminen paikan päällä varsinkin korkeasesongin aikaan voi olla vaikeaa, joten jos matkustat lomakohteeseen tilauslennolla, varaa Avis-auto jo ennen matkaa.
Pargan ja Valtos Beachin välillä kulkee taksivene. Myös Lichnos Beachille pääsee taksiveneellä, ja Korfulle, Paxokselle ja Antipaxokselle on laivayhteydet. Paikallinen bussiverkosto toimii hyvin. Pargasta on hyvät laivayhteydet naapurisaarille.

Bussit

Mukava tapa lähteä tutustumaan alueeseen tarkemmin on hypätä paikallisbussin kyytiin. Bussit kulkevat mantereen ja Lefkaksen välillä. Lisätietoja aikatauluista saat palvelupisteestämme. Pargan bussiasema sijaitsee kaupungin sisääntulon kohdalla, lähellä hotelli Bacolia. Nidrissä, Paleroksessa ja Mitikaksessa bussipysäkit sijaitsevat päätien varrella. Lefkadan kaupungissa bussiasema sijaitsee satamapromenadilla.

Polkupyörät, mopot ja moottoripyörät

Pargassa on mahdollista vuokrata mopo tai polkupyörä. Mopon vuokraamiseen tarvitaan ajokortti (auto tai moottoripyörä), ja ikää tulee olla vähintään 21 vuotta. Lain mukaan kypärää on käytettävä.

Taksit

Taksilla matkustaminen on suhteellisen edullista. Hinnat ovat kiinteitä, ja ne ovat nähtävillä taksiasemilla. Iltaisin ja öisin hinnat saattavat olla korkeammat.

Laivat ja lautat

Pargan satamasta kulkee päivittäin laiva Paxoksen ja Antipaxoksen saarille. Torstaisin menee lisäksi suora laivayhteys Pargasta Korfulle. Autolautta Korfulle lähtee Igoumenitsan satamakaupungista noin kerran tunnissa aikaisesta aamusta myöhäiseen iltaan. Nidrin satamasta pääsee kätevästi Meganissin saarelle. Lefkaksesta ja Vasilikin kylästä kulkee autolautta Kefalonialle ja Ithakalle. Mitikaksesta pääsee laivalla lähisaarille.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Touko-syyskuussa tavoitat oppaamme mihin aikaan vuorokaudesta tahansa soittamalla palvelupuhelimeemme. Voit myös lähettää oppaille tekstiviestejä tai sähköpostia halutessasi varata retkiä, vuokrata auton tai jos vaikka haluat saada hyviä lomavinkkejä. Mikäli emme pysty ratkaisemaan asiaa puhelimitse tai sähköpostilla, tulemme tapaamaan sinua omaan hotelliisi tai sen lähellä olevaan toiseen hotelliin. Matkustaessasi tilauslennolla oppaamme ovat sinua vastassa lentokentällä ja ohjaavat sinut oikeaan bussiin, mikäli olet varannut lentokenttäkuljetukset.

Vastuullinen matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa vastuullinen matkailu.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Majoitusvero Kreikassa

Kreikan viranomaiset perivät veron hotelliyöpymisistä. Veron suuruus vaihtelee paikallisen hotelliluokituksen ja matkan pituuden mukaan ja vero maksetaan suoraan hotellille sisäänkirjautumisen yhteydessä joko käteisellä tai kortilla. Huomioithan, että Tjäreborgin hotelliluokitus saattaa poiketa virallisesta luokituksesta, jonka mukaan vero määräytyy.

Hotelli/huoneistohotelli, jonka virallinen luokitus on:

1-2 tähteä: 0,50 euroa/huone tai huoneisto/yö
3 tähteä: 1,50 euroa/huone tai huoneisto/yö
4 tähteä: 3,00 euroa/huone tai huoneisto/yö
5 tähteä: 4,00 euroa/huone tai huoneisto/yö

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Valuutta ja maksaminen

Euro (EUR). Pargassa on useita pankkeja ja pankkiautomaatteja.

Aikaero

Sama aika kuin Suomessa.

Sähkö

220 V.

Kieli

Kreikassa: Kreikka
Albaniassa: Albania

Muuta

Heinäkuun lopusta ja elokuussa Pargaan saapuu paljon lomailijoita omilla autoillaan Kreikasta ja Italiasta. Koska monet hotelleistamme sijaitsevat Pargan keskustassa, jossa kadut ovat kapeita, bussit eivät aina pääse ajamaan hotellille asti. Tähän aikaan vuodesta saattaa joutua odottelemaan ja jonottamaan, ja saatat myös joutua kävelemään loppumatkan, n. 100-500 metriä, matkatavaroidesi kanssa hotelliin. Prevezan lentokenttä on pieni ja matkatavaroiden kanssa saattaa kulua aikaa sekä maahan saavuttaessa että pois lähdettäessä.
15.8. on yksi vuoden suurimmista kreikkalais-ortodoksisen kirkon uskonnollisista juhlista, ja silloin juhlitaan neitsyt Mariaa. Silloin Pargassa vietetään suurta kansanjuhlaa ja suurin osa keskustan kaduista suljetaan illalla. Lentokenttäbusseilla ja omalla vuokra-autolla on vaikea liikkua ja parkkipaikkaa on vaikea löytää. Ravintoloihin kannattaa tehdä pöytävaraus etukäteen.
Mäkistä aluetta. Hyttysiä esiintyy. Pidätämme oikeuden muuttaa retkiohjelmaa, -hintoja jne.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Noin 3 t 30 min

Näin matkustat tänne

Pargaan voit matkustaa Tjäreborgin tilauslennolla kesäkaudella.

Lento laskeutuu Prevezan lentokentälle.
Tjäreborgin lentokenttäkuljetuksella pääset helposti ja varmasti perille Pargan hotelliisi. Lentokenttäkuljetukset eivät sisälly hintaan, mutta voit ostaa ne lisämaksusta.

Ajoaika bussilla Prevezan lähellä olevalta Aktionin lentokentältä Pargan hotelleihin kestää noin 1 tunnin - 1 tunti ja 45 minuuttia (n. 70 km) sen mukaan kuinka paljon on muuta liikennettä ja kuinka monta hotellipysähdystä on matkan varrella. Joskus saatetaan ajaa Ammoudian kautta, jolloin ajoaika pitenee n. 15–30 min. Lentokenttäbussin tarkka ajoreitti määräytyy paikallisten olosuhteiden mukaan ja reitti päätetään paikan päällä. Lisätiedot saat saavuttuasi perille.
Pargassa voidaan joutua vaihtamaan kulkuneuvoa, sillä suurella bussilla ei aina pääse hotellille saakka. Loppumatka mennään joko pikkuautolla tai minibussilla. Tiettyihin hotelleihin joudutaan loppumatka kävelemään, jolloin matkatavaroille on järjestetty kuljetus – lue lisää nettisivujemme hotellikuvauksesta. Toisinaan lentokenttäkuljetukset ovat taksilla tai minibussilla. Joskus voidaan joutua lentokentällä odottamaan toista lentoa (lentojen välillä on noin 20 min). Prevezan lentokenttä on pieni ja laukkujen kanssa menee aikaa sekä kohteeseen saavuttaessa että pois lähtiessä.

Lue lisää kuljetuksista kohteessa.
Sää
 • tammikuu
14°6°
4
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
15°6°
4
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
16°8°
5
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
21
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
19°10°
7
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
23°13°
9
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
28°17°
9
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
31°19°
12
Aurinkotuntia/pv
23°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • elokuu
32°19°
11
Aurinkotuntia/pv
25°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
28°17°
9
Aurinkotuntia/pv
23°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
23°14°
6
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
19°11°
4
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
16°8°
3
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä

Tee matkahaku – Parga
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.