Matkat – San Francisco

San Francisco on eloisa, iloinen ja energinen kaupunki, jossa on paljon nähtävyyksiä, ravintoloita sekä mielenkiintoiset huvittelumahdollisuudet. Tervetuloa yhteen maailman upeimmista ja kauneimmista suurkaupungeista.

Koko kaupunki on levittäytynyt Tyynenmeren rannikolla sijaitseville aurinkoisille ja vehreille kukkuloille. Twin Peaks ja Nob Hill ovat näistä kukkuloista tunnetuimpia, ja näillä kukkuloilla on varakkaiden asuinalueita. Jyrkät kadut ovat monille tuttuja elokuvien takaa-ajokohtauksista, ja Filbert Street -katua pidetään maailman jyrkimpänä. Vuokra-autolla voit lähteä tutustumaan myös Napa Valleyn ja Sonoma Valleyn viehättäville viinitiloille.

San Franciscon nähtävyyksiä

Tunnetuimpiin nähtäyyksiin kuuluu tietenkin Fisherman's Wharf, joka on nykyään suosittu turistialue houkuttelevine baareineen ja ravintoloineen. Täällä sekoittuvat vastakeitetyn ravun ja suolaisen meren tuoksut. Fisherman's Wharfilta pääsee lautalla Alcatrazin kuuluisaan vankilaan ja taiteilijoiden Sausalitoon. Täältä on näkymät maailman kuuluisimmalle riippusillalle, Golden Gate Bridgelle.

Tjäreborgilla San Franciscoon

Tjäreborgilla on useita erilaisia hotelleja San Franciscossa. Useimmat hotellit sijaitsevat keskeisellä paikalla joko Fisherman's Wharfissa tai lähellä Union Squarea ja Market Streetiä kaupungin keskustassa. San Franciscoon lennät joustavasti reittilennoilla, joten päätät itse matkasi ajankohdan ja pituuden. Voit myös yhdistää San Franciscon matkaasi muita kohteita, jolloin voit nauttia lomastasi täysin siemauksin. Kannattaa käyttää tilaisuus hyväkseen ja lähteä omalla autolla tutustumaan Los Angelesiin, San Diegoon tai vaikka Las Vegasiin.

Vuokraa auto Tjäreborgin kautta

Tjäreborgin kautta voit kätevästi vuokrata auton lyhyemmäksi tai pidemmäksi ajaksi lomallesi. Teemme yhteistyötä useimpien tunnettujen autovuokraamojen kanssa. Runsaan tunnin matkan päässä ovat tunnetut kalifornialaiset viinitseudut Napa Valley ja Sonoma Valley. Jos ajat kaunista Highway 1 -rannikkotietä pitkin, voit pysähtyä Carmel-by-the-Seassä ja Montereyssa tai jatkaa matkaa kohti Los Angelesia ja Hollywoodia.

Hyvä tietää
 • Nähtävyyksiä
 • Kulttuuria
 • Hyvät ostosmahdollisuudet, monia ravintoloita ja vilkas yöelämä
 • Hotelleja keskustassa
 • Yhdistelmämatkoja
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta San Francisco

Nähtävyydet
5,0
Ostokset
5,0
Harrastukset
3,0
Sää
 • tammikuu
13°5°
4
Aurinkotuntia/pv
10°
Veden lämpötila
21
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
15°6°
6
Aurinkotuntia/pv
11°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
16°7°
8
Aurinkotuntia/pv
12°
Veden lämpötila
21
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
18°8°
9
Aurinkotuntia/pv
12°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
19°10°
10
Aurinkotuntia/pv
13°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
21°11°
11
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
29
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
22°12°
9
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
30
Sateettomia päiviä
 • elokuu
22°12°
8
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
30
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
23°12°
9
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
21°10°
7
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
18°8°
6
Aurinkotuntia/pv
13°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
14°6°
5
Aurinkotuntia/pv
11°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Lentoaika vaihtelee valitun lentoreitityksen mukaan.

Näin matkustat tänne

San Franciscoon voit matkustaa Tjäreborgin kautta reittilennoilla mihin vuoden aikaan tahansa, ja voit itse määritellä matkasi pituuden.
Kun varaat Tjäreborgilta reittilennoilla toteutettavan pakettimatkan, voit myös ostaa useimmissa tapauksissa erikseen lentokenttäkuljetukset. Kuljetukset lentokentältä hotelliisi ovat useimmiten joko taksilla tai minibussilla. Lisätiedot varaamistasi kuljetuksista näkyvät matka-asiakirjassasi. Kuljetuksen hinta vaihtelee kulkuvälineen ja matkan pituuden mukaan. Tarkka hinta ilmoitetaan varausvaiheessa.

Ajoaika San Franciscon lentokentältä hotelleihin on noin 20-30 min (n. 20-25 km), riippuen muusta liikenteestä.
Ostokset
San Franciscossa on monipuoliset shoppailumahdollisuudet, ja suurin osa kaupoista ja isoista tavarataloista sijaitsee Union Squarella ja Market Streetillä. Toisin kun useat muut amerikkalaiset kaupungit, San Francisco on mainio kävelykaupunki. Jos haluat välillä levähtää, voit hypätä kaapeliraitiovaunun kyytiin. Noin tunnin automatkan päässä San Franciscosta on Peualuma Village Premium Outlets, jossa on yli 60 erilaista kauppaa, kuten esimerkiksi GAP Outlet, Saks Off 5th ja Books Brothers.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Perinteinen amerikkalainen ruoka on todellinen elämys San Franciscossa, jossa on paljon hyviä ravintoloita. Tarjolla on kaikkea muutaman dollarin pikaruuasta luksusravintoloiden kolmen ruokalajin illallisiin. Tunnetut viinialueet Sonoma ja Napa Valley sijaitsevat vain noin tunnin matkan päässä San Franciscosta pohjoiseen.
San Franciscossa on monipuolinen ja mielenkiintoinen yöelämä. Täällä on illallisklubeja (Supper Club), joissa on tanssi- ja oopperaesityksiä, Broadway-esityksiä, balettia, kabareita – täällä on kaikkea yllin kyllin.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
San Franciscossa on nähtävää ja koettavaa vaikka kuinka paljon. Tässä muutamia esimerkkejä mielenkiintoisista kohteista:

Alcatraz

Alcatraz on tunnettu entinen vankila San Franciscon lahdella. Alcatraz rakennettiin 1800-luvun lopussa, ja sitä käytettiin vankilana aina vuoteen 1963 asti. 1930-luvulta alkaen vankilassa oli erityisen vaarallisia rikollisia. Yksi tunnetuimmista vangeista oli Al Capone, joka istui vankilassa lähes koko 1930-luvun. Vankilasaarelle pääsee laivalla, ja saarella järjestetään opastettuja kierroksia.

Golden Gate Park

Golden Gate Park on suuri puisto San Franciscossa. Puisto on saanut nimensä Golden Gate -salmen mukaan. Puisto jatkuu länteen päin aina Tyynellevaltamerelle asti. Puistosta voi vuokrata useiden eri urheilulajien varusteita. Sunnuntaisin puiston pääkadut on suljettu liikenteeltä, ja silloin täällä on erityisen mukava tehdä pyöräretkiä tai rullaluistella.

Golden Gate -silta

Vapaudenpatsaan jälkeen USA:n tunnetuin maamerkki on Golden Gate -silta.

Twin Peaks

Twin Peaksin kukkulalta on upeat näköalat San Franciscon ja sen esikaupunkialueiden yli.
Kulkuyhteydet
San Franciscossa on useita satoja bussilinjoja sekä metro, johdinautoja sekä historiallisia raitiovaunuja. Saatavana on 1., 3. tai 7. vuorokauden matkalippuja, jotka käyvät metrossa ja busseissa. Lippuja voi ostaa turisti-infosta tai Powell Streetin ja Market Streetin risteyksestä, vanhojen raitiovaunujen kääntöpaikan luota.
Rannat
San Francisco ei ole varsinainen rantalomakohde, vaikka kaupungin keskustan ulkopuolella onkin upeita rantoja.
Kohdefakta

Palvelumme

Omatoimikohde.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme myös jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Suomen kansalaisilla passin tulee olla voimassa koko oleskelun ajan, mutta suosittelemme, että passi on voimassa Euroopan ulkopuolelle suuntautuvilla matkoilla vähintään 6 kk matkan jälkeen.
Paluulentolippu joko Suomeen tai johonkin toiseen maahan tulee esittää pyydettäessä.

USA:han matkustavilla henkilöillä täytyy olla koko matkan ajan voimassa olevan passin lisäksi:
• voimassa oleva viisumi tai
• elektroninen ESTA-matkustuslupa tai
• pysyvään oleskelulupaan oikeuttava Permanent resident card (nk
.... Green Card)

Alle 90 päivän turistimatkalle Yhdysvaltoihin matkustavat Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia, jos passi täyttää sille asetetut vaatimukset. Poikkeuksena Suomen kansalaiset, jotka ovat oleskelleet Iranissa, Irakissa, Syyriassa tai Sudanissa 1.11.2011 jälkeen. Heidän tulee ottaa yhteyttä Yhdysvaltojen suurlähetystöön tai konsulaattiin, vaikka heillä jo olisi aikaisemmin hyväksytty ESTA.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passivaatimukset USA:n lähetystöstä/konsulaatista. Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan USA:n lähetystöstä/konsulaatista. Myös kaksoiskansallisuuden omaavien henkilöiden tulee tarkistaa viisumin tarve Yhdysvaltain suurlähetystöstä.

Lisätietoja Yhdysvaltain Helsingin suurlähetystöstä p. (09) 616 250 sekä osoitteesta http://finland.usembassy.gov.

Yhdysvaltoihin matkustavalta vaaditaan sähköinen matkustuslupa ESTA
Jokaisella Yhdysvaltoihin matkustavalla tulee olla hyväksytty sähköinen matkustuslupa eli ESTA. Myös lapsille on iästä riippumatta hankittava oma ESTA-hyväksyminen. ESTA-anomus tulee tehdä viimeistään kolme vuorokautta eli 72 tuntia ennen matkaa internetissä sivulla ESTA.
(Lomakkeesta on myös suomenkielinen versio). ESTA -hakemuksesta peritään 14 USD:n maksu, joka tulee maksaa lomakkeen täyttämisen yhteydessä luottokortilla tai debit-kortilla. ESTA:n hyväksymisestä saatu viitenumero on otettava talteen ja se on hyvä pitää matkalla mukana.

Matkustajan tiedot Yhdysvaltoihin suuntautuvilla matkoilla
USA:n turvallisuusviranomaisilla on käytössä ns. Secure Flight-ohjelma, jolla kerätään lentovarausten avulla ennakkotietoja jokaisesta Yhdysvaltoihin tai Yhdysvaltojen kautta muualle matkustavasta henkilöstä.
Lentovarauksen yhteydessä tulee ilmoittaa seuraavat tiedot:
- täydellinen nimi kuten se on kirjoitettu passissa
- sukupuoli
- syntymäaika
- kansallisuus
- passin numero, voimassaoloaika ja myöntämispaikka
- osoitetiedot kotimaassa sekä osoitetiedot USA:ssa (ensimmäinen yö)
Tiedot on oltava varauksissa viimeistään 72 tuntia ennen lennon lähtöä ja voit lisätä ne lentovarauksellesi suoraan lentoyhtiöiden internetsivuilla. Tiedot eivät korvaa ESTA–hakemusta. Mikäli matkustaja ei ole ilmoittanut edellä mainittuja tietoja tai hyväksyttyä ESTA- lomaketta, voidaan matkustus USA:han evätä.

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Resort fee – ylläpitomaksu hotelleissa

Useissa San Franciscon hotelleissa veloitetaan asiakkaalta paikan päällä ns. resort fee -maksu, n. 20-50 USD/huone/päivä. Maksu kattaa yhteiset palvelut, kuten WiFin, ja se on pakollinen kaikille vieraille. Tarkka summa ilmoitetaan saavuttaessa.

Valuutta ja maksaminen

USD. Eurocard, MasterCard ja VISA.

Aikaero

Suomen aika - 10 tuntia.

Sähkö

110 V, adapteri tarvitaan.

Kieli

Amerikan englanti

Lisävuoteet

Mikäli USA:ssa huoneeseen/huoneistoon majoittuu kolme henkeä, he nukkuvat useimmiten samassa vuoteessa tai vuoteissa (kaksi grand lit -vuodetta, yksi tai kaksi queen size –vuodetta tai yksi king size -vuode). Vuoteessa on yhteinen patja ja vuodevaatteet. Mikäli huoneeseen/huoneistoon majoittuu neljä henkeä, he nukkuvat kahdessa grand lit –vuoteessa, kahdessa queen size –vuoteessa tai yhdessä king size -vuoteessa.

Lisätiedot

Huomioithan, että USA:n hotelleissa on yleensä 21 vuoden ikäraja. Tämä siis edellyttää, että vähintään yhden matkaseurueesta tulee olla yli 21-vuotias. Mahdollisista poikkeuksista voit kysellä myyntivirkailijoiltamme, numerosta 09 123 71.
Kirjautuessasi sisälle hotelliin luottokortiltasi tehdään katevaraus mahdollisia kuluja varten, esim. puhelin, ravintola jne. Mahdolliset kulut veloitetaan kortiltasi vasta hotellista uloskirjautumisen yhteydessä. Mikäli sinulla ei ole luottokorttia, voit maksaa kulut käteisellä.
Yleinen hälytysnumero USA:ssa on 911, mikäli tarvitset soittaa poliisin, ambulanssin tai palokunnan paikalle.

Kansallispäivä on 4/7.
Sähköjännite 110/120 V, 60 Hz. Adapteri tarvitaan.
Juomarahakäytäntö on vallalla, ja yleensä on tapana jättää n. 15% laskun loppusummasta juomarahaa.

Usein USA:ssa huoneissa/huoneistoissa saattaa olla vain yksi vuode kahdelle hengelle, ja siinä on yhteinen patja sekä yhteiset vuodevaatteet. Mikäli huoneeseen/huoneistoon majoittuu kolme henkeä, he nukkuvat useimmiten samassa vuoteessa tai vuoteissa (kaksi grand lit -vuodetta, yksi tai kaksi queen size -vuodetta tai yksi king size -vuode). Vuoteessa on yhteinen patja ja vuodevaatteet. Mikäli huoneeseen/huoneistoon majoittuu neljä henkeä, he nukkuvat kahdessa grand lit -vuoteessa tai kahdessa queen size -vuoteessa. Lisätietoja vuoteista kohdassa Asuminen.
Tee matkahaku